HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2021 Salı - 16:49

Başkan Eriş’ten Öğretmenler Günü mesajı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajıyla tüm meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Eriş’ten Öğretmenler Günü mesajı

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen ‘Başöğretmen’ unvanını kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihinin yıl dönümündeyiz. 

‘Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür’ diyen Atatürk’ün izinden giden, sevgisi, bilgisi ve özverisiyle geleceğimizi inşa eden tüm öğretmen arkadaşlarımın ve büyüklerimin Öğretmenler Günü kutlu olsun. 

Ülkemizin yarınları olarak bir çocuğun geleceğe hazırlanmasında en büyük katkı ailelerden sonra şüphesiz öğretmenlerimizindir. Her birimiz ilkokuldan lise çağına kadar hepimizin üzerinde emeği olan öğretmenlerimizi daima hatırlar, saygıyla yad ederiz.  

Her zaman şükranlarımızı sunduğumuz öğretmenlerimiz, bilgisiyle olduğu kadar şefkati, özverisi ve sabrıyla nesillerimizi adeta bir nakış gibi işlemeye devam ediyor.  

İnsanımızın ve ülkemizin gelişiminde büyük pay sahibi olan öğretmenlerimizin bu anlamlı gününde içinde bulunulan sıkıntılardan da bahsetmemiz gerekiyor. Bir öğretmen olarak meslektaşlarımızın karşı karşıya oldukları sıkıntıları çok iyi biliyor ve hissediyorum. Eğitimin ve eğitimcinin sorunlarını çözmenin aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapılacak en büyük katkı olacağını asla ve asla unutmamalıyız.  

Ülkemizin akıl ve bilimin yolunda çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması, eğitimde fırsat eşitliği, öğretmenlerimizin mesleki ve ekonomik anlamda sorunlarının çözülmesinin yanında atama bekleyen binlerce gencimizin de eğitim ordumuza katılması gibi birçok nokta aslında ülkemizin gerçek gündemini oluşturmaktadır. 

Tüm bu zorluklara rağmen pandemi koşullarında canla başla görevini yerine getiren öğretmenlerimiz geleceğe umutla bakmamız için en büyük güç kaynağıdır. 

Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu bilinciyle Ödemiş Belediyesi olarak biz de Türkan Saylan Destek Eğitim Merkezimizi hizmete sunduk. Güzel bir dayanışmanın eseri olan bu merkezimizle eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunarak Ödemişli öğrencilerimizin geleceğe hazırlanırken yanlarında olacağız.  

İnanıyorum ki Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerle ulaşacağız. 

41 yıl önce Dursunbey’de okulun kapısından attığım ilk adımın heyecanını halen yüreğinde taşıyan bir eğitimci olarak beni yetiştiren tüm öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum.  

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarıma kolaylıklar diliyor, Başöğretmenimiz Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimizi ve aramızdan ayrılmış tüm öğretmenlerimizi sevgi ve rahmetle anıyorum” 

 
UEFA Avrupa Ligi'nde 5. hafta başlıyor
 
İZDENİZ'den uyarı geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UNESCO, Bergama'nın değerlerini tanıtacak
Bergama Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘İşbirliği ...
Ödemiş'te fazla eşyalar ihtiyaç sahiplerine gidiyor
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki “Gönüllü ...
Türk-Alman yaşamını yansıtan fotoğraflar İzmirliler ile buluştu
İzmirli fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay'ın Almanya'da yaşayan Türkler ...
 
Büyükelçisi Magro'dan Büyükşehir'e 'mali yapı' övgüsü: Güvenimizin göstergesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve finansal yapısı ile ilgili Ege'de Sonsöz'e ...
Konak'tan çocuk hakları hamlesi
Konak Belediyesi’nin Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Konak Kent Konseyi ...
Karşıyaka’da çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması
Karşıyaka Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında belediyeye ...
 
Başkan Soyer'den 'güvenli bütçe' çıkışı: 321 milyon Euro borç ödedik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildiğinden itibaren 321 ...
Tarihi imza: 125 milyonluk Euro'luk kredi tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında Üçyol-Buca ...
CHP'li Polat: Peker'in iddiaları neden araştırılmadı?
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva