HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2018 Çarşamba - 13:30

Başbakan Yıldırım'dan İzmir mesajları: Orayı da başlarına yıkacağız!

Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı'yla terörü Suriye'de yok etik. Afrin Harekatıyla ay yıldızlı bayrağımızı da diktik, orasını terörden temizledik. Şimdi sıra Kandil'de, orayı da başlarına yıkacağız. Bu terör, Türklerin de Kürtlerin de başının belasıdır" dedi.

Başbakan Yıldırım dan İzmir mesajları: Orayı da başlarına yıkacağız!

Seçim çalışmalarını İzmir'de sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun düzenlediği Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası'nın açılış töreninden sonra AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı binasına geçti. Burada ilçe binasının açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım, otobüs üzerinden yaptığı konuşmasına, "Heyecan dorukta, heyecanınız eksilmesin, artarak devam etsin. 16 yıl dile kolay. 16 yıl önce doğan yavrularımız bugün oy verme yaşına yaklaştı" sözleriyle başladı. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hem ülkemizi kalkındırmak, geliştirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak hem de bir yandan darbelerle FETÖ'yle mücadele ede ede bugünlere geldik. İnşallah budan sonra da emin adımlarla yeni hükümet sistemiyle de ülkemizin aydınlık yarınları için 100. yıl hedefleri için canla başla, karalılıkla, birlikte bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz. Hazır mısın İzmir? Geçler siz bugünümüz, yarınımız, aydınlık yarınlarımızsınız. Bu ülkeyi siz teslim alacaksınız. Bu ülkede bölücülere hayat yok, teröristlere hayat yok, darbecilere hayat yok. Bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet var."

Binali Yıldırım, "2 yıldır Başbakanınız olarak hem İzmir'ime hem de Türkiye'ye, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hizmet ediyoruz. 2 yıl çok konuşulacak bir 2 yıl oldu. 2 yılda neler geldi neler geçti. Başımıza pişmiş tavuğun başına gelmeyenler geldi" dedi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"2'nci ayımızda 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ama İzmir, Türkiye o gece ayaktaydı, ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz, alçaklara hak ettiği dersi verdiniz. Hemen sonra Fırat Kalkanı'yla terörü Suriye'de yok etik. Afrin Harekatıyla ay yıldızlı bayrağımızı da diktik, orasını terörden temizledik. Şimdi sıra Kandil'de, orayı da başlarına yıkacağız, buna aht ettik. Memleketimize, ülkemize zarar veren bu insanlara hak tanımayacağız. O alçaklar proje terör örgütüdür. Bu terör Türklerin de Kürtlerin de başının belasıdır. Bu tetör örgütünü yok etmek boynumuzun borcudur. Geleceğimizi karartan bu şer odaklarına karşı bir oluyor muyuz?"

MUHTARLARLA BULUŞTU
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Balçova'da 'Muhtarlar Buluşması'nda imar barışıyla ilgili olarak ''Cumhuriyet tarihinin en büyük barışıdır bu. Artık vatandaşlar, belediyeler, devlet el sıkışıyor. Geçmişteki bütün eksikleri, yanlışları bir tarafa bırakıyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz'' dedi. Toplantıya Başbakan Yıldırım ile bir muhtar arasındaki diyalog damga vurdu. Bir muhtar, telefonlarının çalışmadığından dert yandı, Başbakan da ''Şu hale bak, telefon kablolarını bile çalıyorlar ya. Sen onları yazdır hemen halledelim'' cevabını verdi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

''Kararınızı sonunda vereceksiniz. Bakıyorum adayların ortak bir söylemi var. Hepsinin ortak söylemi muhalefet adaylarının Recep Tayyip Erdoğan’ı indirelim de ne olursa olsun. Bu tesadüf mü? Bazı dış mihraklar da aynı şeyi söylüyor. Niye? Recep Tayyip Erdoğan onların burada rahatça at oynatmasına izin vermiyor. Onun için rahatsız oluyorlar. 'Bizim Türkiye ile problemimiz yok, bizim problemimiz Recep Tayyip Erdoğan' diyorlar. Bizim adaylar da bunu söylüyor. Ne kadar tesadüf. Onlara inat milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin cumhurbaşkanı seçecek miyiz sayın muhtarlarım…

BOŞA UĞRAŞIYORLAR
'Yapılan projeleri durduracağız' diyorlar. 'Külliye’yi yıkacağız, Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız, hızlı trene ne lüzum var' diyorlar. 'Yerli otomobil projesi ilkelliktir' diyorlar. Yapılanı bozmak, işleri durdurmak milletin faydasına olan her şeyi durdurmak bu ne biçim iş? Böyle bir siyaset olur mu? Böyle bu ülkeye hizmet edilir mi? Meydanlarda söylenenler bunlar.

Bakın ne yaparsa yapsınlar boşa uğraşıyorlar. Bu millet yapılanları biliyor, bu yapılanlara da kimsenin dokunmasına izin vermez. Onlar istediği kadar söylesin.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK BARIŞI
İmar barışını çıkardık. Sizden önemli ricam bu. Bunu anlatın. Bütün hemşehrilerinize bunu anlatın. Cumhuriyet tarihinin en büyük barışıdır bu. Artık vatandaşlar, belediyeler, devlet el sıkışıyor. Geçmişteki bütün eksikleri, yanlışları bir tarafa bırakıyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz. Mülkiyet problemi olanlar, imara aykırılıkları olanlar, başkasının yerine hazine, orman, vakıf inşaat yapmış olanlar, kat mülkiyeti olmayanlar hepsi bu imar barışı içerisinde çözüme kavuşturuluyor. Bu sadece bir başlangıç.

İKİNCİ ADIM ADA BAZINDA YERİNDE DÖNÜŞÜM
Bunun ikinci adımı da buralarda ada bazında yerinde dönüşüme tabii olacak. Önce bir adanın ihtiyacı kadar konut bir yere yapılacak. O adadaki bütün yaşayanlar rızasıyla oraya taşınacak, o ada tamamen yeni baştan yapılıp herkes önceden sahip olduğu hakları koruyarak yeni yere geçecek. Yeni yerde ortak alanlar olacak.

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ
Benim başbakanlığım bu seçimlerde sona eriyor. Ama İzmir’e olan sorumluluğum devam ediyor, hem de artarak devam ediyor. Bu makamlar gelip geçicidir. Ama İzmir milletvekili olarak ben bana destek veren hemşerilerimin her türlü sorunuyla daha artan bir şekilde ilgileneceğim. Bunun için daha çok vaktimiz olacak, daha çok bir araya geleceğiz. İzmir için hayallerimizi hayata geçireceğiz.

TELEFON KABLOLARINI BİLE ÇALIYORLAR
Şu hale bak, telefon kablolarını bile çalıyorlar ya. Sen onları yazdır hemen halledelim. Bak, Konak Tüneltepe Mahallesi'nde de yarısının interneti yokmuş...

Burada Telekom Müdürü yok mu kardeşim? Buna bir an önce bakın. Bütün telefon, internet ile ilgili sorunları çıkarken yazın.

Bir ay içinde çözülmezse ben tekrar konuşacağım sizlerle. Bu devirde internet, telefon sorunu olur mu?

Bir kere sabit telefon eskisi kadar kullanılmıyor. Masrafları değmiyor. Çünkü sabit telefona cevap veren yok. Ama yine de evde olması lazım. Şu anda nüfusun yüzde 95'i cep telefonu kullanıyor. Evdeyken bile cep telefonu kullanıyoruz değil mi?

İnternet ve cep telefonu meselesi İzmir'in her tarafında halledilmesi lazım. Varsa ki var olduğunu görüyorum, burada duydum muhtarlardan. Biraz sonra çağırdılar telefon şirketinin yöneticileri bu bilgileri alıp hemen takiplerine başlayacağız.

E-devlet ile büyük kolaylıklar oldu. Biraz muhtarların aleyhine oldu. Eskiden kağıtlar falan veriyorduk, üç beş kuruş alınıyordu, o azaldı.''

(Hürriyet, DHA)

 
MHP Milletvekili Adayı Bulut: Yolumuz Atatürk'ün yolu
 
Kuşadası'da kaçak göçmen operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 20 Haziran 2018 Çarşamba 15:53

sin sin sin kaf kaf kaf... tamam...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Milletvekili Adayı Bulut: Yolumuz Atatürk'ün yolu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Cumhur ...
Erdoğan'dan flaş İzmir paylaşımı: Küresel ölçekte....
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'e teknoloji üssü inşa ediyoruz. ...
AK Partili Eroğlu: Oylarımızı güvenli geleceğe atalım
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu, 15 Temmuz hain darbe ...
 
İnce: Balkon konuşması yapacağım ama balkonda...
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'da ulusal gazete ve ...
AK Parti’nin adayı Battal’dan 24 Haziran mesajı: İzmir’de zafer ruhu var!
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Koray Battal, sahada kendilerine ...
MHP'li başkan Karataş: İzmir bu kez CHP'yi cezalandıracak!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Cumhur ...
 
AK Gençlik'ten Kordon'da Dünya Kupası daveti
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Dünya Kupası coşkusunu Kordon’a taşıdı. ...
İzmir'in o ilçesinde 'ful depo' krizi! CHP'den AK Partili belediyeye çok sert tepki
CHP Menderes İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada AK Parti’nin seçim ...
CHP'li Sındır: 24 Haziran’da sandıkta hesap sorun
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva