HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2016 Pazartesi - 15:41

Başkan Arslan patladı: Eleştirilere ve iddialara toplu yanıt!

Çiğli Belediye Başkanı Arslan, AK Parti’nin ithamları karşısında çok sert konuştu. Arslan, “Aynı konuyu temcit pilavı gibi getirip getirip önümüze koyuyorlar” derken Demirkaya’yı hedef aldı. Arslan, “Bizi çalıştırmamak adına yapılan art niyetli davranışlar var” ifadelerini kullandı.

Başkan Arslan patladı: Eleştirilere ve iddialara toplu yanıt!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın,  Çiğli Belediyesi 2015 Yılı Denetim Raporu ve Belediye Yıllık Çalışma Raporu’nu değerlendirmesinin ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan çok sert açıklamalarda bulundu.

- AK PARTİ ÇİĞLİ'DEN BELEDİYEYE 12 SAYFALIK SALVO!... 

AK Parti Grup Başkanvekili Demirkaya’nın, belediyenin 2015 yılında yaptığı harcamaları kapsayan 12 sayfalık raporu hakkında Egedesonsöz’e konuşan Arslan, faturaların adressiz firmalar üzerinden yazılması yönündeki ithamlara da, “Bizi işlevsiz bırakarak, çalışmamızı istemiyorlar” cevabını verdi.

ART NİYETLİLER

AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan açıklama için konuşan Arslan, davranışın art niyetli olduğunu söyledi. Arslan, “Aynı açıklamayı geçen ay da yaptılar. Bunlar bizi çalıştırmamak, bizi işlevsiz bırakmak adına yapılan hareketlerdir. Hepsi yalan, dolan. Birileri gidecek fahiş fiyatla bir şeyler alacak. Mümkün mü? Bizden önce olabilir, ama ben geldikten sonra bu tür olayların olmaması noktasında sıkı denetim içindeyiz. Bizim Çiğli Belediyemizin gayrimenkullerine SGK, haciz şerhi koydurdu. Bizi çalıştırmamak adına yapılan art niyetli davranışlar var. KAFESAN şirketi yıllardan beri borçlu. Geldiler şikayet ettiler. Haciz koydurdular. Sonra belediyenin borcu var diyorlar. SGK’ya 3 milyon ödeme yaptık. Durumumuzu daha da iyileştirip ödemeler yapıyoruz. Baktılar durumumuz düzelecek, olayları çözeceğiz kalkıp şikayet ediyorlar” dedi.

DEMİRKAYA’YI HEDEF ALDI

Arslan, Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Demirkaya’nın açıklamaları üzerinden çok sert konuştu. Arslan, “Görevli elemanlar doğrudan teminlerle ilgili 3 teklif alırlar. Bir tane suçlamaları o kadar saçma ki…500 liraya da fotokopi makinesi var, 150 bin liraya da var diyor. 150 bin liraya fotokopi makinesi olur mu? Yalan, saçma konuştukları, abartma yaptıkları oradan belli. Doğrudan temine müdahale etmek mümkün değil. Ben bir belediye başkanı olarak doğrudan temine müdahale edersem ihaleye fitne karıştırmış olurum. Geliyoruz bakıyoruz. Bu açıklamayı yapan Mesut Demirkaya denilen arkadaş, ‘Acaba ben Çiğli Belediyesini kamuoyunda ne kadar zor duruma düşürürüm’ mantığıyla hareket eden bir arkadaş.  48 Switch Port diye bir araç var. İnternetle ilgili bir dağıtım kutusu… Bin 500 lira demişti. Biz şok olmuştuk. Nasıl olur aşağı yukarı 10 bin liraya alınan bir şey bu fiyata alınır diye düşündük. Gidin bakın kutu orada duruyor. Nasıl bir switch bu? Switch’ten switch’e fark var. Piyasadaki fiyatı bu dedik. Yine gidip bakmadı. Bildiği şekilde kendi kafasına göre yazmış, çizmiş. Çarpıtıyor” açıklamasını yaptı. 

CUMHURBAŞKANINDAN ÖRNEK VERDİ

Belediyede Suriyeli işçilerin çalıştırıldığı yönündeki tartışmaya ilişkin de konuşan Arslan, “  ‘Suriyeli işçi çalıştırıyorlar’ diye açıklama yapıyorlar. İşçilerimiz yetişemediği için doğrudan temin verdik. İşi alan firma Iraklı mı, Suriyeli mi, Bulgaristanlı mı çalıştırır, bilemeyiz ki. Adam para kazanmak için uygun bir yöntem bulacak. Getirmiş adam bilemiyoruz. Sormadım ve sormanın da bir anlamı yok. Koca cumhurbaşkanı, başbakan Suriyelilere sahip çıkıyoruz, korumacıyız derken, Çiğlili AKP’liler, ‘Başkan Suriyeli niye çalıştırıyor?’ diyor. Belediye şirketimizde de belediyemizde de bir tane Suriyeli çalışan yok. İhaleli iş olsa geldiği zaman, ‘SGK’dan, vergi dairesinden evrak getir’ diyoruz. Doğrudan temin en basit usulde hizmet verdirme çalışmasıdır” dedi. 

OYUMU 40 BİN FARKA ÇIKARACAĞIM

Yapılanların sebebi olarak yerel seçimlerdeki zaferini gösteren Arslan iddialı bir açıklamada bulundu. Arslan, “Bunlar Çiğli’de başarısızlar. 25 bin oy farkıyla belediye başkanlığı kazandım. Çiğli’de ismim var. Oyumuzu bu farka çıkardık. Durumumuz düzeliyor, maaşlar ödeniyor, ödemeler yapılıyor. Bu oy farkını 40 bin oya çıkaracağım. Bizim başarımız tescillidir” diye konuştu.

SOYADI BENİMLE BENZER DİYE ÇALIŞMAYA HAKKI YOK MU?

Belediyenin aile şirketine dönüştüğünü söyleyen AK Partililere de cevap veren Arslan, “Çiğli 180 bin nüfuslu bir ilçe. Köy değil kasaba değil. Soyadı benimle benzer olan ya da benim tanıdıklarımın belediyede işe girme hakkı yok mu?  Bunlar benim tanıdıklarım diye dışlayarak gidin kardeşim nerede çalışacaksanız çalışın mı diyeyim. Benim işe aldırdıklarımın yüzde 95’i Çiğli bölgesinden olan insanlar. İşe ihtiyacı olan insanı işe alacaksın ya bu bunun tanıdığı diyecekler. Ben bu saçmalığı kabullenemiyorum” ifadelerini kullandı. 

ORTAKLIĞIMI İSPATLASINLAR

Arslan, CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’le ortak olduğu yönünde yapılan açıklamalar hakkında da konuştu. Arslan, “İki, üç gün önce gazetenin birine açıklama yaptılar. CHP’li meclis üyeleri, Ali Engin’le ortak olduğumu söylemişler. Yalan. ‘Açıklayın bakalım kimmiş bu açıklamayı yapan CHP’li meclis üyeleri?’ dedik. ‘Sizi mahkemeye vereceğiz’ dedik. Bu bir iftiradır. Gündemi değiştirmek için önce yaptıkları açıklamayı bir daha yaptılar. Temcit pilavı gibi getirip duruyorlar. Ali Engin’le benim ortaklığımı ispat edin. ‘CHP’li söyledi’ diyorlar. Göster o zaman. Grup arkadaşlarımızın hepsi burada… Hangi arkadaşım söyledi, onu da söyleyin. Böyle bir şey yok ki. Bizden 3-4 meclis üyesi disipline verildi ya. Disiplin kurulu 2 tanesini kesin ihraç, birini yıllık kınama cezasıyla cezalandırdı. Acaba bunlar bunları mı kullanıyor? Ben mahkemeye vereceğim” dedi.

 
Kanlı infazın ardından milyonluk skandal çıktı
 
Seri katil soruşturmasında flaş gelişme: İzmir’deki kayıplar aranıyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsim yok 7 Haziran 2016 Salı 11:52

Allah hasan başkandan razı olsun belediyede çalışıyorum 6 senedir iki senedir maaşımızı aksatmadan veriyor ikramiyelerimizi veriyor bundan önce bankalara borç batağında yüzerken esnafın önünden kafamızı eğerek geçiyorduk şimdi çok şükür bunları atlattık dahada iyi olacak şu şerefşlz akplere sesleniyorum cumhurbaşkanı bakanlar hırsızlık yapınca nerdeydiniz bu ülkede yaşamıyormudunuz o zaman içinizden blrl çıkıp neden konuşmadınız çünkü bu ülkede konuşana cezaevi görünüyor sizlerde bu ülkede koyun ve blrer tuzluktan farksızsınız işte sağ ile solun farkı bu bizler solcular haksızlağa gelemeyiz garibanın mazlumların yanındayız başkaldırırız direniriz

Yorumu oyla      11      5  
egekentli 7 Haziran 2016 Salı 11:08

Türk dünyası parkı ne zaman bitecek 4.yıla doğru gidiyor birazda egekent girişine yatırım yapın

Yorumu oyla      11      5  
haydar kaya 6 Haziran 2016 Pazartesi 21:47

Ben Belediye çalışanı değilim ama hakkını vermek zorundayız başkan ve ekibi muazzam çalışıyorlar.eyy çiğlinin insanları çiğliyi daha güzel çiğli yapma gayretinde olan birini böyle boş uğraşlarla yolunu tıkamayın.biraz saygı ve doğru, dürüst, şeffaf siyaset yapın.

Yorumu oyla      11      5  
Ajlan KÖK 6 Haziran 2016 Pazartesi 21:19

'Meyve veren ağaç,taşlanır!...' Mantığıyla politika yaptıklarını zannedenler;dürüstlüğüne kişiliğine her zaman kefil olabileceğimiz BAŞKANI'mıza 'Çamur at, izi kalsın' yaklaşımlarınla ancak kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar. Onlar ancak suçluların 'ÖNÜNE YATMAYI' bilirler. Onların HALKÇI BAŞKAN HASAN ARSLAN'dan daha öğrenecekleri çok şey var. Her sabah 8'de yollara düşen, halkın arasında olmaktan korkmayan hizmet için mücadele etmeyi görev bilen böyle başkanlar desteklenmeli, kösteklenmeye çalışılmamalı.... 'BİR SÖZE BAKARIM DEMİŞLER LAF MI DİYE, BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM DEMİŞLER ADAM MI DİYE'......

Yorumu oyla      11      5  
CHP 6 Haziran 2016 Pazartesi 18:33

Hasan Aslan çiğlide düzenli maaş ödeyen tek belediye bşknı bu yüzden onunla ugrasıyolar cünkü bir dönem daha glecek önünü kapatmak için yapıolar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Partili Hamza Dağ'dan 'hayırlı' ziyaret
Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ Manisa'nın Soma ilçesinde meydana ...
Torbalı'da Ramazan Sokağı
Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla bu sene üçüncü kez ...
Gaziemir'de halk danslarıyla yeşil direniş
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen 7. Geleneksel Halk Dansları ...
 
Bornova’da basketbol şenliği
Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası ile açılışı yapılan Altındağ semtindeki ...
Buca’da uyku festivali: Teknolojiden uzak 48 saat!
Teknoloji çağında cep telefonu bağımlılığına meydan okuyan 200 kişi “Teknolojik ...
Bornova’da kiraz şöleni!
Bornova Belediyesi’nin; doğa ve köy turizmini geliştirmek için başlattığı ...
 
Konak camileri Ramazan’da pırıl pırıl!
Geçmişten günümüze birçok farklı kültür ve inanca mensup insanların karşılıklı ...
Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci
Karabağlar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında belediyede çalışan ...
Karşıyaka heyeti Ramazan’ı Mevlana ile karşıladı
Kardeş ilçe Akçaşehir'de park açılışı yapmak için Karaman'a giden Karşıyaka ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva