HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2020 Salı - 19:19

Başkan Arda’dan personel açıklaması: Tanıdıklarla devam ediyoruz!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 23 sözleşmeli memurdan 21’inin görevine son verip şirkete aktarması tartışmalara neden oldu. Arda, “Sadece tanıdık ve yakından bildiklerimizle devam ediyoruz. Zaten memurlar durumlarını bile bile sözleşmeleri imzalıyorlar” dedi.

Başkan Arda’dan personel açıklaması: Tanıdıklarla devam ediyoruz!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda her yıl sözleşmeleri yenilenen memurlarla ilgili tasarrufa gitti. Arda, 23 sözleşmemi memurdan 21’inin sözleşmesini bu yıl yenilemedi.  Memurlar içinde yer alan CHP Meclis Üyesi Emin Aksoy’un eşi Neslihan Aksoy ve İl Genel Meclisi eski Üyesi Mustafa Takmaz’ın oğlu Maksut Takmaz dışındaki tüm personel belediye şirketine “işçi” statüsünde geçirildi.

AK Parti ve MHP grubunun “memurlar görevine devam etsin, sözleşmeleri yenilensin” önerisine CHP’li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu da destek verdi.  Belediye meclisinde oy çokluğu ile geçen karar ile ilgili konuşan Başkan Arda, memurların gelinen durumu bildiklerini söyledi.

Arda yaptığı açıklamada, “Çalışanların hepsi uzun yıllardır burada çalışmıyor. İçlerinde 29 Mart tarihinde (seçimden kısa bir süre önce) sözleşmeleri imzalanmış olanlar var. Neredeyse hepsi de CHP’li. Kayırma gibi bir niyetimiz olsaydı hepsini kayırırdık. Öyle bir düşünce ile hareket etmiyoruz. Tanıdığımız, yakından bildiğimiz kişilerle devam ediyoruz. Diğerlerini de işten çıkartmış değiliz. Belediye şirketimizde çalışmaya devam edecekler. Bunlarla ilgili önümüzdeki dönemlerde tasarrufta bulunabilirim. Şimdilik bünyemizde bıraktık ve çalışıyorlar. İşsiz de kalmadılar. Burada ‘bir yıl öncesinden haber verin, hazırlık yapsınlar’ diye bir öneri geldi. Zaten bir yıl önce bunlarla (memurları kast ederek) sözleşme imzalanırken yıl sonunda sözleşmelerinin biteceğini biliyorlardı. Bile bile bu sözleşmeleri imzalıyorlar” diye konuştu.

KISTAS NEDİR?
Gaziemir Belediyesi’nin personel politikasının yanlışlığına dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Ne yazık ki akıllara durgunluk veren gelişmelere tanık oluyoruz. Belediye başkanı meclis toplantısında sözleşme yenileyip yenilememeyi ‘yakınlık’ kriterine göre belirliyor. Üstüne bir de tanıdıklarıyla devam ettiğini söylüyor. Burada kıstas nedir, ne amaçlanmıştır. Biz merak ediyoruz. Meclis toplantısında herkesin içinde belediye şirketine aktarılan memurlarla ilgili ‘tasarrufta bulunabilirim’ dedi. Yani bu durum; ‘istediğimle yeniden sözleşme imzalarım’ anlamına geliyor. Listeden ve işçi kadrosuna geçenlerden, memur kadrosunda kalanlardan da göründüğü gibi ortada adam kayırma, yakını kollama ve ayrımcılık var. Bunu da herkes görüyor, biliyor” ifadelerini kullandı.

 
Konak meclisinde iki önemli karar: Gökdelen komisyonda… İhale için Batur’a yetki!
 
Bornova’da alkışlanacak karar: Yüzlerce öğrenci daha ‘ücretsiz eğitim’ alacak
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Karun 8 Ocak 2020 Çarşamba 11:11

SÖZLEŞMELİ PERSONEL 657 DEN ZİYADE SGK MEVZUATINA GÖRE İŞÇİ STATÜSÜNDEDİR. AŞAĞIDAKİ KARAR İLE MAHKEMELERE BAŞVURMALARI HALİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL İKEN ALDIKLARI ÖZLÜK HAKLARINI. BELEDİYENİN ŞİRKETİNDEN ALMAYA DEVAM EDERLER. SÜRE 60 GÜN... İşçinin aldığı ücret miktarının düşürülmesi, ikramiyenin veya sosyal yardımın kaldırılması, işçinin işyeri organizasyonunda mevcut görevinden daha alt seviyedeki bir göreve atanması, çalışma koşullarının ağırlaştırılması gibi durumlar, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 22. maddesi anlamında iş sözleşmesinin içeriğinin işçi aleyhine değiştirilmesi anlamına gelmektedir. Bu tür değişiklikler, yukarıda sözü edilen kurallar doğrultusunda ancak işçinin yazılı onayı ile yapılabilir. İşçinin açıkça onay vermediği esaslı değişiklikler işçiyi bağlamaz. Ücret indirimine dair esaslı değişikliğin işçi tarafından açıkça kabul edilmemesine rağmen ödeme döneminde daha az ücret ödenmesi, hatta bu ödemeye dair ücret bordrosunun işçi tarafından imzalanması durumunda dahi işçinin fark ücret isteme hakkı devam eder. YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ E. 2016/9412 K. 2019/16512

Yorumu oyla      8      6  
HALK 8 Ocak 2020 Çarşamba 09:58

Başkan seçime hizmet için değil personelle uğraşmak için girmiş

Yorumu oyla      17      6  
Kamunun Geldiği Nokta TANIDIK 8 Ocak 2020 Çarşamba 08:51

Birileri başkan diye seçilmiş olan bu arkadaşa dur desin. 'Tanıdıklar ile devam etmek' ne demek kamuda böyle bir şey olabilir mi!!!Tanıdık olmayanlar ölsün o zaman sözleşmeli arkadaşlar vakit kaybetmeden mahkemeye gitmeli ve bu adama haddini bildirmeli.

Yorumu oyla      15      5  
MUHARREM ABİ 8 Ocak 2020 Çarşamba 04:22

BU NASIL BİR CEVAPTIR MİLYONLARCA GENCİMİZ İŞSİZKEN BÖYLE BİR DURUM NASIL YAŞANIR KİM HALKTAN YANA BU ÜLKEDE YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE BİZİM VERGİLERİMİZLE RESMEN BİZİ SOYUYOR AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORSUNUZ TEZ ZAMANDA UMARIM BAKANLIK SİZEDE KAYYUM ATAR

Yorumu oyla      14      5  
Vedat 7 Ocak 2020 Salı 23:03

Sakın vatandaşların çocuklarını işe almayın hep partili,muhtar yakınları olsun bizden olmayan ölsün zihniyeti artık nefret ediyorum bu zihniyetten hani sosyal demokrattık?

Yorumu oyla      15      5  
Ali gencer 7 Ocak 2020 Salı 22:55

Sayin adaletli gaziemir dostu personel çokseven başkan gaziemir halkı yaptığın işlerle pis paklarla yıkıp attığın sevgi yolunla senden bahsediyor ben bilirimle ben yaparım yüce rabbim kimsenin ahını alma aglattıgın insanlar gün gelir hesap sorar

Yorumu oyla      13      5  
Seyfi Uluç 7 Ocak 2020 Salı 22:28

Ben doktorum, başkanın personele yaptığı bu ayrıştırmalar çok büyük bir haksızlık saygısızlıktır. Bir doktor olarak hastalarıma ve hasta yakınlarına büyük iyiliklerim olmuştur dünyanın en önemli erdemi insandır insanların mutluluğudur. Arda ailesini geçmişte yakından tanıyordum bu ayrıştırmayı yakıştıramadım!

Yorumu oyla      15      5  
Oyuncu 7 Ocak 2020 Salı 22:00

Halil Arda kendini öven mektuplarla başkan oldurulmuş biri! Ne bekliyordunuz ki? Akp nin adayı daha güçlü biri olsaydı zaten kazanamazdı bunu kendiside biliyor. Geçmişte Halil Başkan tutkunları fanatikleri vardı sende halilsin de Halil İbrahim değilsin olamazsın anca onun yaptıklarını bozarak işe aldıklarını çıkararak kendi tecrübesiz kadronu yaratmaya çalışarak 3-5 kişi ile başkancılık oynarsın! Balkan oldun diye kendini birşey sanıyorsun ama unutma senden büyük Allah var ve o ne yapacağını iyi bilir o aldığın ahlar kalmaz üstünde! Çıkar acısı!

Yorumu oyla      15      5  
gaziemirli 7 Ocak 2020 Salı 21:40

BAŞKANIMA SONUNA KADAR DESTEK VERİYORUM BU KONUDA HAKLI HER BİRİ 5İLE 6BİNTEL MAAŞ ALAN VAR BURADA TEMİZLİK FİRMASINDA ARKADAŞLARDA 2500 TL ÇALIŞIYOR BİRDE O ŞEKİLDE DEĞERLENDİRME YAPIN BU ÇALIŞANLARIN YOL VE YEMEK YARDIMINI ÇIKARIN HER BİRİ 18000 TL AYLIKLA ÇALIŞIYOR ONLARI KONUŞUN MECLŞTE UĞUR BEY LEVNT ÇAĞLARSU MADEM HAKTAN BAHSEDİYORSUNUZ GERÇEKLERİ KONUŞUN ARDA BAŞKANI ELEŞTİRMEYİ DE BIRAKIN ARTIK BAŞKANIM KİMİNLE ÇALIŞIP KİMİNLE ÇALIŞAMAYACAK KENDİSİ BİLECEK BU HER YERDE BÖYLEDİR TÜM MAKAMLARDA GEÇERLİDİR BIRAKIN LAFONTEN MASALI OKUMAYI

Yorumu oyla      4      15  
Can 7 Ocak 2020 Salı 21:37

Maşallah yine Halil arda yine gündem

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak meclisinde iki önemli karar: Gökdelen komisyonda… İhale için Batur’a yetki!
Belediye Başkanı Batur, Aydın Erten Rekreasyon alanının 29 yıllığına kiralanması ...
Büyükşehir 201 kişiyi daha meslek sahibi yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın düzenlediği kurslardan ...
Öğrenciler için bir örnek adım da Çiğli'den!
Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Karşıyaka ...
 
Bornova'da Mevlana için ‘Vuslat’ sergisi  
Hoşgörü ve barışın sembolü şair ve mutasavvıf  Mevlana Celaleddin Rumi’in ...
Genç sporcuların gözünden Çiğli Belediyespor
Çiğli Belediyesi Spor Okulları bünyesinde eğitim gören genç sporcuların ...
Daha mutlu bir İzmir için fikir maratonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Açık İnovasyon Derneği 11-12 Ocak’ta "Hack4Mobility ...
 
Başkan İduğ kara nakliyecilerinin sorunlarını dinledi
Bornova’daki sanayi siteleri ve esnaf odaları başkanlarının katılımıyla ...
KODA’dan muhteşem yeni yıl konseri
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Suat Taşer Tiyatrosu’nda verdiği ...
Buca Belediyesi’nden 'umut' dükkanı
Bir yandan Buca Cezaevi’nin kaldırılması için girişimlerini sürdüren Buca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva