HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2020 Pazar - 14:14

Başkan Arda'dan 1 Mayıs cezasına sert tepki: Bu ceza siyasidir, gerekirse arabamı satar öderim!

Gaziemir'de 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 17 belediye personeline 3 bin 150'şer TL ceza kesilmesine Belediye Başkanı Halil Arda tepki gösterdi. Başkan Arda kararı "siyasi" olarak yorumlarken, "İşçiyle arama kimse giremez. Buna izin vermem. Gerekirse arabamı satar cezaları ben öderim" dedi. AK Parti'den Başkan Arda'ya yanıt gecikmedi. AK Parti Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Başkan Arda'ya maddelik bir metin yayınladı.

Başkan Arda dan 1 Mayıs cezasına sert tepki: Bu ceza siyasidir, gerekirse arabamı satar öderim!

Gaziemir Belediyesi’nde görevli temizlik personeli, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 15.00 – 23.00 vardiyası için görev yerlerine araçlarla korna çalarak ve marş söyleyerek gitti. Gaziemirliler tarafından balkonlardan alkışlarla desteklenen temizlik işçilerine, yasaktan muaf olmalarına karşın “sokağa çıkma yasağına muhalefetten” 3 bin 10'şer TL ceza kesildi. Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçel’in onayladığı ceza tutanakları işçilere tebliğ edildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu kesilen cezalar siyasidir. Bu cezaların kamuoyuna AKP Grup Başkan Vekilince duyurulması şüpheleri artırmıştır. Gerekirse bu cezaları ben öderim ama işçi kardeşlerimin küçük siyasete alet edilmesine izin vermem. Arababı dahi satarım yine öderim” dedi.

BELEDİYE ARAÇLARIYLA KONVOY YAPMIŞLARDI: 1 MAYIS CEZASI!

Arda, Gaziemir’de 1 Mayıs günü, 12’si belediyenin görevli temizlik personeli olmak üzere, 17 kişiye sokağa çıkma yasağına muhalefetten 3 bin 150’şer lira ceza uygulandığını belirterek, “Belediye çalışanı emekçi arkadaşlarımız, 1 Mayıs günü temizlik araçlarını Türk Bayraklarıyla süsleyerek marşlarla görev değişikliği yaptılar. 12 personelimizin tamamı sokağa çıkma yasağından muaftı. Bu durum bilinmesine karşın Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri işçilerimize ceza kesti. Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer de bu cezayı onayladı. İşin ilginç yanı, kaymakamın onayladığı belgeyi kamuoyuna Gaziemir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca duyurdu. Karşımızda işçilerin 1 Mayıs günü iş bölgelerine giderken araçlarını süslemesine ve marş söylemesine tahammül edemeyen bir zihniyet var. İşçilerin 1 Mayıs’ta çalışmaları yasal ama marş söylemeleri, temizlik aracını süslemeleri yasak. Her ne kadar toplu iş sözleşmesi ile maaşlarını düzenlesek de halen daha ülkedeki ekonomik gerçekler karşısında düşük kalan gelirlerle çalışmak zorunda kalan temizlik personelimiz üzerinden siyaset yapmak adına keyfi cezalar kesmek ve onları kamuoyunun önüne atmak hiçbir ahlaka sığmamaktadır.

Devletin kaymakamının onayladığı belgeyi AKP Grup Başkan Vekilinin sosyal medya üzerinden duyurması ne anlama gelmektedir?

Gaziemir Belediyesi’nin AKP Grup Başkan Vekili, işçilerin haklarını bu kadar düşünüyorsa cezanın yazılmaması için her hangi bir girişimde bulunmuş mudur?

Sokağa çıkma yasağından muaf olan işçilerimizin kesilen bu cezaları nasıl ödeyeceğini hiç düşünmüş müdür?

İftira siyasetinin bizleri sarsmak bir yana, tüm emekçileri birbirine kenetlediğinin farkında mıdır?

Biz; gelişen, değişen Gaziemir için mücadeleye devam edeceğiz. Evlerine ekmek götürmek için mücadele eden emekçi kardeşlerimin ‘küçük’ siyasete alet edilmesine izin vermeyeceğim.

Öncelikle itiraz edeceğiz. Eğer ki, cezalar iptal edilmezse bu cezaları gerekirse kendim ödeyeceğim ama işçi kardeşlerimin, bu zorlu ekonomik koşullarda neredeyse aldıkları aylık maaşları kadar bir cezayı ödemesine izin vermeyeceğim. İşçilerime bu parayı ödetmek gerekirse arabamı satar yine kendim öderim. Konuyu kamuoyunun vicdanına sunuyor, bu siyasi cezaların derhal iptal edilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

UĞUR BÖCEĞİ!

Başkan Arda, AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca'nın cezayı iptal ettirmeye çalışmak yerine olaydan siyasi prim yapmaya çalıştığını da söyledi. Arda, "Uğur İnan Atmaca bulanık suda balık avlıyor. Biz sokaklarda gezerken halk için çalışırken arkadaş evinden çıkmıyordu. Ağustos böceği ile karıncanın bir hikayesi var. Bu Uğur böceği evinde saz çalıyor. Belediye olarak şimdiye kadar 100 bin maske dağıttık, yardımlarımız sürüyor. Eşim hastalık nedeniyle risk yaşadı.Testleri pozitif çıktı ama şimdi iyi. Bu süreçten etkilenmemize rağmen kapı kapı dolaşırken siyaset yapanlar evlerinden çıkamadı" dedi.

 Arda, AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca'nın siyaset değil magazin muhabirliği yaptığını söylerken, "Kendisi sosyal medyadan oturduğu yerden sürekli bir şeyler paylaşıyor. Memleketin ciddi sorunlarına odaklanmak yerine magazinel işlere kafa yoruyor. Gaziemir halkı da bunu görüyor. Ayıptır, yazıktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Başkan Arda'ya yanıt!
AK Parti Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yazılı bir açıklama ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ceza tepkisine yanıt verdi. Atmaca, yazılı açıklamasında, bir hikayeye yer vererek Başkan Arda’ya 12 maddelik bir metin yayınladı.

AK Parti Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın yazılı açıklaması:

ARDA YALANCI ÇOBANI GEÇTİ
Bir sohbet esnasında adamın biri,

“Bir keşiş, deniz kenarında, tam kızını kurban edeceği sırada Mikail adlı melek gökten bir keçi getirdi...”

Sohbette bulunanlardan biri, dayanamayıp patlamış:

“Be adam” demiş;

“Şu söylediklerinin hangisini düzelteyim?..

Bir kere; o kişi, keşiş değil, Hz. İbrahim Peygamber idi!.. Orası, deniz kenarıdeğil, dağlık arazi idi...

Kızını değil, oğlu İsmail’i kurban edecekti... Meleğin adı Mikail değil, Cebrail Aleyhisselam idi... Gökten inen de keçi değil, koç idi!”

 

SAYIN ARDA’NIN AÇIKLAMALARINI OKUYUNCA AKLIMA BU HİKAYE GELDİ. BİZDE AÇIKLAMALARIN NERESİNİ DÜZELTELİM BİLEMEDİK.

  1. İŞÇİLER 15.00 – 23.00 VARDİYASINA GİDİYORLAR DEDİ AMA O GÜN “TANER TAN” İSİMLİ ŞAHISIN FACEBOOK HESABINDAKİ CANLI YAYIN GÖRÜNTÜLERİNİN SAATİ 15.50 YANİ İŞÇİLERİN VARDİYAYA DEĞİL ÖZEL OLARAK BU EYLEME YÖNLENDİRİLDİRİLDİKLERİ BELLİ.
  2. BU CEZA TUTANAKLARININ BİR NÜSHASI VATANDAŞA TESLİM EDİLİR. BİZE CEZA TUTANAĞI RESİMİ WATSAP ÜZERİNDEN BİR EMEKÇİ KARDEŞİMİZDEN GELMİŞTİR. CEZA TUTANAKLARININ KAYMAKAMLIK TARAFINDAN SIZDIRILDIĞI İDDİASI TAMAMEN YALAN OLUP, YARGI NEZDİNDE KONU SONUNA KADAR TARAFIMIZDAN TAKİP EDİLECEKTİR.
  3. BİZ İLK GÜNDEN BUGÜNE SAYIN ARDA’NIN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE UYGULADIĞI BASKI, YILDIRMA, İŞTEN ATMA, MOBBİNG, İMZALADIĞI SÖZLEŞMEYİ İNKAR EDEREK SOSYAL DENGE TAZMİNATLARINI ÖDEMEME KONULARINDA HER ZAMAN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA YER ALDIK. AMA YASAL OLMAYAN BİR EYLEMDE CEZALARIN İPTALİNİ İSTEMEK YADA CEZA YAZILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞMAK ANCAK KANUN TANIMAZLARIN AKLINA GELEBİLECEK BİR ÇÖZÜMDÜR. SAYIN ARDA’YI BULUNDUĞU KONUMA UYGUN AÇIKLAMALAR YAPMAYA DAVET EDİYORUM.KENDİSİ HERNE KADAR BELEDİYEYİ HUKUKSUZ İŞLEMLERLE YÖNETMEYE ÇALIŞSA DA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR HUKUK DEVLETİDİR.
  4. İŞÇİLER SADECE GÖREVLERİ İCABI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAFTIR, SAYIN ARDA’NIN DA BELİRTTİĞİ GİBİ BU MUAFİYET 15.00 -23.00 ÇÖP TOPLAMA VARDİYASINDA GEÇERLİDİR. VARDİYA SAAT DİLİMİNİN 50. DAKİKASINDA GÖREV YERLERİ DIŞINDA YASAL OLMAYAN EYLEM İÇİN MUAFİYETLERİ YOKTUR!
  5. İFTİRA SİYASETİNİ SAYIN ARDA ÇOK İYİ BİLİR. CHP GAZİEMİR İLÇE BAŞKANINA VE CHP MECLİS ÜYESİNE ATTIĞI İHALE KONULU İFTİRALAR HALA HAFIZALARDAKİ YERİNİ KORUYOR. 
  6. YAPILAN TUTANAĞA VE CEZAYA İTİRAZ ABESLE İŞTİGALDİR. YASAL OLMAYAN BİR EYLEMİ SAVUNMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.
  7. BİZ HER ZAMAN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK VE OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ. AMA YASAL OLMAYAN BİR EYLEM İÇİN YAZILAN CEZAYI İPTAL ETTİRMEK İÇİN HİÇBİR GİRİŞİMDE BULUNMAYACAĞIZ.
  8. SAYIN BAŞKAN BİZİM EVDE SAZ ÇALIP, KENDİSİNİN DIŞARDA MASKE DAĞITTIĞINDAN BAHSEDİYOR. İLÇE BAŞKANIMIZIN ÖNDERLİĞİNDE TEŞKİLAT OLARAK BİNLERCE KİŞİYE GIDA VE İHTİYAÇ MALZEMELERİ DAĞITTIK.  AMA SİZİN GİBİ YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIMIZI FOTOĞRAF ÇEKİP ŞOV AMAÇLI PAYLAŞMADIK. BİZ HALKIMIZIN GÖNLÜNDE OLMAYA TALİBİZ, ŞOV AMAÇLI FOTOĞRAFLARA İHTİYACIMIZ YOK.
  9. AYRICA SAYIN BAŞKAN SİZİN GİBİ TOP DAĞITIP, GÖLGELİK YAPIP GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN SOSYAL MESAFE İHLALLERİNE SEBEP OLMAKTANSA EVDEN ÇIKMAMAYI TERCİH EDERİM. SIRF İDEOLOJİNİZ UĞRUNA PİS GAZETELERİ EKMEK POŞETLERİNİN İÇİNE KOYUP ELDİVENSİZ VE MASKESİZ VİRÜS YAYMAKTANSA EVDE OTURMAYI TERCİH EDERİM.
  10. SAZ ÇALMAK BENİM GURUR DUYDUĞUM BİR BECERİM. KEŞKE SİZİNDE BÖYLE BİR BECERİNİZ OLSAYDI DA AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ ANLAMSIZ SESLER ÇIKARMASAYDINIZ.
  11. BİZİM ÖNCELİĞİMİZ VE HALKIN BİZE VERDİĞİ YETKİ ÖNCELİĞİ GAZİEMİR OLUP, İLÇEMİZİN HER TÜRLÜ SORUNUNA ODAKLANIYORUZ ANCAK SAYIN ARDA 14 AY OLMASINA RAĞMEN GAZİEMİR’İN HANGİ SORUNUNA ODAKLANMIŞ, HANGİ SORUNUNA ÇÖZÜM BULMUŞ ONLARI DA KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ.
  12. EĞER SAYIN ARDA ÇOK YÜREKLİYSEN O GÜN EMEKÇİLERLE BİRLİKTE YÜRÜYECEKTİN, KAÇAK GÜREŞMEYECEKTİN. BURADAN TAVSİYEM; EMEĞE VE EMEKÇİYE SAHİP ÇIK. CEZALARI ÖDE BU İŞ KAPANSIN.

 

SAYGILARIMLA.                                                               UĞUR İNAN ATMACA      

AKPARTİ GAZİEMİR BLD.MECLİS ÜYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ

 

 
İzmir'de ele geçirildi: Tırın egzozuna zulalanmış!
 
Başkan Soyer çalışmaları inceledi: Sıcaklık 160 dereceye çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Köylü 17 Mayıs 2020 Pazar 22:53

Halil Arda belediye başkanı seçileli bir yılı geçti Gaziemir için bir tane faydalı proje yapmadı aksine Gaziemirlillerin yararlandığı güzel olan bütün projeleri iptal etti bir yabo projesi vardı oda elinde patladı bu işi bilmiyorsun istifa et Gaziemire daha fazla zarar verme.

Yorumu oyla      2      4  
Mustafa Can 17 Mayıs 2020 Pazar 22:16

Bu kadar da belden aşağı vurulmaz. Ayıptır halk sizi kavga edesiniz diye değil, çalışın diye seçti.

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemirli 17 Mayıs 2020 Pazar 20:57

Vaaay ne kadarda emekçi dostuymuş bu Halil Arda geldiği günden beri ekmekle oynayan sanki başkası.Kin ve nefretle gelip bir önceki dönem yine CHP li başkanın işe aldığı emekçilere yapmadığını bırakmayan insanları işinden eden kendisi değil herhalde. İstediğin kadar iyi insanım de Gaziemir seni anladı arkana 3-5 kişiyi alıp şov yapmana gerek yok sen iyi değilsin ve Başkanlık sana 10 gömlek büyük.

Yorumu oyla      2      4  
Bucalı 17 Mayıs 2020 Pazar 14:43

Başkan birşeyler yasaklandıysa uyulması gereklidir..önüne gelen bu yasaklı günlerde ihlal ederse sonuç ne olur...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir doğal yaşamla bütünleşecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Deltası’nın güney ...
Çiğli’de online halk toplantısı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı ...
KARBEM'de sınav temposu yükseldi
Koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen Karabağlar Belediyesi ...
 
Gaziemir'de berber ve kuaförlere aralıksız dezenfeksiyon
Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle 22 Mart’tan itibaren ...
Bornova'da virüse karşı psikolojik destek
Bornova Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal ve ekonomik anlamda ...
Başkan Batur kentsel dönüşüm için tarih verdi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı bir televizyon programında ...
 
İzmir'de dayanışma kampanyası sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan ...
Başkan Soyer: Önümüzde uzun bir yol var ama bizim de umut ve enerjimiz var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, günlüğünde Nazım Hikmet’in şiiriyle ...
Buca’da engelliler yolda kalmıyor
Engelsiz bir Buca için yaşamın her alanında örnek çalışmalara imza atan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva