HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2022 Perşembe - 20:34

Başkan Gümrükçü'den çağrı: Çiğli çöplük ile anılmasın!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Harmandalı Çöplüğü’nün kaldırılması konusunda AK Parti’den gelen açıklamalara destek vererek  “Bizim kalın çizgilerle çizdiğimiz şey bu tesisin kaldırılmasıdır ve Çiğli’nin çöp ile anılmasını istemiyoruz” dedi.

Başkan Gümrükçü den çağrı: Çiğli çöplük ile anılmasın!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü önderliğinde gerçekleşti.  

Meclis gündemine Harmandalı’daki çöplüğün kaldırılması konusu damga vurdu. Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü  Boztepe, tesisin son durumunun araştırılması ile ilgili meclise önerge verdiklerini söyledi. Boztepe açıklamasında “Harmandalı çöp tesisi kapasitesini doldurmuştur ve halk sağlığına da zarar vermektedir. Bu konu mecliste tartışılmalıdır. Buradaki çöp toplama alanına giden kamyonların çöp suyu döküyor ve gerekirse yolları da kapatalım dedik ve Rahmetli Mustafa Avdan da ‘gerekirse yolları kapatırız kol kola gireriz’ demişti. Daha önce de bu meclise bir rapor sunmuştum. O raporda var. Buraya artık çöp dökülmemeli, dökülürse kaymaların olabileceği  de raporda yer alıyor. Bundan dolayı biz bu konunun gündeme alınmasını ve komisyonlara gönderilmesini arz ederiz” ifadelerini kullandı.

ÇETİN: KONU HAKKINDA BİR ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRDİK
CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin ise konu ile ilgili yapılan çalıştayı hatırlatark “Hüsnü Başkan süreci takip etseydi keşke… Ciddi bir bilimsel çalışma yapıldı, akademisyen arkadaşlar da katıldı. Ciddi bir çalıştaydı. Biz bunu zaten yaptık yani bu konuda oldukça duyarlıyız ve sonuç bildirgesi yayınlanacak. Biz önergeye karşı çıkmıyoruz ama Salı günü zaten açıklama yapılacak” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: BİZİM ÇEKİNCEMİZ YOK
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, önergenin meclis gündemine de alınmasını ve mecliste de tartışılmasına karar verdi. Gümrükçü, “Çekincemiz yok. Bu tüm Çiğli’nin hassasiyeti ve mecliste de incelenmesinde bir sakınca yok. İlgili komisyonlara da sevk edelim” İfadelerini kullandı ve önerge Çevre ve Sağlık, Alt Yapı Üst Yapı Koordinasyon, Kent Konseyi Komisyonlarına havale edildi.

Başkan Utku Gümrükçü, çöp tesisinin kapatılması için 1.5 yıldır çalışma sürdürdüklerinin söyleyerek “Biz tüm belediye olarak müdürlüklerimiz, meclis üyelerimiz  tesisin kaldırılması için çalışıyoruz.  Bizim kalın çizgilerle çizdiğimiz şey bu tesisin kaldırılmasıdır ve Çiğli’nin çöp ile anılmasını istemiyoruz. Tüm partilerin meclis üyeleri ile geçen sene  Katı Atık Daire Başkanı ile toplantı yaptık. Kent Konseyimiz de bunu incelemek için de bir dizi çalışmalar yaptı. Bu konu Kent Konseyi’nin de konusu… Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, AFAD, odalar herkes çalıştaya katıldı. Salı günü de göreceksiniz ki sizin taşıdığınız hassasiyeti onlar da taşıyor. O arada bizler de komisyonda konuyu inceleyelim. Salı günü saat 12.00 de Harmandalı Çöp Tesisi’nin durumu ve görüşlerimizi İzmir’e duyuracağız” ifadelerini kullandı.

İNCESU’DAN MENDERES ÇAĞRISI
CHP’li Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu ise “Sonuç Bildirgesi Salı günü yayınlanacak,  Büyükşehir, TMMOB, Tabiler Odası, Jeoloji Mühendisleri odası, İzmir Barosu, Çiğli Belediyesi  hepsinin ortak bildiride imzası var. Oradaki raporda da kesinlikle kapatılmalı diyor. Herkes hemfikir ama yer seçiminde özellikler bize destek gerekiyor. AK Partili Meclis Üyelerimizden de bunu istiyoruz, Menderes sorunu da çözülmeli çünkü yer bulunmadan kaldırılması da zorlaşıyor” diye konuştu.

HARMANDALI İMAR PLANLARI İPTAL EDİLDİ
Harmandalı Revizyon Planları İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Konuya ilişkin konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “ planlar mahkeme ile iptal oldu biz de yeniden planlama yapıp İzmir Büyükşehir Meclisi’ne göndermek istiyoruz. Gerekçelere bakara imar planlarımızı yeniden gerçekleştireceğiz. Hep beraber biz el birliği ile yaptık mahkeme karalarında ufak tefek şeyler var o doğrultuda yeniden planlama yapıp Büyükşehir’e göndeririz” ifadelerini kullandı.

 
Evinde ölü bulunmuştu... Yeni gelişme!
 
Başkan Tugay’dan ‘huzurevi tahsisi’ sitemi: Kara leke olarak tarihe geçecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Aralık 2022 Cuma 08:42

Çiğli çöp olarak anılmasın istiyorsanız o zaman neden Harmandalı'na çöpten enerji tesisini kabul ettiniz? Başkan olarak çöplerin inciraltı, alsancak, güzelyalı, karşıyaka gibi yerlere dökülmesi konusunda yoğun gündem yaratsaydınız bugün Çiğli'de bu tesis olmazdı. Mavişehir eskiden Çiğli çöplüğü idi. Emlak konut çöpün üstüne konut yapıp Mavişehir olunca Karşıyakaya bağlandı ne hikmetse. Siz önce Mavişehirin Çiğli'ye bağlanması konusunda yoğun çalışın.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da gündem HDP’ye salon tahsisi!
Karabağlar Meclisi’nde belediyenin bir salonunun HDP’nin etkinliğine verilmesi ...
Başkan Sandal'dan AK Partililere 'yüzde 75 oy' çıkışı: En kıymetli ağabeyiniz gelsin!
Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile Başkan Sandal arasında ...
Menemen'de önerge krizi!
 Maltepe mahallesindeki bin 500 dönümlük alanın encümen eliyle satışıyla ...
 
Bornova’da gündem Doğanlar Mahallesi… İduğ: Yıkıp geçmek en doğrusu ama…
Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni ...
Başkan Engin'den mecliste 2023 mesajı: Üretmeye devam edeceğiz
Narlıdere Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  ...
 
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... İş dünyası zirvesinde ilkeler belirlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
Bergama Belediyesi Aralık meclisi yapıldı
Bergama Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 
Mübadele söyleşileri kitaba dönüşecek
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele Söyleşileri” Selçuk Efes ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva