HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2013 Çarşamba - 14:24

Balkan Platformu’nda şimdi de sahte imza krizi!

Yerel seçim öncesi kurulan Balkan Rumeli Platformu’nun siyasi partilere gönderdiği ifade edilen ‘desteklenecek adaylar’ konusundaki tartışmalar sürüyor. Belgede imzası bulunan isimler arasında yer alan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, “Kimsenin oyuna ipotek koyamayız. Benim yerime sahte imza atmışlar” dedi. Pehlivanoğlu, sorumluların da istifasının istediğini söyledi.

Balkan Platformu’nda şimdi de sahte imza krizi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesinde İzmir’de siyaset kulislerinin karışmasına neden olan Balkan-Rumeli hamlesinin ardından çıkan kargaşa hız kesmeden sürüyor.

- BALKAN PLATFORMU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA 3 İSİM…

Seçim öncesi 5 federasyon ve 43 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu “Balkan Rumeli Platformu” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmişti. Ziyaret öncesi Platform Başkanı İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nun da imzasının bulunduğu “aday talep yazısı” gündeme bomba gibi düşmüştü.  Ege Balkan-Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığı görevini de yürüten Pehlivanoğlu’nun yanında platform yöneticileri Ömür Şanlı, Gürol Türkmentepe ve Ekrem Selimler’in de imzasının yer alması platformu karıştırırken yeni açıklamalar geldi. Önceki gün bir araya gelen platform yönetim kurulu ortak açıklama yapma kararı aldı.
 
HADLERİNİ AŞMIŞLAR!
Platform Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu yaptığı açıklamada şok bir iddiada bulunarak CHP ve AK Parti’ye gönderilen iki belgede imzasının taklit edildiğini, sahte olduğunu belirtti.



Pehlivanoğlu yaptığı açıklamada: “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki platformumuzun hiçbir siyasi partiye şu veya bu aday adayının gösterilmesi ile ilgili hiçbir talebi ya da önerisi olmamıştır. İcra Kurulu’nda dahi gündeme gelmemiştir. Bu konuda hiçbir kişiye ya da kişilere yetki verilmemiştir. Bu tür girişimlerin siyasi açıdan etik olmadığını, siyaset yapan emekçilerin emeğine saygısızlık olduğunu ve siyasi partilerin kendi organlarında bu konuların karara bağlandığının bilincinde olduğumuzu vurgulamak isterim. Platformumuza bağlı sivil toplum örgütlerine ait üyelerin oylarını ipotek altına almamız mümkün olmadığı gibi, camiamız mensuplarının kendi ailelerinde daha bu konu hakkında baskı unsuru yapılması söz konusu olamaz. Balkan camiası kenti yönetecek kişilerin yeteneğini ve tecrübesini araştırır. Bu vasıfları ne kadar olumlu ise destek için de o kadar olumlu bakar. Hal böyle iken icra kurulumuzun bazı üyeleri hadlerini aşarak sözde bazı partilerin genel merkezlerine gönderildiği söylenen mektup hazırlayarak üstelik adımın yazılı olduğu yere sahte imza atarak Balkan camiasını ve şahsımı lekelemiştir. Bu olayı görüşmek için icra kurulumuz toplanmış, basında yer alan mektupta imzaları bulunan icra kurulu üyelerinin savunmaları alınıp istifalarının istenilmesine ve bu mektubun icra kurulu kararı olmadığını ilgili siyasi parti merkezlerine bildirilmesi yönünde karar alınmıştır” dedi.
 
Pehlivanoğlu yaptığı değerlendirmede ‘imza’ konusuna özel vurgu yaptı. Pehlivaoğlu, “Görevim gereği her gün yüzden fazla imza atmaktayım. İmzalarımı atacağım kalemin ve mürekkebim hiçbir zaman değişmemiştir” ifadelerini kullandı.
 
Pehlivanoğlu ayrıca Platform Dönem Başkanı haricinde üç adet aynı imzayı atarak olayı tescilledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ BOŞNAK 28 Kasım 2013 Perşembe 09:21

Pehlivanoğlu madem imza kendinin olmadığını söylüyor daha ileri giderek dava açması gerekmezmi.Bunların hepsi aynı hepsi yaramaz kendi çıkarları herşeyin üzerinde bu kişilerin.Ömür Şanlı değilmi çıkarı için AKEPE ye geçen.Belediye başkanlı bekliyor.Bu kişileri ciddiye almayın aslında haklılıklarının ispat yolu mahkeme yürekleri yetiyorsa dava açsınlar.Pehlivanoğlu yönetimi sahte imza atmakla suçluyor.yönetim onu yürekleri yetiyorsa delikanlılarsa mahkemeye başvursunlar. Ak mı karamı ortaya çıkar.

Yorumu oyla      12      6  
can soysal 27 Kasım 2013 Çarşamba 17:33

yani anlamadım ,bu sahte imzaları pehlivanoğlunun dışındaki platform üyelerimi atmışlar.ayrıca bu üçlü kendileride aday oldukları halde başkalarını niye destekliyorlar.ben balkan kökenli değilim.ama bu olaydan sonra bu platforma güvenim sarsılmış durumda.bu arkadaşları gördüğüm listelere oy vermiyeceğim .

Yorumu oyla      19      8  
ne demiştik 27 Kasım 2013 Çarşamba 15:40

bu olayın üç isme zararı olur demiştik. ne oldu? külliyen zararı oldu. ne dersiniz?

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çölaşan’dan çok konuşulacak dershane yazısı: Kaseti gördüm!
Hükümet ile cemaat arasında çıkan büyük dershane tartışmasında dillendirilen ...
Yine gergin zirve: Dershaneciler tebeşir kırdı!
MEB’in İstanbul bölgesi bilgilendirme toplantısı da gergin geçti. Toplantının ...
İzmir’in Gezi davasında flaş gelişme: 2 tahliye
Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonların ardından ...
 
Yeni Asır’dan ‘yok artık’ dedirten ‘kader günü’ bombası!
Kentin 119 yıllık gazetesi, İzmir’in sağlık temasıyla yola çıktığı EXPO’da ...
Jandarma kontrolünde El Kaide'ye!
“Suriye’ye jandarma kontrolünde silah gönderiyorsunuz” diyen CHP liderinin ...
Kablo çalarken canından oldu!
Zonguldak'ta bakır kablo çalmak için çıktığı elektrik direğinde akıma ...
 
Yok böyle kaza: Üst geçitte bir damper!
İstanbul Pendik'te seyir halindeyken damperi açılan hafriyat kamyonu üst ...
Milli Kütüphane'de skandal: 346 bin kitap...
Ankara'daki Milli Kütüphanede, kapısı 10 yıldır hiç açılmamış üç depo ...
Marmara’da deprem paniği: Art arda üç kez!
Tekirdağ'da saat 06.13'te merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olan 4.7 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva