HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mayıs 2023 Cuma - 09:32

Başkan Engin’den ‘yüzde 70’ yorumu: İzmirliler ne yapıyorsa doğrudur!

İzmir’de oy hedeflerinin yüzde 70 olduğunun ancak buna ulaşamadıklarını dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İzmir’de her zaman daha fazlasını bekleme hakkımız da umudumuz da var. İzmir geçmiş 20 yılda İstanbul, Ankara, Aydın, Mersin, Adana, Mersin’den farklı olarak hükümete destek vermedi. Bu nedenle İzmirlilerin ne yapıyorsa doğru yaptığına inanıyorum. İzmir’de yüzde 70 beklentimiz vardı. Bu alınsaydı cumhurbaşkanlığını kazanacağız beklentimiz vardı” ifadelerini kullandı.

Başkan Engin’den ‘yüzde 70’ yorumu: İzmirliler ne yapıyorsa doğrudur!

EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Engin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İzmir ile ilgili yorumlarını da paylaşan Engin, kırla kent arasındaki oy farklarının normal olduğunu vurguladı.

KORKU İZMİR'İN KIRSALINDA OLDUĞU KADAR MERKEZİ ETKİLEMEDİ
Seçimi İzmir cephesinden irdeleyen Başkan Engin, “İzmir’de her zaman daha fazlasını bekleme hakkımız da umudumuz da var. İzmir geçmiş 20 yılda İstanbul, Ankara, Aydın, Mersin, Adana, Mersin’den farklı olarak hükümete destek vermedi. Bu nedenle İzmirlilerin ne yapıyorsa doğru yaptığına inanıyorum. İzmir’de yüzde 70 beklentimiz vardı. Bu alınsaydı cumhurbaşkanlığını kazanacağız beklentimiz vardı. Ancak aynı korku İzmir'in kırsalında olduğu kadar Türkiye’nin kırsalında da ekonomik kriz insanları büyükşehirlerdeki gibi etkilemiyor. Ödemiş’te örneğin kaç kişi kirada oturuyordur? Kimse oturmuyordur. İzmir'in merkezinde yüzde 50'si oturuyordur belki… Bu kadar kiraların arttığı ortamda tabi ki şehir merkezilerinde daha çok hissediliyor her şey. Diyelim ki tarımsal ürünlere ihtiyaç… Köydeki insanların ihtiyacı ile buradaki ay mı? Bu anlaşılır bir şey” şeklinde konuştu.

SAPMALAR NORMAL
Seçimlerde hedef kitlelerinin AK Parti’deki 6-7 oranındaki seçmen olduğunu belirten Engin, “Devletin Kızılay dahil tüm kurumları sahadaydı. Zaten doğal seçmenleri vardı. Ancak oyları yüzde 22’ye düşeceklerine 7-8 puan fazla aldı. Biz bunu alabilir miyiz, rahatlıkla alabiliriz. Bunlar 10 gün sonra umuda oy verecekler. Ben yüzde 49,5’luk oydan bahsetmiyorum, 5-6’lık kısımdan bahsediyoruz. Hedef kitlemiz bu. Hedef kitlemiz Sinan Oğan’ın oyları değil zaten. Bu ikinci aşama. Devlet olanakları korku siyaseti milletvekili sayımızı azaltmış olabilir. Biz 1’nci bölgede 8’nci vekili 15 bin oyla kaybettik. Hedeflerde çok büyük sapma yok. 3,5 milyon seçmenin olduğu kentte bu sapmalar normaldir” dedi.

LİSTE ELEŞTİRİLERİNE YANIT: AK PARTİ’DE HERKESİN FİKRİ AYNI MI?
CHP İzmir Milletvekili olan Yüksel Taşkın ile meclise giremeyen Hacer Foggo’ya yönelik olarak geçmişte yazdıkları makale ve paylaşımlarla ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Engin, geçmişte kendisine de yönelik olarak karalama kampanyalarının yapıldığını kaydetti. AK Parti’nin herkese iftira atarak siyaset yaptığını söyleyen Engin şunları dedi:

“Ben yıllardır siyaset içindeyim, il başkanlığı yaptım… İftira atmanın ne kadar rahatsızlık verici olduğunu iyi bilirim. Bana da iftira attılar ancak ben kimseye atmadım.  Benim hayatımın hiçbir döneminde öyle bir dini, ticari grupla işim olmadı. Maalesef bunun yüzde 20’sini AK Partililer dediyse, bizim CHP’li arkadaşlarımızın yüzde 80’i bunları söyledi. Ancak iftira atmak çok kötü bir şey. Bu nedenle AK Parti’nin siyaset için önüne geleni karalaması doğru değil. Rizeli bir akademisyen, düşünceleri belli, siyaseti belli, hiçbir dini cemaat ile bir bağı olmayan birisi.  Geçmişte bizden daha sol partilerde görev yapmış birisi. AK Parti’de herkesin fikri aynı mı? AK Parti herkese iftira atıyor. Bu vicdani bir şey değil. Biz bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz. Bu ilk hepimiz için. Neden insanları kamplara ayırıyoruz. Bunu bizde yapabiliriz ancak yapmıyoruz bunu. Geçmişte yapılmış olabilir belki ancak bu Kılıçdaroğlu ile değişti.”

 
AK Parti İl Başkanı Saygılı'dan 19 Mayıs mesajı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 19 Mayıs 2023 Cuma 14:57

İzmir mikro preferinde kendi anlattıklarıniza inanmakta elbette özgürsünüz...

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 19 Mayıs 2023 Cuma 14:18

Yollar bozuk tüm izmirde yazık

Yorumu oyla      8      4  
Cumhuriyetli 19 Mayıs 2023 Cuma 13:02

Yerelde çalışmadan imar çıkarmadan iş yapmadan hayatlara dokunmadan %70 alamazsın Belediye seçimlerinde kapı çalmayacağınızı zaten çok iyi biliyoruz.

Yorumu oyla      7      3  
HİZMET YOK 19 Mayıs 2023 Cuma 12:29

EYYYY CHP YOLLARI YAPIN YOLLARI ARABALARIN ALT TAKIMLARI BOZULDU SİZİN DELİK DEŞİK YOLLARINIZDAN DOLAYI HİZMET YAPIN BİRAZ BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SEN İZMİR İÇİNDE TRAFİKTE ARABAYLA GİTMİYORMUSUN GÖRMÜYORMUSUN HERYER DELİK DEŞİK HAVADAN UÇARAK MI GİDİYORSUN 4 YIL GEÇTİ HİZMET YOK BİRDE ÜLKEYİ YÖNETECEĞİZ DİYORSUNUZ 3/5 YOLA ASVALT YAPAMAYAN YÖNETİM HERYER PİSLİK İÇİNDE YOLLAR DELİK DEŞİK NASIL HİZMET YAPIYORSUNUZ

Yorumu oyla      11      4  
İşçi 19 Mayıs 2023 Cuma 12:10

Ali engin neden narlıdereden aday gösterildi? Bilen varmı? Ne alaka

Yorumu oyla      5      4  
Delege 19 Mayıs 2023 Cuma 11:44

SAYIN başkan Engin çok doğru tespit tebrikler,genel merkez yöneticileri izmir'e her dönemde izmir ile ilgisi olmayan milletvekilleri atandığı için oylar düştü,iki dönem milletvekili olan biri Izmirin ilçelerini bilmiyor Selçuk'u Aydının şirin ilçesi diyerek hitap etti düşünün bakalım...

Yorumu oyla      6      3  
kemal gür 19 Mayıs 2023 Cuma 11:03

Chp nin oy azalması liste yüzündendir başka illerdeki kadrolu milletvekillerinin dizayn ettiği listeler hep başarısız olur

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu gençlerden 28 Mayıs mesajı: Vazgeçmiyoruz, buradayız!
28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu ...
Menderes’te festival zamanı
Menderes Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali 24-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
Bornova'da coşkulu 19 Mayıs kutlaması!
19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bornova’da coşkuyla ...
 
Tebligat gönderilmişti... Büyükşehir'den Uzundere açıklaması: Depremzedeler mağdur edilmedi!
İzmirli depremzede kiracıların yaşadığı Uzundere’deki toplu konutları ...
Başkan Batur iddialı konuştu: Ya kazanacağız, ya kazanacağız!
CHP Konak İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Batur, ...
Mahkeme iptal etmişti... Bergama Millet Bahçesi sil baştan!
Mahkemenin iptal ettiği Bergama Millet Bahçesi’ne ait imar planları Çevre, ...
 
Robotik Kodlamada dünya birincisi ve üçüncüsü Aliağa’dan
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ‘Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda ...
Aydın'da 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Aydın Büyükşehir Belediyesi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
Başkan Çerçioğlu'ndan 19 Mayıs mesajı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva