HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2023 Çarşamba - 19:53

Başkan Arda'dan Emniyete 'yol' resti: Ya kimse giremeyecek, ya da herkes girecek!

Gaziemir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinde 'sokak' tartışmaları yaşandı. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu Atıf Bey Mahallesi'nde trafiğe kapatılan bir sokağı gündeme getirirken, konuyla ilgili konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sokakta bulunan karakol ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Emniyete rest çeken Başkan Arda, "Ya kimse giremeyecek, ya da herkes girecek!" dedi.

Başkan Arda dan Emniyete  yol  resti: Ya kimse giremeyecek, ya da herkes girecek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclisi gerçekleştirildi. Belediye Binası’nda yer alan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis oturumuna ise sözlü soru önergesi ve gündem dışı konuşmalarda yer alan konular damga vurdu.

ÇAĞLARSU: MAĞDURİYET NE ZAMAN SON BULACAK
Gündem maddeleri öncesi söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, sözlü soru önergesi verirken, Atıf Bey Mahallesi’nde trafiğe kapatılan bir sokağı gündeme getirerek, “Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi ‘Ukome’ kararı ile araç trafiğine kapatılan, Atıf Bey Mahallesi 6'ncı Sokak ‘Gaziemir Polis Karakol Sokağı’ orada yaşayan halkımızı ve onlarca işyerimizi mağdur etmiştir.  Gaziemir Emniyet Müdürlüğü tarafından, güvenlik gerekçesiyle araç trafiğine kapatılması talep edilen sokakta inceleme yapan Ukome yetkilileri ve Gaziemir Belediye Başkan yardımcısı, orada yaşanabilecek mağduriyetleri hesaba katmadan sokağın araç trafiğine kapatılmasına onay vermiştir.  Gaziemir Merkez Pazaryeri girişinin büyük bir bölümünün araç trafiğinin yükünü çeken, Atıf Bey Mahallesi 6, 7 ve 8. sokağın tek giriş noktası olan, merkez pazaryeri sokağında bulunan onlarca esnafın müşteri girişini tek sağlayan karakol sokağında, güvenlik problemi değil otopark sorunu nedeniyle kapatıldığı, mağdur olan halk ve esnaf tarafından dile getirilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Gaziemir Emniyet Müdürlüğü'nün talebi Ukome ve Gaziemir Belediyesi yetkililerinin onayı ile araç trafiğine kapatılan karakol sokağında yaşayan halk ve esnaf bir apartmana astıkları pankartta belirttikleri gibi, ‘Sokağımız karakol bahane gösterilerek güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılmıştır. Karakolun varlığı güvenlik açığı oluşturuyorsa aynı güvenlik gerekçesiyle mahalle sakinleri olarak bizde sokağımızda karakol istemiyoruz’ yazılı pankart asarak haklı tepkililerini dile getirdiler. Şimdi eğer biliyorsa Sayın Belediye Başkanımıza, bilmiyorsa bu kararda imzası olan hukukçu, binadan sorumlu başkan yardımcısı Sayın İzel Zengiobuz Derinsu’ya, o da bilmiyorsa üç dil bilip ücret almadan eşine danışmanlık yapan, Gaziemir Belediyesi Onursal Koordinatörüne, o da bilmiyorsa  Büyükşehir Belediye Encümeni Sayın İlhan Özköse’nin, UKOME kararı ile ilçe halkımıza  yaratılan bu mağduriyetin sebebini ve bu mağduriyetin ne zaman son bulacağını öğrenmek istiyorum” dedi. 

ARDA: BÖYLE DEVAM EDERSE EMNİYETE GİREMEZ
Çağlarsu’nun sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu belediyenin yaptığı sosyal belediyecilik ile hiçbir haberiniz olmadığı belli. Gaziemirliler takdir edecektir, siz bu güzel düşünceleriniz için karşıma belediye başkan adayı olarak çıkan halkın kantarına çıkalım. 100’üncü yıl sanat merkezinin projesi bitti, inşaat ruhsatı kesildi. Alanda TEDAŞ trafoyu taşımamakta ısrar ediyor. Ancak herşeyi ile hazır bekleyen bir proje. 6’ncı sokak ile ilgili de İzel Hanımın orada imzası yoktur. Kim sizi kandırıyor bilmiyorum. Mahalle halkına gidip sorun bakalım Halil Arda orada yaptığı toplantıda nasıl emniyet ile tartışmış, ilçe emniyet müdürü ile nasıl karşı karşıya gelmiş... Bu kararda ısrar ederlerse o yolu komple trafiğe kapatacağım. Emniyetin araçları da giremeyecek. Ya hiç kimse giremeyecek, ya herkes kullanacak. UKOME'nin kararı değiştirmesi için bastırıyoruz" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: DUYARLI MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Akçay caddesi üzeri üzerinde yapılan imar plan tadilatı konusunda yapılan itirazların görüşüldüğü mecliste, benimde itiraz ettiğim dilekçem, mecliste Belediye Başkanı Halil Arda ve yardımcısı Necati Kırmaz’ın tüm itirazlarına rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi. Buradan, itirazımın kabulü yönünde oy veren duyarlı tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.  Ülke gündemine kadar taşınan bu imar plan tadilatına, orada bulunan hak sahipleri kendi bireysel çıkarları için itiraz ederken, ben Bağımsız Meclis Üyesi olarak, başta Gaziemir Belediyesi olmak üzere diğer rant vergisinden hak kazanan kamu kuruluşlarının da haklarını savunmak adına itiraz dilekçemi yazdım.  Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bu konunun ilk meclise geldiği zaman yaptığı konuşmada burada bulunan hak sahiplerinin plan tadilatı yapılması konusunda yazılı talepleri var sözleri tutanaklarda mevcutken, burası izbe bir yer burasının kamu adına plan tadilatını yapalım, belediye bütçesine girecek yüzde 25’lik rant vergisinden vazgeçelim denmesini anlamış değilim. Birde izbe deyince, ben Gaziemir’de bir tek izbe yer bilirim. Oranın da izbelikte kimsenin eline su dökemeyeceğini, en iyi belediye başkanımız Sayın Halil Arda’nın bildiğine de eminim. Akçay caddesi güney kısmında yapılan plan tadilatının dava süreci devam ediyor. Sarnıç’ta yapılan plan tadilatı itirazlar nedeniyle iptal oldu. Akçay Caddesi Kuzeyinde yapılan imar plan tadilatları itiraz nedeniyle iptal oldu.  Sayın başkan ve teknik işlerden sorumlu başkan yardımcısı Sayın Necati Kırmaz, bence siz bir an önce çarşı meydanında yaptığınız ve ona, buna ne zaman bitecek diye sorduğunuz tadilatı bitirin ve görev sürenizi tamamlayın. Dört sene sonra siz gittikten sonra nasıl olsa, ortak akıl yaratılarak Akçay caddesi, Sarnıç, Pirenlik, Yeşil Mahalle ve Çınar semtinde imar plan tadilatları mecliste oy birliği ile kabul edilerek yapılır ve ilçemizin izbe yerlerden kurtuluşu dilek ve temennimdir” ifadelerini kullandı.

ÖZKARA: PLANLAR GEÇMİŞTİR
Çağlarsu’nun ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi İbrahim Özkara ise, “Bağımsız meclis üyesi arkadaşımız Sarnıç planları ile ilgili reddedildi cümlesi kullandı. Bu planlar burada reddedildi, itirazları kabul ettiniz, o şekilde oyladınız. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne bu planlar gittiğinde İmar Komisyonundan oy birliği ile gündeme gelmiş, mecliste ise oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Sarnıç planları geçmiştir” dedi.

GÖNEN: İTİRAZLARIMIZ OLMADI
Özkara’nın ‘itiraz’ sözlerini reddeden AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen, “Bizim Sarnıç olanlarına itirazımız olmadı. Bizim itirazımız vatandaşların mağduriyetlerini giderilmesi konusundaydı. Bu konuda Büyükşehir’de de söz aldım” diye konuştu.

ARDA: BİLE BİLE YAPILAN İŞLERDİR
Konuyla ilgili son olarak söz alan Başkan Arda, kimsenin mağdur olmadığı planların olmayacağını belirtirken, “ Gaziemirliler değerlidir. Gaziemir Belediyesi Gaziemirlilere değer vermektedir. Levent bey kendisinin değersiz hissediyorsa kendisine dönüp bakacaktır. Sarnıç planları buradan oy birliği ile geçti. Meclisler görevini yaptı. Mağdur olduğunu iddia eden vatandaşlar itiraz etti ve itirazlar kabul edildi. Tamamı yapılaşmış bir yerde kimse mağdur olmandan planlama yapmak mümkünse yapıp getirin. Planlama kurallarına göre yapılmış kurallar, iki meclisten oy birliği ile geçti. Burada tribünlere oynayıp itirazları kabul ettiniz ancak İzBB itirazları reddetti. Plan uygulamaya geçti. Vatandaş mahkemeye gidip dava açabilir. Yol üstünde kalan evlerin  1994 planlarında bile bile satın alıp ev yapmaları bile bile yaptığı işlerdir” ifadelerini kullandı.

 
Taciz ve asansör iddiası... Bayraklı Meclisi'nde gündem KYK!
 
Bornova'da İZBAŞ'a sermaye artırımı onayı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haktan Yana 3 Kasım 2023 Cuma 20:07

Eşine makam odası verdi mi vermedi mi eğer verdiyse ak partili olsaydı istifası istenirdi. Ben vermediğine inanmak istiyorum sadece soruyorum verdi mi vermedi mi eşinin arkadaslarina çocuklarına maaş bağladı mı baglamadı mı sadece soruyorum. Bunları yaparken gariban işçileri ezdi mi ezmedi mi ahlarını aldı mı almadı mı sadece soruyorum. Eğer siyaset bu isede böyle olmadığına inanmak istiyorum

Yorumu oyla      3      3  
Belediye işçiye cvp 3 Kasım 2023 Cuma 10:46

Az bile yazmışsın,insanları emekli yaptırdı gözü dönmüş yalan dolan iftira herşey var sonra koştura koştura camiye.Çok zor öleceksin

Yorumu oyla      4      3  
Doğruya doğru 3 Kasım 2023 Cuma 08:49

Belediye işçisi yorumcunun yazdığı yazının altına imzamı atıyorum çok doğru sözleri yazmış

Yorumu oyla      5      3  
İşçi belediye 2 Kasım 2023 Perşembe 12:59

Yorumcu balıkçı Mustafa emekli oldun gittin onca işçinin ahını aldın ama hala akıllanmadan yalakalık yapmaya devam ediyorsun doğru bende olsam bende yalakalık yaparım onca işçi emekli oldu dört beş ayda emekli ikramiyelerini ala bildi ama sen emekli ikramiyenin tamamını bir anda aldın tek seferde aldın bende olsam bende sabah akşam yalakalık yaparım Bu işler meydanda kuşlarla fotoğraf çekilmeye benzemez sen fen işlerinde park bahçelerde veterinerlikte sosyal işlerde destek hizmete bayrak asan araba kulanan işçilerin ahını aldın sen git önce onlarla helalleş balıkçı Mustafa

Yorumu oyla      6      4  
Gaziemir Çarşı Meydanı 2 Kasım 2023 Perşembe 09:08

Arda yat kalk dua et özgür özel kazansın! Yoksa halin duman... Bakalım kaybedince Abdullah Arda meydanına çay içmeye çıkabilecek misin ?

Yorumu oyla      7      6  
Mustafa 2 Kasım 2023 Perşembe 08:48

İzmirin en dik duran belediye başkanı, helal olsun

Yorumu oyla      5      9  
haydar haydar 2 Kasım 2023 Perşembe 08:18

tutmayın küçük enişteyi

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taciz ve asansör iddiası... Bayraklı Meclisi'nde gündem KYK!
Bayraklı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu ...
Karşıyaka Meclisi’nde 100'üncü yıl tartışması!
Karşıyaka Belediyesi’nin meclis toplantısında Cumhuriyet’in 100’üncü yıl ...
İzmir'de bir tarih daha kurtuluyor!
Konak Tilkilik’teki Tarihi Kıllıoğlu Hamamı’nı restore ederek ayağa kaldıracak ...
 
Başkan Engin müjdeyi verdi: Yeni yatırımlar yolda!
Narlıdere Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Narlıdere ...
Karabağlar'da asfalt seferberliği!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama sezonunu ...
İZSU, şebeke suyunu vatandaşa sordu!
İZSU stantları, ‘İzmir’de su musluktan içilir’ sloganıyla İzmirlilerle ...
 
100. Yıl Cumhuriyet Özel Korosu saat 19.23’te sahne aldı
Cumhuriyet’in 100. yılını “bayram” coşkusuyla kutlayan İzmir Büyükşehir ...
Başkan Vekili Pehlivan sözünü tuttu... Menemen'e battı çıktı!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen ve İzmir trafiğini de ...
Karşıyaka'da 'Makedon' havası!
Karşıyaka Belediyesi, Tay Park’ta ev sahipliği yaptığı “Makedon Müzik ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva