HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2017 Perşembe - 15:53

Başbakan: Dünya 5'ten büyük diyemeyenler...

Başbakan Yıldırım, "Daha iki gün önce Suriye'de 100'ü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk, yüzleri gülümseyen, bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur. 'Dünya beşten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu."

Başbakan: Dünya 5 ten büyük diyemeyenler...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, "Daha iki gün önce Suriye'de bir seferde 100'ü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk, gözleri açık, yüzleri gülümseyen, hiçbir şeyden haberi olmayan bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. 'Dünya beşten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Birileri devletleriyle, örgütleriyle coğrafyamızı kana buluyor, yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar. Oyun büyük, tezgah büyük, oyun acımasız. Bu oyunları planlayanlar, kendilerine en büyük engeli de Türkiye olarak görüyor." dedi.

"Yalan dolanla iktidar olunmaz"
"Atatürk'ün partisi CHP'nin hali pek parlak değil. Onlar da bu 'Hayır'cıların arkasına takılmış nereye gittiği belli değil." diyen Yıldırım, "Her gittiği yerde yeni bir şey uyduruyor. Bugün de bir yerde '16 Nisan'da evet verirseniz bütün tarlalarınıza, arazilerinize Recep Tayyip Erdoğan el koyacak.' İnanıyor musunuz? İnsanlarla dalga mı geçiyorsunuz? Bu kadar yalan, dolan olur mu? Sen bu milleti bir şeyden anlamaz mı zannediyorsun? Bırak bunları da biraz çalış. Yalan dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla olur." şeklinde konuştu.

"Biz hizmet etmekten yorulmayız"
Başbakan Yıldırım, "AK Parti Türkiye'yi karanlıklardan aydınlığa taşıyan büyük değişimin, kutlu yürüyüşün mimarı oldu. Türkiye'yi hayal bile edilemeyecek başarılara taşıdık, çok büyük hizmetler getirdik. Biz hizmet etmekten yorulmayız." dedi.

Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi:

"Türküler, şarkılar yasaktı, anaların çocuklarıyla konuşması yasaktı. Eski Türkiye'de farklı dilde müzik kasetleri silah, uyuşturucu gibi tezgah altından satılırdı. Hamdolsun bunların hepsi bitti, tarih oldu"

 "2002 yılında Kilis'te ihracat diye bir şey yoktu." ifadesini kullanan Yıldırım, "Bugün Kilis 2016'da 104 milyon dolarlık ihracat yaptı. Kilis'e eğitim alanında 600 derslik, bin 150 konut, 10 spor tesisi yaptık." dedi.

 "Bu kadar yalan dolan olur mu kardeşim"
Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak, "Kahvecilerle bir araya geliyor, 'Kahveleriniz kapanacak, sakın 'evet' demeyin', taksicilerle bir araya geliyor, 'Taksilerin ruhsatları, hatları iptal olacak aman 'evet' demeyin', muhtarlarla bir araya geliyor 'Muhtarlıklar kapanacak diyor'. Bu kadar yalan dolan olur mu kardeşim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Biz diyoruz ki 'Türkiye büyüsün', onlar diyor ki 'Küçük olsun bizim olsun'. Biz diyoruz ki 'Daha güçlü bir Türkiye olsun', onlar diyor ki 'Türkiye yerinde saysın'. Biz diyoruz ki 'İstikrar kalıcı hale gelsin'. Bu hayalleri kuruyoruz, biz 2023 hedeflerinin ve daha sonrasının hazırlığını yapıyoruz, onlar ise Türkiye'nin bugünkü geldiği noktayı bile görmekten acizler."

"Yeni idare sisteminde paralel devletler, çeteler olmayacak." diyen Yıldırım, "Yeni idare sisteminde sıfır sorumlulukla yüzde 100 yetki sahibi olunmayacak ve böylece Türkiye zaman kaybetmeyecek, bölgesinde daha güçlü hale gelecek. Sadece Türkiye'deki sorunların değil, Suriye'deki, Irak'taki, bölgemizdeki her türlü sorunun da üstesinden geleceğiz." şeklinde konuştu.

 
Gizemli koku liseyi karıştırdı! O iddia şoke etti
 
Bakan Arslan’dan İZBAN müjdesi: Marmaray’dan…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'80 milyonu temsil etmezse felaket olur'
Anayasa değişikliğinin tek adam rejimi getireceğini söyleyen CHP Genel ...
İzmir’de MHP’nin ‘evet aracı'na saldırı
MHP Narlıdere İlçe Başkanlığına ait, 16 Nisan'da yapılacak referandum ...
Gündoğdu’da miting mesaisi: Sahne yükseliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın 9 Nisan ...
 
Bakan Arslan’dan 16 Nisan çağrısı: Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakın ve…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, referanduma ilişkin, "Görüşünüz ...
‘Cumhuriyet’ iddianamesinden: Balbay’ın o tweet’i delil sayıldı!
İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın geçmiş dönemde attığı tweet Cumhuriyet ...
Sürekli: Bu modelde hem hükümeti hem de yasama organını...
Yeni bir hükümet modeli inşa edildiğini anlatan Sürekli, ”Bu modelde hem ...
 
Özfatura'dan yeni anayasa için 'proje' iddiası!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen toplantıda vatandaşları referandumda ...
Türkeş'ten 'kontrollü darbe' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Türkeş, Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' iddialarına ...
Karataş’tan CHP ve HDP’ye ‘bölücülük’ çıkışı!
Karataş, “CHP ve HDP Anayasasını unutmadık. Bölücülüğü belgesi işte o ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva