HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2021 Pazartesi - 14:39

Başkan Batur’dan sitem: Rize’de afet, İzmir’de altyapı diyorlar!

İzmir’de yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin siyaset malzemesi yapıldığını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Rize’de böyle bir afet olduğunda afet deniyor. İzmir’de olduğunda alt yapı deniyor. 1 senede atlatılan şeyleri alt alta sıralarsak başımıza bir gök taşı düşmedi. Bu işe siyaset dışında bakmak gerekiyor” dedi.

Başkan Batur’dan sitem: Rize’de afet, İzmir’de altyapı diyorlar!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdul Batur SonSözTV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Batur, Konak gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiğinden beri 2 yılı tamamlamak üzere olduğunu belirterek, süreçte birçok felakete tanıklık edildiğini söyleyen Başkan Batur, “2 sene olacak, her şeyi gördük felaket olarak. Önce bir orman yangını, pandemi, deprem, tsunami, sel felaketi, Alaçatı da yaşanan hortum… Artık bunlara alışmamız gerekiyor. İklim değişikliğinin sonucu bunlar. Dünya bir süreçten geçiyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın 4 bir tarafında gerçekleşiyor bu krizler. Tunç Başkan’ın bir ifadesi var ‘kriz belediyeciliği’, kriz yönetimi yaparak elimizden geleni yapacağız, vatandaşımızın yanında olacağız” diye konuştu.

“AFET BU, BUNUN SİYASETİ OLMAZ”
1 Şubat gecesi başlayan yağışla birlikte kilometre başına çok yüksek miktarda yağmur yağması üzerine yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Başkan Batur, “O gece 1 şubat akşamı saat 1’den sonra 8’e kadar metrekareye 126 kilogram yağış düştü ve en çok yağış alan ilçe Konak. Bir afet bu, bunun siyaseti olmaz. 1995 yılında İZBETON genel müdürüydüm, kentin tamamında dereler taşmıştı. 63 vatandaşımızı yitirmiştik. O yağmur 120 kiloydu. Geçtiğimiz yıl bu günlerde bakıyoruz dünyanın en iyi altyapılarından bir tanesi Almanya’da botla geziyorlar. Bunla ilgili dersleri çıkarıyoruz. Felaket yaşanır yaşanmaz alana çıktı. İZSU, itfaiye, Büyükşehir’in tamamı, bizim belediyemizin ekipleriyle beraber İZUM’da koordine olduk. Poligon deresinin taşması bize büyük sıkıntı oluşturdu. Bütün ekiplerimizle yaraları sarmaya çalıştık. Büyükşehir ekipleri tespitleri yaptı. 2600 yakın başvuru yapıldı. 7 milyon 100 lira civarında bir yardım paketi çıkarıldı. Esnaf ve vatandaş için bu paket” dedi.

“BAŞIMIZA BİR TEK GÖK TAŞI DÜŞMEDİ”
Yaşanan sel felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere çok sayıda siyasetçinin İzmir'deki belediye hizmetlerini eleştiri bombardımanına tuttuğunu söyleyen Başkan Batur, “Rize’de böyle bir afet olduğunda afet deniyor. İzmir’de olduğunda alt yapı deniyor. 1 senede atlatılan şeyleri alt alta sıralarsak başımıza bir göktaşı düşmedi. Bu işe siyaset dışında bakmak gerekiyor. O poligon deresinin halini görselerdi sabah 7’de anlarlardı. İzmir kentinin bir dezavantajı da var, lodos olduğunda kot yükseliyor. Bununla ilgili önlemler alınıyor ama bu son yağmur maalesef bir afet. İzmir’de belediyeler çalışmıyor demek biraz haksızlık. 69 kilometre gerçekleşti, 1300 kilometre için de ihaleye çıkıldı. Bu süreçte dimdik ayakta ve vatandaşımızın yanındaydık” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN CANI YANMIŞ TEPKİSİNİ GÖSTEREBİLİR”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e gelerek Çiğli Tramvayı temel atma törenine katılması ardından esnaf ziyareti gerçekleştirirken yaşanan ve sosyal medyanın gündemine oturan; yurt dışında yaşayan bir kadının ifadeleri hakkında konuşan Başkan Batur, “Genel başkanın ne kadar demokrat bir yapısı olduğunun göstergesidir. En fazla zarar gören kesimlere gidelim demişti öncesinde bizlere ve gitti. Geçmiş olsun dileklerimizi iletelim istedi. Vatandaşımızın canı yanmış tepkisini gösterebilir, Genel Başkanımız nazik bir şekilde dinledi, Tunç Bey yanıtladı hanım efendinin sorularını. İstanbul’da felaket yaşanmıyor mu? Belediyecilikte bu tür şeyler olur. Bundan sonra krizlerden ders alıp, teknik yapılanmaya gidilmeli. Derelerinin çeperlerinin genişletilmesi mi lazım? Yapacağız. Altyapı ayrıştırmasını muhakkak ayıracağız. Kentsel dönüşüm şart” ifadelerini kullandı.

“7 GÜN İÇİNDE RUHSAT VERİYORUZ”
“Pandemi süreci daha önce örneği olan bir şey değil” diyerek süreci yaşadıkça esnaf ve vatandaşın yanında olmaya özen gösterdiklerini açıklayan Başkan Batur, “Öncelikle vatandaşlarımızın onların bize ulaşabilmeleri için telefon hattı kurduk. 65 yaş üstü vatandaşlar bize sorunlarını söyledikleri anda problemleri çözüldü. Bunun yanında en büyük sıkıntı esnaflarındı. En fazla ruhsatın kesildiği belediye, Konak Belediyesi. 7 gün içinde ruhsat veriyoruz artık, hızlandırdık. Değişimimiz netice verdi ve bir haftada ruhsat veriyoruz artık. ‘İmardan ruhsatımızı alamıyoruz’ şikayetlerini kaldırdık. Birebir takip ediyorum her şeyi” dedi.

“10 MİLYON LİRALIK GELİRİMİZDEN VAZGEÇTİK”
Özellikle esnafın sıkıntıları konusunda özenle çalıştıklarını belirten Başkan Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çıkan katı atık kararının müjdesini verdi ve pandemi döneminde Konak Belediyesi’nde yapılan yardımlarla ilgili şu sözleri söyledi:

“Özellikle esnaflarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Restoranların işgaliyelerini almadık, şu anda hiç almıyoruz almadık. Pandemi sürecinde yaptığımız yardımlardan zimmet çıkarsa bunun mahkemesi var. Bu olağan değil olağanüstünün üstü bir durum yaşıyoruz. Müzisyenler, 700 kardeşimize erzak yardımı yaptık. 283 berberimiz 693 kuaförümüz var her türlü dezenfektasyonlarını yapıyoruz. Bizden talep edilsin yardımcı oluyoruz. Bazen sağlık müdürlüğümüz arıyor, haber veriyor; vaka çıkan bazı binaların dezenfektasyonlarını yapıyoruz. Zekeriya Mutlu’ya da teşekkür ediyorum, odalarla diyalogumuzu kuruyor. 400 bin liraya yakın hemen hemen bir yardım yaptık esnafımıza, bitirdik. ‘Komşum Gülsün Esnafım Yaşasın’dı adı. Pandemi dönemi daha da çok uzarsa başlatabiliriz tekrar ama şu anda bitti. Eczanelerimizin ve taksi duraklarımızın gerekli çalışmalarını yürütüyoruz. Kiracımız olan esnaflarımızdan marttan beri kira almıyoruz. 40’ a yakın Hilal bölgesindeki vatandaşımızdan kira almıyoruz. 3 ay esnafımızdan Büyükşehir’le beraber katı atık bertaraf bedelini almayacağız. Büyükşehir’den çıkardık kararı. Bizim için çok önemli bir kaynak her ay 4 4 buçuk milyon civarında gelirimizden vazgeçtik. 10 milyon liralık gelirimizden vazgeçtik, dezenfektasyonla işgaliyeyle.”

“AK PARTİ GRUBUNUN KÖTÜ NİYETİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”
Olağanüstü zamanlarda devreye girecek bir düzenlemenin tüm Türkiye’de yapılması gerektiğine dikkat çekerek, Mecliste gündeme gelen ve AK Partili meclis üyeleri tarafından reddedilen ‘kahveciler’ konusuyla ilgili Başkan Batur, “Kahvecilere de önümüzdeki günlerde can suyu vereceğiz. Yaklaşık 600 esnaf var kahveci. Arkadaşların anlık sıkıntıları oldu bence basiretleri bağlandı, haklarını yemeyelim bizdeki her türlü konu yüzde 99 oyla geçiyor. Meclisimiz çok aktif, uyum içinde çalışıyor. Gültepe planlarımızı oy birliği ile geçirdik. Hep meclis üyesi arkadaşlarımızın desteğiyle oldu, o gün her halde basiretleri bağlandı, karşı duruşları iyi olmadı. Ben ısrarla oy birliği ile geçsin diye söyledim. Diğer belediyelerde oy birliği ile geçiyor. AK Parti grubunun kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum. Bunu kapattık biz artık” dedi.

“HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOYDUK HIZLI HAREKET ETTİK”
K
onak’ta yapılması planlanan Konak Belediyesi’nin üstlendiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Başkan Batur, vatandaşlara tekrar tekrar çağrıda bulunarak, “Kesinlikle yerlerinizi satmayın” dedi. Başkan Batur, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kentsel dönüşüm ne oldu diyor bize kemal başkanım. Konak’la ilgili çalışmaları birebir takip ediyor. Selden, sudan ve depremden sonra kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Bundan sonra olmayacak diye bir şey yok. Hem seçim döneminde hem saha kampanyasında önümüze gelen ilk şey kentsel dönüşümdü. Gültepe planlarını 7 ayda bitirdik. Konak’ın gerçekten kadrosu çok sağlam. Hızlı bir şekilde bitirdik. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımız destekledi. 26 Eylül’de askıdan indirdik. Yaptığımız planlamayı mahallede çıkardık. Web sayfamızda da her şey şeffaftı. Herkes bir şey söylüyor kentsel dönüşüm. Öyle şeyler söyleniyor ki neymiş ‘bizi buradan Çiğli’ye gönderecekler’. O mahalledeki arkadaşlarıma şunu söylüyorum ‘kesinlikle yerlerinizi satmayın’ biz elimizi taşın altına koyacağız. Bizle anlaşmalar yapılacak, müteahhitle biz görüşeceğiz. Narlıdere’de yaptıksa aynısını yapacağız. Vatandaş elini sıcak sudan soğuk suya değdirmeyecek. İmar affı, yapı kayıt belgesi ve inşaat ruhsatı olan doğal olarak hakkını alacak hiçbir sıkıntı yok. 4 katlı binası olana betonarme, 150 metre değil de bugünkü değerinden 4 kat daha değerli ama birazcık küçük vereceğiz. Her şeyimizi ortaya koyduk hızlı hareket ettik, uygulamalar konusunda da aynısı olacak. Evi yola, parka gidene en yakın imar adasında yerini vereceğiz. Yeşil alan veya yolda kalanı en yakın imar adasında yer vermek zorundasınız. Anayasasını çıkardık, parselasyon planı yapıldı. Planlar bu kentin çehresini değiştirecek.”

“BEN HİÇ KİMSEYLE KARŞI KARŞIYA GELMEM”
Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği’ne bağlı İzmir Şehir Plancıları Odası’nın kentsel dönüşüm planlarına açtığı davalar hakkında konuşan Başkan Batur, “Şehir plancılarının açtığı dava devam ediyor edecek, ben hiç kimseyle karşı karşıya gelmem. Beştepeler planını da sunduk. Bu kentte kentsel dönüşüm olması şart. Bir belediye başkanı çıkmış sorun çözüyor ben de onlardan destek olmalarını bekliyorum. Beştepeler bölgesinde daha rahat hareket ettiğimiz için daha hızlı sonuçlandı. 14 tane mahalleyi içine alan 200 hektarlık alan. Kente renk ve değer katacak, sosyal donatı alanlarını kattık. Yeşil alanı 13 metrekareye çıktı, 1 metrekareden. İnsanlar kendi mahallelerinde yaşamaya devam edecek. Her şey o mahalledeki vatandaşlarla beraber olacak. Hep birlikte yapacağız. Gültepe 300 hektarlık bir alan. Yaklaşık 200 hektarlık bir çalışma başlattık. Ters L şeklinde hilalden başlayan bir alan olacak. Bu planı oluştururken her şeyi düşüneceğiz” dedi.

“MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİRMEK DURUMUNDAYIZ”
Gürçeşme, Ferahlı çalışmalarının tamamlandığını ve yakın zamanda askıya çıkacağını duyuran Başkan Batur,  “Ege mahallesi, Yeşildere ve Ballıkuyu’yu büyükşehir yapıyor zaten. Bu üç mahalle dışını biz yapıyoruz. Başlayacağımız ilk bölge Gültepe bölgesi. Makus talihi değiştirmek durumundayız. Tunç Başkan’la mahallerde dolaşmıştık 2 ay önce, kararlıyız birlikte değiştireceğiz. Gültepe de 52 bin kişi Beştepelerde de 50 bin civarında. Her sena beş bin kişi azalıyor konak, bu dönüşümler olduktan sonra 500 bini bulacak. Konak’ın bina envanteri çok sıkıntılı. Bunun değişmesi gerekiyor. Depremden sonra gelen plan notu 25 Şubat’ta görüşülecek. Bu konuyu çok önemsiyorum, İzmir’de Konak’ta eski binaların yenilenmesi lazım. Şu andaki mevcut yönetmeliğe göre yüzde 40 kayıp yaşıyor kentsel dönüşümde, imar hakları korunmalı. Benim cümlem böyle, birinci önceliğimiz bu olmalı. Birinci madde bu, bu olduktan sonra kendiliğinden dönüşüm yaşandığını göreceksiniz. 150 metrede değil 80 90 metrede ama güvenli bir yerde yaşayacak. 21’inde Murat Kurum’un bu konuyla ilgili ziyareti olacak. Yüzde 10 ile 15 arasında bir artış ifadesi var. Başka türlü zaten bu kent yenilenmez. Kentin içinde mevcut hakkını vermezsek vatandaşa ne değişim ne dönüşüm olur” diye konuştu.

“CEFASINI SİZ ÇEKTİNİZ, SEFASINI SİZ SÜRÜN”
Kentsel dönüşüm çalışmalarının teknik aşamalarına geçiş tarihleri hakkında bilgi veren Başkan Batur, “Gürçeşme’de parselasyon planlarına başladık, 7 ay sürecek bugünden itibaren 7 ayı düşünün, 9’uncu ayda bitmiş olacak. Askısıyla beraber yılbaşından itibaren sözleşmeleri imzalanır. Bu dönem başlayacağız ama hepsi birden biter demek mümkün değil, kademe kademe sürecek. Bu olay bir anayasa bir kere anayasaya uygun olarak gidecek. Beştepeler’de arada 3 ay var. Başlayacak vatandaşlarımız beklesin; cefasını siz çektiniz sefasını siz sürün diyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ 2023”
Kemeraltı’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, İzmir’e gelen turistlerin 1 gününü Kemeraltı, Kadifekale, Agora gibi yerlerde geçirmesini sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Batur,”Kemeraltı’nda bu dönem iyi çalışmalar oluyor. Hep birlikte çalışıyoruz. Bazı noktalarda lokal çalışmalar devam ediyor. Havra Sokağı’nın çehresi değişiyor şu anda. 2’nci Beyler’de örnek çalışma yapılıyor. UNESCO çalışmamız var. Kemeraltı’nın da sıkıntısı şu anda iş yapamaması, kepenk kapatan bir sürü esnaf var. arkadaşlarımızla dolaşalım dedik, ya 3  kişi ya 5 kişi karşıdan geldi. Konak Pier’den çıkan bir turist grubu sağlıklı Kemeraltı sokaklarından geçip Agora’yı gezecekler, daha sonra Kadifekale’deki amfi tiyatroyu gezecekler. Hedefimiz 2023, bir günün Konak’a ayrılacağı şekilde düzenleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜNDE 2 KOLTUK BİLE SATAMAYACAK DURUMDALAR”
İkiçeşmelik’te bulunan esnafın süreçten çok fazla etkilenerek mağdur kaldığını söyleyen Başkan Batur,  “1 dokun bin ah işit pozisyonunda oradaki esnaf. Seyyar dışında esnaflarla çok iyi geçinin zabıtalara, mümkün olduğunca imtiyaz sağlayın dedim. Çünkü günde 2 koltuk bile satamayacak duruma geldiler. Esnafın da bu kadar sıkıntılı sürecinde seyyarın sokaklarda bu kadar çok olması doğru değil diye düşünüyorum. Seyyarı bu şekilde özendirmek ne kadar doğru bilmiyorum, daha görüşmedim ama birinci önceliğimiz esnafı korumak ama onlara da randevu vereceğim” dedi.

“ETKİLENEN ESNAFTAN 3 AY KİRA ALINMAYACAK”
30 Ekim tarihine Seferihisar’da meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından cam bina olarak bilinen Konak Belediyesi Hizmet Binası’nın kullanılamaz duruma geldiğini, yıkımıyla birlikte başlayan süreçte de çevredeki esnafa destek verdiklerini vurgulayan Başkan Batur, “Depremden sonra cam binamız oturulamaz noktaya geldi, hizmet ünitelerimizi başka binalara taşıdık. Biz de büyük sıkıntılar yaşıyoruz şu anda vatandaşta. Çok dağıldı yapı. Bir şey oldu mu vatandaş 50 farklı yere gidiyor. Oradaki tüm imar düzenlemelerini daha önce yapmıştık. O bölgede 2 parsel var, haklarını yemeden uzlaşarak haklarını verdik. Orada esnaflar var, geçen hafta çağırdık, kanun gereği 1 ay 15 günde çıkmaları gerekiyor ama biz 3 ay dedik ve kira da almayacağımızı da söyledik. Bunun dışında belediyenin hava parası verme durumu yok. 3 aylık bir süre vererek kendilerine zaten katkı sağlamış olduk” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜK MESAJI VERMİŞ OLURUZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının da depremden hasar alarak boşaltılması ve birimlerinin Kültürpark’a taşınması ve Kültürpark’ın korunması anlamında yapılan çalışmaları değerlendiren Abdul Batur, “Belediye binası birimleri mecburiyetten geldi oraya hizmet sürmesi için. Uzun süre devam edecek bir çalışma da değil. Kültürpark’ta Aziz Bey’in planı vardı geri çekilmişti. 11’e yakın toplantı yapıldı odalar ve platformlarla. Bir kere inşaatın azaldığını biliyoruz Kültürpark’ta. Sadece kapalı salon var Kültürpark’ta, Celal Atik söylendiği her şekilde tekrar yapılacak. Simgeselleşmiş yerler de bırakıldı. Nerede bir sıkıntı var anlamıyorum. Yeni bir bina anlayışı da yok. Koruma planı bana göre makul. Bir de uzlaşarak gelmiş odalardan, oy birliği ile geçti meclisten. Nerede sıkıntı olduğunu açıklamalardan anlayacağız. 11 toplantı var yapılmış ve sorumamış? Nasıl mümkün, olmaz yani. Başkanın söylediği şey bu bize… Özgürlüğün daha çok yaşandığı kentlerden birisi İzmir, ne zararı olur duvarlar yıkılsa? Halk daha da sahiplenebileceği bir alan olur. Zaten herkes her yerden giriyor. Duvarlar yıkılsa insanlar daha fazla yararlanır diye düşünüyorum. İnsanların özgürce dolaştığı bir alan olur ve bir özgürlük mesajı vermiş oluruz.”

KONAK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Konak’ta yapımı devam eden ve biten projeler hakkında bilgi veren Başkan Batur, şu açıklamalarda bulundu:

“Açılışı yapılacak 7 8 yer var. Sokak aralarında pazaryerleri kaldırılıyor, karar kesinleşti. Millet mahallesindeki Pazar kalkacak. Alsancak’ta otoparktan yararlanma konusunda görüşüyoruz. Pazaryerlerini kapalıya çevirmekte fayda var. Birinci Kadriye’de yapıyoruz şu an içinde semt merkezi, kreşi, düğün salonu olan kompleksin kabası devam ediyor. Aydın Ertem Rekreasyon alanını yaz dönemine yetiştireceğiz. İhalesi hazır, çıkıyoruz. Çınarlı rekreasyon alanında çocuklara yönelik bilim merkezi yapıyoruz. İhalesi bitmek üzere. Ferahlı ’da bir Cemevi projesi vardı, ihale süreci devam ediyor. Tarihi binalarımızın restorasyonuna başladık. Meclis binasıyla ilgili projeler hazırlanıyor. Engelsiz yaşam köyümüz için yeniden çalışmalarımız var. Hepsinin çalışmalarını yapacağız ama pandemi var şu anda. Ahşap evlerimizi bitirdik içinde, daha sıcak ortam olması için. İçine iki tane kreş yaptık. Konak gençlik destek merkezi, kemer istasyonu restore edildi. Komplike bir çalışma yapacağız. Gençleri meslek sahibi yapmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Hilal’de de yürüttüğümüz çalışmamız var. Müzik çalışmalarının yürütüleceği bir çalışma yapıyoruz. Kemer’deki merkezimin yanında bir hangar binası var oraya mimarlar odasıyla birlikte mimarlık müzesi yapacağız. Kente yakışan bir müze olacak. Sıfır atık projelerimiz yeniden başladı. Halil Rıfat’taki İkizevler ve Alanyalı konağını tamamladık. Harika bir bina harika bir restorasyon oldu. Sayın Ulvi Puğ’u da çalışmaların başına getirdik. Gültepe spor tesisleri nisan sonunda bitiyor; mayıs başı ortalarına doğru açılışını yapacağız. Sokak hayvanları, görme engellileri için çalışıyoruz. Apartman görevlileriyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Sorunlarını dinliyoruz, onlara bir Whatsapp hattı kurduk. Gördükleri sıkıntıları bize iletiyorlar. Çok modern bir veterinerlik müdürlüğü kurduk. Bunu da yine hayvan severler ve STK’larla birlikte yapıyoruz.”

 
Google ilk kez para ödemeyi kabul etti
 
Bakanlar, katliam hakkında Meclis'i bilgilendirecek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selim 15 Şubat 2021 Pazartesi 23:16

İzmir'in zemin olarak en sağlam bölgelerinden biri gültepe. Kentsel dönüşüm ayağına zaten yıllardır mağdur edilmiş yoksul insanın evini alıp %40 kayıp ile ve kat arttırarak onları oradan sürme projesi bu. İnşaat olurda rant olmaz mı hiç. Yazık olacak.

Yorumu oyla      2      3  
POLİGON DERESİ 15 Şubat 2021 Pazartesi 16:38

Poligon deresinin şişip geriye doğru taşmasını önlemek üzere yapılmış olan ızgaralı yol aklı evveller tarafından kapatıldı. Üzeribeton ile kapandı ve derenin geriye doğru taşmasına neden oldular. Bu konunun üzerine gidilmelidir.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama zabıtası pazaryerinde etiket kontrolü yaptı
18’i merkezde 119’u kırsalda olmak üzere toplam 137 mahalleye hizmet veren ...
Torbalı Belediyesi’nin şubat ayı konuğu Livaneli
Torbalı Belediyesi’nin pandemi nedeniyle gerçekleştirdiği ‘Uzaktan Eğitim ...
Büyükşehir’den üniversiteye hazırlanan gençlere destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Biz Varız” dayanışması kapsamında üniversiteye ...
 
Büyükşehir'den 'robotik' turnuva
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile EducatHUB ortaklığında 23 Nisan ruhunun ...
Büyükşehir’den önce internet sonra tablet desteği
Kemalpaşa'ya 33 kilometre uzaklıktaki Hamzababa Mahallesi’nde telefonla ...
Çiğli'de önemli işbirliği
Çiğli Belediyesi ile uluslararası sivil toplum kuruluşu AIESEC arasında, ...
 
Karikatür yarışmasında birinciliği Azerbaycanlı sanatçı kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
Karşıyaka’da 22 müzisyene platform desteği
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının ...
Başkan Eriş’ten Sevgililer Günü sürprizi 
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, 14 Şubat Sevgililer ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva