HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2021 Salı - 15:18

Başkan Acar’dan gemi sökümüne destek: Kimsenin alamadığı gemileri Aliağa alıyor!

Asbestli gemilerin söküm için Aliağa'ya getirildiği iddialarına yanıt veren Belediye Başkanı Serkan Acar, "Gemi sökümcü 6 firmamız, AB normlarına uygun olduklarına dair belgeyi alarak AB'ye girdi. Gemi uluslararası kriterlere uygunsa, kabul ediliyor. Herkes sanıyor ki, kimsenin kabul etmediği radyasyonlu, asbestli gemileri Aliağa alıyor. Oysa biz, kimsenin alamadığı gemileri alıyoruz" açıklamasında bulundu

Başkan Acar’dan gemi sökümüne destek: Kimsenin alamadığı gemileri Aliağa alıyor!

EGEDESONSÖZ - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, asbestli gemilerin Aliağa'daki gemi söküm için getirildiği iddialarına açıklık getirdi. İnsanlar üzerindeki bu algının gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Acar, "Radyasyonlu, nükleer atıklı, asbestli gemiler, Aliağa'da sökülüyor, çevre kirletiliyor, şeklinde bir görüş var. Bu bir algıdır. Oysa Aliağa, gemi söküm konusunda o kadar çok iyi ki, kimsenin, hiçbir ülkenin alamadığı sökülecek gemileri, Aliağa alıyor" dedi.

ALİAĞA SANKİ BACALARDAN İBARET!
Aşk Gemisi'nin sökümünün de Aliağa'da yapıldığını hatırlatan Başkan Serkan Acar, Egedesonsöz'e yaptığı değerlendirmede "Basında Aliağa iş kazalarıyla, zehirli, asbestli gemilerle, hava kirliliğiyle çıkıyor. Aliağa, sanki bacalardan ibaret! Aliağa'ya girince, çıkıncaya kadar kanser oluyorsun! Bunun gibi iddialarla, Aliağa için olumsuz hava estiriliyor" dedi ve o iddialara şu sözlerle yanıt verdi:

"Evet, böyle bir algı oluşturulmuş. Niye? Basın, Aliağa'nın sadece bu tarafıyla ilgileniyor da ondan. Araştırmaya dayalı bilgi yok o haberlerde. Şu anda gemi sökümde faaliyet gösteren altı firmamız, Avrupa Birliği'ne girdi, AB normlarına uygunluk sertifikasını alarak… Diğer firmalarımız da bu hedefe doğru koşuyor. Gemi söküm işi, sanayi bakanlığının, İl Çalışma Müdürlüğünün kriterleriyle yapılan bir iş değil. Uluslararası kriterler, ortak mevzuatlar çerçevesinde yürütülebilen bir iş. Eğer o gemi, o standartları, o normları taşımıyorsa,  kimse alamaz. Kimsenin almadığı gemi, Aliağa'ya gönderiliyor, demek saçma bir şey. Kimsenin alamadığı gemiyi Aliağa alıyor. Ülke ekonomisine büyük katkısı var bu sektörün... Mesela satılık fiyatı 150 milyon dolar olan gemiler, buraya söküme 5 milyon dolara geldi. Bunu alabilen tek merkez, Aliağa. Bu sektörün Aliağa'ya da çok faydası var; 2 bin kişi çalışıyor orada"

GEMİ, SÖKÜME YANAŞMADAN AÇIKTA İNCELENİYOR
Son olarak Brezilya'dan bir savaş gemisinin söküm için Aliağa'ya geldiğini belirten Başkan Acar, "Söküm için gelen gemide radyasyon, asbest belirlenmesi halinde, o gemi kabul edilmez. Geminin kontrolleri yapılmadan, Aliağa'ya girme şansı yok. O gemi radyasyonlu mu değil mi, bana bir şey demeleri lazım. Gemi, açıkta tutuluyor, uzmanlarca inceleniyor" dedi ve ekledi:

"Radyasyonlu olup olmadığını ben bilemem. Uluslararası normlar diyor ki, radyasyonluysa, sen bu gemiyi alamazsın! Ya da o gemiyi yola çıkarmazlar. Belgelerde sahtecilik varsa, o da yargının işi.  Onu bilemem. Diyorlar ki Aliağa'da hava kirliliği çok yüksek. Diyorum ki, hangi veriyle bunu söylüyorsunuz? Havadaki kirlilik Çiğli'den, Konak'tan, Bornova'dan daha mı yüksek? Dokuz Eylül Üniversitesi bir araştırma yapmış, Aliağa'da böyle bir kirlilik yok! Demir Çelik bölgesinde havada demir oranı yüksek ama Aliağa merkezde kirlilik yok. Evet; Aliağa'da fabrikalar var. Los Angeles'ta da fabrikalar var! Rafineri var Los Angeles'ta, bizde de var! Fabrikalarda bir sıkıntı varsa, uyarmak, gereğini yapmak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görevi. Gemi sökümde 15 yıl önceki teknolojiyle bugünkü gemi söküm arasında ciddi bir fark var"

BAKANLIĞIN HAVASI KİRLİ ŞEHİRLER LİSTESİNDE ALİAĞA YOK
"Vatandaşlardan hava kirliliği şikayeti geliyor mu?" sorusuna, Başkan Serkan Acar, şu yanıtı verdi:

"Hava kirliliği şikayeti, whatsapp üzerinden pek gelmiyor. Fakat Aliağa olarak baktığımızda, en önemli sorun olarak karşımıza, hava kirliliği çıkıyor. Şu anda yol, altyapı, trafik, otopark sorun kalemlerine baktığımızda, hava kirliliği birinci sırada geliyor. Hava kirliliğini neye göre değerlendiriyorlar? Kimi zaman kokudan şikayet ediyorlar. Belli dönemlerde o kokuyu hissediyoruz. Yağ fabrikasının yanında otursanız, yağ kokusundan rahatsız olursunuz. Bunun, olduğu iddia edilen hava kirliliğinin, insan sağlığına etkisi konusunda da bir algı var. Hava kirliliğinin sağlığa etkisini ancak bakanlık bilir. Aliağa'da hava kirliliği yok demiyorum. Hava kirliliğinin risk değerleri vardır. O risk değerlerini aşıp aşmadığına bakmak lazım. Bakanlığın her yıl yayınladığı havası kirli şehirler arasında Aliağa yok. En sıkıntılı yerimizin, Foça ile sınırda bulunan Demir Çelik fabrikalarının olduğu yer olduğunu kabul ediyorum"

 
Bir oğlun en zor görevi!
 
İzmirli muhtar CHP kürsüsünde!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CAKTAR 8 Nisan 2021 Perşembe 21:55

Başkan ACAR: "Aliağa''da hava kirliliği yok demiyorum. Hava kirliliğinin risk değerleri vardır. O risk değerlerini aşıp aşmadığına bakmak lazım. Bakanlığın her yıl yayınladığı havası kirli şehirler arasında Aliağa yok" demiş Aliağa''da hava kirliliği ölçen bir cihaz yok ki, kirlilik olup olmadığı bilinsin? Covit testi yapılmadan, Covitli hasta yoksa, Hava kirliliğin ölçen cihaz yoksa, hava kirliliği de olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
CAKTAR 8 Nisan 2021 Perşembe 21:51

"Vatandaşlardan hava kirliliği şikayeti geliyor mu?" sorusuna, Başkan Serkan Acar, şu yanıtı verdi: "Hava kirliliği şikayeti, whatsapp üzerinden pek gelmiyor. Fakat Aliağa olarak baktığımızda, en önemli sorun olarak karşımıza, hava kirliliği çıkıyor." demiş. Aliağa''da hava kirliği için şikayet merci biz değiliz de, hem de belediyemize yapılan bir şikayet yok de. Bu ne yaman çelişki böyle. Eğer Belediyeye Hava kirliliği şikayeti gelmiyorsa, bil ki şikayetin gereğini yapmadığınız, yapamıyacağınızdandır.

Yorumu oyla      2      3  
DUYARLI OL 7 Nisan 2021 Çarşamba 14:44

Brezilya donanmasına ait asbestli Sao Paulo uçak gemisi, sökülmek üzere Türkiye'ye getirilmektedir. Aliağa'da sökülecek gemide en az 600 ton asbest ile birlikte ağır metaller, toksik maddeler ve radyoaktif atıklar bulunmaktadır. Bu zehirli kimyasallar toprağa, suya ve havaya karışarak İzmir'i cehenneme çevirecektir. -Sağlıklı bir çevrede yaşamak, temel bir insan hakkıdır. -Asbest içeren bir gemi ülkemize sokulamaz. -Türkiye kimsenin hurdalığı ve çöplüğü değildir. -Tüm zehir yüklü gemilerin sökümüne hayır.

Yorumu oyla      2      3  
Burak 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:36

Ne yazık ki sektörün adı çıkmış 9 a inmez 8 e başkanım. Ama verdiğiniz veriler de şunu gösteriyor ki Aliağa daki endüstriyel tesisler azami düzeyde denetleniyor ve yapılması gerekeni yapıyorlar ki 2000 çalışan aileleri ile birlikte buradalar. Petkim, Socar, Tüpraş ve Gemi Söküm Bölgesi her geçen gün uluslararası normlara uyduklarını kanıtlıyorlar.

Yorumu oyla      2      4  
7 Nisan 2021 Çarşamba 08:15

İzmiri kirleten ilçe konumunda şu an aliağa.

Yorumu oyla      3      3  
6 Nisan 2021 Salı 16:57

Acaba neden?

Yorumu oyla      3      3  
VfV 6 Nisan 2021 Salı 16:00

Kimsenin almadığı gemileri evet sen alıyorsun. İşin trajikomik tarafı sen bunu anlamamışsın Serkan Bey. Bu senin büyüklüğünden gelmiyor. Pakistan, Bangladeş gibi üçüncü dünya ülkelerinin sırf dolar gelmesi uğruna çalışanlarının ve vatandaşının canını hiçe sayarak yaptığı bir işi sana yaptırıyor paralı dünya ülkeleri dolar karşılığında. Çok tehlikesiz ise belediye olarak söküm işine girip belediyeye gelir sağlayabilirsiniz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü gençlere evini açan ailelerle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uluslararası gençlik organizasyonu ...
Karabağlar’ın projeleri MODEKO’da
32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO), Fuar İzmir’de düzenlenen ...
Seferihisar'da camiler Ramazana ayına hazırlanıyor
Seferihisar Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi, tüm camilerde temizlik ...
 
Meslek Fabrikası’ndan kadına bir destek daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun ...
Yüz yüze fuar başladı: Sektörün kalbi İzmir’de atıyor
MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir’de başladı. ...
Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu’ndan ‘4 hafta tam kapanma’ çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ...
 
Depremzede yakınlarına 'manevi' desteğe iki komisyondan ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrası hayatını ...
Büyükşehir'den '23 Nisan' jesti: 1 hafta ücretsiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
İzmir Büyükşehir'den kahveciler 1250 TL'lik destek
İzmir ili sınırları içerisinde yer alan kahvehanecilere nakdi destek vermeyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva