HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2019 Salı - 11:46

Başkan Aksoy’dan mesaj seli: 6 ayda Menemen’de neler yapıldı?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 6 aylık başkanlık sürecini değerlendirdi.

Başkan Aksoy’dan mesaj seli: 6 ayda Menemen’de neler yapıldı?

EGEDESONSÖZ-Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, SonsözTV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak Gazeteci Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

TSK’nın Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yapan Başkan Aksoy, “Bundan 25 yıl önce Bülent Ecevit, ülkemizin güneyinde bir tampon bölge oluşturulmasını istiyordu. Eğer o zamanlar bu yapılmış olsaydı şimdi Suriyeliler hem kendi ülkelerinde kalacaktı hem de bizim ülkemize ekonomik ve sosyolojik zarar verilmemiş olacaktı. Ecevit bunu 25 yıl önce görmüş ama yapılamamış, şimdi bu tampon bölgenin bir an önce askerimize zarar gelmeden yapılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE MECLİSİNDE TERÖRÜ KINAMAK SİYASİ DEĞİLDİR!
Belediye meclislerinde terörün lanetlenmesi tartışmalarının çok uzadığını belirten Başkan Aksoy, “Menemen Belediye meclisi olarak biz bu öneriyi hemen kabul ettik. Bu konuyu hiç tartışmaya açmadık, aldığımız karar siyasi bir karar değil. Terörü lanetlemek siyasi bir karar değildir. Bunu siyasete tevdi etmek yanlıştır. Bu insanların bayrakla, vatanla, dinle bir karşıtlığı yok, bunlar ortak paydalarımız, terörün tamamı zaten lanetlenir. Bunu siyasi bir olay haline getirmek doğru değil. Terörden hiç kimse bir şey beklemesin, devleti de milletin ortak paydalarını da zedeler” dedi.

6 AY DEĞERLENDİRMESİ
Adaylık süreci ve başkanlığının çok hareketli geçtiğini vurgulayan ve 6 aylık başkanlık sürecini değerlendiren Başkan Aksoy, “O süreçte kriz yönetimini iyi uygulamak gerekiyor. Hızlı karar alabilmelisiniz. Çok kısa bir süre içinde belediyeyi toparlayıp çıkmanız gerekiyor. Aylar sonra hala ben şöyle bir belediye aldım, belediye şöyle enkazdı demeye gerek yok. Bir defa bu açıklamayı yaparsınız, gerekli hukuki süreci başlatırsınız ve artık o iş yargının işidir. Bizim iş üretmemiz gerekiyor. Diğer ilçelerde bir çok sorunlar çözüldü ancak Menemen’de bir çok sorun için adım atılmamıştı. Mesela kadınların ekonomiye katılması, kadının şehir içerinde var olması için hiçbir şey yoktu ve hemen Kadın Dayanışma Merkezi açtık. Menemen Belediyesi’ne ait kreş yoktu, hemen kreş açtık. Buradan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Göreve geldikten hemen 2 ay sonra yaptık bunları. Sevgi yolunu yaptık ve şehrin siluetini değiştirdik. O sevgi yolu sevgisizlik yolu haline gelmişti. Menemenli yazın Foça’ya kışı Foça’ya gider. Biz insanların yaz kış Menemen’de kalmasını istiyoruz. İnsanlar Menemen’de dışarıda olsunlar. Mesela engelsiz kent sertifikası alan ilk ilçe Menemen” açıklamasını yaptı.

BİN 500 LİRA KİRA DEĞERİNDEKİ DÜKKANLARI 124 LİRAYA KİRAYA VERMİŞLER
Yönetime geldiklerinde belediyenin elinde gayrimenkul olmadığını ifade eden Aksoy, “Bizim geldiğimizde gayrimenkul yoktu belediyenin elinde. Bununla ilgili suç duyurularında bulunduk, çünkü belediyenin gayrimenkulleri 3. Şahısların ellerindeydi bu gayrimenkuller. Biz bu gayrimenkulleri belediyeye geri kazandırdık. Bu trajikomik bir durum, yüzlerce gayrimenkulünüz var, bunları çok çeşitli değerlendirme olanağınız varken 3. Kişilerin kullanımına sunuluyor. Ekonomimizi daha önceden 100 liraya kiraya verilen bir dükkanları şu an bin küsur liraya vererek düzelttik. Gayrimenkulleri değerinde kullanınca ekonomimiz düzeldi. Çok yakında garajımızı da yenileyeceğiz. Yaklaşık 40 yıllık bir garaj kullanılıyor, yapılacak yeni garajla hem kentin görünümü değişiyor hem de istihdam artacak” diye konuştu.

YENİ ALINAN 10 OTOBÜSLE ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK
Menemen’de ulaşım kooperatiflerinin anlaşamamaları sebebiyle yaşanan ulaşım sorunlarını çözeceklerini belirten Başkan Aksoy, “Menemen Belediyesi olarak 10 tane yeni sıfır kilometre otobüs aldık. Gelecek hafta başında teslim edilecek. Köylerimize ve kent içi ulaşımda hizmet edecek bu otobüsler. Menemen’de ulaşım çok eksik bir durumdaydı, gelecek yeni otobüslerle bu sorun çözülecek. Menemen içerisinde ring seferler yaparak ulaşım sorununu bitirecek bu otobüsler” ifadelerini kullandı.

174 ADET DAVA DOSYASINI BİRLEŞTİREREK 3 DOSYAYI YARGIYA GÖNDERDİK
Menemen Perşembe Pazarı’nın, seçimlerden önce Menemen’in kalbine sokulmuş bir bıçak olduğunu söyleyen Başkan Aksoy,“20 yılda bunu yapmayıp, seçimlere 2-3 ay kala yapmak doğru bir şey değildir. Burası şehrin merkezi, bu karar bana ait olsa ben pazaryeri yapmazdım. Menemen bunu kaldıramaz, yoğunluğu dağıtmak gerekiyor. Bunun bir şekilde otoparkıyla birlikte modern bir pazaryeri yapılması gerekirken, pamuk deposu gibi bir yer oldu orası. Biz bunu zamanla kentin dışına çıkaracağız ama Pazar esnafı durumdan rahatsız. 17 milyon liraya kaba inşaatı ihale edilmiş. Ne çatısı var, ne elektriği var sadece kaba inşaatı için bu paraya ihale edilmiş. Büyükşehir belediyesi 5 milyon 900 bin lira destek dün belediye meclisinde onaylandı. Tunç Başkanımıza da teşekkür ediyoruz, bu destekle belediyemiz nefes aldı. Yeni şehir planlamalarında, terminaller, alışveriş merkezleri, sanayiler, eğitim merkezleri kentin dışında yapılıyor ancak bu tam kentin merkezine yapılmış. Biz tezgah ücretleri konusunda, yıllarca tezgahlardan para alınmadığını söylüyoruz. Esnaf ise para verdiğini ifade ediyor ancak ortada makbuz yok. Para toplandığı iddia ediliyor ancak ne esnafta ne de belediyede bu paralarla ilgili bir makbuz yok. Biz bu konuyu yargıya taşıdık zaten. Yargıya 174 adet dosya göndermemiz gerekiyordu ancak biz bunları toparlayarak 3 dosya gönderdik” dedi.

MAHALLELERİMİZDEKİ İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Menemen’in mahallelerindeki imar sorununa da değinen Aksoy “Cami Kebir Mahallesi 10 yıl önce imara kapatıldı. Burası kentsel dönüşüm alanı değil ve riskli bir alan da değil. Biz şimdi bu bölgeyi imara açıyoruz. 5 Mahallemiz daha var oralarda da 15 yıldır inşaat yapılamıyor. Buraların uygulamasını biz yapıyoruz, tamamını inşaata açacağız. Bu bölgelerde inşaat, tadilat ve altyapı çalışması yapılamıyor, 13-14 yıl boyunca Tülbentli, Zafer, Atatürk mahalleleri ve Menemen’in göbeğindeki 5-6 mahallesinde hiçbir şey yapılmadığını düşünün, kent nasıl bir hale gelir. Biz şimdi bu sorunu da çözeceğiz” diye konuştu.

SİNEKTEN ŞİKAYET EDİLİYOR AMA KÖYLÜ SİNEK İLAÇLAMASI İSTEMİYOR
İlçedeki sinek sorununa da değinen Başkan Aksoy, “İlaçlama dönemi seçim sürecine denk geldiği için aksamalar olmuş. Şubat-Mart döneminde ilaçlama yapılması gerekiyor, çünkü yumurtlama dönemi o zaman. Şimdi ilçedeki kentliler sinekten şikayet ediyor ancak köylüler ürünlerine zarar verdiği için ilaçlama yapılmasını istemiyor. Biz önümüzdeki dönem için köylülerimizin ürünlerine zarar vermeyecek şekilde bununla mücadele edeceğiz” açıklamasını yaptı.

MENEMEN’DE MARKALAŞMAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Menemen’de üretilen ürün yelpazesinin çok geniş olduğunu ancak bir markalaşmanın olmadığı ifade eden Aksoy, “Geçen dönemlerde belediyenin zeytinyağı fabrikası varmış ancak kiraya verilmiş. Biz bu fabrikayı belediye bünyesine geri kazandırdık. Şimdi köylülerimizden zeytinleri belediye olarak biz alıyoruz ve marka olarak zeytinyağı üretimini biz yapacağız. Bu işin ekonomik bir tarafı da var, ilçedeki firmalarımızı da etkilemeden kooperatiflerimizle birlikte bu markalaşmayı yapacağız. Testi anlamında da bunu yapıyoruz. Menemen testisini tanıtmak adına kentimizin belirli bölgelerine dev testiler yerleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

TAHİR ŞAHİN MENEMENSPOR’UN BAŞKANI DEĞİLDİR
Tahir Şahin’inMenemenspor’un kulüp başkanı olmadığını ifade eden Aksoy,“Kulüp başkanı olmadan bu ünvanı taşıyan birisi. Hukukun aldığı karara göre böyle bir yetkisi yok. Bu bir derneğin kulübü, Menemen Belediyesine ait bir kulüp değil bunun için ben de ilgilenemem. Belediyeler spor kulübüne bütçesinin binde 7’si kadar yardım edebilir. Belediyeler profesyonel kulüplere yardım edemez, amatöre eder. Biz yine de Menemenspor’a yardım için kulüp başkanı ile oturup konuştuk ve anlaştık ancak daha sonra bu şahıs çıkıp konuşma yaptı. Herkes yerini yurdunu bilsin bundan sonra. Seçim bitti, 31 Mart geçti artık. Biz geçen süreçle ilgili suç duyurularımızı yaptık ve bu bitti, şimdi hizmetlerimizden bahsediyoruz. Bizim Menemen’e yapılanları konuşmamız lazım, yıllardır bu kente yapılmayanları yapmak için konuşmamız lazım” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘TEK ADAYDA UZLAŞIN’ SÖZÜ TALİMATTIR!
CHP’de yaklaşan kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Aksoy, “1 buçuk 2 ay önce takvimler ortaya çıkmadan İzmir’de kim il başkanı olacak diye tartışma başladı. Başka bir partide bu tartışma yok. Bizde yapılan şey şu, özellikle bu dönemde yerden kalkacak bir tane sandalyeyi bakıyor bu iş. Hemen bunlar kendi arasında çatışıyor, bunlar mı yönetecek ülkeyi diye. Bunun için çatışma olmaması için Genel Başkanımızın tek adayda uzlaşın sözü var, bu talimattır. CHP iktidara yürüyen partidir artık bu süreçte. Parti içindeki arkadaş gruplarını bir kenarda bırakmamız lazım. Parti içi disiplini demokrasiye kurban etmemeliyiz. Deniz Bey başarılı bir il başkanlığı süreci geçiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde il başkanının ketum tavrı sayesinde İzmir’de bir bölünme yaşanmadı. Son karar genel başkanımıza ve Tunç Başkanımıza aittir ancak Deniz Bey’in başarısını da göz ardı etmemek gerekiyor” dedi.

 
Göztepe ilkleri yaşamak istiyor
 
CHP'li Kılıç açıkladı: Hukuk fakültesine veteriner dekan!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ulukent sakini 16 Ekim 2019 Çarşamba 22:43

Lütfen Ulukent ve Egekent 2''deki köpekleri barınağa alın. Çok tedirgin oluyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Barış 16 Ekim 2019 Çarşamba 20:36

Bir an evvel cami kabir mah. Kentsel dönüşüme açılsın yer evleri orda çok kötü , artık yapılsın evler orda

Yorumu oyla      4      5  
Sercan Yıldırım 16 Ekim 2019 Çarşamba 17:30

Başkan insanlar sokak köpekleri den şikayetçi. Bende onlardan. Sen en iyisi barınağı eski haline getir. Zavallılara bu kışı sokakta geçirmesin.. Bu boş konuşan gevezelerde sussun. Hiç bir köpek boşuna bir insana saldırmaz. Eğer saldırıyorsa bunda insanın etkinliği çok fazladır. Yalanla dolanla sokak hayvanlarını kötülemeyin gerizekalılar

Yorumu oyla      4      5  
Mahmut 16 Ekim 2019 Çarşamba 16:30

Belediye hizmet binalarında neden birgün ve cumhuriyet gazeteleri var bunu anlamış değilim yüzlerce günlük gazete alınıyor vatandaşın parası nicin bu işlerde kullanılıyor

Yorumu oyla      4      5  
Fatih 16 Ekim 2019 Çarşamba 14:02

Şimdi her şey güzel başkanım sevgi yolunun ne acelesi vardı,millet ve pazarcılar sokakta kış yağmur geliyo.Ve ayrıca menemenden çık, ulukentten itibaren yürüyen merdivenli asansörlü üst geçitler bizde ya eski ya dönme dolap gibi yada zaruri ihtiyaç olan yerlerde hiç yok,üst geçit yapılması gereken yerlere trafik lambası konuyo.Asıl sorunlar bunlar ama en kolayını yapmayı tercih ediyosunuz ...

Yorumu oyla      4      5  
Çağlar 16 Ekim 2019 Çarşamba 13:11

Köpek diyoruz başkan köpek. Hayvanlar için kış gelmeden bir barınak hazirlasaydin. Boşsun bom boş.. hikaye hikaye hikaye

Yorumu oyla      4      5  
Sevim Çakmak 16 Ekim 2019 Çarşamba 13:05

Kasımpaşa Sekon sitesi yakınındaki sokak köpekleri. Şimdiye kadar kaç kişiye saldırdı. Gecenlerde benim oğlumla eşime de saldırmış ogünden buyana oğlum dısarıya mecbur kalmadıkça çıkmıyor çıkarsa da belli bir yere kadar birisinin yardımı ile gidiyor. Bu durumu belediyenin yetkililerine bildirdim ama özellikle büyük siyah köpek hâlâ parkta. Biz yetişkinler bile tedirginiz. Nen 2 yıl önce Istanbul''dan taşındım. Okadar kargaşaya çöpe rağmen sokakta çöplerin yanında böyle birşeyle karşılaşmadım. Bu kadar kedi köpek sokaklarda ben burada gördüm. Umarım buna en kısa zamanda bir çözüm bulunur.

Yorumu oyla      4      5  
Birol bora 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:31

Menemen mermerlideki köpekler ne olacak pazar yeri neden daha yapılmıyor millet olarak yagmurdami pazara gidelim nerde hep eski başkanı kötüle , once kendini bir sorgula ben ne yapabilirmiyim diye menemende düzgün bir garaj bile yok belediye ye ait kac senedir düğün salonu aynı belediye düğün salonunu yenile....

Yorumu oyla      4      5  
Menemenli 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:08

Menemenin içindeki sinekle köylünün ne alakası var.

Yorumu oyla      4      5  
ali 15 Ekim 2019 Salı 19:12

Umut verici bir başkan.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AASSM'de görkemli açılış
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) 2019-2020 sezonunun açılışını ...
Makam aracını parka çektirdi, belediyeye işçi servisiyle gidiyor
Hatay'da Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, makam otomobilini otoparka ...
Narlıdere Bilim Şenliği’ne yoğun ilgi
Bilimi toplumun farklı kesimlerine yaymak için çalışmalar yürüten Narlıdere ...
 
Dünya Şampiyonu'ndan Başkan İduğ'a ziyaret
Almanya'nın Stuttgart Kenti'nde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ...
Konak'ta 1500 yıllık yalnızlık son buluyor
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentin kalbinde ortaya çıkarılan ve ...
Karşıyaka'da gönüllü zabıtalar sahaya iniyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İzmir’deki yerel yönetimler ...
 
Başkan Gümrükçü projelerini anlattı
Çiğli halkıyla bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’de ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir sabah ansızın gelebilirim!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir sabah ansızın gelebilirim!
Meclis sonunda dikkat çeken görüntü: Hücum ettiler Soyer’i CV yağmuruna tuttular!
Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı toplantısında önemli konular masaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva