HABERLER>SPOR
4 Ağustos 2020 Salı - 20:18

BAL Ligi değil BAL'lı birlik!

Bölgesel Amatör Lig kulüplerinin temsilcileri, TFF önünde eylem yaparak, düşmenin kaldırması ve BAL'dan bazı ikinci, üçüncü, dördüncü sıradaki takımların üst lige alınmasına tepki gösterdi

BAL Ligi değil BAL lı birlik!

EGEDESONSÖZ - Bölgesel Amatör Lig (BAL) kulüpleri temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun liglerden küme düşmenin kaldırılması ve Bölgesel Amatör Lig'lerde bazı ikinci, üçüncü ve dördüncü sıradaki takımların bir üst lige çıkarılması kararına tepki gösterdi. Çiğli Belediyespor Asbaşkanı Deniz Çıtak, "Bu ligin adı BAL Ligi değil, Ballı birlik haline geldi" dedi.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) kulüpleri temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. TFF'nin Riva'daki tesislerinin önündeki basın açıklamasına, Çiğli Belediyespor, 1074 Çankırıspor, DSİ Karadenizspor, Ankara TKİ Spor, Yunus Emre Belediyespor kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı.Kulüp temsilcileri adına konuşan Çiğli Belediyespor Asbaşkanı Deniz Çıtak, "Bu işin statüsünde 3 puan statüsü dünyanın hangi ülkesinde var? Bunu açıklarlarsa biz bütün itirazlarımızı geri çekeceğiz" dedi. "Bizler görüş ve önerilerimizi sunmak için randevu talep etmemize rağmen karşılık bulamadık. Biz buraya milletvekilleriyle değil, milletin kendisiyle geldik" diyen Çıtak şunları söyledi: 

ÇİĞLİ'NİN HAKKINI İSTİYORUZ
"Üç aydır uykularımızı kaçıran bu süreci yaşıyoruz. Buradaki en büyük sıkıntımız şu: Bizim ligimizin adı TFF BAL Lig, Bölgesel Amatörlük. Ama TFF bizi muhatap almıyor.  Bu ligin adı bu aldıkları karardan sonra BAL Lig değil, Ballı birlik haline geldi. Çünkü Nihat Özdemir’in söylemine göre 'şampiyonluklar sahada kazanılır' dendi. Biz de maçlarımızı oynamamız için defalarca başvurmamıza rağmen 3. Lig Play-Off oynattılar. Bize Play-Off oynatmadılar. Bu işin statüsünde 3 puan statüsü dünyanın hangi ülkesinde var? Bunu açıklarlarsa biz bütün itirazlarımızı geri çekeceğiz. 3 puan statüsü adrese teslim bir iştir. Biz bunu kabul edemeyiz. 200 bin nüfusu geçmiş bir Çiğli’nin hakkını aramak zorundayız. Bu insanların haklarını yediremeyiz. 12 puanlık bir avantaj var. Herkes şampiyon olabilir. Herkesin iddiası var bizim de iddiamız var. Neye göre 3 puan olarak belirlendi? Şu anda benim rakibim lider. 3. Lige çıkan Yalova takımının 4 maçının tamamını Federasyon yeneceğini mi düşünüyor. Veya DSİ Karadeniz’in oradaki 4 puanlık farkı kapatamayacağını mı düşünüyor? Bunu önceden nasıl öngörebiliyor? Biz bu haksızlığı, hukuksuzluğu üç ay öncesinden söylemiştik. Adalet siyasal bir kavram değildir. Herkese lazım olacak. 3. Lige çıkan tüm takımları tebrik ediyorum. Ama biz buraya milletvekilleriyle değil, milletin kendisiyle geldik. Masa başında hiçbir şey istemiyoruz. Var olan hakkımızı talep ediyoruz. Biz hakkımızı helal etmiyoruz."

 
Bayraklı meclisinde kentsel dönüşüm gerginliği
 
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Kurban Bayramı’nda 2 ton et dağıttık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da Cenk Fransa'ya uçtu
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'ın genç defans oyuncusu Cenk Özkaçar, Fransa'ya gitti.
Süper Lig'de harcama limitleri belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig kulüplerinin gelecek sezon ...
Altınordulu Oğulcan'a Trabzonspor talip
TFF 1'inci Lig'de futbolcu fabrikası haline gelen Altınordu'nun öz kaynaklarından ...
 
Karşıyaka’da Tolungüç inanıyor
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup’ta geçen sezon Play-Off finali oynayan Karşıyaka’da ...
Menemenspor Bahattin'i istiyor
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Ekol Göz Menemenspor transferde rotayı forvete ...
Göztepe Wilczek için talip bekliyor
Süper Lig'de 2020-2021 sezonuna iddalı bir kadroyla girmeyi hedefleyen ...
 
Göztepe'den Serdar Gürler'e teşekkürlü veda
Süper Lig ekiplerinden Göztepe, kiralık sözleşmesi sona eren Serdar Gürler'e teşekkür etti.
Halı sahalarda korona tedbirleri
Halı Saha Futbol Federasyonu, yarın açılacak tesislerde koronavirüsten ...
Göztepe'den transferde ilk hamle!
Beto, Castro, Jerome, Reis ve Deniz'le de resmen yollarını ayıran Göztepe'nin, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva