HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 18:41

Başkan Batur Konak Meclisi'nde açıkladı: Beştepeler planları askıya çıkıyor…

Konak Belediyesi Meclisi'nin Ağustos ayı gündeminde 'yangın' yer aldı. Meclis açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Çok üzüntülüyüz. Ciğerlerimiz yanıyor. Gelecek kuşaklara yeşili bırakamıyoruz. Şehitlerimiz oldu maalesef. İzmir'den de bir şehidimiz vardı Erdal Tovka. Ben bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu. Başkan Batur ayrıca, "Önümüzdeki hafta Beştepeler planları için askıya çıkacağız. Alan içindeki tüm vatandaşlara SMS yollayarak planların askıya çıktığını ve inceleme yapmaları gerektiği konusundaki hassasiyetimizi ileteceğiz" dedi.

Başkan Batur Konak Meclisi nde açıkladı: Beştepeler planları askıya çıkıyor…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un başkanlığında gerçekleştirilen oturuma, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Gündemde yer alan tüm meclis maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, meclisin gündeminde ise 'yangın' konuları yer aldı.

Son günlerde Türkiye'yi yasa boğan orman yangınları ile ilgili meclis açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Türkiye'de güney bölgelerimizde ormanlarımız yanıyor. Hava şartlarımızın küresel iklimde dolayısıyla sıcaklıkların artması yerin ısınması ve kuruyan hava ile o bölgelerde önü alınmayacak yangınlar oluşuyor. Çok üzüntülüyüz. Ciğerlerimiz yanıyor. Gelecek kuşaklara yeşili bırakamıyorum. Şehitlerimiz oldu maalesef. İzmir'den de bir şehidimiz vardı Erdal Tovka… Ben bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Konak belediyesi olarak bize gelen talepleri Kıyı Belediyelerdeki belediyelimizin araması ile tanker talepleri oldu onları gönderdik. Karınca kararınca orada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabii bizim yaptığımız denizde bir damla ancak elimizden geleni yapıyoruz. Bölgenin ihtiyacı olan yangın kampanyaları konusunda da kendi içimizde taleplerimizi aldık, yardım edilecek ürünlerimiz hazır talep geldiğinde yardım edeceğiz. Bir an evvel bitmesi en büyük temennimiz" ifadelerini kullandı.

TÜM VATANDAŞLARA SMS ATILACAK
Kentsel dönüşüm süreci başlatılan Gültepe ve Beştepeler hakkında bilgi de veren Başkan Batur, "Gültepe'de 9 Ağustosta parselasyon planı yapım işin ihale ediyoruz. Bunla ilgili teknik verileri hazırladık. Parselasyon planları ile imar planlandırılması çalışmalarını yılbaşına kadar yapacağız ve yıl başında tekrar askıya çıkacağız. Yani ortada o mahallelerden gizlenen herhangi bir şey yok. Kademe kademe çalışımlarımız yürütüyoruz. Önümüzdeki hafta Beştepeler planları için askıya çıkacağız. Alan içindeki tüm vatandaşlara SMS yollayarak planların askıya çıktığını ve inceleme yapmaları gerektiği konusundaki hassasiyetimizi ileteceğiz" dedi.

ASLAN: CANLARIMIZ GİDİYOR
Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, yangınlarda çevreye duyarsızlık mesajı verdi ve “Ormanlarımız değil yüreğimiz ve ciğerlerimiz yanıyor. Üzüntümüz ve acımız günden güne katlanıyor. Güzelim yeşilliğimiz yok oluyor ve bunu seyrettikçe daha da çok kahroluyoruz. Üstüne üstlük canlarımız gidiyor. En son Bergamalı bir orman işçimizi toprağa verdik. Ölen yiğitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ormanlarla beraber canlılar da yok oluyor. Hele ki o köylülerin feryatları, insanların yüreğini yakıyor. Hayvanlarının telef olması ayrı bir facia olarak değerlendiriliyor. Tabii bizim çevreye olan bu duyarsızlığımızdan dolayı bu felaketler giderek artıyor. Yağmur artık eskisi gibi yağmıyor sel olarak felaket olarak yağıyor. İnsanları canından bezdiriyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu orman yangınlarımız ve felaketlerimiz artık bitsin ve günlük hayatımıza dönelim” ifadelerini kullandı.

ÖZEN: BİR AN ÖNCE BİTMESİ EN BÜYÜK UMUDUMUZ
AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ise, "İçimiz yanıyor… Çok büyük bir afet ile karşı karşıyayız. Bu olayın bir an önce bittiğini görmek en büyük umudumuz. Fakat  bu arada ülkemizin bu konularda n kadar hassas ve birbirine bağlı olduğun kanıtlamış olduk. Dil, din, ırk, mezhep, parti… Hiçbir şey fark etmeden en ufak bir olayda herkesin kenetlenerek maddi manevi desteği verdiğini gördük. Bu da bizim vatandaşlarımızın ne kadar güzel olduğunun bir ispatıdır. Bu yangında vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da Allahtan şifa diliyorum" ifadelerini kullandı

3 BÖLGE İÇİN 'KAT SINIRLAMASI' KARARLARI GÜNDEMDE BIRAKILDI
3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi doğrultusunda yer alan, bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan  Gürçeşme ve Civarı ve Yeşildere'de imar Planında bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hazırlanması için Konak Belediye tarafından düğmeye basılmıştı. İlgili maddeleri görüşen İmar Komisyonu ilgili madde ile ilgili Ağustos ayı olağan Meclis oturumundan da sonuç alamadı.

Ağustos ayı meclisinde görüşülen ilgili gündem maddeleri, görüşmelerin devam ettirilebilmesi amacıyla gündemde bırakma kararı aldı.

 
İzmir'de görev yapıyordu... Ağaca asılı bulundu!
 
Voleybolda çeyrek final rakibi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mühendis 2 Ağustos 2021 Pazartesi 22:25

hemen ŞPO süreci tıkasın, çomak soksun...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den yangın yerinde dayanışma mesajı: Büyükşehir imkanlarını seferber edecek
Büyük bir dayanışma örneği sergileyerek yangın bölgesine yoğun destek ...
İzmir’de konser iptalinin tarihi uzatıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı yangınlardan ...
Başkan Kılıç afet bölgesinde... Buca Manavgat'ı yalnız bırakmadı!
Antalya’nın Manavgat ilçesinde günlerdir devam eden orman yangınında yaraları ...
 
Aydın'da damla sulama atağı
Aydın Büyükşehir Belediyesi üretimi arttıracak ve damla sulamayı teşvik ...
Teleferik tesisleri bir hafta kapalı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yurt genelinde peş peşe çıkan orman yangınlarının ...
Büyükşehir'in bal merasında ilk sağım yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Karşıyaka Çarşı Tasarım Maratonu başladı
Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ...
Çeşme'deki farkındalık etkinliğinde duygusal anlar... Oran gözyaşlarını tutamadı
150 haftadır her Pazartesi çöp toplayarak farkındalık yaratan Alavya Otel ...
Konak’tan yangın bölgesine destek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bodrum Belediyesi’nden gelen talep ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva