HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2021 Pazartesi - 20:06

Başkan Gümrükçü’den kentsel dönüşüm önerisi: İzmir’e örnek olsun!

Çiğli Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısında gündem Büyükçiğli’nin imar planları oldu. Meclis’ten oybirliği ile geçen kentsel dönüşüm planları hakkında konuşan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Yaptığımız önerilerle; etap etap, ada ada, bölge bölge ya da bütününde bir dönüşüm önerisini hep beraber burada katılımcı ve şeffaf bir şekilde konuşalım. İzmir’e belki de örnek oluşturabilecek bir modeli ortak akıl ile başlatacağımızı düşünüyoruz. Ocak ayı meclisinde başlıyoruz. Çiğli’nin dönüşüm süreci devam ediyor. 2022’de güzel şeyler olacak” dedi.

Başkan Gümrükçü’den kentsel dönüşüm önerisi: İzmir’e örnek olsun!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci olağan oturumu, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis’te, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri tarafından meclis gündemine getirilen ve sağlıklı kentleşmeyi amaçlayan; “İzmir metropol kenti genelinde sağlıklı kentleşme ve yüksek yaşam standartlarını sağlayacak teknik alt yapı alanlarının, çocuk oyun alanlarının, spor alanlarının, sosyo kültürel merkezlerin, kamusal hizmet alanlarının oluşturularak insan ölçekli, kent estetiğini ön plana çıkaran yeşil alanı bol ve kolay erişilebilir yaşam alanlarının yaratılması amaçlı yeni dönüşüm modelini belirleme ile ilgili Altyapı ve Üstyapı Hizmetleri Koordinasyon Komisyonuna havale edilen” ilgili önerge komisyon raporunun okunmasının ardından oy çokluğu ile reddedildi.

BOZTEPE: İLÇELER BİRBİRİNDEN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ
Önerge hakkında konuşmak üzere söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, “Depremin ardından daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ‘K bölgeleri’ ile ilgili bir çalışma yapıldı” dedi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) eleştiriler yönelterek, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi:

“Bu kenti bu işle çözülemeyeceği anlaşıldığından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir’e geldiğinde dile getirdi; Emsal verilsin diye... Biz de K bölgeleri konuşulurken emsal artışından bahsetmiştik. Ada bazında çözebiliriz demiştik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Bayraklı ile ilgili bir karar vardı. Bayraklı kararı bizim verdiğimiz önergenin ete kemiğe bürünmüş hali. Daha sonra bütün İzmir için bir önerge geldi. Özel kalemde hazırlanmış bir önergeydi bu. Bir kere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde en son geçirdiğimiz önergeyi bir uygulamacı veya bilgili biri bana anlatsın. Böyle bir uygulamanın olması mümkün değil. Bu ancak aylık nizam olan yerlerde olur. Yüzde 60’dan fazlasına geçemezsin diyor. Taban alanı yüzde 70-80 olan çok binalar var. Geçen ay gelen önerge Bayraklı harici uygulanacak. Bayraklı’da alınan kararından daha sonra geçtiği için diğer ilçeler bu karar dışında kalacak. İzmir’in diğer ilçeleri bunun dışında kaldı. Bayraklı’yı ayrı Çiğli’yi, Karşıyaka’yı, Bornova’yı, Konak’ı ayrı düşünemezsin. Düşünmemek gerekir. Önerge özel kalemde hazırlanmış, hiç bir teknik kadro bilgisi olmayan bir önerge. Biz bunu bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde geçirdik. Bu İzmir için çok büyük bir ayıp. Orta hasarlı binaları görün, yüzde 60’ı geçmeyecek, en fazla 2 kat arttıracaksın. Bana yüzde 20 emsal artışını verin bende göreyim. Bunun uygulanma oranı yüzde 10’u geçemez. Bizim verdiğimiz önerge hem Çiğli’nin hem de İzmir’in önünü açacaktı. Umarım bu yanlıştan dönersiniz. Dilerdim ki biz Çiğli’de kendi kararımızı kendimiz alalım. İzmir Büyükşehir Belediyesi de nasıl reddedeceğini anlatsın. Bu önerge ile bu kenti kurtaracaklarını sanıyorlar. Siz reddediyorsanız reddedin, biz önergemizin arkasındayız” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜ: MANTIKLI DEĞİL
Boztepe’nin önergenin reddedilmesine yönelik eleştirilerine cevap veren Başkan Gümrükçü, “Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılmış bir tartışma. Bizim ilçemizi de bağlayan genel bir karar alındı. Büyükşehir’in kararı üzerine karar almamız da hukuken mantıklı değil. Dolayısıyla biz bunu bu şekilde oylayalım” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz meclislerde; 1/1000 ölçekli Büyükçiğli Ova kesimi imar planında plan onama sınırı dışında bırakılması sonucunda plansız kalan alanın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na uygun olarak bitişik nizam 3 kat ve alanın batısından geçen 12 metrelik imar yolundan cephe alan parsellerin bitişik nizam 4 kat olarak belirlenmesi ile hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği ile ilgili önerge İmar, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afet ile Çevre Komisyonlarına havale edilmişti.
Meclis’te, ilgili önerge komisyonlardan oybirliği ile gelmesi doğrultusunda oylandı ve Meclis’ten de oybirliği aldı.

BOZTEPE: AYRI AYRI İKİ ÜLKE GİBİ DAVRANILIYOR
Kentsel dönüşüm değerlendirmelerinde bulunarak, AK Parti grubunda ilgili önergeyi tartıştıklarını belirten Boztepe, “Siz de grubumuza geldiniz ve bu konuyla ilgili bizleri bilgilendirdiniz. Burada yine aynı şekilde tıkanıyoruz. Oysa bizim önergemiz geçmiş olsaydı, bu önergede de çok rahatlayacaktık. Eğer geçmiş olsaydı hem Büyükşehir’de hem de Çiğlimizde, insanlarımız çok rahat edeceklerdi. Dönüşüme daha hızlı başlayabilirdik... Sen Bayraklı için bir karar alıyorsun ama Çiğli’ye uygulamıyoruz... Çok farklı bir şey. Ayrı ayrı iki ülke gibi davranılıyor” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: 2022’DE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK
Boztepe’nin ardından konuşan Başkan Gümrükçü ise alınan kararın dönüşüm önerilerinin Çiğli olarak bölge bazlı sunmalarına engel arz etmeyeceğini söyleyerek, “Biz Köyiçi’nde bir dönüşüm süreci yaratacaksak eğer, oradaki emsal artışını, yeşil alan terklerini, bire bir model olarak koyabiliriz ama bunu tüm İzmir veya tüm Çiğli bazında değil de bölge bazlı çalışalım diye düşünüyoruz... Ocak ayından başlayarak önümüzdeki meclislerde önergelerimiz gelecek. Zaten revizyon çalışıyoruz Balatçık, Ataşehir ve Köyiçi’nde... Orada yaptığımız önerilerle; etap etap, ada ada, bölge bölge ya da bütününde bir dönüşüm önerisini hep beraber burada katılımcı ve şeffaf bir şekilde konuşalım. İzmir’e belki de örnek oluşturabilecek bir modeli ortak akıl ile başlatacağımızı düşünüyoruz. Ocak ayı meclisinde başlıyoruz. Çiğli’nin dönüşüm süreci devam ediyor. 2022’de güzel şeyler olacak” diye konuştu.

O ALAN BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİS EDİLECEK
7 Eylül 2021 tarihinde alınan kararla Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesi planlanan Büyükçiğli Mahallesi’ndeki sağlık tesisi alanı olarak ayrılan taşınmazın, ilgili kararı mecliste iptal edildi ve ilgili alanın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi hakkındaki önerge komisyonlardan oybirliği ile geldi.

GÜMRÜKÇÜ: DAHA HIZLI YOL ALINACAK
İlgili önerge hakkında konuşan Başkan Gümrükçü, bölgedeki sağlık ocağının 30 Ekim depreminde olumsuz etkilendiğinin altını çizerek, “Ciddi bir güçlendirme maliyeti ile karşı karşıya kalındı. Sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi bu arsayı bizden de meclis kararıyla bölgeye bir aile sağlığı merkezi olarak kullanılmak üzere bir bina kazandırma kararı aldı. O kapsamda bu binayı bizden istedi. Biz de bakanlığa göre de daha hızlı ve somut bir şekilde yapma olanağı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesini uygun gördük” şeklinde konuştu ve ilgili önerge Meclis’ten oy birliği ile geçti.

 
Gaziemir'de 'bütçe denkliği' gerginliği!
 
Sıfır otoda taahhütlü satış dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de 'bütçe denkliği' gerginliği!
Aralık ayı olağan Meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Buca Meclisi’nde borçlanma ve satış gerginliği
Buca Belediye Meclisi’nde, belediyeye ait bir arazinin satışı konusunda ...
Karşıyaka'da tartışmalı plan müdürlüğe iade edildi
Uzun zamandır tartışmalara sebep olan Atakent mahallesindeki "Özel Eğitim ...
 
Konak'ta da katı atık toplama bedeline zam yok!
Konak Belediyesi Meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama ...
Buca Metrosu’nda kazanan şirket belli oldu: Gülermak sürprizi!
Türkiye’nin kamu kaynaklı en büyük kamu ihaleleri arasında yer alan 3 ...
Çiğli “Dirençli Kent” yolunda adım adım ilerliyor
Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ve afetlerin kentlere yönelik ürettiği ...
 
Doğaya dönüş, sürdürülebilir yaşamlar TTI Outdoor’da tanıtıldı
‘Doğadaki yerini keşfet’ sloganıyla, Travel Turkey İzmir Fuarı’yla eş ...
Çalışmalar tamam! İşte yeni Sığacık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sığacık’ta yaptığı kıyı düzenleme çalışması ...
Beyaz Baretliler sahaya çıkıyor
İnşaat Mühendisleri Odası’nın kız öğrencilere meslekte eşitlik ve avantajlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva