HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2018 Çarşamba - 12:55

Başkan Batur’dan 2019 mesajı: Adaylar 6 ay önceden açıklanmalı

Belediye Başkanı Abdül Batur başkan adaylarının yerel seçimden altı ay önce açıklanması gerektiğini söyledi. Batur, “Başta kaybettiğimiz yerler olmak üzere diğer ilçelerimizde de başkan adayları önceden belirlenmelidir. Bu süre dargınlık ve küskünlüklerin tamiri için de yeterlidir” dedi.

Başkan Batur’dan 2019 mesajı: Adaylar 6 ay önceden açıklanmalı

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Başkanlık koltuğunda dördüncü dönemini dolduran Batur, başta Narlıdere’ye yönelik hizmetler, projeler olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Batur, yerel seçimlere bir yıl gibi kısa bir süre kala da adayların belirlenmesi yöntemini tarif etti.

8 İLÇE KAYBI GERİDE KALDI, KONUŞMANIN ANLAMI YOK
Batur, “İzmir’de yerel seçimlerde CHP’nin başarılı olacağını herkes biliyor. Bunu hiç kimse başka yöne çekmeye çalışmasın. Başta Aziz başkanımız olmak üzere belediyelerimiz ellerinden geleni yapıyor. Başkanlarımız çalışıyor. Özellikle kaybedilen 8 ilçenin kaybı artık geride kaldı. Bunları artık konuşmanın da anlamı yok.  Biz önce 22 ilçeyi nasıl koruyacağız ve geriye diğerlerini nasıl alacağız bunun çalışmalarını yapacağız.  Aziz başkan aday olduğunda özellikle çeperler ciddi etkilenecek. Türkiye’ye örnek olan bir kırsal kalkınma modeli var. Bu bölgelerde başkanın kendine özgü oyu var” dedi.

ADAYLARIN EN AZ ALTI AY KALA BELİRLENMESİ GEREKİYOR
Batur, “Seçime bir yıl kaldı. Özellikle bizim adaylarımızın kaybedilen sekiz ilçede seçime en az altı ay kala belirlenmesi gerekiyor. Bu net bir konudur. Arkadaşımız sokağa çıksın, başkan adayı olarak çalışsın. Çünkü orada mevcut bir belediye başkanı var. Vatandaş bizim adayımızı tanısın. Bizde son 2 ay kala belirlendiği için sıkıntı oluyor. Belediye başkanı olarak bizim başkanlarımızın görev yaptığı yerler için de bu durum geçerlidir. İçerideki sıkıntılar böylece biter. Birileri aday olabilir, aday çıkabilir.  Yeri gelir 10-20 aday da olur ama kırgınlıklar ve küskünlüklerin tamiri için zaman verilmesi gerekiyor. Bu sistem değiştirilmelidir. En az altı ay kala özellikle başkanlarımızın olmadığı yerlerde bu yapılmalıdır” diye konuştu.

Başkan Batur’un açıklamalarından satır başları:

16 NİSAN REFERANDUMUNDA BAŞARDIK
2019 yılı köprüden önce son çıkış. Geçtiğimiz 16 Nisanda referandumunda hayır bloğunda olanlar, katmanların siyasilerin bir arada olması gereken bir seçim olmalıdır. Bu 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimi tek adam rejimine karşı bir tarafta bir blok var bir tarafta tek adam rejimine karşı bir blok var. Buna karşı özellikle partimizin merkez yönetim ve genel başkanımız yoğun bir şekilde çalışıyor. İttifak yasası çıktı. Biz de ittifak yapacağız. Bazı partilerle ittifak yapmak zorundayız. Madem böyle bir çalışma var. Bunan kaçış yok. 16 Nisan da yapılan seçimlerin ne kadar şaibeli olduğu herkes biliyor. Kazanılan bir referandum kazanılmayan bir referanduma dönüştürüldü maalesef. Bu arada önemli olan buradaki hayır bloğunda her türlü siyasi duruş olabilir ama biz parlamenter rejimi yeniden ortaya çıkaracağız diyebilen cumhuriyet Atatürk’e ilke ve inkılaplarına bağlı, rejimi yeniden ayağa kaldıracağız diyenlerin bir arada olacağı bir seçim olacak. Burada herkes artık egolarını şahsi menfaatlerini bir kenara bırakarak ülkemizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Ülkede bu tür anlayışla bir araya gelmeyi başarabilirsek seçimle ilgili bir sıkıntı olmaz. Ama başarmak lazım. Bu işlerin yani ‘Hayır’ bloğunun lokomotifi CHP’dir. CHP yukarda saydığım Temel ilkeleri bir arada tutacak her türlü parti ile ittifakı gerçekleştirecektir. Bir araya gelmeyi başarmamız lazım, bir arada beraber mücadele etmemiz lazım. Ki geçen sefer 16 Nisan referandumuna başardık. Çocuklarımızın geleceği için, torunlarımız için 2019 bizim için köprüden önce son çıkıştır.

BİR DÖNEM DAHA YAPMAK İSTERİM
Şimdi şöyle bir şey var. Bunlar hep klasik cevaplar. Halk isterse diye diye falan… Ben Belediye başkanlığında, biliyorsunuz bu kentsel dönüşüm önemli bir süreç başlatmış olacağız. Vatandaşlarımız talep ederse partimizin üst düzey MYK’si ve genel başkanımız tasvip ederse bir dönem daha yapmak isterim ama bizim her türlü karara saygımız vardır. Biz partimizin İzmir’imizi Narlıdere’mizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu süreçte dedim ya İzmir ile bütünleşmiş ya Azizi başkanımız Biz de Narlıdere ile özdeşleştik. Biliyorsunuz 4 dönemdir. Elimizden geleni yapıyoruz. Belediye başkanlığı çok kutsal bir görev bence çok şanslı biriyim. Doğup büyüdüğüm yerde belediye başkanlığı yapıyorum.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM
Biz belediye başkanlığına o kadar çok alıştık ki vekilliği aklımın ucundan bile geçirmedim ben şimdiye kadar çünkü, milletvekilliği de saygın tabi kendine göre ülke için parti için insanlarımız için çaba gerektiren bir makam ama ben belediye başkanlığın daha çok halk ile iç içe olduğu için mi yoksa baştan beri işte hep 19 yıl oldu vatandaşla içi içe projeleri gerçekleştirmekten mi mesleğim açısından mı bilemiyorum o nedenle belediyen başkanlığını daha çok önemsiyorum. Belediye başkanlığından yana tavrım çünkü hiç düşünmediğim bir durum milletvekilliği adaylığı. Yapacak arkadaşlarımız var ve en iyi şekilde de yapıyorlar. Böyle bir isteğim yok.

BU KENTİN AZİZ BAŞKANA İHTİYACI VAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ve çalışmalarını başarılı buluyorum. Adaylık kararını verecek olan Aziz başkandır. Kendi şahsi kararıdır bu. Kentli açısından bir belediye başkanı açsısından benim yorumum şöyle, Aziz başkan özellikle bu dönem ulaşım konusunda, çevre projeleri ve kenti çok iyi noktaya getirmesi açısından ve kenti çok iyi tanıması açısından bence yeniden aday olmalıdır. Çünkü bir sıkıntı daha oluşabilir. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Aziz başkan aday değilim derse 20 kişi aday olur bizden. Aziz başkan partiyi en iyi temsil noktasında olması gerçekten dürüst şeffaf belediyecilik, katılımcı belediyecilik açısından da Türkiye’ye örnek olan bir anlayışıyla bence aday olmalı. Baştan beri söylüyorum kentin kentlinin ona ihtiyacı var daha. Sağlığı yerinde olduğu müddetçe. Bu görevi iyi yapıyor. Artık Aziz Kocaoğlu İzmir ile İzmir Aziz Kocaoğlu ile bütünleşmiş anlayışı gelişti. Onun için ben Aziz başkanın aday olacağına inanıyorum. Aday olmalı diyorum kent için.

ÖNSEÇİM BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDA ÇOK SAĞLIKLI OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Şimdi bu sekiz ilçeyi niye kazanamadık yarışmaları geride kaldı. Bundan sonra o sekiz ilçeyi nasıl kazanırız ve 22 ilçeyi elimizde nasıl tutulmalıyız çalışmalarını yapmalıyız. İl Başkanımız Deniz Yücel ilçeleri dolaşıyor. Hem örgütü tanışması hem oradaki sıkıntıları yerinde tesit etmesi açısından güzel bir çalışma yaptı. Şimdi seçime bir sene kaldı. Bizim adaylarımız özellikle bizim adaylarımız bu sekiz ilçede en az altı ay kala belirlenmesi gerekiyor. Neden altı ay kala arkadaşımız sokağa çıksın. Belediye başkan adayı olarak çalışmalarına başlasın, çünkü orada mevcut bir belediye başkanı var. Ona göre kendisini programlasın, vatandaş bizim belediye başkanımız tanısın. Bizde maalesef son iki ayda, üç ayda belirleniyor. Devam eden belediye başkanı için de gerekli. Kara verilsin, kalan süre içerisinde herkes çalışmasına başlasın ve içerdeki sıkıntılar bitsin. Bir aday olur on aday olur içerdeki küskünlüklerin de barışma süresi olsun. İki ay üç kala belirleniyor bu yöntemi değiştirmek lazım. Ön seçim konusunda bir sıkıntım yok bunlar partinin tercihidir. Belediye başkanları bence ön seçimle değil de merkez yoklaması ile tespit edilmesiyle belirlenmesinde fayda var. Önseçim belediye başkanlıklarında çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.

 

 
Göztepe'de gözler Demba Ba'da
 
CHP Lideri’ne bir davet de Urla’dan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Dalgıç’tan 'otların büyülü dünyası'na davet: Program belli oldu
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl 9. kez düzenlenecek olan ...
Gaziemir'de çınarlar fidanları toprakla buluşturdu
Gaziemir Belediyesi Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, Belediye ...
KARGEM’de kayıtlar başlıyor
Karşıyakalı çocuk ve gençlere eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi ...
 
Bornovalı minikler 'enerji verimliliği' için yarışacak
Bornova Belediyesi çocukların hayal dünyalarını geliştirmek ve çevre konusunda ...
Başkan Pekdaş’tan 4 yılın özeti: Çelme takmaya çalışanlar oldu, polemiğe zamanımız yoktu!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde göreve ...
Üreten kadınlardan Başkan Selvitopu’na teşekkür
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na, Limontepe Semt Merkezi’nin ...
 
İskeçeli Türkler’den Başkan Bakıcı’ya ziyaret
Batı Trakya’da yaşayan Türkler Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel ...
Vatandaş istedi... Bornova'nın yeni merkezi için geri sayım
Atatürk Mahallesi’nde Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni ve Pınarbaşı Kültür ...
Otobüslerde 'gittiğin kadar öde' dönemi başladı: Sıra diğer ilçelerde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, “Gittiğin kadar öde” ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva