HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2019 Çarşamba - 18:57

Başkan Aksoy: Partiye ihanettir cezasız kalmamalı!

CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Milletvekili Bedri Serter, eski İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner,  Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Danışma Kurulu Üyeleri ile partili Menemenlilerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının sonunda konuşmasına eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in seçim döneminde gazetelere verdiği demeçlerden bazı bölümleri okuyarak devam eden Başkan Aksoy, bu yapılanın partiye ihanet olduğunu ve hiçbir ihanetin cezasız kalmaması gerektiğini belirterek Tahir Şahin’in partiden ihracını talep etti.

Başkan Aksoy: Partiye ihanettir cezasız kalmamalı!

CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci’nin 31 Mart seçimlerini değerlendirdiği konuşması ile başlayan toplantı, Danışma Kurulu üyelerinin 31 Mart seçimi ile ilgili değerlendirmeleri ile devam etti.

Eski İzmir Milletvekili Musa Çam: “Önemli olan daima partidir”

Toplantıda söz alan isimlerden eski İzmir Milletvekili Musa Çam, konuşmasında, “31 Mart seçimleri Türkiye tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bu seçimde, 12 seçim kazanmış bir iktidarın artık eski gücünü koruyamadığını, düşüşe geçtiğini gördük. Bu iktidar görevde bulundukları sürede tarımı ve sanayiyi bitirdi, 8 milyon işsiz yarattı. İnsanlar televizyonlarda kendilerine parmak sallayan bir cumhurbaşkanına tepkilerini bu seçimde gösterdiler. Belediye seçimlerinde büyük başarı kazanmış ve önemli büyükşehirleri almış bir parti olarak çok çalışmamız gerekiyor. Belediye Başkanlarımız herkesi kucaklayan bir yaklaşımla, insanlara dokunarak sonraki seçimler için çalışmaya şimdiden başlamalılar. Kimsenin partiye küsmeye, kendini düşünmeye hakkı yok. Önemli olan daima partidir” dedi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner: “Menemen’de bu seçimi kazanmak büyük başarı”

Toplantıya katılan bir diğer isim olan CHP İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, Menemen’de bu seçimi kazanmanın zorluğundan bahsederek, “Yönetimi tümüyle istifa eden, eski Belediye Başkanı’nın muhalefeti gölgesinde kazanılan bu seçim büyük bir başarıdır. Bundan dolayı buradaki herkesi tebrik ediyorum. Artık, başarılı belediye çalışmaları ile sonraki seçim için çalışmaya başlamalıyız” diye konuştu.  

İzmir Milletvekili Bedri Serter: “Bu seçimde insanlara dokunmayı öğrendik”

Kürsüye çıkan İzmir Milletvekili Bedri Serter de yaptığı konuşmada çok önemli bir süreçten geçtiklerine değinerek, “Son bir yılda tek adam rejiminin ülkeyi ne hale getirdiğini gördük. Şu anda onun imzası olmadan ülkede hiçbir şey yapılamıyor” dedi. Çok başarılı bir seçim geçirdiklerini, altyapıdan yetiştirdikleri belediye başkanlarını aday göstererek 11 büyükşehiri aldıklarını söyleyen Bedri Serter, bunun sorumluluğunun çok büyük olduğunu anlattı. Bu seçimde parti olarak insanlara dokunmayı öğrendiklerini ve İstanbul seçiminde 806 bin oy farkın bu şekilde geldiğini ifade eden Serter, seçimin kazanılmasında kadın ve gençlerin büyük payı olduğuna da vurgu yaptı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy: “Artık Yenilmez Armada yok”

Kürsüye çıkan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, göreve geldikleri 3.5 aylık süre içinde yaptıkları çalışmalar, hayata geçirdiği projelerle ilgili İlçe Danışma Kurulu’nu ve toplantıya katılan partilileri bilgilendirdi.

“31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini yaşadık. Her iki seçimi de ben Berlin duvarına benzetiyorum. Berlin duvarının yıkılması dünyayı nasıl bir değişime ittiyse, 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri de Türkiye’yi bir değişim ve dönüşüme itti. Artık yenilmez armada yok. Tek adam rejimi yıkılıyor” diyerek sözlerine başlayan Başkan Serdar Aksoy,  halkın oyları ile her şeyi değiştirebileceğini bir kez daha gördüklerini söyledi.  

Menemen’deki seçimlerde, daha önce partiden içeriye adımını atmamış gencecik insanların geldiğini, partiye sahip çıktıklarını, İlçe Başkanı Serdar Değirmenci öncülüğünde örgütü yeniden ayağa kaldırdıklarını söyleyen Serdar Aksoy, “Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bir araya gelerek olmaz denileni yaptık. “Bu isim olmazsa seçimler kaybedilir” dediler, hep birlikte kazanıldığını gördük. Hiç kimse kendini partinin üzerinde görmesin. Bugün Belediye Başkanı olarak ben varım, yarın başka bir arkadaşım olacak. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ilelebet kalacak” dedi.  

8 Nisan’da mazbatasını aldığında Menemen Belediyesi’nin üzerine hiçbir gayrimenkul olmadığını, hepsinin Menemenspor üzerinden 3., 4. şahıslara kiraya verildiğini belirten Serdar Aksoy, yasal süreçler takip edilerek gayrimenkullerin tamamını geri aldıklarını açıkladı. Seçime 5 gün kala işe alınan, seçim döneminde AKP ve MHP ile birlikte hareket eden 287 kişiyi işten çıkardıklarını da açıklayan Aksoy, Başkan Danışmanları, Başkan Yardımcıları ve Müdürleriyle yeni bir yapılandırmaya gittiklerini anlattı.

100 günde neler oldu?

Herkesin eşit haklara ve imkanlara sahip olduğu bir Menemen hayaliyle yola çıktıklarını belirten Başkan Serdar Aksoy, seçim vaatlerinden biri olan Gölpark’ın Asarlık yönündeki kapılarının açılışının ilk etkinlikleri olduğunu ve kapılara Deniz Gezmiş ve Musa Anter adlarını verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin en iyi çileklerinden biri olan Emiralem çileğini dünyaya tanıtmak ve yerel üreticinin gücünü arttırmak amacıyla Menemen Belediyesi olarak bu yıl 2.sini düzenledikleri Emiralem Çilek Festivali’nin halkın yoğun katılımıyla gerçekleştiğini söyleyen Başkan Aksoy, “Güçlü ve üreten bir Menemen için köylülerin ve üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Belediye olarak köylülerle ilgili çalışmalara son hızla devam edecek” dedi.  Ulukent Geleneksel Yağlı Güreşleri’ni 5 yıl aradan sonra bu yıl 37. kez düzenlediklerini anlatan Serdar Aksoy, İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Kütahya Domaniç Belediye Başkanı Şahvet Ertürk ile birlikte katıldıkları bu etkinliğin kültürümüze ait bir sporun yaşatılması açısından önemli olduğunu ifade etti. 5 Mayıs’ta Menemen'de bu yıl ilki düzenlenen ‘Hıdırellez ve Yörük Şenliği’ni Çaltı Köyü’nde yaptıklarını açıklayan Serdar Aksoy,  Menemen köylüsüne, tarıma, üretime destek yönünde yaptıkları çalışmalardan biri olan bu etkinliğin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

Katılımcı ve halkçı belediyecilik yaklaşımı çerçevesinde kurdukları “Menemen Halk Meclisi”nin ilk toplantısını 20 Haziran tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda Menemenlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirdiklerine değinen Aksoy, “Bir ezberi bozarak, yeni bir yönetim tarzına adım attık. Farklı kimliklerden, inançlardan, kültürlerden insanları bir araya getirerek toplumsal kardeşliği pekiştireceğiz. “Söz, yetki, karar artık sende” sloganıyla hayata geçirdiğimiz meclisin kurulması için çalışmalar tüm hızıyla başladı” diye konuştu.   

Kadın ve Gençlik Danışma Merkezleri için ilk adımları attıklarını; ilk Kadın Danışma Merkezi’ni kreşiyle birlikte Tatlı Su karşısında hizmete açtıklarını, ikinci Kadın Dayanışma Merkezi olan Gölpark’taki şube için çalışmalara başladıklarını anlatan Serdar Aksoy, “Denizlere Selam” anma etkinliği, “Özgecan Aslan Kadın Korosu” konseri, Şehit Kaymakam Kemal Bey’i anma etkinliği, “Nazım’dan Ahmed Arif’e Bir İnce Sızı” etkinliği, Madımak Anma etkinliği ve Nostaljik Sinema Günleri gibi etkinlikleri düzenlediklerini anlattı.

Tarımsal kalkınma için Tarımsal Araştırma Merkezi’ni 31 Mayıs’ta kurduklarını açıklayan Aksoy, “163 dönümlük arazimizde üzüm yetiştirmeye başladık. Burada hem ürün yetiştiriyor hem de istihdam sağlıyoruz. Belediye Meclisimizde Tarım Müdürlüğü kurulması amacıyla karar çıkarttık. Menemen Tarım Hayvancılık Kooperatifimizin kuruluşu bu hafta içinde en geç Pazartesi itibariyle bitmiş olacak” şeklinde konuştu.

Menemen Sevgi Yolu’nu yenileyerek modern bir hale getirdiklerini söyleyen Aksoy, Asarlık Turgut Özal Bulvarı ve Kasımpaşa Köprüsü projeleri için de çalışmalara başladıklarını açıkladı.

 “İhanet cezasız kalmamalı”

Toplantının sonunda konuşmasına eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in seçim döneminde gazetelere verdiği demeçlerden bazı bölümleri okuyarak devam eden Başkan Aksoy, bu yapılanın partiye ihanet olduğunu ve hiçbir ihanetin cezasız kalmaması gerektiğini belirterek Tahir Şahin’in partiden ihracını talep etti.

“Köyleri kazanmak için gençlere çok iş düşüyor”

Başkan Serdar Aksoy’dan sonra söz alan katılımcılardan Müşerref Aydın, siyasetin kapısından yeni giren biri olarak bazı önerilerde bulunmak istediğini söyledi. Menemen’de kırsal kesimde 26 köyden 19’unda CHP’nin düşük oy aldığına dikkat çeken Aydın, buraları kazanmak için gençlik kollarının daha aktif olması gerektiğini söyledi, köylerde kahvaltı, kitap okuma ve uçurtma şenliği gibi aktivitelerin yapılmasını istedi.

 
Büyükşehir'den 'Lozan' buluşması
 
Gürgüç hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP yarın yerel yönetim kampına giriyor
CHP'nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar'da yapacağı kamp yarın başlıyor.
Erdoğan, Hakan Atilla ile telefonla görüştü
ABD'de 32 ay hapis yattıktan sonra tahliye olan ve sınır dışı edilen eski ...
Bakan Çavuşoğlu: Sabrımız tükendi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada ...
 
AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e 'atama' salvosu: Liyakat yok, yakınlık var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamaları yorumlayan AK Parti Genel ...
Sürekli'den '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' için mesaj
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, '24 Temmuz Gazeteciler ve ...
CHP'li Bayır'dan 'Karaburun' yorumu: Çok çalışsın, kendini affettirsin!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediye bünyesindeki şirkete kendisini ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğu Akdeniz ve Suriye'de attığımız adımlar, milletimizin ...
CHP’li Beko’dan Binali Yıldırım’a ‘rozet’ cevabı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Binali Yıldırım’ın Kınık Devlet Hastanesi ...
Karataş’a 'kurdele' şoku! İhracını istedi
Urla’dan il yönetimine gelen dilekçede Belediye Meclis Üyesi Ayşe Açılan’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva