HABERLER>SPOR
15 Eylül 2021 Çarşamba - 11:52

Başkan Büyükkarcı stat için tarih verdi!

TFF 3'üncü Lig'deki Karşıyaka, 5 yıldır devam eden transfer yasağını sezon öncesi geçici olarak kaldırıp kadrosunu yenilerken, Başkan Turgay Büyükkarcı, taraftara verdikleri sözü tuttuklarını, takımın artık yalnız zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkan Büyükkarcı stat için tarih verdi!

Sezonun ilk 2 maçını 1 puanla geçen Kaf-Kaf'ta sosyal medyada canlı yayına katılan Büyükkarcı, "Temmuz ayında Karşıyaka'ya içerik ve görsel anlamda yakışır bir kongre süreciyle yeniden göreve geldik. Verdiğimiz sözlerden birini daha tuttuk. Transfer yasağını kaldırdık, 12 tane takviye yaptık. Yasağı geçen sene kaldırmayı planlıyorduk. Hatta bununla ilgili çalışmalar, ödemeler yaptık. Kongreden önce 5-6 tane önemli dosya kapattık. Necati Ateş'in 1.2 milyon TL'lik dosyasını çok iyi bir rakama anlaşarak kapattık. Karşıyaka'nın futbol takımını almak isteyen şirket ortaya çıkınca bütün alacaklıların antenleri açıldı. Daha sonra şirket vazgeçince transferi açarken daha çok zorluk yaşadık" dedi.

"Alacaklı 114 dosya, transfer yasağına konu 22.6 milyon TL vardı" diyen Başkan Büyükkarcı, "Şu anda transfer yasağına konu olan 4.2 milyon TL civarında bir para kaldı. Çok ciddi bir şekilde borç kapattık. Bu dosyaların bütün avukatlık masraflarını ödedik. Birçok dosyayı tamamen kapattık. Çok ciddi bir iş yaptık, keşke bunu daha kendi düşündüğümüz şekilde yapsaydık. Artık yasakla ilgili korku duvarı aşıldı, ödenebilecek bir rakam kaldı. Yönetime gelmeyi bir dönem daha istememizin nedeni futbol takımı, basketbolun hedefleri, stat projesi, 100 dönümlük altyapı arazisi projesi, yelkenle ilgili projelerdi. Bunları tamamlamak için görev süremizi bir dönem daha uzatmak istedik. Başta Mehmet Yaya olmak üzere 60 gün bir ekip olarak çalıştık ve yasağı açtık" ifadelerini kullandı.

"ARA TRANSFERDE TAKVİYE OLMAYACAK"
Karşıyaka'nın futbolda artık asla kötü bir durumla karşılaşmayacağını dile getiren Turgay Büyükkarcı, "Cüneyt Biçer hocamızla anlaşırken yasak açılsa da açılmasa da bütçeyi verdik. Bu bütçenin içinde kalmak mecburiyetimiz olduğunu söyledik. Şu an o bütçeyi aşmadık. 7 milyon TL'lik belirlediğimiz bütçenin de altında kaldık. Bence çok iyi bir takım kurduk. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan bir takım olduk. Bu takımın sadece zamana ihtiyacı var. Yazın zamanla yarıştık. Hem yasağı kaldırıp hem transfer yapıp sezona hazırlanmaya çalıştık. Takımımıza, hocamıza ve teknik ekibimize güveniyorum. Bu takım başarılı olacak. Devre arasında transfer yapmak planlarımızda yok. Aldığımız oyuncularla 2 senelik sözleşmeler yaptık. Transfer yasağında tam yetki hocamızdaydı" dedi.

"STAT İHALESİ NİSAN 2022'DE"
Takımın bu sezon iç saha maçlarını oynamayı planladığı Bornova Stadı ve yeni stat projesiyle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Büyükkarcı, "Bornova Stadı'na geçebilmemiz için Alsancak Stadı'nın bitmiş olması lazım. İnşallah orası 29 Ekim'e yetişecek. Bir an önce Bornova'ya geçmemiz lazım çünkü Atatürk Stadı'nda istediğimiz taraftar baskısını kuramıyoruz" diye konuştu. Başkanlık döneminde 4 senedir en fazla aldığı 2 sorunun transfer yasağı ve stat konusu olduğunu belirten Büyükkarcı, yeni stadın ihalesinin 2022 yılında yapılmasını beklediğini belirterek şöyle dedi:

"Bu sorular şimdi bire indi. Çok yakın bir zamanda bu soru da ortadan kalkacak. Stadın olabilmesi için hiçbir engel kalmadı. Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 3 Temmuz'da kulübe geldiği zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte toplantı yaptık. Bakanlık stat arazisinin tahsisiyle ilgili bir sorun olmadığını bildirdi. Büyükşehir de kendi imkanlarıyla inşaatı yapmayı kabul etti. Protokol örnekleri geldi. Transfer yasağıyla uğraştığımız için protokol bekledi. Nisan ve Mayıs 2022'de ihaleye çıkmış olacağımızı düşünüyorum. Karşıyaka olarak hükümet ve muhalefeti bir araya getirdik. 15-17 bin arası bir kapasite olacak. Projenin 4 tarafı tribün olacak." 

"MAVİŞEHİR ARAZİSİ MİLLET BAHÇESİNE DÖNDÜ, PEŞİNDEYİZ"
Kulüpte 2 yıl önce İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) öncülüğünde gündeme gelen Mavişehir'deki 100 dönümlük altyapı tesisi arazisi projesinde arazide millet bahçesi yapılmasının konuşulduğunu hatırlatan Turgay Büyükkarcı, yine de vazgeçmediklerini söyledi. Büyükkarcı, "Mavişehir'deki 100 dönümlük alanda bir yere kadar geldik ama sonra o arazi millet bahçesine döndü. Orada millet bahçesi olmayacağını halen anlatıyorum. Oranın peşindeyiz. Tüm siyasilerden destek bekliyoruz. Son ana kadar o arazinin peşini bırakmak istemiyorum. Karşıyaka'ya orayı kazandırmak benim için stat kadar önemli bir proje. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'yle birleştirilebilecek bir alan. Ancak konu sadece bize bağlı değil" dedi.

"ROLL İÇİN GİRİŞİM SÜRÜYOR, DIXON GÜNDEMDE YOK"
Basketbolda geçen sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayıp kupayı kaçıran Pınar Karşıyaka'da bu sezon öncesi yapılan transferlerin içine çok sindiğini belirten Büyükkarcı, transfer gündemlerinde yer alan şutör guard Michael Roll ile ilgili bütçe çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Büyükkarcı, Fenerbahçe'yle yollarını ayıran eski oyuncuları Bobby Dixon'la ilgili bir girişimleri olmadığını dile getirdi. Geçen yıl piyasaya çıkan Karşıyaka Token ile pandemi döneminde kulübe 5 milyon TL bir gelir kazandırdıklarını dile getiren Büyükkarcı, "Şimdi bunu dünya kripto para borsalarına açma gibi bir projemiz var" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Başkan Gürün'den 'kredi onayı' isyanı: Bizi boğmaya çalışıyorlar!
 
Karabağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor... Yollar açılıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 15 Eylül 2021 Çarşamba 12:45

Buraya değil Örnekköy e yapın stadı. Şehrin içine göbeğine beton yığmayın. Yine bu alanı amatör branşlar ve halkın spor yapması için organize edin. Tribünlerin altlarına yapacağınız ticari alanlar için bu alana kıymayın. 15.000 kişilik stad Karşıyaka için yeterli değil. Kaf Kaf 1980 lerde 80.000 kişiye maçlar oynadı. Yarın superlig'e çıktığında bu stad yetersiz kalacaktır. Yoksa Karşıyaka yönetiminin superlig'e çıkmak gibi bir vizyonu yok mu?Ayrıca buraya stad yapıldığında bu bölge trafiği çok sıkışacaktır ve bu bölgenin iklimi bile etkilenecektir. Unutmayın beton kütle ısı depolar. Karşıyaka ya kötülük yapmayın. Siyasi nedenlerden dolayı yapmış olmak için stad yapmayın. Önceki dönemki İBB Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu nun önerdiği şekilde Örnekköy'e yapın stadı.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da şok ayrılık!
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'da Başkan Vekili Barış Orhunbilge ile yollar ayrıldı.
A Milli Takım'da Kuntz dönemi başlıyor
A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz oluyor. Futbol federasyonu, ...
Altınordu'dan Bundesliga'ya ikinci transfer
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu, 2016 yılında Freiburg'a gönderdiği ...
 
Gözler Cuma gününde... Taktik savaşları!
Altay ile Göztepe arasında cuma günü Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk kez ...
Göztepe, Jahovic'ten patlama bekliyor
Süper Lig'in 4'üncü haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda Medipol Başakşehir'i ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sadece O’nun adı yakışır!
Mehmet KARABEL yazdı... Sadece O’nun adı yakışır!
 
Bucaspor Akhisar'ı 2 golle geçti
Bucaspor 1928, deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor'u 2-0 mağlup etti.
Demba Ba futbolu bıraktı
Demba Ba, futbolculuk kariyerine son verdiğini duyurdu. Senegalli futbolcu ...
Cherif'ten taraftara sitem!
Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i evinde 2-1 yenerek üzerindeki kara bulutları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva