HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2021 Cuma - 10:24

Başkan Doğruer açıkladı: Kınık OSB'de geri sayım

1 milyon 128 bin metrekare alan üzerine kurulan Kınık Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almak için 85 yatırımcının ön talebinin alındığını belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Kadastro, parselleri belirliyor. Sonrasında resmi müracaatları alacağız ve altı ay içinde faaliyetlerin başlayacağını öngörüyoruz" dedi

Başkan Doğruer açıkladı: Kınık OSB de geri sayım

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat 2020'deki ziyaretinde müjdesini verdiği Kınık Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nde önemli adımların atıldığı öğrenildi. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, 1 milyon 128 bin metrekare alan üzerine kurulan Kınık Tarıma Dayalı OSB'de yer almak isteyen 85 yatırımcının ön talebinin alındığını belirterek, "Kadastro, bölgede parselasyon çalışması yapıyor. Çok yakında yatırımcıların resmi başvurularını almaya başlayacağız. OSB'de çarkların altı ay içinde dönmeye başlayacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

MÜTEŞEBBİS HEYETİ İLK TOPLANTISINI YAPTI
Kınık Tarıma Dayalı OSB'deki gelişmelerin memnuniyet verici seviyede olduğunu belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, tüzel kişiliğin kazanıldığını ve oluşturulan müteşebbis heyetinin ilk toplantısını yaptığını söyledi. Takvim doğrultusunda tıkır tıkır işleyen bir süreç yaşadıklarının altını çizen Başkan Doğruer, "OSB'de bitkisel üretim çalışmaları öncelikli olacak. Domates, biber gibi ürünler başı çekecek. Ürünlerin kurutulması, paketlenmesi, soğuk havada depo edilmesi mümkün olacak. Ayrıca aromatik bitkiler, ilaç ve kozmetik sanayi için hazırlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'de bağlı olarak AR-GE Merkezi kurulmasını planlıyor. Bu, bir ilk olacak" diye konuştu.

EN AZ 1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
6 ay içinde Tarıma Dayalı Kınık Organize Sanayi Bölgesi'nin faal hale geleceğini ümit ettiklerini belirten Başkan Sadık Doğruer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"OSB'de en az 1000 kişinin istihdam edileceğini hesaplıyoruz. Bu kadar istihdam bile Kınık için çok önemli ve değerli. İnsanlarımız, ağır sanayide çalışmayacak; bildiği işi, yani tarım yapacak. Tarıma yönelik genetik yatkınlığı olan bölge halkı, OSB sayesinde hem iş sahibi olacak hem de üretici olarak daha çok kazanacak. Küçük üreticiler de kendi tarlasında bahçesinde ürettiğini OSB sayesinde en iyi fiyattan pazarlayabilecek. Tarıma Dayalı Kınık Organize Sanayi Bölgesi'ni eleştirenler var. Haksızlık ediyorlar. Kimya sanayisi, plastik üretimi gelmiyor Kınık'a, tarıma dayalı OSB geliyor. Bunda çiftçiler için nasıl bir risk var, anlamış değilim. Küçük üretici, sözleşmeli üretimle ürününü satış garantili olarak üretme fırsatı bulacak. Pazarlaması, katma değerli hale getirilmesi kolay olacak. Bize böylesine kıymetli bir OSB'yi sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası ve EBSO gibi paydaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum"

 
İki eltinin kaçtığı Yufkacı Muammer ilk kez konuştu!
 
Bölgesel kalkınma toplantısı İzmir’de yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli turizmcilerin bayram umudu
Koronavirüs salgınıyla birlikte durgun bir yıl geçiren turizm sektörü, ...
Bitcoin 60 bin doların üzerini gördü
Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, ay ortasında ...
SPK'dan 10 yabancı yatırım kuruluşuna ceza!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),10 yabancı yatırım kuruluşuna usulsüz açığa ...
 
Siber saldırılar KOBİ’leri iflasa sürüklüyor
Günümüzün dijitalleşen dünyası kolaylıklar ve fırsatlarla birlikte çok ...
İş Bankası'na yeni genel müdür atandı
Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne bankanın Genel Müdür Yardımcısı ...
Bilgileri bakanlık istemiş: Kripto para açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Mali Suçları Araştırma ...
 
Manisa TSO’da gündem korona!
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Manisa TSO), Mart ayı olağan meclis ...
Merkez Bankası başkanı mesajını tekrarladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugünkü ...
Egedesonsöz’e 'Aytaç Sefiloğlu' onuru
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ekonomi gazeteciliğini teşvik etmek amacıyla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva