HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2021 Cumartesi - 09:20

Başkan Batur'dan çağrı: Karardan dönülmezse belediyeler iflas eder!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhurbaşkanlığı kararı ile belediyelerin devlete olan borçları karşılığında yapılan kesintilerde İller Bankası paylarında artışa gidilmesinin, yerel yönetimleri iş yapamaz hale getireceğini savundu. Başkan Batur, "Bu kararla belediyelerin bundan sonra hizmet üretmesi çok zor olacak. Bu karardan dönülmesini istiyoruz. Yoksa, hükümet belediyeleri iflas ettirecek.‘’ dedi.

Başkan Batur dan çağrı: Karardan dönülmezse belediyeler iflas eder!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, borçlu belediyelerin İller Bankası paylarındaki kesintilerin arttırılmasını eli kolu bağlı belediyelere yol açacağını söyledi.

21 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Büyükşehir Belediyeleri, ilçe belediyeleri ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe gelirleri karşılığında ayrılan paylarda değişikliğe gidildiğini belirten Başkan Abdül Batur, kararın belediyeleri zor durumda bırakacağına dikkat çekti.

Yapılan değişiklikle, bundan sonra daha önce devlete olan borçlarına karşılık yüzde 40 kesinti yapılan belediyelerden yüzde 10 artışla yüzde 50, yine borçlarına karşılık yüzde 25 kesinti olan belediyelerden de yüzde 25 artışla yüzde 50 kesinti yapılacağını anlatan Başkan Batur, ‘Bu kararla belediyelerin bundan sonra hizmet üretmesi çok zor olacak. Bırakın hizmet üretmeyi personel giderlerini karşılamakta zorlanacaklar.’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla genel bütçedeki vergi gelirlerinden nüfuslarına göre belediyelerimize düşen paylardan borçlarına karşılık yapılacak kesintinin yüzde 50’ye çıkmasının anlaşılır tarafı olmadığını belirten Başkan Batur sözlerini şöyle tamamladı:

‘Pandemi nedeniyle ekonomimizin zorlandığını biliyoruz ama belediyelerin İller Bankası paylarına göz dikilmesini anlamıyoruz. Çünkü pandemi belediyelerin de başta emlak vergisi olmak üzere pek çok gelirinde ciddi kayıplara yol açtı. Zaten biz de zordayız. Bir darbe de Hükümet’ten yiyoruz. Bu şartlarda hizmet üretilmesi imkansız. Bırakın hizmet yapmayı, maaşları ödemekte pek çok belediyemiz zorlanacak. Belediyelerimizin pek çoğu İller Bankası’na borçlu. Hemen hemen hepsinin SGK prim ve vergi borcu var. Yatırım için kredi almış, borçlanmış durumda. Şimdi Hükümet diyor ki; Bana borçlusun bundan sonra sana yolladığım parayı yarı yarıya azaltacağım kalanını borcuna keseceğim. Eli kolu bağlı belediye isteniyor.  Bu karardan dönülmesini istiyoruz. Yoksa, hükümet belediyeleri iflas ettirecek.‘’ 

 
Ödemiş'te traktörün altında kalan sürücü yaralandı
 
Bornova’da Uğur Mumcu’yu anma etkinliği
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Savaşcı 24 Ocak 2021 Pazar 08:36

Izmır bel.50 bin kişi aldı.diyet için.1 tl lik işi 50 tl ye yaptırıyorlar.Yandaslari para kazansın daha çok zengin olsun diye.eh millet neden ödesin bu boşa giden paraları.Belediye ulaşıma suya kiralara son bir senede % 100 zam yaptı.enflasyon % 5...% 95 fazla zammı alırken vatandaşına açıyor mu...yok.sonra alıyor bu kazançlarını savurganliklar yapıyorlar.Para yetmiyor diyorlar.Bu soyguna bu savurganliklar artık dur denilsin 1 tl para yardımı yapılmasın.Belediyeler savurganliklarini keserse kendi kendilerine yeterler.Bu millet aç diyenler adana kebapları milletin önünde lüpür lüks yiyorlar.hemde adam başı 5 bin tl...normal lokantada 50 tl...Belediyeler devletten 1 kuruş alamasın.

Yorumu oyla      2      3  
kalın kafa 23 Ocak 2021 Cumartesi 16:41

İstanbulda 80 Ankarada 60 İzmirde 40 Belediye var AMA HİZMET YOK. Tokyoda 1 NY 1 Berlin 1 London 1 belediye var HİZMET VAR. Büyükşehirlerde yüzlerce Belediye İSRAF-YANLIŞ

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 23 Ocak 2021 Cumartesi 15:57

Merkezi yönetim 2018 yılında Izmir'e kişi başına 469 lira yatırım yaparken Ankara'ya 4075 lira,Trabzon'a 3895 lira, Erzurum'a 1916 lira yatırım yapmış. Izmır bb 2018 yılında merkezi hükümetten daha fazla 2.4 milyar lira yatırım yapmış. 2018 yılında İzmir merkezi bütçe gelirlerine 78.5 milyar lira katkı sağlamış.

Yorumu oyla      2      3  
İsraf 23 Ocak 2021 Cumartesi 14:55

Belediyeler görevi olmadığı halde reklam kokan işler yaparsa, personel vb giderlerde tasarruf etmezse ,bütçesini akılcı kullanmazsa daha çoook borçlanır, zarar eder,millet için iş yapamaz

Yorumu oyla      7      8  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 23 Ocak 2021 Cumartesi 13:53

Karar doğru ,hatta iller bankası paylarının tamamı borçlarına kesilmeli. Her seçilen başkan belediyeyi çiftliği gibi yönetiyor.Daha durun yakında 5510 sayılı kanun maddeleride belediye başkanlarına uygulanacak. Ödemediğiniz sgk primlerinden koltuktan kalktıktan bile siz sorumlu olacaksınız belki sizin malınız satılacak yaptığınız bu borç ödenecek. Deniz bitti artık. Bu saatten sonrada belediye başkanlığı yapılmaz.Köpek ömrü gibi yaşadığın bir yıl senden 2 yıl götürür.

Yorumu oyla      9      7  
32 lira katı atık toplama mı olur? 23 Ocak 2021 Cumartesi 10:46

Hizmet derken? Çöp toplanıyor, birde sokaklar süpürülüyor ama yarım yamalak; buna karşılık her ay su faturalarından ilçe belediyesine neredeyse fatura bedeli kadar katı atık toplama bedeli ödeniyor. 60-70 lira gelen fatura 80-90' a çıkmıştı; şimdi 130-140'lara çıktı. Ortalama tüketim aynı.

Yorumu oyla      10      10  
KSKLİ 23 Ocak 2021 Cumartesi 10:00

Belediyelerin niye borçları çok. Eleman fazlalığından olmasın.

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda’dan talimat: Esnek çalışmaya son verildi!
Gaziemir Belediyesi’nde pandemi süreci sebebiyle personelin dönüşümlü ...
Çiğlili çocuklar felsefe atölyesinde
Çiğli Belediyesi tarafından, 23 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında online ...
Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen Bergama’da
59. ve 60.’ncı Hükümetler döneminde Dış Ticaret ve Gümrüklerden sorumlu ...
 
Buca Belediyesi’nde TİS bayramı
Buca Belediyesi’nde 1.300 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, ...
Adnan Menderes Üniversitesi ile Kent A.Ş arasında iş birliği
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) ve Karşıyaka ...
Uğur Mumcu ölümünün 28. yılında Gaziemir'de anıldı
Ankara'daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını ...
 
Nar Çiçekleri’nde karne sevinci
Narlıdere Belediyesi’ne bağlı Nar Çiçekleri Anaokulları’nda karne sevinci yaşandı.
Büyükşehir'den Bayındır'a dev tesis: Bir litre süt ziyan olmayacak!
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla İzmir’in yeni tarım ekonomisi modelini ...
Kemalpaşa'da can dostlar unutulmuyor
Kemalpaşa Belediyesi, yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren soğuk ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva