HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2017 Pazartesi - 11:21

Başkan Akpınar, Cumhurbaşkanı'na seslendi: Karşıyaka için de isyan edin!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “İzmir milletvekilleri,  İller Bankası ortak edilerek bakanlıklarda yapılan plan değişikliklerine tavır koymalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının şehirler için yaptığı isyanı Karşıyaka için de göstermesini istiyorum” dedi.

Başkan Akpınar, Cumhurbaşkanı na seslendi: Karşıyaka için de isyan edin!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başta İstanbul olmak üzere büyük şehirler için söylediği, “Günümüz şehirleri artık insana huzur vermiyor. İstanbul’un da kıymetini bilemedik. Yeşillik arıyorsanız mezarlıklarda bulursunuz” sözlerinin ardından başlayan “şehircilik” tartışması sürüyor.

Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte muhalefet milletvekillerinin de açıklamalarıyla şekillenen “kentleşme konusu ve kontrolsüz imar planlamaları” İzmir’de de gündeme gelmeye devam ediyor.  TÜİK verilerine göre 2016 yılı içinde yaklaşık 20 bin kişi İstanbul’dan İzmir’e göç ederken toplumun birçok kesimi ise “İzmir, İstanbul gibi olmasın” çağrısında bulunuyor.

TAVIR KOYUN
İmar planlamaları, stat projeleri, yeni gökdelen projeleri ve alışveriş merkezlerinin artmasıyla birlikte İzmir’de son günlerde gündemden düşmeyen konuyla ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan çağrı geldi. Belediye tarafından yaptırılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışında konuşan Başkan Akpınar, İzmir milletvekillerine çağrıda bulundu. Akpınar, “Buradan İzmir milletvekillerine sesleniyorum. Bu kentte,  çevre ve şehircilik bakanlığına gidilerek iller bankasını ortak  ederek plan yapmak isteyenlere karşı tavrınızı koyun. Spor alanları konut alanı olmasın. Kentlerin merkezi katledilmesin, çocuklarımızın nefes alacağı yerler olsun. Sizden bu ülkeyi seven ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sımsıkı sarılan tüm Karşıyakalılar adına bunu istiyorum. Bugün tek bir isteğimiz var. O da kentin daha iyi olmasıdır” dedi.

GELİN VE GÖRÜN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan ve çağrıda bulunan Başkan Akpınar, “Sayın Cumhurbaşkanı bizi yakından takip ediyor biliyorum. Ve buradan kendisine sesleniyorum. Siz belediyecilikten gelmiş, bugün genel yönetime geçtiğinizde yerel yönetimlere bakınca kentleri ne hale getirdiklerini gördükten sonra isyan etmiş bir insansınız. O isyanınızı Karşıyaka için de göstermenizi bekliyorum. Gelin nereye stat yapacaklar onu da görün ve öyle karar verin.  Eğer sizin vizyonunuz varsa yanınızdakiler vizyon fakiri. Onlar size yazık ediyor.  Hiç olmazsa cumhurun başkanı olarak bizlerin de sözlerine kulak verin” diye konuştu.

İMDAT DİYE BAĞRIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka’daki çalışmaları incelemeye geldiğinde yanında bulunanlara “ağaç dikin, her yeri yeşillendirin” talimatı verdiğini belirten Başkan Akpınar, “Biz, belediyecilik anlayışı olarak bunu yapıyoruz. Her yeri ağaçlarla donatıyoruz, kesmiyoruz.  Bugün spor adası haline gelmiş Örnekköy’deki alana stat yapmak istedik. O zaman,  ‘gelin stadyumu buraya yapalım’ dedik.  Şimdi stadı Yalı’ya yapıyorsun. Zaten Yalı katledilmiş.  İzmir’in o güzel imbat imbat rüzgarı geldiğinde yalıda oturanlar bağrını açarken arka tarafta oturanlar ‘imdat’ diye bağırıyor. Bırakın insanı kent nefes alamıyor. Sen getireceksin oraya bir kütleyi koyacaksın. Yangın, sağlık sorunu olsa araç nasıl çıkacak belli değil” ifadelerini kullandı.

 
Emekli olmak isteyene büyük kolaylık!
 
CHP Karabağlar’da muhalefet ne yapacak?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 21 Kasım 2017 Salı 08:12

Sayın başkan bir kişiyi kurtarıcı yapma.Bu günü kurtarır geleceği yok eder.İlçemizin insanlarını ayağa kaldır o zaman en büyük gücün halk olduğunu sende görürsün herkesde görür.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan berber 21 Kasım 2017 Salı 04:09

El altından bunca hıl para uğruna sattıkları kenti ve kendilerini şiddetle kınıyorum her vatandaş ve engelli dostlarımızın nekadar zorluk çektiği karşıyaka da neyden bahsediyor başkan acaba izmiri 4 böldüler hangi projeden bahsediyor başkan karşıuaka da 28 mah.. Oldunu bilmiyorlar abuk subuk proje üretiyorlar yollarımızı katlettiniz tranvay belası ile metroyu üsten geçirdiniz esnafı perişan entiniz bence cumhurbaşkanına kendinizi şikayet edin de sizi görevden alsın izmiri bu hağle sokan chp zihniyeti akıllı olun

Yorumu oyla      11      5  
Abdullah Mollaoğlu 20 Kasım 2017 Pazartesi 21:18

Yanlış sözler bunlar. O stat Yalı''ya ya - pı - la - cak!

Yorumu oyla      11      7  
Gürsel 20 Kasım 2017 Pazartesi 13:06

Bu stad KSK'ye ne kazandıracak ona bakmak lazım.Kulüp borç sarmalı içinde her gün eriyor,stad, amatör küme maçı oynamak için mi yapılıyor? Bu stad'ın ticari bölümleri(dükkan,salon v.b) olacaksa ve bunların geliri kulübe bırakılacak ve borçlar tasfiye edilecekse eyvallah.Aksi durumda,sayın Başkan'a katılıyorum.Gereksiz bir stad olur.

Yorumu oyla      13      6  
seyit elvan 20 Kasım 2017 Pazartesi 12:52

bu adamı hep eleştirdim ama söyledikleri çok doğru. her tayı belediyede arıyoruz ama üzerimizde bir oyun oynanıyor. bu açıklama, bence bunu gözler önüne seriyor. gün birlik olma günü

Yorumu oyla      14      6  
konuk 20 Kasım 2017 Pazartesi 12:42

Maalesef partisi Reis kadar Fetö'yle savaşmıyor, dikkat edin, kripto fetöcüler reis ne derse tam tersine bir uygulamayı hemen hayata geçiriyorlar! Reis Atatürk dedi, bunlar Atatürk idam fermanını imzalayanın adını okula verdiler! Gökdelene karşı çıktı(geç oldu ama) sahilde kat sayısını 10a çıkardılar! Yatacak yerleri yok da, bakalım nasıl gidecekler.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent 20 Kasım 2017 Pazartesi 11:41

DOĞRU.

Yorumu oyla      14      7  
20 Kasım 2017 Pazartesi 11:33

yazıktır.güzelim karşıyakanın göbeğine stad denen beton yığınını koyacaklar.keşke yapılmasa.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Doğalgaz'ın yeni müdürü belli oldu
Doğalgaz sektörünün deneyimli isimlerinden Ahmet Yetik, İzmir Doğalgaz’da ...
Konak’ta asansörler güvenli ellere emanet
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) ...
Kınık'ta onlarca aile doğalgaza kavuştu
Kınık ilçesinde bu yıl kullanılmaya başlanan temiz ve ucuz enerji olan doğalgazı ...
 
Büyükşehir'e bir gurur daha... Fitch'ten pekiyi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch ...
Karşıyaka'da 'jazz' rüzgarı esecek
Kültür ve sanat etkinlikleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ...
Sakin Şehir'de turuncu bayram... Başkan Soyer'den şenliğe damga vuran konuşma
Türkiye’nin mandalina cenneti Seferihisar’da bu yıl 18.kez düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’nin laboratuvarı
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’nin laboratuvarı
Karabağlar'da o bölgenin çehresi değişiyor... Yeni merkez için yarışacaklar
İlçenin gelişmesi, modernleşmesi için çalışmalarını sürdüren Karabağlar ...
Bornova'da 'hayata bağlayan kurslar'ın yeni adresi Pınarbaşı
Vatandaşların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi hedefi ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva