HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2020 Cuma - 08:39

Başkan Batur’dan korona ile mücadele şifresi: Hayır demek yok!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur koronavirüsle mücadelede kendilerine gelen tüm talepleri karşıladıklarını söyledi. Batur, “Tüm yatırımlarımızı durdurduk. İnsan sağlığından önemli ne var? Bu konuda kesin talimatım var. Gelene ‘hayır” demek yok. Tam seferberlik halinde savaştayız!” ifadelerini kullandı.

Başkan Batur’dan korona ile mücadele şifresi: Hayır demek yok!

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken İzmir’de ortalama günlük bir milyon nüfusu ağırlayan ilçe Konak’taki çalışmalar ise sürüyor. Kısıtlama ve tedbirler nedeniyle insan sirkülasyonunun en aza indiği merkez noktada Belediye Başkanı Abdül Batur çalışmalar hakkında bilgi verdi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Batur, belediye olarak konuyla ilgili büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Batur, “Konak Belediyesi olarak bütün yatırımlarımızı durdurduk. Şu anda insan odaklı çalışmalara ağırlık verdik. İnsan sağlığından önemli bir şey yok. Bu konuda kesin olarak talimatım var. Bizden bir şey isteyen, talep edene, gelene kesinlikle ‘hayır’ demek yok.” dedi.

YAPILACAKLARI SIRALADI
Konak’ta bulunan 265 adet eczaneyi, tüm kamu kurumlarını, sağlık kuruluşlarını, hastaneleri, muhtarlıkları ilaçladıklarını, dezenfekte için malzeme temini yaptıklarını anlatan Başkan Batur, “Tam 1400 sokağı yıkadık, temizledik. Belediye başkanlarının ve yerel yöneticilerin şu anda yapacakları en öncelikli ve birinci mesele ilçesini temiz tutmaktır. Çöpünüzü toplayacaksınız, hiçbir yerin kirletilmesine müsaade etmeyeceksiniz. İkinci madde de 65 yaş üstü sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Belediyeler öncelikli olarak bunları yapmalıdır. Biz, vefa masası aracılığıyla da kendimiz belediye olarak da çalışmalara aktif katılıyoruz. Konak ilçesinde 49 bin 65 yaş üstü vatandaşımız var. Hepsine yetişiyor, ihtiyaçlarını soruyoruz ve gideriyoruz” diye konuştu.

BU İŞİN SİYASETİ OLMAZ
Bu sürecin siyasetinin kesinlikle yapılmaması gerektiğini anlatan Başkan Batur, kononavirüsle mücadelede el birliğinin şart olduğunu söyledi. Batur, “Halk eğitim müdürlüğü ile birlikte maske üretiyoruz. Konak Kaymakamlığımız ile uyumlu çalışıyoruz. Emniyet müdürlüğümüz ile koordineliyiz. Bu süreçte odalar ve STK’larla da birlikteyiz. Pazaryerlerinde uygulanan tedbirler sonrasında 9 pazarımızdaki 2 bin 600 Pazar tezgahını düzene soktuk. Kıyafet ve gıda dışındaki tezgahlar kaldırılınca kimseyi dışarı atmadık. Sağlık Bakanlığımıza sahra hastanesi yapmak için Gültepe-Toros Pazaryeri Tesisleri’ni hazırladık. Olağanüstü bir durumda yerimiz de hazır” dedi.

HAYATLARINI ORTAYA KOYUYORLAR
Batur, koronavirüsle mücadelede sağlık personelleri kadar belediye personellerinin de büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi. Batur, “Dışarıda çalışan aktif bir yapı var. Temizlik personelinden taşıma işi yapana, evleri ziyaret edenden kurumlarda faaliyet gösterene kadar hepsi vatandaş ile temas halinde ve sorunlarını çözüyor. Hayatlarını ortaya koyuyorlar. Özellikle temizlik personeli risk altında çalışıyor. Biz onlara minnet borçluyuz. Bir alkışı da onlar hak ediyor. Çünkü hayatlarını ortaya koyuyorlar” diye konuştu.

FIRTINAYI GÖRDÜK
Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak Türkiye’deki koronavirüs önlemleri daha alınmaya başlamadan önce tedbirleri aldıklarını söyledi. Batur, “fırtınayı önceden gördük” derken, “Biz 9 Mart tarihinde Dünya’daki vakalar artmaya başlayınca toplam 5 bin 500 lise öğrencimize eğitim verdik. Okullara uzmanlar gönderdik. Onlara ‘el sıkışma, öpüşme, yakınlaşma’ gibi uyarılarda bulunduk. Yine ilçemiz sınırlarında bulunan bit pazarı olarak tabir edilen açık pazarları büyükşehir ile koordineli sonlandırdık. Bu süreçte Büyükşehir ile uyumlu çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerimiz için 2 bin adet gıda kolisi aldım” ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELSİN
Batur, “durum çok kötüye gidiyor” derken İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında toplanan il pandemi kurul toplantısında da gündeme gelen “sokağa çıkma yasağı” konusundaki fikirlerini de söyledi. Batur, “Bu işi sağlam bitirmeliyiz. Dünya’da bizden önce bu süreci yaşayan ülkeler var. Onların önlemlerine bakmalıyız. Kesinlikle bir karantina olmalıdır. Sokağa çıkma yasağı gelmelidir. Bize iki haftalık bir süre vakaları durdurmak, kendimizi görmek için yeterli” dedi.

NE DENETİMLER GÖRDÜM!
Başkan Batur, kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiren Konak’taki işyerlerinden alınacak işgaliye bedellerinden vazgeçtiğini söyledi. Batur, belediyeye üç aylık işgaliye bedeli almamanın maliyetinin 1,5 milyon TL olduğunu dile getirirken, “Şu anda onlar iş yapamıyor. Benim belediye olarak yapabileceğim ne varsa işletmelerimiz için yapıyorum. Mesela zor günler geçiren Roman vatandaşlarımızın kaldığı 44 evin belediye olarak kirasını almama kararı aldık. Bunlarla ilgili oluşabilecek bir denetim ya da Sayıştay sorgusundan da çekinmiyorum. Ben 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde ne denetimler  gördüm. Şu anda memlekette bir OHAL durumu var” diye konuştu.

KAVGA VATANDAŞI MAĞDUR EDER
CHP’li belediyelerin yardım toplama ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere açtığı banka hesap numaraları üzerinden başlayan tartışmalara da değinen Başkan Batur, meselenin siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz” sözlerinin yanlış olduğunu vurgulayan Batur, “Bu tip durumlarda belediyeler de yerel yönetimler olarak önemlidir. Ayrı hükümet söylemi kabul edilemez. Bu tür bir ayrışma vatandaşı mağdur eder. Şu anda tam seferberlik hali var. Bir savaşın içindeyiz. Ne bir seçim düşünülebilir ne de bir siyasi kaygı içinde olunabilir. Bu işin siyasi olur mu?” dedi.

EKİM DİKİM ZAMANINA GELDİK
Batur, koronavirüs ile mücadele günlerinde önemli bir konunun daha altını çizdi. Batur, “Yazın tüketeceğimiz ürünlerin ekim ve dikim zamanındayız. Ayrıca toprağı işlemek için işçilerin ülkede dolaşacağı döneme geliyoruz. İnsanlar tarlalarda bağlarda çalışmalar yapacaklar. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Konak olarak ilçe belediyelerimizden gelen araç-gereç taleplerini yerine getiriyoruz. Kırsala hitap eden belediyelerimiz de bu konuda hassa davranacaklar. Biz konak olarak çiftçilerimizin taleplerini karşılamaya hazırız” diye konuştu.

Batur ayrıca şunları söyledi:

“Bu süreç ve salgın bize çok şeyler öğretiyor. Yeni bir düzeni dünya olarak tanıyoruz. Mesela devletçilik ve kamunun işlevinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Hastanelerin, sağlık kuruluşlarının özelleştirilmesinin doğru olmadığını görüyoruz. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretilerinin anlamını bir kez daha idrak ediyoruz. Eğitim ve bilimin ne kadar değerli ve ulvi olduğunu hep birlikte yaşıyoruz”

 
Trabzon ve Mersin'e gidene 14 gün karantina!
 
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dilek Güral 4 Nisan 2020 Cumartesi 18:29

67 yaşımdayım maskeye ihtiyacım var

Yorumu oyla      2      3  
Filiz Girgin 4 Nisan 2020 Cumartesi 14:58

34 sokak daki yolu kazdınız Tlf ettik burası tek yön ben koah hastasıyım toz dan camı açamıyoruz cadde yıkamakla ara sokak daki ler tehlike olmuyormu ayrım ayıp olmuyormu ilginize

Yorumu oyla      2      3  
Dilek Hepsengunler 4 Nisan 2020 Cumartesi 08:39

Paylaşım yazısının tamamını okudum. Yazının sonunda Batur ayrıca şunları söyledi: ile başlayan yazı kısmı da belediyecilik hizmeti anlamında çok etkiledi. Sağlıklı başarılı çalışmalar dilerim.

Yorumu oyla      2      3  
Muzaffer karaca 4 Nisan 2020 Cumartesi 01:05

Başkan tebrikler ben bostanlıda oturuyorum bizim sokaga temizlikci gelmiyor.Guya karşıyaka bel.bask doktor.bu virüsün kaynağı pislik evleriniz NE kadar temiz olursa olsunsokak pisse yapacak birşey yok.20 ,25 gün öncesi hergün temizlikçi arkadaşlar gelirdi şimdi hiç gelmiyor 1809 sokak sokağa çıkmadığımız için diğer sokakları bilmiyorum.belediye başkanını duyarlı olmaya davet ediyorum

Yorumu oyla      2      3  
Şehbal Tepedeldiren 3 Nisan 2020 Cuma 23:04

Başkanım sokaklar ilaçlandı diyorsunuz ama bizim sokaklarımıza ilaçlama yapılmadı. Ana caddeler ilaçlanıp duyduğuma göre. Güzelyalı 54 sokakta ikamet ediyorum. 82 yaşında annemle yaşıyorum. Bana belki birşey olmayabilir hafif atlatabilşrim ama benden anneme hastalık bulaşırsa kurtulamaz. Karabağlar tarafında bütün sokaklar ilaçlanmış. Bizde sokağımızın ilaçlanmasını istiyoruz. Ayrıca sokakta sorumsuzca çöpleri karıştırıp işlerine yarayanları toplayan toplayıcılar, eskiciler. Hiç bir önlem almadan sokaklarda dolaşıyorlar. Bunlar için herhangi bir yaptırımınız olacak mı? Saygılarımla

Yorumu oyla      2      3  
Nazmiye Selçuk 3 Nisan 2020 Cuma 22:49

Baskanim Kilicreiste ve Betonyol''da hic hayat durmadı,dukkanlar açik,insan klalabalığı fazla,ayrıca biz belli yastakiler ,çoplerimizi biriktirip atak durumunda kalıyoruz sokağa cikmamak icin buna bir cözum getirilemez mi?

Yorumu oyla      2      3  
Tülin kaya 3 Nisan 2020 Cuma 20:45

65 yaşındayız eşimle birlikte evdeyiz dışarı çıkmıyoruz, kapımızı çalan olmadı ihtiyacınız varmı ne yapıyorsunuz diyen olmadı bilginize

Yorumu oyla      2      3  
emine varlık sezer 3 Nisan 2020 Cuma 18:16

78 yaşındayım yanlız yaşıyorum üç gündür çöpümü bile atamıyorum.kimsenin kapımı çaldıdıgı yok..hava atma başkan..illaki hastamı olmam lazım sende kaydım vardır arar bulursun beni adresim 55 sokak no 24 kat 3..güzelyalı..haydi göster başkanlıgını erzakmı verirsin paramı verirsin bilmem

Yorumu oyla      2      3  
Güner Görgül 3 Nisan 2020 Cuma 16:15

Seçim lerde mesaj alıyordum. 285 sok 132 ev adresim.bah.yaş tayım. Ve 15 günde 3 kez sokağa çıktım.oda market ten klorak ve kolon. İçindi bana en yakın eczaneden kolon. Diye verilen bir sıvı aldım. Merakım gereği ocak ayından beri Çin''de ki olayları izlediğim için bilinçli bir şekilde Ken eve kapattım. Bulunduğum sok araba dolu hiç dezenfekte edil. Görmedim.son çıkışım.da saat 19 gibi cad.(hatay)en yakın market alışveriş yapıp. Dönerken,, çöp konteyner dolu çöp. Yerlere taş mış. Çünkü gündüz iki kez alınıyor. Yeterli değil

Yorumu oyla      2      4  
ATLAS 3 Nisan 2020 Cuma 13:59

Başkanım en güzel hamleyi yaptınız Allah razı olsun bir esnaf olarak size tesekkür ediyoruz.Zaten ,işler kötü dükkanda açamıyoruz işgaliye bedeli düşünceniz ile bizlere ne önem verdiğinizi gösteriyor.Allah yolunuzu açık etsin.Bazı belediyeler gibi Maske dağıtma ile yolları yıkama ile olmaz bu iş siz en doğrusunu yaptınız bu ekonomik açıdan sıkıntılı günlerde.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den İzmir için 'acil karantina' çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir için acil karantina çağrısında bulundu.
Başkan Soyer'den memurlarla internet üzerinden sözleşme!
İzmir Büyükşehir ve Tüm Bel-Sen toplu sözleşme törenini korona virüs önlemleri ...
Dokuz Eylül'den Büyükşehir'in konaklama jestine ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama ...
 
Kara gün dostu Karabağlar Belediyesi
Karabağlar Belediyesi, bir yandan koronavirüs salgınına karşı önlem almayı ...
Konak’ta pazaryerlerine sıkı önlem
Konak Belediyesi, ilçe genelindeki tüm pazaryerlerini İçişleri Bakanlığı ...
İzmir’de sosyal belediyecilik: Kapı kapı dayanışma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal yardımlarını ...
 
Bergama’da sokak hayvanlarına mama
Bergama Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle birçok işyerinin ...
Çeşme’de zabıtadan yoğun denetim
İşletmelerin Koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlere ve hijyen ...
Bornova’da koronavirüse karşı psikolojik destek
Koronavirüse karşı tüm tedbirlerini alan Bornova Belediyesi, zorlu süreçte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva