HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2023 Çarşamba - 09:49

Başkan Batur’dan kontenjan ve ittifak adayları yorumu: En iyi liste bitmiş olandır!

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili aday seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun minimum yüzde 70 oy alacağını söyledi. Batur, milletvekili listeleri ile ilgili olarak ise  "Bu dönem liste yapmak gerçekten çok zor. 73 kişi diğer partilerden gelip listelerimizde seçime girdi. Bunlara yer bulundu. Bu durum İzmir’e de yansıdı. Gelecek, DP ve DEVA’dan 4 kişi gelmiş oldu. Bu artık olmuş liste. En iyi liste yapıp bitirilen listedir" dedi.

Başkan Batur’dan kontenjan ve ittifak adayları yorumu: En iyi liste bitmiş olandır!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başkan Batur, 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin olarak öngörülerini sıraladı, CHP’nin İzmir milletvekili listesini yorumladı.

BELEDİYE BAŞKANLARI SİYASET YAPMALI
Belediye başkanlarının siyasetin bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Batur, “Siyaset kurumunun üyesi olarak bu görevlere geliyoruz. Partili kimliğimizi bırakıp sadece belediye başkanlığı biçiminde bir durum olamaz. Biz seçildik, parti rozetimizi çıkardık ve Konak’ta yaşayan her vatandaşa hizmet edilmesi gerektiğinin bilincinde hareket ettik. Partiyle ilgili çalışma olduğunda belediye başkanları fikirlerini pekala söyleyebilmeli. Bizim partimizde ‘sen kenarda dur, çünkü belediye başkanısın anlayışı’ yok. Aklımız yettiğince üst organlarımıza, kamuoyuna fikirlerimizi aktarıyoruz. Örneğin, cumhurbaşkanı hem genel başkan hem cumhurbaşkanı… Belediye başkanı hizmetleri ile ön planda olması gereken kişilerdir. Siyaseti yapmaları gerekir, halkın nabzını tutarken siyasi çalışmaların içinde de olması gerekir” dedi.

BÜYÜK BİR DİP DALGA GELİYOR
Halkın nabzını tutmanın en iyi yolunun pazar yerleri olduğunu kaydeden Batur, “geçen hafta dört pazar yeri dolaştım. Vatandaş yoldan çevirip ‘bu fiyatlar ne başkanım’ diyor, serzenişte bulunuyorlar. Vatandaşın en büyük sıkıntısı alım gücündeki düşüş… Evdeki, mutfaktaki yangın büyümüş durumda… Artık tane ile porsiyonları azaltarak alımlar yapılıyor. Pazar yerleri siyasetin nabzının olduğu yerdir. Herkesin sıkıntısı ekonomi… Dört Pazar gezdim, en ucuz soğan 25 liraydı… 30 liranın altında değildi. İflas eden bir sistem var şu an. 2018’den 2023’e kadarki süreçte tek adam sisteminin iflas ettiğini görüyor vatandaş. Asgari ücret arttı, emekliye zam var ama zamlar eriyor, alım gücü düşük… Bunların seçim yatırımı olduğunu vatandaş biliyor. 2-3 yıl önce niye yapılmadı zamlar? Neticede vatandaş bunun karşılığını oy olarak verecektir. Yapılan zamlar, ilave katkılar avutacak noktada değil vatandaşı. Tek adam sistemin çökerttiği ülke var şu anda. Sistem çökertti ülkeyi… Onun dışında hukuk düzeni. Hukuk ve adaletin tecelli etmesi lazım yeniden… Güven ortamı ortadan kalktı, kurumların gözden geçirilmesi lazım. Yargı sisteminin yeniden masaya yatırılması lazım... Tek kişinin organizasyonuyla dizayn edilen kurumlar, tek kişinin kararlarına ve onun menfaatine olacak biçimde kararlar verir. Hukuk ve adalet gerçek anlamda tecelli etmiyor. Herkesin şikayet ettiği bir durum… Büyük bir dip dalga geliyor” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU, İZMİR'DE MİNİMUM YÜZDE 70 ALIR
Seçimle ile ilgili öngörülerini söyleyen Başkan Batur, CHP’nin milletvekili sayısını arttıracağını ve İzmir’de Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun minimum yüzde 70 oy alacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun ülke genelinde yüzde 55 oy alacağını söyleyen Batur, “İzmir’de de çok iyi bir oy alacağımıza inanıyorum. Minimum 8+8 çıkarırız, 9+9’u da zorlarız diye düşünüyorum. Yeni sistemde daha avantajlıyız. Kılıçdaroğlu en az yüzde 70 oy alır. TBMM’de çoğunluğu Millet İttifakı alacaktır diye düşünüyorum. 99’da yerel ve genel seçimler aynı gün oldu. Genel ve yerel seçim bir arada olduğundan sayın Ecevit’e o dönem büyük teveccüh vardır. DSP’ye oy atan yerelde onu destekleyecek biçimde ayırt etmedi ve DSP belediyelerde başarılı oldu, İzmir’de de başarılı oldu. Seçmen organizasyonun doğru yürümesi ve işlemesi açısından bu tarz tercihler yapabilir diye düşünüyorum. Sahaya herkes çıkacak ve vatandaşımız değerlendirecek. Ülkenin geleceği cumhurbaşkanı adayımızın seçilmesi ile olacak. Uzlaşı, barış, birlikte yönetme tarzı yeniden gelişecek. Bunlar çok önemli ve başaracak tek isim sayın Kılıçdaroğlu… 6’lı Masa Kılıçdaroğlu’nun özverileri ile kuruldu. Farklı bakıştaki partiler ülke geleceği için doğru kararlar aldılar. Sıkıntılı durumlarda yine birlikte hareket ettiler. Ülke genelinde minimum yüzde 55 bandında oy alırız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MEMNUNSA DEVAM EDER
Son dönemde Cumhur İttifakı cephesinden HDP’nin aday çıkarmaması ve Millet İttifakı’na desteği ile ilgili gelen eleştirileri yorumlayan Batur, “Terör dilinden, dedikodu siyasetinden vatandaş çok etkilenmiyor. Liderler var, bunlardan birisi ülkeyi yönetiyor. Vatandaş memnunsa devam eder. Ülkede hukuk krizi var. Mutfakta yangın var. Sağlık, tarım, eğitim sisteminde problemler yaşıyoruz. Artık bu ülkeye katkı ve huzur getirecek olan bir lider var. Vatandaşın tercihini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacaktır diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

EN İYİ LİSTE YAPIP BİTİRİLEN LİSTEDİR
CHP’nin İzmir milletvekili aday listesini de yorumlayan Batur, “Bu dönem liste yapmak gerçekten çok zor. 73 kişi diğer partilerden gelip listelerimizde seçime girdi. Bunlara yer bulundu. Bu durum İzmir’e de yansıdı. Gelecek, DP ve DEVA’dan 4 kişi gelmiş oldu. Bu artık olmuş liste. En iyi liste yapıp bitirilen listedir. Bunu tartışmak, geriye dönmek olmaz. İzmir’den 193 isim aday adayı oldu. Yüzde 80’inin örgüte emeği var. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız aday adaylarımız ama bir sıkışıklık var. Bu süreç çok sıkıntılı…  Olumsuz açıklama yapan, tepki gösteren rastlamadım. Ne özelde ne de medyada rastlamadık. Partililik bilinci içinde her kes kaldığı noktada devam edecek. Artık tek hedef bu sistemi değiştirmek için seçimi kazanmamız. Listede olanların içinde kimseye özel bir yakınlığım ve uzaklığım yok. Bazı yakıştırmalar yapılabiliyor, bu da uzun yıllardır partinin belediye başkanlığını yapmam ile alakalıdır. Listedekilerin hepsi değerli arkadaşlar. 4 kontenjan gelmesi biraz şaşırttı. 3+3 olsaydı sıkıntı yaratırdı. Devrim arkadaşımız 8’de ama kesinlikle çıkacaktır. Çok emek veren bir kardeşimiz. Eski il başkanlarımız sayın Rıfat Nalbantoğlu ve Deniz Yücel listede… Örgüte büyük emekleri var. Yüksel Bey, İzmir’e çok sık gidip gelen biri… Konak’ta dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalarımız olmuştu. Yoksullukla mücadele konusunda oldukça uzman bir isim… İzmir’e bu sıkıntılı süreçlerde projeler üretecek bir isim… Gökçe Gökçen de tanıdığımız İzmir’e çok sık gelen, gençlerle projeler üreten ve genel merkez düzeyinde büyük emekleri olan bir arkadaşımız. Hacer Foggo da Şişli Belediyesi meclis üyesiydi ve derin yoksullukla ilgili çalışmaları olan ve proje üretmesi konusunda tercih edilen bir isimdir. Genel başkan listeleri yaparken hayli zorlanmıştır. 39 saat genel merkezden çıkamadılar. Karşı partiden gelen değerlendiriliyor. Liste bozuluyor, tekrar başka talepler geliyor. Bir diplomasi trafiği ve uzlaşıldı, listeler oluştu. Dünden itibaren listeleri bırakıp sahaya çıkıp çalışmamızı başlattık. Kiraz’da Sayın Soyer ve il başkanımız çalışmaların startını verdi. 10 günden beri biz de Konak’ta sahadayız. İftarlara gidiyoruz, hafta sonu sayın Kılıçdaroğlu’nun Kırcaali’de iftarı olacak. Biz de görevli olarak orada olacağız. Sayın İmamoğlu ve Yavaş da sahada. İmamoğlu kent mitinglerine başladı. Dün Amasya ve Tokat’taydı. 25 yıldır belediye başkanıyım ve hiç iktidar belediye başkanı olamadım. Nasıl bir şeymiş ben de göreyim” dedi.

 
Ücretsiz mavi tikler ne zaman kaldırılacak?
 
Menderes'te parklar yenileniyor!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirliye 12 Nisan 2023 Çarşamba 18:51

izmirli agzım zaten toplu acmamı ıstersen hayatın kayar tamam mı terbıyelı ol zaten ızmırde yasamıyorum da neyı savunuyorsun sen yagmur yagdıgında yollarınız dere, trafıgınız yurumez halde, 5 senedır actıgınız bir tane yatırımınız yok heykelden baska, 30 senedır izmiri yoneten zihniyetle ne elde ettınız de hala peşinde kosarsınız dedıklerım hafıf kelımeler bılmıs ol tamam mı

Yorumu oyla      4      4  
12 Nisan 2023 Çarşamba 14:30

burası trol olmuş. ince adamsa Kılıçdaroğlu lehine çekilmeli. Çekilmezse bilinki akepeye çalışıyor. O gece neden adam kazandı diyip ortalıktan kaybolduğunu da açıklar böylece.

Yorumu oyla      5      4  
davut kaya 12 Nisan 2023 Çarşamba 14:02

bu listeyle 6+6 bile zor

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 12 Nisan 2023 Çarşamba 13:00

bekircim ağzını topla... gerzek kim?... izmir adamı çarpar kendine gelemezsin.. beğenmiyorsan terket...

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:58

memleket partisine vereceğime doğrudan recebe veririm... beşli çete de kazanır iyi olur.. soğanı da 100 liraya yersiniz artık.. maarremle karşılıklı dans da edersiniz... gazı alır...

Yorumu oyla      7      6  
altan koralttan 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:54

geceleri ört üstünü abdül..açıkta kalmasın...

Yorumu oyla      7      5  
mesut 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:38

sayfa memleket partisi trolleriyle dolmuşlar. Muharrem kim ki oy alsın gidin ya

Yorumu oyla      8      5  
karşıyaka çarşı 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:21

30yıldır bu partiye hi,ç bir özel menfaat beklemeden bir esnaf olarak hizmet verdik batur sende biliyorsun yanlışları ama kurnaz olduğun için güzel konuşuyorsun bize denizi övmede kimi översen öv kardeşim onu dönemiine kaybetmedikmi kaç ilçeyi randevu alamıyorduk be kaç kez geldiki, esnaf ziyaretine ama sen bu konularda ustasın hakkını yemem ama bizim bölge milletvekilliğinde sıkıntılı onu bil

Yorumu oyla      7      5  
uğur 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:14

izmir verirrr ağlar sızlar bagırır çağırır ama yine kılıcdaroğlu der gorursunuz yine kılıcdaroğlu yine 8+8 vekil

Yorumu oyla      5      4  
İNCE 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:58

BU SAATTEN SONRA EN İYİ OY MEMELEKET PARTİSİNE VERİLEN OYDUR BAŞKAN...

Yorumu oyla      6      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan birlik mesajı: Ülkemizde anlayışa ihtiyaç var!
Konak Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde konuşan ...
Başkan Doğruer'den sağlık çalışanlarına: Varlığınız daim olsun
Yoğun bir tempoda 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan 112 Acil Sağlık ...
Büyükşehir’de TİS krizi büyüyor… ESHOT kontak kapatacak!
İZELMAN’da devam eden TİS görüşmeleri verilen ücret zammından dolayı tıkanırken ...
 
Aydın'da 15 bin kişi iftar sofrasında buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında ...
Atatürk’ün Seferihisar’a gelişi törenle kutlandı
Ulu Önder Atatürk Seferihisar’a gelişinin 89. yılında bir kez daha sevgi, ...
Büyükşehir'den yüzde 40 ısrarı... İZENERJİ'de TİS çıkmazı!
İZENERJİ’de devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bugün gerçekleşen ...
 
Başkan Soyer iktidara yüklendi: Hükümetten çok alacağımız var!
Düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Atatürk'ün Seferihisar'a geliş yıldönümü kutlandı
Ulu Önder Atatürk Seferihisar’a gelişinin 89. yılında bir kez daha sevgi, ...
Çiğli Belediyesi EMITT 2023’e hazır
Çiğli Belediyesi, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva