HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2017 Cuma - 15:46

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu aklını başına al!

Başbakan Yıldırım, 'Kılıçdaroğlu ne diyor? '18 yaşında genç biri milletvekili olur mu canım?' Niye olmaz? Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al, bu gençlerin gücü senin bu direncini yerle bir eder. Gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu aklını başına al!

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'daki anayasa referandumu kapsamında Gümüşhane Atatürk Caddesi'nde düzenlenen mitingde halka seslendi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Şimdi bu 'Hayır'cılar tekrar piyasada. Türkiye ne zaman ayağa kalksa aynı çevreler 'Hayır' diyerek memleketin geleceğini karartıyor. Kılıçdaroğlu ne diyor? '18 yaşında genç biri milletvekili olur mu canım?' Niye olmaz? Ehliyet al oy kullan askere git evlen ama milletvekili olacaksın 18 daha küçüksün 19-20-21-22-23-24 yine yok. 25'i bitirene kadar. 18-25 yaş arasında 9 milyon gencimiz var. Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al, bu gençlerin gücü senin bu direncini yerle bir eder. Gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez.

''YENİ ANAYASA İLE YARGIDA ÇİFTBAŞLILIK BİTİYOR''

Yeni anayasa ile yargıda çiftbaşlılık bitiyor. Askeri yargı sivil yargı ortadan kalkıyor. Herkes adalet önünde eşit oluyor. Türkiye artık bir saniye bile kaybedemez. Yeni sistemde seçimler 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılacak. Burada söz veriyorum yeni anayasa ile birlikte Türkiye'nin 10 yıl içinde milli gelirini 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Türkiye'yi parmakla gösterilen ülkelerin arasına sokacağız.

''CHP, HİÇ ÇALIŞMAYI SEVMEZ''

Yüzde 30'la iktidar olmak yok en az yüzde 50. Seçmenin oyunun yarıdan fazlasını alacaksın. Çalışan iktidar olacak. CHP, hiç çalışmayı bunlar sevmez bunların hayatı konuşmakla geçiyor. Bu kabul edilince çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok gayret edecekler. Hiç alışmadıkları bir şey. Bu sisteme göre aynı gün seçim yapılacak seçimin biri yazın bir kışın değil. Aynı günde hem cumhurbaşkanı hem Meclis. Hem milletvekillerini hem cumhurbaşkanını seçim bittiği anda memleketi kim yönecek hemen belli oluyor. Sandıktan çıkıyor sizin desteğinizi alan işbaşı yapıyor. 5 yıl sonra severseniz bir daha seçersiniz. Ama ikinci dönemden sonra bir daha seçelim deseniz yine yok. 2 dönem 10 yıl. Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla bakanlarıyla hükümetine kuruyor başbakan artık olmayacak.

''AVRUPA'DA SON ZAMANLARDA DEMOKRASİDEN ESER YOK''

Bizde demokrasi var da Avrupa'da son zamanlarda demokrasiden eser yok. Bir bakıyorsunuz Hollanda, bakanımızın önünü kesiyor, atlarıyla, itleriyle oradaki soydaşlarımızın üzerine saldırıyor, darbediyor. Hani nerede demokrasi, hani nerede insan hakları Bu işler lafla olmuyor. Avrupa iki yüzlülük yapıyor. Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı alaşağı olurken sesi çıkmıyor, demokrasiyi hatırlamıyor. Bosna'da katliam olurken, soykırım olurken gözlerini kapıyor, insan hakları aklına gelmiyor, Suriyeli göçmenleri ülkelerine almamak için tekmeler atıyorlar, duvarlar örüyorlar, kıllarını kıpırdatmıyorlar.

''GERİ ADIM ATMAK YOK''

Geri adım atmak yok yeni anayasa ile yolumuza terörü bitirerek devam edeceğiz. Artık terör Türkiye'nin başını ağrıtmayacak gündeminde projeler olacak yollar köprüler tüneller olacak. Gümüşhane'nin gündeminde eserler icraatlar yeni hizmetler olacak.'' 

 
Göztepe: Kazanan dostluk olacak
 
Libya'da batan gemiden İzmir'e ateş düştü!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mart 2017 Cumartesi 12:22

Vekiller 40 yıl çalışıp emekli mi oluyor zannediyorsun ? 😀😆 en az 2 yıl vekil olanlar vekil emekli maaşı almaya hak kazanıyorlar. Elbette ki 2 yıl sonunda emekli maaşı almıyorlar ancak başka bir işte de çalışsa primlerini vekil maaşına göre yatırabiliyor ve sonunda da yüksek emekli maaşı alıyorlar. CHP nin 18 yaşa itirazı garibanın çocukları değil belli bir kesimin bu fırsattan yararlanacak olmasıdır.

Yorumu oyla      11      5  
18 Mart 2017 Cumartesi 00:50

kısa sürede emekli olmuyor bu bilgi yanlış gün ve yaşını dolduracak bunu sgk uzmanına sorun böyledir.diyelim bir dönem seçildi birdaha seçilemedi emekli olmuyor.yaşını bekliyecek ve günü tamamlıyacak.sonra sadece 18 yaş niye chp tarafından eleştiri konusu olmuş 19 20 21 22 23 24 25 yaş gurubu arasınada olabilir .sanki kaç kişi seçeceklerki 10 geçmeź.neden hep erkek aday genç kızlarda seçilebilir.

Yorumu oyla      12      6  
Kararsız 17 Mart 2017 Cuma 20:12

Herkes kararsızların yüzdesini açıklıyor.Bu kararsızların 15 yıldır hangi partiye oy verdiğini açıklasalar gerçeğe yakın rakamları vatandaş bilecek. Ekonomi verileri daha çok kararsızları hergün sayıyı arttırıyor. Sanayici-esnaf-vatandaş sonuç kararsız nedeni ekonomi

Yorumu oyla      11      5  
17 Mart 2017 Cuma 19:14

18 yaşında vekil olabiliyorsa cumhurbaşkanı da seçilebilsin. niye yüksek yaş sınırı var, yoksa gençlere güvenilmiyor mu ? 18 yaşında vekil olacak kişi ömür boyu askerlik yapmayacak, kısa sürede emekli olup yüksek emekli maaşı alabilecek, ömür boyu sağlık güvencesi de ... şimdi millette acaba piyango bize çıkar mı diye bekliyor. olayın bir başka boyutu da ilk defa oy kullanacak gençlerin oyunu almak.

Yorumu oyla      12      6  
17 Mart 2017 Cuma 17:41

18 yaş için doğru söylüyor Başbakan Atatürk geleceği gençlere emanet etmiş diyeceksiniz .ama seçilmeye gelince karşı çıkacaksınız.ve gençlerin siyasete önüne set koyacaksınız .chp garibanın çocuğunu göstersin .sosyal demokrat bir parti olduğunu göstersin bünün üzerinde siyaset yaptıkça gençlerden tepki alacakları akılarına gelmiyorum Chp yöneticilerin aklına .

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: Biz sistemin önemini anlattıkça…
AK Parti İzmir Milletvekili saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Sürekli, ...
Baykal'dan 'o sözlere' açıklama
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Trabzon'da söylediği "Böyle bir ...
CHP'li Özel referandum anketi sonuçlarını açıkladı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, referandumla ...
 
'Ellerindeki resimlerle konvoyumda beni aramışlar'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Hollanda'nın skandal tavrıyla ...
Başbakan’ın Başdanışmanı da İzmir’de sahaya indi!
Başbakan Binali Yıldırım’ın Başdanışmanı Ömer Sertbaş İzmir’de referandum ...
Başbakan Yıldırım: 3-5 de onlara bırak!
Bir kişinin "Trabzon yüzde 70 olacak" demesi üzerine Başbakan Yıldırım ...
 
AK Partili Kaya’dan Alsancak mesaisi: İzmir’in refleksine güveniyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Alsancak'ta gerçekleştirdiği ...
CHP’de İzmirli 10 belediye başkanına özel görev: Kim/hangi ile gidecek?
Genel Merkezin geçtiğimiz günlerde milletvekillerine partinin güçsüz olduğu ...
AK Parti İzmir'de gövde gösterisine hazırlanıyor: Nisan ayında...
Anayasa değişikliği için sandık başına gidilecek 16 Nisan öncesinde hükümet ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva