HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Temmuz 2016 Cuma - 14:40

Başkan Dalgıç’la Çeşme gündemi: Fiyat ve su krizi, plajlar ve yeni projeler!

Egedesonsöz’e konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe gündemini değerlendirirken merak edilen tüm sorulara yanıt verdi.

Başkan Dalgıç’la Çeşme gündemi: Fiyat ve su krizi, plajlar ve yeni projeler!

EGEDESONSÖZ – İzmir’in gözde turistik ilçesi Çeşme, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 1 milyona yakın turist ağırlarken, yaşanan su sıkıntısı, plajlardaki ve restoranlardaki yüksek fiyatlar ve otopark sorunuyla kent ve ülke gündemine oturdu.

Egedesonsöz’e konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe gündemini değerlendirirken merak edilen tüm sorulara yanıt verdi.



MESELE İSİM DEĞİL, İZİNLER 80’LERDE VERİLEN İZİNLER!
Kamuoyunda Çeşme sahillerinin inşaat firmaları tarafından işgal edildiğine dair son dönemde artan eleştirilere yanıt veren Başkan Muhittin Dalgıç, “Çeşme’de yapılan tüm yapılar yasal düzenlemeye uygun yapılardır. Hem plajlar konusu, hem yapılan yapılarla ilgili ifade edilenler gerçeği yansıtan şeyler değil… Mevcut yapılan yapılar bakanlık tarafından onaylanan yapılar... Verilen imar izinleri yeni verilen izinler değil, 1980’li yıllarda verilen izinler! Hiçbir yapı için yeni düzenleme yok. Mesele isim değil… Orada kim isterse aynı şartlarda yer yapabilir. İsteyen belediyeden onay tarihini görebilir” diye konuştu.

PLAJLARIN YÜZDE 80’İ BAKANLIKTA
9 günlük tatilde yoğun kalabalık ve özel işletmelerin yüksek fiyat uygulamasıyla gündeme gelen plaj sorunu hakkında da konuşan Başkan Dalgıç, “Sahillerde denize girememe sorunu oldu... Çeşme’deki plajların yüzde 80’e yakını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait... Biz bu konu ile görüşmelerimizi hala sürdürüyoruz. Bu yetki meselesidir. Açılan tüm ihalelerde bütün plajları belediyenin alması mümkün de değil, doğru da değil! Halkın da gidebileceği tercih edebileceği yerler olmalı... Şu an Pırlanta ve Altınkum plajları kiraya verildi. Ilıca Plajı uzun süredir davalık olan bir alan... Biz buraları tek bir elden yönetelim istedik. Vatandaşın rahat olarak girebildiği, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet imkanının olduğu yerler yapmak istedik. Buraları halka açmak istedik ama olmadı. 300 kilometrekarelik yarımadadan söz ediyoruz. Çeşme’nin her yerinde denize girilebilir. Bahsettiğimiz Altınkum, Pırlanta, Ilıca plajları halka açılsa zaten yeter” şeklinde konuştu.

FİYATLARI BİZ DENETLEYEMİYORUZ
Tatilde büyük tartışma konusu olan yüksek fiyatları da değerlendiren Başkan Dalgıç, “Maalesef fahiş fiyatlar oluyor. Ama bu fiyatları kontrol etme yetkisi bize ait değil... Biz sadece hijyen, düzenleme, gibi konularda denetleyebiliyoruz. Adam kendi denetlediği fiyattan bakıyor” dedi. 

BAYRAMDA 1 MİLYON NÜFUS
Dalgıç, “Bayramda çok ciddi bir yoğunluk yaşadık. Çeşme’de normalde 800 olan araç park sayısı 2 bin 350’ye çıktı. Yoğunlukta belediye, emniyet, kaymakamlık organize oldu. Bayramda 220 ton ile 300 ton arası çöp topluyoruz. Bunu toplayabilecek kapasitedeyiz.  Yoğunluk nedeniyle 15 kişilik trafik ekibi getirdik. Giriş-çıkışın düzenlenmesi için bir sıkıntı yaşamadan ciddi bir kalabalık atlattık. Sadece Çeşme otoban gişelerinden bayramda günde 20 bin araç geçmiş... Toplamda gelen yoğunluk 1 milyonu bulmuştur”  şeklinde konuştu.

SU KRİZİ
Başkan Dalgıç yerel muhalefet tarafında sıkça gündeme getirilen ‘su krizi’ hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Yaz sonuna kadar su sorununun yaşanmayacağını ifade eden Dalgıç, “Çeşme’de ekolojik şartlar bu... Siz gökyüzünden gelen suyu veriyorsunuz. Bu sorunun çözülmesi için bu ana akstan bir hattın bağlanması lazım. Çalışmamız devam ediyor. Güzelbahçe’den bağlanacak bir hat çalışması var. Çeşme’nin su sorunu için başka bir baraja gerek yok. Eğer Kutlu Aktaş Barajı ekolojik şartlardan su toplayamıyorsa, kimse toplayamaz. En doğru çözüm oraya hatla bir su çekmek olacak”  ifadelerini kullandı.

BEN DE ÇEŞME’DE YAŞIYORUM!
Tatilde yaşanan kesinti ile ilgili açıklama yapan Dalgıç, “Biz de orada yaşıyoruz… Çeşme’ye elektrik, su gelmiyorsa bana da gelmiyor. Haziran ayında vatandaşlar birden yerleşiyor. Su birden çekiliyor. Bayramda bu yoğunluk daha da arttı. Hatlarda 24 saat su vardır. Ama basınç alamadığımız için sorun yaşandı. Ama bundan sonra sorun kalmadı. Çeşme altyapısının mutlaka değişmesi lazım... Zaten çalışmalar yapılıyor. Eskiyen yapılar değişecek. 2019 sonuna kadar Çeşme’nin alt yapı sorunu hallolacak. Bu konu abartıldığı kadar değil. Siyasi malzeme yapıldı” şeklinde konuştu.

ÇEŞME SADECE ÇEŞME’DE YAŞAYANLARIN DEĞİL!
Çeşme’de yerleşik olarak yaşayan vatandaşların yoğunluktan dolayı şikayet etmesine katılmadığını ifade eden Muhittin Dalgıç, “Bu eleştirilere katılmam mümkün değil... Çeşme’ye gelen hem konuktur, hem müşteridir. Bu bölge yerleşim olarak turizmde en şanslı yerlerden biri ulaşım anlamında... Biz insanların gelmesi için uğraşıyoruz. Bunu da başarıyoruz. Çeşme sadece Çeşme’de yaşayanların değil; ülkenin, dünyanın… Bizlerin oradaki işleyişimizin büyük bölümü turizm üzerine... Bundan bir ekonomik girdi elde ediyoruz.  Bizi Çeşme’ye bağlayan değerleri paylaşmak zorundayız. Çeşme mutlaka daha ileri gitmelidir. Biz sadece bir tarafın değil, bölgenin başkanıyız. Çeşme 40 sene önceki çeşme değil” ifadelerini kullandı.

AQUAPARK PROJESİ 
Çeşme’de yapımı başlayan projeler hakkında da konuşan Dalgıç, “Çeşme’de göreve geldiğimizden beri bölgedeki marka değerini yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. 2018 sonuna kadar iki tane termal kür merkezi projemiz var. 3 etaplı proje olacak. Bir Aquapark, bir yaşlı bakım yeri, bir de kür merkezi kurulacak. Aquapark projesi son derece büyük ve modern bir alan olacak. Dünyada kurulan tek bir oyun alanları getirilecek. Hemen sonrasında da kür merkezi olacağız. Ilıca’da belediye kendi imkanlarıyla bir kür merkezi yapıyor” dedi. 

FESTİVAL RAPORU 
Dalgıç, “Biz Çeşme’de göreve başladığımızda biz bölgeyi kendi coğrafi 9 bölüme ayırdık. Her birine bir misyon yükleyip ayrı marka yaratmak istiyoruz. Bu markayı da Çeşme şemsiyesi altında toplayacağız. Ot Festivali’nde zaten mezelerimiz yeniliyor, seviliyordu. Bunlar zaten mutfaklarımızda vardı. Bütün herkes işin içinde... İşin tılsımı bu! Festivalde sofralara giren otları toplayan da yapan da satan da bu işin içinde... Germiyan’da Ekmek Festivali düzenliyoruz. Dalyan'da Aşk Festivali… İsimlerin babası benim.  Bu sene tüm festivaller daha renkli daha güzel geçecek” diye konuştu.

ÇEŞME KANUNLARI GELİYOR
Çeşme’de güvenlik ve huzurun temelinde eşitlik olduğunu ifade eden Dalgıç, yapılacak yeni düzenleme hakkında da bilgi verdi.

Belediyenin önümüzdeki yaz dönemine kentteki tüm esnaf için yönetmelik hazırlandığını açıklayan Dalgıç, “Çeşme’de eşitlik ve alenilik ile hareket edersen hiçbir tehdit olmaz. Bir şey yasaklanıyorsa herkese yasaklanır. Böyle devam ederse hiçbir şeye maruz kalınmaz. Biz sorun olunca yola başlıyoruz. Biz bir yönetmelik hazırlıyoruz. Çeşme kanunları… Kentteki esnafın tabelasından rengine,  tenteye, masaya sandalyeye kadar ne olacak hepsini hazırladık.  Bu sene bütün esnafa imza karşılığı teslim edeceğim. Bu yaz sonunda teslim edeceğiz. Mart sonuna kadar tamamlayacaksınız. Vatandaş şimdi açıldı, saçıldı. Yapamaz… Seneye kadar hazır olacak” ifadelerini kullandı.

 
Kuralar çekildi: Gazetecilere ev müjdesi!
 
Hollande: 50 yaralı yaşam savaşı veriyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tara 16 Temmuz 2016 Cumartesi 14:25

Sayin baskanim ben germiyan da oturuyorum lutfe su alt yapi logar olayini halladin vidanjore para odemekten yorulduk ayrica bahcelievler girisi ve cadde uzerinde isiklar yanmiyor direk numaralarini bile ilettik bir sonuc cikmadi buzde cesme asigiyiz ama hep yapilanlar alacati ve ılıca uzerinde lutfen ildiri yoluylada ilgilenin saygilarimla etraf ot cop icinde yangin cikiyor hallettirirsenuz cok mutlu olurum

Yorumu oyla      11      5  
Kocakarı Plajı 15 Temmuz 2016 Cuma 16:36

Muhittin Başkanım, Çeşme Dalyan'ın simgesi olan ve Dalyan'da yaşayan vatandaşlarla İzmir'den gelen vatandaşın yararlandığı Kocakarı Plajının önemli bir bölümünde 2 sezondur tel örgü var. Özel bir şahıs tarafından satın alındığı söyleniyor. Böyle simge bir plajı Çeşme Belediyesi satın alıp halka açamaz mı? Bu konuda bir kampanya açılarak halktan da katkı toplayarak bu iş yapılabilir. Muhittin Başkanım bu işe girişin arkanızdayız.

Yorumu oyla      11      5  
Çeşme... 15 Temmuz 2016 Cuma 15:18

Tabii ki yazın yoğun olacak, kalabalık olacak. Yalnız, Çeşme'de yaşayanların buna tepki gösterdiğini düşünmüyorum. Sorun, kısa bir süre diliminde bir milyon gibi aşırı bir nüfusun, belli kapasitesi, altyapısı olan bir ilçeye akın etmesidir. Bu durum, sağlıklı bir gelişmeye de hizmet etmez. Böylesine güzel bir bölgeye neden yabancı turist gelmiyor?? Neden yıl boyu canlılık sağlanamıyor??

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’un önünü açacak 8 proje yola çıkıyor
İzmir’deki Oda ve Borsaların Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı Selçuk’ta ...
Bornova’da yaratıcı girişimcilik oyunları!
Ege Üniversitesi Fütürizm Topluluğu’nca İzmir’de düzenlenen 3. Yaratıcı ...
Karşıyakalı çocukların hayali gerçek olacak!
Karşıyakalı çocukları yönetim sürecine dahil etmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Alevi vakfından Selvitopu’na hizmet teşekkürü
Hacıbektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ile vakfın ...
Teleferik bir yılda 525 bin kişi taşıdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Temmuz 2015 tarihinde hizmete aldığı ...
Esnaftan Başkan Çalkaya’ya pazaryeri teşekkürü
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ...
 
Kocaoğlu ikinci oğlunu da evlendiriyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun küçük oğlu Çağdaş ...
Menderes'ten Çile'ye yeni meydan
Menderes Belediyesi tarafından Çile mahallesine meydan ve sosyal tesis ...
Belediye ve esnaf Tarihi Çarşı için el ele
Konak Belediyesi 'daha temiz bir Konak' sözünü gerçeğe dönüştürmek adına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva