HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2019 Cuma - 15:06

Başkan Aksoy: Menemen'de artık sanatı soluyacaksınız

‘Nazım’dan Ahmet Arif’e Bir İnce Sızı’ etkinliğinde konuşan Aksoy, 2 ve 3 Haziran günlerinde hayata gözlerini yuman şairleri şu sözlerle andı: “Nazım Hikmet’e ’komünist ve vatan hainidir’ dediler ama o kendi ülkesi ve vatanıyla ilgili kalem kalem şiirler yazdı. Varna’dan oğluna seslendi ‘Mehmet’ diye. Menemen Belediyesi olarak sağcı solcu, devrimci, şuncu buncu demeden tüm edebiyatçılarımıza ve şairlerimize kol kanat gereceğiz ve sahip çıkacağız. Önümüzdeki süreçte bunların örneklerini hep birlikte göreceğiz.”

Başkan Aksoy: Menemen de artık sanatı soluyacaksınız

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı etkinlikler ile anılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy bayram öncesi önce çocuklar için ardından yetişkinlere Menemen’de daha önce emsali olmamış etkinlikler gerçekleştirdi. ‘Nazım’dan Ahmet Arif’e Bir İnce Sızı’ isimli etkinlikte adı geçen önemli şairleri kendi bizzat sahnede şiir okuyarak andı ve ardından Menemenli çocuklarla beraber Başkan Aksoy kalemi kağıdı alıp resim çizdi.

BAŞKAN, KALEMİ ÇOCUKLARLA BERABER TUTTU
Nazım Hikmet’in , “ Sen Mutluluğun Resmini Yapabilir misin Abidin “ sözünden  yola çıkarak başlatılan resim çizme etkinliği Pazar tatilinde çocukları ve aileleri fazlasıyla mutlu etti. Menemen Şehir Parkı’nda çocuklara eğitici ve eğlendirici bir çalışma olmasının amaçlandığına vurgu yapan Aksoy,  tek tek çocukları masalarında ziyaret ederek onlara eşlik etti ve ardından kurulan resim sergisinde toplu fotoğraf çekildi. Aksoy, “ Projelerimiz yalnızca park alanları oluşturmak değil. Gelişim ve değişimin başlamasında başı çekenler çocuklardır. Bunun bilinciyle bugün bu etkinlik düzenlendi. Eğitim, sanat ve kültür bu çocukların oyun alanlarından sonra açlığını çektikleri ilk şey. Eğlendirerek öğretmenin de ilk adımı bugün Menemen’de atılmış oldu. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı.

“NAZIM VE ARİF, TÜRKİYE’NİN DEĞERİDİR”
 ‘Nazım’dan Ahmet Arif’e Bir İnce Sızı’ etkinliğinin sabahında çocuklarla beraber resim çizen Serdar Aksoy aynı günün akşamında Türkiye’de ismini kalın harflerle yazdırmış Şairlerden Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’i çeşitli türkülerle ve zamana özgü ezgilerle andı. Anma töreninde konuşan Aksoy, “ Herşeyden evvel herkesin gelecek bayramını kutluyorum. Bayramlar bizi birlikte tutan yegane unsurdur ve bunun öneminin farkındayız. Bu bayramlar anadolu yaşantısının örneğidir. Milli ve Dini bayramlar bizi biz eden temel taşlardır. Fakat bayramların neşesine neşe katan en önemli bir şey vardır ki onlarda şiirler, türkülerdir yani sanatın ta kendisidir... Bunların emsallerinden birisi Nazım Hikmet’tir, Ahmet Arif’tir, Orhan Veli’dir, Cemil Meriç’tir, Can Yücel’dir. Hepsi bizim kültürümüzdür. Sağcısını solcusunu bir kenara bırakalım, bugün edebiyatımız, böyle şairler olmaza zenginleşemezdi. Onlar hepsi birer değerdir.” diye konuştu.

BAŞKAN AKSOY: ARTIK MENEMEN’DE SANATI SOLUYACAKSINIZ
Türkiye’de sanatsal özgürlüğün kısıtlanmasına vurgu yapan Belediye Başkanı Aksoy, “Dikkat edecek olursanız, edebiyatçı ve şairlerimiz hangi siyasi koldan gelirlerse gelsinler mutlaka bir kere hapse girip çıkmış ya da yurtdışına kaçmak zorunda kalmıştır. Sağcısı da solcusu da bu özelliği maalesef taşıyor. Aslına bakacak olursanız bugün burada biz hepsine sahip çıkacağımızı bir kez daha haykırmak için toplandık. Menemen Belediyesi olarak sağcı solcu, devrimci, şuncu buncu demeden tüm edebiyatçılarımıza ve şairlerimize kol kanat gereceğiz ve sahip çıkacağız. Önümüzdeki süreçte bunların örneklerini hep birlikte göreceğiz. Nazım Hikmet’e ’komünist ve vatan hainidir’ dediler ama o kendi ülkesi ve vatanıyla ilgili kalem kalem şiirler yazdı. Varna’dan oğluna seslendi ‘Mehmet’ diye. Ahmet Arif’i 2 Haziran’da Nazım Hikmet’i ise 3 Haziran’da kaybettik. Nazım Hikmet’in mezarı hala yurtdışında onu Türkiye’ye getiremedik. Bu şairler çile çektiler tüm şairler gibi... Bizim Belediyeciliğimizde bu zulmün önüne geçileceğine söz veriyoruz. Sanat Menemen’in her köşesinde hissedilecektir” dedi.

ŞAİR BAŞKAN BU SEFER NAZIM VE ARİF İÇİN ŞİİR OKUDU
31 Mart yerel seçimleri süresince adaylığa geldiği günden itibaren her miting bitişini şiir okuyarak yapan Serdar Aksoy, böyle ünlü şairleri anma gününde ise tekrar bir performans sergiledi. Başkan Aksoy, önce Ahmet Arif’in ‘Hasretinden Prangalar Eskittim’ şiirini ardındansa Nazım Hikmet’in ‘Vatan Hainliği ile suçlandığı dönemdeki medya haberlerine ithafen yazdığı ‘Nazım Hikmet Vatan Hainliğine Devam Ediyor Hala’ adlı şiiri okudu. Aksoy, son olarak, miting alanlarında sıkça okuduğu Ahmet Arif’in ‘Haberin Var mı?’ isimli şiirini tekrar seslendirdi. 

 
Altınordu'da ilk yolcu belli oldu
 
Akhisarspor'da belirsizlik hakim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de eğlenceli yaz: 17 Haziran'da kapılar açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, 17 Haziran Pazartesi gününden ...
Bornova'da hobi kurslarına davet
Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda yaz dönemi ...
Karabağlar'da konteynerler temizleniyor
Karabağlar Belediyesi, yaz aylarının başlamasıyla birlikte ilçede bulunan ...
 
Başkan Batur, Agora'da fotoğraf çekti... Hedefleri açıkladı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in kalbi Konak’ın en önemli ...
Belenbaşı'nın kirazları 14. kez görücüye çıkıyor
Buca Belediyesi, 14. Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali ...
Konak'ın parkları yenileniyor
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından  Güneşli Mahallesi’nde ...
 
Konak’ın 80’lik öğrencilerinin kep sevinci
Konak Belediyesi Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı ...
Ambulanslara 'hayat hattı' 1,5 yıldır Ankara'da beklemede!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı’nda faaliyet gösteren ...
Başkan Yılmazlar Beydağ’ın 5 yıllık kalkınma planını açıkladı!
Beydağ Belediye Başkanı Yılmazlar, 5 yıllık süreçte tarım, hayvancılık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva