HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2022 Cuma - 11:39

Başkan Çalkaya açıkladı: Evdeki Mehmet Ali’den memnunum

Balçova Belediye Başkanı olan Fatma Çalkaya, 15 yıl o koltukta oturan efsane Başkan Mehmet Ali Çalkaya ile iş bölümü yaptıklarını belirtti, “İç işleri artık Mehmet Ali’ye, dış işler ise bana bağlı. Üç yıldır evde yemek yapmıyorum, eşim yapıyor. Akşam eve gittiğimde yemek hazır oluyor. Mehmet Ali, 17 yaşından beri siyaset yapıyor. Genel Merkez görevlendirsin veya görevlendirmesin, parti çalışmalarını sürdürüyor. Özetle, desteğinden, katkısından son derece memnunum” dedi

Başkan Çalkaya açıkladı: Evdeki Mehmet Ali’den memnunum

EGEDESONSÖZ – Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, SONSÖZ TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Çalkaya, Balçova ile ilgili ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Ali Çalkaya’nın başkanlığı sürecinde 15 yıl boyunca eşinin en büyük destekçisi olan, 2019 yerel seçimlerinde başkan olan Fatma Çalkaya, “Mecburen rollerimiz değişti. Artık iç işleri Mehmet Ali’ye bağlı, dış işler de bana… Üç yıldır evde yemekleri Mehmet Ali yapıyor. Evdeki Mehmet Ali’nin desteğinden memnunum” dedi.

23 NİSAN’DA MAKEDONYA’DAN MİSAFİRLERİMİZ GELECEK
2021’in son günlerinde Makedonya’da olduklarını, oradaki yurttaşlarla bir araya geldiklerini anlatan Başkan Çalkaya, “Türk Dil Bayramı’nda birlikteydik. Yaklaşık 80 Türk öğretmenle bir aradaydık. 10 yıl önce Balkanlarda kardeş şehirlerimiz olmaya başladı. Bizim kardeş şehrimizin çoğu Balkan ülkelerinde. Balkanlar bizim için önemli. Çünkü oradan buraya göç etmiş 15-20 milyon nüfus var. Buraya göç edip, hala orada ailesi olan bağlarını koparmamış kişiler var.

Bu nedenle Balkanları önemsiyoruz. CHP Genel Merkezi, nitekim Balkan Masası kurdu. Biz Makedonya’ya giderken, Balkan Masası ile konuştuk. Türkçeyi unutmasınlar, kültürünü yaşatabilsin diye Türk dilinde eğitim hakkı verilmiş onlara. İlkokulda belki çocuklar okuma şansı var ancak ortaokul ve lise için Türk okullarına gidemiyorlar. Bir takım teknik eksikleri var, onlarla ilgili bizden yardımda bulundular. Oradaki çocukları burayı tanıyabilmesi için bir karar aldık ve 23 Nisan'da oradaki çocuklarımızı buraya getireceğiz, buraları görecekler. Ziyaretimiz çok verimli geçti, duygusal anılar yaşadık” dedi.

2021’DE VATANDAŞI TERCİH ETTİK, KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNİ BEKLETTİK
Pandemi sürecini değerlendiren Başkan Fatma Çalkaya, bütçeyle ilgili bilgiler de aktardı:

“Balçova Belediyesi’nin bütçesi 140 milyon lira. Ancak henüz hiç harcama yapmadan yüzde 30'u eridi. Meclisten geçirdik bütçeyi ama kullanamadan kayıp yaşadık. 2021'i planlarken, çok daha farklı şeyleri planlamıştık. Pandemiyi kimse hesaplayamamıştı. Biz 2021'de kültür merkezimizi bitirmek için ihaleye çıkmıştık. İhaleyi yaptık ancak pandemiden dolayı vatandaşın sıkıntıları arttı. Biz de bunları düşündük ve kültür merkezi mi yoksa vatandaş mı, diye bir teraziye koyduk ve kültür merkezi bekleyebilir, dedik. Büyük bir risk olmasına rağmen biz KİK'e başvurduk ve iptal ettik. Biz de bütçemizin tamamına yakınını sosyal yardımlara harcadık. Sadece kır düğünlerinde çalışan belki de 10 bine yakın garson ve komi var. Kır düğünlerinin iptal edilmesi, bu vatandaşları bitirdi. Her sektör etkilendi, o zaman düğünlerin iptal edilmesiyle. AVM'lerin kapatılması ile 10 bin kişinin üzerinden kişi işsiz kaldı. İşsizlik had safhaya çıktı. Durumu iyi olanlar bile kirasını ödeyemedi, elektrik ve suyunu ödeyemedi. Biz de kimse elektriksiz ve susuz kalmasın diye faturaları ödedik. Yüksek bir talep oldu. 2021'de bizim işleyişimiz tamamen değişti. Sosyal Belediyecilik anlayışımızın sayısı arttı. Eğitim ile ilgili çok destek verdik. Biz 6 bine yakın tablet dağıttık.”

NÜKHET HANIM İLE HİÇBİR ARAYA GELEMEDİK
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile ilişkilerini değerlendiren Başkan Çalkaya, “Hiçbir araya gelmedik ancak biz her kurumla iyi diyaloglar içinde olmaya çalışıyoruz. Herhangi bir problem oluşmaması için özen gösteriyoruz. Eğitim alanlarına özen gösteriyoruz, tüm okullara destek oluyoruz. Bizde şöyle bir anlayış var; okullara ve camilere siyaset girmemeli. Ben mümkün olduğunca, okullara gitmemeye ve oralarda siyaset yapmamaya çalışıyorum. Biz okullara yardım yaparken 'Bu iş Balçova Belediyesi tarafından yapılıyor' diye ifşa bile etmiyoruz. Biz bunu çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz. Ancak tabii ki yaptıklarımızı anlatıyoruz platformlarda” diye konuştu.

BALÇOVA, İZMİR’İN EN YEŞİL BÖLGESİDİR
Balçova’nın yeşiliyle öne çıktığını belirten Başkan Çalkaya, “Türkiye'nin bir çok bölgesinde yangın çıktı. İzmir'in en yeşil bölgesi Balçova’dır. Nasıl bir önlem alabiliriz diye düşündük. İnsan gücü ile her yeri kontrol etme imkanımız yok. Hakim tepelere 360 derece dönebilen zoom yapabilen MOBESE kameralarını yerleştirdik. Burada bir yangını yakalamış ve hemen müdahale etmiştik. Ufacık uçan kuşu bile görebiliyor kamera. K sınırları vardı. Bunun bir çalışmasını yaptık, meclisten geçirdik, Büyükşehir'e gönderdik ve onları askıya çıkaracağız. Erozyona uğramış binalar varsa, onlar hak kaybına uğramadan dönüşümü yapabilecek” diye konuştu.

SAĞOLSUN, ONUN SAYESİNDE ÜÇ YILDIR EVDE YEMEK YAPMIYORUM
Balçova Belediyesi’nin düzgün maaş ödeyen bir belediye olduğuna vurgu yapan Başkan Fatma Çalkaya, yılbaşı itibariyle çalışanların belediyeden hiçbir alacağının kalmadığının altını çizdi. Ev hayatını, eşi Mehmet Ali Çalkaya’yı anlatan Fatma Çalkaya, şunları söyledi:

“Bizde bir film vardı, tersine dünya diye. Biz onu bizzat yaşadık. Her şey değişti. Evin iç işleri eşim, Balçova’nın geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Ali’ye bağlı, dış işler de bana bağlı. Mehmet Ali, bana inanılmaz yardımcı oluyor. Yoğun bir mesaiyi gerektiriyor başkanlık. Sağ olsun, ben eşim sayesinde, üç yıldır hiç yemek yapmıyorum. Eve gittiğimde her şey hazır oluyor. Çok severek yapıyor. Onun hayatı siyaset. 17 yaşında başlamış siyaset yapmaya, tabii ki durmuyor. Belirli gruplarla bir araya geliyor. CHP Genel Merkezi bir takım görevler veriyor onlara, gidiyor, alan çalışmalarına katılıyor. Görev verilmesini de beklemeden ülkemiz ve kent için çalışıyor.”

ANKETİ, KENDİMİ TARTMAK İÇİN YAPTIRIYORUM
Belediye hizmetlerinden memnuniyet anlamında anket yaptırım yaptırmadığıyla ilgili soruya ve yeniden adaylık konusunda Çalkaya’dan şu yanıt geldi:

“Göreve geldikten sonra kendimi tartmak için bir anket yaptırdım, gelişimin üzerinde 6-7 ay sonrasında. Bunu biz kamuoyu ile paylaşmıyoruz. Ben kendi eksiğimi ve nerede hata yapmışım, diye görmek için yapıyoruz. Belediye hizmetini ve kendimi tartıyorum. Genel anlamda memnuniyet güzel ancak yapılan anketlerde eksikliğinizi görüp bunları tamamlama şansı buluyoruz. Anketlerden güzel sonuçlar aldık. Demek ki insana dokunuyoruz. Belediye başkanıysanız, insanları sevmeli ve onlara dokunmalısınız. Biz 18 yıldır hiç değişmedik. Biz Balçova'da bir bütün olmayı, bir aile olmayı başardık. Yeniden adaylık konusuna gelince... Bunu, ben istiyorum veya istemiyorum, diyemem. Bunun cevabını Balçova verecek, Balçovalılar verecek. Bu da hizmetlerinizle ölçülüyor. Bunun kararını benim Balçova ailem verecek. Önümüzde çok uzun süreç var. Türkiye'de yarını hesaplayamıyorsunuz, bunu yaşayıp göreceğiz. Ben 15 yıl hep Balçovalılarla birlikteydim. İyi ve kötü günlerinde onların yanındaydım. Bana ulaşmaları ya da belediyeye ulaşmaları hiç zor değil. Belediyeye gelen herkesle görüşmeye çalışıyorum. İlk başlarda halk günleri yapmıştım ancak pandemiden kaynaklı bunu durdurmak zorunda kaldık. Vakit bulduğumda ziyaretlere gidiyorum. Bana belediyede mi, yoksa dışarıda mı vakit geçirmek istersiniz, diye sorsanız, ben vatandaşlarla birlikte olmayı tercih ederdim.”

500 ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİYE ÖĞLE YEMEĞİ DESTEĞİ VERİYORUZ
Başkan Fatma Çalkaya, öğrencilere yaptıkları yardımlarla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Öğrencilere her zaman yardımcı olduk, olmaya devam ediyoruz. Üniversiteli öğrencilerin yanındayız. Onlara da yardımda bulunuyoruz. Aradığımız koşul, bir üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırması ve Balçova'da ikamet etmesi. Bunları karşılayan öğrencilere bilgisayar veriyoruz ve burs veriyoruz. İlk ödemelerini yaptık burslarda. 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine, ekonomik durumları iyi değilse, dershane desteği veriyoruz. Anadolu'nun birçok yerinden bize gelen ve misafir olan öğrencilerimiz var. Okuyan öğrencilerimize ekonomik durumu yoksa, ki şu an yaklaşık 500 Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisine öğle yemeği desteği veriyoruz. Karavanın önünden yemek almak zorunda kalmasın, kendi ödüyor gibi olsun, arkadaşlarından kopmasın diye biz yemek ücretini veriyoruz. Yüklediğimiz kartlarıyla kendi yemekhanelerinde yemeklerini yiyorlar.”

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK İÇİN ORADAYDIM
Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimiyle ters düşmesine sebep olan eyleme de değinen Başkan Fatma Çalkaya, şunları söyledi:

“Bir dönem sağlık emekçileri, hakları için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde eylem yapmıştı. Biz de destek olmaya gitmiştik hastane bahçesine. Bana maske ve mesafe kuralına uymadığım gerekçesiyle ceza kesildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ve yetkilileri gelip belediye önünde açıklama yaptılar, 'kendi işinize bakın' diye mesaj verdiler. Ben onların işine karışmadım, sağlık emekçilerinin hak arayışı vardı ben sadece onlara destek olmak için oradaydım.”

 
Çeşme'de anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi
 
Potada İzmir derbisi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa saribayir 7 Ocak 2022 Cuma 20:22

Harikasınız ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık aynen devam

Yorumu oyla      2      3  
Sevim Köz 7 Ocak 2022 Cuma 14:58

Önünüzde MEHMET CALKAYA gibi 15 Yıl başarılı belediyecilik yapan bir örneğiniz var.. Sizinde aynı başarılarla yolunuza devam ettiğinizi görmek bizi bir hemcinsiniz olarak gururlandiriyor..daha nice başarılar diliyorum saygıyla...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi
Çeşme Belediyesi tarafından anaokulu öğrencilerine Trafik Eğitim Parkı’nda ...
Buca'nın simge meydanı için flaş karar
Eski Orgeneral Çevik Bir'in Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ...
Bornova’da sanata engel yok
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, görme engelliler için başlattığı sesli ...
 
Büyükşehir, İspanyol takımı İzmir'de ağırlayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyespor Kadın Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası son ...
Karşıyaka'dan spora dev destek
Karşıyaka Belediyesi, sporu ve sporcuyu destekleme vizyonuyla hayata geçirdiği ...
İki ilçeye 'emsal' şoku!
İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası kent genelinde ...
 
Karaburun'a davet var... Mis kokulu festival!
İzmir’in doğal dokusu bozulmayan cennet ilçesi Karaburun, iki yıl aradan ...
Mehmet KARABEL yazdı... O başkan aslında lezzet profesörü!
Mehmet KARABEL yazdı... O başkan aslında lezzet profesörü!
Çoban ateşine ilk kıvılcım Bergama'dan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla ve yoksullukla mücadele kapsamında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva