HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Aralık 2020 Perşembe - 14:59

Başkan Gümrükçü ‘kent ittifakı’ dedi: Kavgayla kaybedecek vaktimiz yok!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediye başkanı olmasının ardından ilçe için hizmet etmeye çabaladığını söyledi. Çiğli’deki sorunları giderilmesi konusunda AK Parti ile ciddi bir uyum yakaladıklarını belirten Gümrükçü, “Kurulduğu günden itibaren AK Parti'ye muhaliftim. Ancak artık Belediye Başkanıyım ve rozeti çıkarttım. Bir kent ittifakını Çiğli'de oluşturmuş durumdayız. Gayet uyumlu çalışıyoruz. Kavgayla kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

Başkan Gümrükçü ‘kent ittifakı’ dedi: Kavgayla kaybedecek vaktimiz yok!

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, SonSöz TV'nin konuğu oldu.  Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Utku Gümrükçü, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 2021 yılında Çiğli Belediyesi olarak hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçü, gelecek yerel seçimlerde aday olup olmayacağı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Utku Gümrükçü ayrıca sözleşmesi imzalanan Çiğli Tramvayı konusunda önemli bilgiler verirken, 2 yıldan önce tamamlanmasını umduklarını belirtti.

"KRİZ BELEDİYECİLİĞİ DÖNEMİNE GEÇİLDİ"
Pandemi süreci ile birlikte insanların kriz ile yaşamaya alışması gerektiğini söyleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Bundan sonra bu krizlerle yaşamaya alışmamız lazım. İklim değişikliği bir başka süreç geliştirdi. Dünyanın kaynaklarını insanoğlu tüketmeyi hızlandırdı. Bunun yanında doğal afetler yaşanıyor. Gördüğüm, bundan sonra yağmurlar parça parça değil, basın, sert olacak deniyor. 2050'ye kadar körfezdeki suların yükseleceği, sahilde bazı alanların sular altında kalacağı söyleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in de dediği gibi kriz belediyeciliği dönemine geçildi" dedi.

"BELEDİYEYİ CİDDİ BİR KAMU BORCU STOKU İLE DEVRALDIK"
Belediyeyi ciddi bir borç ile birlikte aldıklarını belirten Başkan Gümrükçü, 2021 yılında Çiğli Belediyesi bütçesini 200 milyona çıkarma hedefleri olduğunu söyledi. Gümrükçü, " Önümüzdeki günlerde yapılandırmadan bizde faydalanacağız. Geçen yıl yüzde 8 civarı bir bütçe artışı gerçekleştirdik. Bu yıl 200 milyona çıkarma gibi bir hedefimiz var. Arada tabi bir vergi affı yapılandırma gibi bir durum çıktı ve bazı olumlu ve olumsuz sonuçları oldu belediyelere. Çiğli Belediyesi'nin ekonomik yapısı gelişiyor. Gelecek yıla aktardığımız borç 4 milyon civarıydı bu yılda 4 ila 8 arasında olur diye düşünüyoruz.  Bu bir mali disiplin sonucu oluştu. Bunu döndürmek için gayret ediyoruz. Piyasa borcumuz cüzi rakamlar. Sendikal anlaşmalardan kaynaklı işçiye küçük bir borcumuz var. Son 12'ı işçiye zamlı bir şekilde ödedik, ikramiyeler yatı, kişi başı yaklaşık 3 bin lira fark ödendi. Ödemelerimiz makul seviyelerde dönüyor. Bazen bir gecikmeler oluyor ancak mal alamama gibi bir konu söz konusu değil" diye konuştu.

"40 MİLYON BORÇ ÖDENDİ"
Belediye borçları ile ilgili de bilgilendirme yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Geçtiğimiz dönem ciddi bir düzelme olmuştu ve biz de bunu devam ettirdik. 500 gün sunumundaki rakamla 40 milyon ödendi. Geçmişten gelen borçlarımız var. Gelecek yıl bunların tamamını ödüyoruz. Ekonomimiz kötü değil iyi durumda. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Tasarrufa gittik. Şimdi elektrik ihalesi çalışıyoruz. Telefon giderlerimizi azalttık ve internet üzerinden konuşmaya geçtik. 41 bin ton su tasarrufu sağlamışız Çiğli Belediyesi olarak. Bir yandan da belediyeyi dijitalleştiriyoruz. En son 2-3 müdürlükte online randevu sistemine geçtik. Bu şekilde personel evden de çalışabiliyor rahatlıkla" ifadelerini kullandı.

"KENTİN SORUNLARI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"
AK Parti ile arasında olan uyum hakkında konuşan Başkan Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkanı olduktan sonra rozetini bir kenarı bıraktığını ve Çiğlili vatandaşlar için ortak bir çalışma ortamı yaratıldığını söyledi. Gümrükçü, "Ben CHP ilçe başkanıydım, İl başkanlığı adaylığım da oldu. Siyasi bir isimim. Kurulduğu günden itibaren AK Parti'ye muhaliftim.  Ancak artık belediye başkanıyım ve artık rozeti çıkarttım. AK Parti Meclis üyeleri içerisinde çok iyi niyetli, kıymetli arkadaşlar var. Çiğli’nin sorunlarına hakimler, iyi niyetliler ve çözme gayreti içerisindeler. Bir komite oluşturduk ve bu komitede kentin sorunları için birlikte çalışıyoruz. Komite kentin sorunları için çalışıyor. Konu bizdeyse biz yapıyoruz, Ankara'da ise onlar yardımcı oluyorlar. Bir kent ittifakını Çiğli'de oluşturmuş durumdayız. Tabi bu siyaset yapmayacağımız, birbirimizi eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. Diyalog ortamında işlerimiz sürdürüyoruz.  Kendimizi kapatmadan önerileri dinliyoruz. TOKİ konusunda çalışmalarımız oldu, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Bey geldi, Necip Nasır vekilimiz ile birlikte. Çiğli, İzmir'in dışında kalmış ve çözülmemiş bir sürü sorunu var. Bunu tek başına Çiğli Belediyesi yapamaz.  Kavgayla kaybedecek vaktimiz yok. Halkın bunca yıllık sorunlarını ‘siyaseten kurban etmeyelim’ dedik ve birlik için çalışma yürütüyoruz. Biz çalışmalarından dolayı iş birliği içinde bulunan AK Parti ilçe başkanına il başkanına ve milletvekillerine teşekkür ederim.  Elbette onlar da eleştiriyor, mecliste ret oyu verdikleri oluyor. Geçtiğimiz hafta bir yerel yönetimler toplantısı yaptı Seyit Bey, onlar da bize sordu çözemediğiniz sorunlar var mı diye. Tabi iktidar partisi AK Parti, ondan çözüm daha kolay oluyor. Diyaloğun kötü olmadığını aksine iyi olduğunu düşünüyorum.  Buralar siyaset makamları değildir. Belediye başkanlığı makamı hizmet makamıdır. Güzel bir söz var; hakimler kararlarıyla konuşur, belediye başkanları da icraatlarıyla konuşur. Sosyal alanda ve çalışmalarında kendimizi yaptıklarımızda Cumhuriyet Halk Partili başkan olduğumuzu  gösteriyorsak zaten başka bir şey yapmaya ihtiyacımız yok" dedi.

"BELEDİYECİLİK AÇISINDAN EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİR TANESİ"
Sosyal belediyecilik anlayışının öneminin altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nü 2019'un başında aldık ve personeli olmayan, yönetmeliği olmayan bir durumdaydı. Bir ekipleşme oluşturduk ve ne yapabiliriz diye çalışmaya başladık. Bence de sosyal belediyecilik, belediyecilik açısından en önemli konulardan bir tanesi. Sıcak yemek hizmeti vardı hanelere… Bir de evlerini temizleyemeyen vatandaşlara yardımcı oluyorduk devraldığımızda. Bunları geliştirdik göreve gelince. Askere gidenlere çanta vermeye başladık, yeni doğan bebeklere hoş geldin bebek diye paketimiz var. Tüm dağıtımı yaptık Çiğli tarihinde ilk defa. Yani her alanda başlıklarla desteklerimiz sağlamaya devam ediyoruz. Bir Halk Kart uygulaması başlattık. İmkanımız yettikçe yardım edeceğiz. Şimdi Çiğli'de bir tarama yapıyoruz. Biz neredeyse 10 bin kişiye Mayıs ayında gıda paketi yardımı yapmışsız. Ciddi bir ekonomi ayırdık bu yıl bu işe. Şimdi bu listeleri tarıyoruz. Belediyenin E-Devlet ile uyumunu sağladık. Gıda Bankacılığı var Çiğli Belediyesi'nin geçmişten bu yana gelen, onu geliştirdik. Kızılay ile bir anlaşma imzaladık. Kızılay'ın elde ettiği ürünleri koyacağımız bir merkez hazırlıyoruz. 2 bin 300-2 bin 400 bandında engelli ailemiz var, onların evini tek tek gezdik, ihtiyaçları neler onları hazırladık, engellilere yönelik periyodik cetveller oluşturduk. 2019 ve 2020 yılında bunları yarattık ve 2021 yılında bunları nasıl daha iyi yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunlar yardımlarımız. Bir de iş ihtiyacı olanlar ve meslek sahibi olmak isteyenler var. Çiğli Belediyesi'nde bir firma ile iş arayanları buluşturuyorduk. Şimdi onu internet ortamına taşıdık. Meslek kursları açıyoruz. Orada vatandaşlarımız hem meslek sahibi oluyor, hem de devletimizin olanaklarından onları faydalandırıyoruz belediye ve işkur ortaklığı ile. 2021'de meslek işini de online ortama taşımayı planlıyoruz. Bir taraftan yardımda bulunuyoruz, diğer taraftan balık tutmayı öğretiyoruz" diye konuştu.

 "İYİ BİR DİYALOGUMUZ VAR"
Çiğli'de bulunan muhtarlar ile diyalog halinde olduklarını belirten Başkan Gümrükçü, Kent Konseyi konusunda Mart ayını işaret etti. Gümrükçü, "Muhtarlarla iyi diyaloğumuz var. Anlaşamadığımız arkadaşlarımızda olur ancak iyi bir diyaloğumuz var. Ortak çalışma yapmaya özen gösteriyoruz. Kent Konseyimizi kuruyorduk. Ancak pandemi sebebi ile genel kurullar ertelendi.  Mart gibi inşallah bu seçimi yaparız. Sadece muhtarlarımız değil, mahalle meclislerimiz, gönüllüler ile bir çalışmamız olacak. Bütün mahallelerimizde aktif bir çalışma yapmaya özen gösteriyoruz, ancak elimizdeki olanaklar doğrultusunda. Bisiklet yolu konusunda Büyükşehir ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ataşehir var orada yol mevcut, ancak aradan Çiğli'ye geçişte bir yaya yolu ve bisiklet yolu yok. İleriki süreçte bu da tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

"ÇİĞLİ'NİN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELMİŞ OLACAK"
Sözleşmesi imzalanan Çiğli Tramvayı ile ilgili de konuşan Utku Gümrükçü, projenin 2 yıldan önce bitmesini umduklarını söyledi. Başkan Gümrükçü, "Ben öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bütün bürokratlara teşekkür ederim. Belki süreyi uzatabilirdik ancak bu kadar talep gelince ihaleyi hızlı yapmak zorunda kaldık dedi sayın başkan. Sayın Hamza Dağ da bu sürecin hızlandırılmasında yardımcı oldu. Salı günü de ihaleyi imzalayan firma ile anlaşma imzalandı. Tamamlanma süresi 2 yıl. Firma güçlü bir firma… Umuyoruz ki 2 yılı erkene çekerler. İhalenin kaynak sorunu da yok. Dolayısıyla sürecin hızlı ilerleyeceğini düşünüyoruz. Evlerin değeri artar, belirli bir otobüs yükünden de rahatlarız. Çiğli'nin iki yakası bir araya gelmiş olacak, tramvay organize sanayinin servis yükünü azaltmış olacak. Bostanlı İskele, Karşıyaka Çarşı bağlantısı sağlanmış olacak. Çiğli'nin yarısının kente ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Komisyon çalışıyor. Tramvayda o komisyonun sonuçlarından bir tanesidir. Tramvay hızlandıysa oradaki AK Partililerin de çabasıyla olmuştur. Demir yolunun alta alınması kolay verilebilir bir karar değil. Arkadaşlar ile arada görüşüyoruz neler yapabiliriz diye. Önceki valimizle de paylaşmıştık şu andaki valimizle de konuşuyoruz" dedi.

"ÇOK HEYECANLIYIM"
Çiğli'nin deniz ile buluşması konusunda 3 yolun bulunduğunun altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Koçtaş’ın karşısında bir alan var kapalı, onunla ilgili ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Bütün hazırlıkları tamamladık, bugünde bazı görüşmelerimiz olacak. 2021 yılında Çiğli'yi denizle buluşturmayı hedefliyoruz.  İkinci bölge, AK Partililerin seçimde önerdiği 2.8 milyon metrekarelik bir alan. Doğal yaşam ile İZSU'nun arıtma tesisi arasında kalan bir bölge. AK Partili arkadaşlar ‘Millet Bahçesi yapalım’ dediler. Bende bunu destekliyorum. Olursa ikinci denizle buluşma noktası orası olacak. Üçüncü alanımız geçtiğimiz ay başında Çiğli Belediyesi Meclisi’nden geçti. Homa Dalyanı diye bir bölgemiz var bizim. Dalyan balıkların üreme bölgesi… Bölge koruma alanında olan bir bölge, dolayısıyla vatandaşların ulaşım konusunda kısıtlı olan bir bölge. Buradan da denizle buluşma noktası yaratabilir miyiz diye düşünmüştük ve yarattık. Bir kere orası müthiş bir doğal güzellik… Bu bölgede bir alan yaratacağız. İçeride bir tesis binası var. İBB orada bir tadilat yapacak. Biz orada ulaşımı kolaylaştıracağız ve bir alan yaratacağız. Bu alan yaşlıların engellilerin, çocukların denizi göreceği, flamingoları göreceği, balıklarla yakınlaşacağı bir ortam olacak. Mahallelerden otobüslerle insanları oraya taşıyacağız. İnsanlar ayaklarını denize sokabilecekler. Ege Üniversitesi'nin balık kooperatifi var. Kadınlara bir meslek sağlanması, çocuklara çeşitli yerlerde balıkların çeşitleri nedir gibi bir sosyal ortam yaratacağız. Belki kısıtlı olacak ancak gittiğinizde burası Çiğli mi diyeceğiniz bir yer olacak. Bu alanı Çiğli halkına kazandıracağız. Aynı zamanda balık… Çiğli'nin bazı değerleri var. Çiğli aynı zamanda bir balık kenti… İzmir'de 5 dalyan var, bunların 4'ü Çiğli'deymiş. Körfezin balık üreme noktaları bunlar. Homa Dalyanı'nın da balık üretimi 5 tonlara kadar düşmüş. Çiğli'de her öğleden balık mezatı yapılıyor ancak kimse bilmiyor. Biz bunu ön plana çıkaracağız. Bu bir yandan ekonomik bir getirisi olacak. Bunun için çok heyecanlıyım" diye konuştu.

"HARMANDALILI VATANDAŞLARA BİZİM BİR SÖZÜMÜZ VAR"
Harmandalı'nda yaşayan vatandaşlara sözleri olduklarını belirten Başkan Gümrükçü, "Çöp kokusunu her geçen gün azaltacağız ve Çiğli ile bağlantısını sağlayacağız. Bir fabrika haline getirerek oradaki çöp kokusunu azaltacağız. Orada bir asfalt sorunu var ve bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi en kısa zamanda çözecek. Orada bir sosyal alan oluşturacağız. Alandaki imar sorununu da çözdük. Harmandalı Villaları deniyor, orayla ilgili bazı çalışmalarımız oldu ancak pandemi nedeniyle kendileri ile görüşemiyoruz. Biz de dedik ki Harmandalı bundan etkilenmesin ve Harmandalı'nı 2’ye bölelim dedik. Bir çalışma hazırladık, bizden oy birliği ile geçti. Böylelikle Harmandalı'nın yüzde 80-90 imar sorunu çözüldü. Kalanlarla ilgili ikna edebilirsek yapacağız, ikna edemezsek bir şekilde çözüm bulacağız" ifadelerini kullandı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM SADECE İLÇE BELEDİYESİ İLE OLMUYOR"
Kentsel dönüşüm ile ilgili de konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "8-9 alanda imar planı sorunu var. Güzeltepe'nin kentsel dönüşümü için en tepede belirlenmiş bir alan var. Oranın çalışmasını Büyükşehir Belediyesi bitirdi ve son düzenlemeler yapılıyor. Bu şartlarda nasıl vatandaşlara anlatılacak onla ilgili bir problem var. Köyiçi'nde bazı çalışmalarımız olmuştu ancak vatandaşların itirazları olmuştu. Orası ile ilgili de ikiye bölüp sorun olmayan alanın dönüştürülmesi konusunda bir çalışmamız var. Güzeltepe'nin tamamının kentsel dönüşümü değil konuştuğumuz. Bir bölgesinde toprak kayması da yaşanmıştı. Biz inceliyoruz orayı, bir risk var mı diye. Şimdi incelemeler teknik süreçler. Bunlar sonuçlanınca bize riskli ya da risksiz denilecek. Ona göre bizde hareket edeceğiz. Kentsel dönüşüm kolay bir konu değil. Bir bölgenin kentsel dönüşüm olarak belediyenin kabul etmesi, oranın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için yeterli değil. Binayı çok kolay yenileyebiliyorsunuz ancak bu öyle bir süreç değil. Anlatması ve anlaşması da kolay değil. Şimdi dün bir toplantı oldu Büyükşehir'de.  Ben Avcılar’a gittim geçen hafta. Flamingolu fotoğrafı koyduk ancak detayını yapmadık. Bir yılda 600 bin konut yenilenmiş. Bunun için Ekrem Bey ile bir anlaşma sağlanmış orada.  Bir şirket kurmuş belediye, finansman anlaşması yapmış bir banka ile. Yani belediye kentsel dönüşümü kolaylaştıracak bir rol üstlenmiş orada. Biz de bunun üzerinde çalışıyoruz. Tüm Türkiye'de ‘99 öncesi yapılmış binaların incelenmesi lazım. Deprem sonrası bize 500'den fazla başvuru oldu. 25 binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettik biz. Hemen binaların yıkımına başlayacağız. Ancak dediğimiz gibi kentsel dönüşüm sadece ilçe belediyesi ile olmuyor, içerisinde Büyükşehir ve Bakanlıklar da var.

“BÜTÜN ARSALARIMIZ HACİZLİ”
Çiğli için 2021 yılı için hedeflerinin büyük olduklarını belirten Başkan Utku Gümrükçü, aktif ve güçlü bir Çiğli Belediyesi kuracaklarını söyledi. Gümrükçü, "Hedeflerimiz büyük. Çiğli İzmir'in merkezinde ancak bir o kadar uzakta kalmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın arka sıradakiler tabirine tam uyan bir yer. 2021'de tarım boyutunu çalışacağız. Çocuklara tarım eğitimi sağlayabilecekleri bir alan oluşturacağız.  Biz her alanda güçlü aktif bir Çiğli Belediyesi kuracağız. 2021'de bir spor kenti yaratma hedefimiz var Çiğli'yi. Bundan sonra yapılacak her parka bir basketbol potası koyma hedefi… Yani her başlıkta aktif çalışıyoruz. Bu 2021'de pandemi şartları da aşının bulunması ile rahatlarsa, daha güçlü ve aktif bir Çiğli Belediyesi olduğunu herkes fark edecek. Ali Rıza Koçer birebir başında ve inceliyor. Vatandaş aklına ne gelirse bize yazsın. Bizim kaçırdığımız bir nokta varsa onu tamamlayalım. Çiğli ayağa kalıyor demiştik ve bunu gerçekleştirdik. 2021 yılında balık konusu büyük başlıklarımızdan biri olacak. Biz 10 başlık dediysek bunun 9'unu yapmış olacağız. Önemli olan bir sorunu sorun olarak ele alıp, nasıl çözüleceği konusunda çalışma yürütmek. Ciddi bir ekonomik bir açmazımız var. Bütün arsalarımız hacizli. Yıllardır bitirilemeyen kooperatiflerimiz var. Hepsini düzeltmeyi hedefliyoruz.2021'de büyük bir gelişmenin yaşandığı ve temizlik ana başlıklarımızdan bir tanesi olacak" ifadelerini kullandı.

"2 DÖNEM ÜST ÜSTE ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM"
Gelecek seçimlerde yeniden Çiğli Belediyesi Başkanlığı için aday olup olmayacağı hakkında konuşan Gümrükçü, bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini söyledi. Gümrükçü, "Ben dedim ki aday olduğumda, orada 2 dönem üst üste Çiğli Belediye Başkanı adayı olacağımı söylemiştim. Geçen süreçte bundan vazgeçecek bir durumla karşılaşmadım. 5 yılsonunda Utku Gümrükçü ve arkadaşlarının başarısı ve ya başarısızlığı kamuoyunda değerlendirilecek. Belediye mesleğimize uygun… 20 yıl siyaset yaptık. Belediyecilik işini de kavradık gibi gözüküyor. Bu işi iki elle sarılmazsan olmuyor, bizde 4 elle sarılmış durumdayız. Selin hanım seçimde toplantıya katıldı, bize sen ikinci dönemin çalışmasına başlamışsın demişti. Her an seçim varmış gibi çalışıyoruz. Çiğli'de zor bir yer birikmiş sorunları var ancak biz bunları çözeceğiz" dedi.

 
Merkez Bankası rezervleri 91 milyar 806 milyon dolar oldu
 
Dolar, Merkez Bankası faiz kararı sonrası düştü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Aralık 2020 Cuma 09:28

Hüsnü Utku el ele "Çıkar" yakında kokusu bak hele..

Yorumu oyla      3      3  
süleyman 25 Aralık 2020 Cuma 09:26

ciğlili arkadaşa aynen katılıyorum ne park var ne bir mesire alan her yer cukur yağmur mazgalları bile yok..

Yorumu oyla      4      3  
CIGLILI 25 Aralık 2020 Cuma 05:08

Haberi okuyan ve Çigli'de yasayanlar gercekten gulumsemistir.Zira gozle gorulen hicbirsey yok ortada.Tramway Aziz Bey'in zamaninda OK lenmis,kredisi bile kullanilmis bir durum.Cigli'de denize girme meselesi benim hatirladigim son 30 yildir her gelen baskanin projesi.Ciglinin sokaklari cukur icinde,parklari ve bahceleri ot icinde,cocuk oyun alanlari yetersiz ve kirik dokuk,sinekten gecilmez,cop koku sorunu var...vb daha bircok konu sayilabilir.Utku Baskan gorulmeyen konular uzerinde bir basari saglamismidir bilinmez ama gorulen hicbir sey yok ortada.Lutfen her yerde soylenen su 500 gun icraatini web sitesine ekleyinde bizlerde inceleyelim.Cigli'ye bir otopark yapin,guzel ve modern bir Belediye binasi yapin,yol yapin,cocuk parki yapin,yesil alanlari guzel peyzaj yapin...Lutfen.Park ve Bahceler mudurlugunuz cok eksik bence.Her yer sapsari ot.Sadece tek yapilan sari otlari bicmek.Temizlikte ciddi sikintilar var.Belediyecilik kapidan ciktigin anla baslar.Ilk once bu temel konulari gerceklestirmenizi bekliyoruz.Belediyenin temel gorevi sperlik yapmak degildir.Anaokulu acin , her mahalleye guzel bir park ve cay bahcesi acin.Umariz ilerleyen zamanlarda hizmetleri gorebiliriz.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu, 'Bergama üniversite şehri olmalı'
Tarihi kent Bergama’da yılların ilgisizliğini sona erdirmek üzere durmadan ...
Çiğli Belediyesi salgın deprem dinlemedi vatandaşa hizmet etti
Çiğli Belediyesi, ülkemizde ilk vakaları Mart ayında görülen Covid-19 ...
Büyükşehir'den Türkiye’ye armağan: 100. Yıl Marşı için yarışma düzenleniyor
Cumhuriyet’in yüzüncü yılını adına yaraşır etkinliklerle kutlamak üzere ...
 
Bornova’da her cana 1 fidan: 500 bin fav, 500 bin fidan
Genç twitter kullanıcısı Seçkin Özdemir’in attığı tek bir tweet, yeşil ...
'Efes Kariyer' iş arayan ile işvereni buluşturuyor
Efes Kariyer sitesinin tanıtım toplantısı kentte faaliyet gösteren meslek ...
Ahmet Diker’in yeni kitabı ‘Atatürk Karşıyaka’da’ raflarda yerini aldı
Araştırmacı yazar, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü ...
 
Bergama’da yardımların adresi Sosyal Market
Maddi durumu yetersiz ve dar gelirli vatandaşlara yardım amacıyla haftanın ...
Hükümsüz 'motor' dedi... Filmde 108 Gültepeli
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sinema sektörüne ev sahipliği ...
Konak'ın karikatür yarışması sonuçlandı
Türk karikatürünün büyük ustalarından olan Eflatun Nuri anısına bu yıl ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva