HABERLER>EKONOMİ
3 Nisan 2019 Çarşamba - 11:00

Bakanlıktan flaş İzmir kararı: O alanlar imara mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İzmir’in Buca İlçesi’nde ‘doğal sit alanı’ olan bazı yerleri ‘sürdürülebilir alan’ haline getirdi. Karara  göre birçok alanda imar düzenlemesi dahil inşaat yapma imkanı geldi.

Bakanlıktan flaş İzmir kararı: O alanlar imara mı açılacak?

EGEDESONSÖZ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü ülke genelindeki SİT alanlarının vasıf değişiklikleri ilan edilmeye başladı. Çeşme, Foça, Karaburun, Aliağa, Çiğli ve Menemen gibi ilçelerde hazırlıkları tamamlanan alanların ilanı beklenirken şehir merkezlerinde düzenlemeler ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, aldığı bir karar ile Buca İlçesi, Doğal Sit Alanının koruma statüsünün "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmesi ve İnönü Mahallesi 129 ada 4, 123 ada 92, 574 ada 167, 7151 ada 1, Tınaztepe Mahallesi 282 ada 120, 282 ada 16, 678 ada 99, Dumlupınar Mahallesi 75 ada 1, 70 ada 3, 88 ada 1 ve 695 ada 6 parsellerdeki doğal sit alanı statüsünün kaldırılmasını içeren kararı ilan etti.   İzmir I Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun resmi kararı Cumhurbaşkanlığı oluru ile duyuruldu.

İŞTE O ALANLAR
Resmi evraklarda ve imzalı belgelerde harita ve rakamlarla ifade edilen alanlar İzmir ve Bucalıların yakından tanıdığı yerler çıktı. Karara göre, SİT derecesi düşürülen yerlerin başında İnönü Mahallesi’nde bulunan Buca Heykel’deki Hancı Tesisleri’nin olduğu alan geliyor.  Yine, Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı döneminde imza toplanan ve Şifa Üniversitesi’ne verilmesine tepki gösterilen tarihi köşkün de derecesi düşürüldü.  FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Şifa Üniversitesi’nden alınarak SGK’ya verilen köşk halen kuma kurumu olarak hizmet veriyor. Eski Başkan Tatı ve belediye meclisi o dönem köşkün belediye tahsis edilmesini istemiş fakat bakanlık onayıyla hastane olarak kullanıştı.  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise dönemin SGK İl Müdürü ve kararda imzası bulunanlar bir süre ceza evinde kaldı ve görevlerinden ihraç edilmişti.

Kararda yer alan listede ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin tamamı ve Rees Köşkü, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin içerisinde bulunan ve içerisinde Forbes Köşkü de olan alan, Buca Tınaztepe Mahallesi’ndeki eski kız yetiştirme yurdu tarihi papaz okulu, kilisenin yanında yer alan kafe ve hukuk fakültesinin tamamı,  tarihi baltacı malikânesinin içerisinde olduğu Buca orta okulu ve lisesi alanı ve Hasanağa Bahçesi’nin bulunduğu bölge bulunuyor.

'KÖTÜ KOKULAR ALIYORUM'
SİT derecesi değiştirilen ve “sürdürülebilir” hale getirilen yerlerde düşük yoğunluklu yapılar inşa edilebiliyor. İmar düzenlemesi ve inşaat hakkı verilen yerlerde yeni planlar ile çalışmaların önü açılabiliyor.

Duruma tepki gösteren ve düzenlemelere dikkat çeken eski Belediye Başkanı Ercan Tatı çağrıda bulundu. Tatı, “Bu işten kötü kokular alıyorum. Yıllar önceki de Jonh Köşkü mücadelemizi vermiştik. O dönem ansımız yaver gitti ve peşkeş durdu. Bu alanlara iyi bakılmalı ve incelenmelidir. Unutmayım başka Buca yok ve biz bu tarihi ve doğal güzellikleri nasıl dedemizden miras aldıysak torunlarımıza miras bırakmalıyız. Bu konuda tüm Buca halkını, STK’ları ve  tüm siyasi partileri olayı incelemek ve takip etmek üzere göreve davet ediyorum” dedi. 

 
Çeşme'de Ot Festivali zamanı: Programda neler var?
 
AASSM'de Cahit Berkay rüzgarı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaylacık 3 Nisan 2019 Çarşamba 22:37

ERCAN TATI HEP HAKLIYDI AMA ONU BUCA HALKI DEĞİL PARTİSİ YEDİ MALUM CHP DE DOĞRU YERİNİ ZOR BULUR

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 3 Nisan 2019 Çarşamba 15:39

Yiğit isimli yorumcu, koca Bucada hastane yapacak yer mi yok? Hasanağada da mı hastane var? saçmalamayın. İstanbulun içine ettiniz sıra İzmire mi geldi?

Yorumu oyla      15      5  
TC misafir 3 Nisan 2019 Çarşamba 15:32

Katliam hazırlığı. Halk olarak buna gerekli tepkiyi göstermemiz gerekir. Bu alanlar Bucanın ender yeşil alanları ve ilçenin nefes alabileceği nadir alanlardır. İnsanlar Hasanağa parkı gibi alanlar beklerken Ankaradan biri kafasına göre bizim yaşam alanlarımıza müdahale ediyor akıl alır gibi değil. Akp kazansaydı daha da beteri olurdu. Bıktık sizin rant siyasetinizden ne yeşil alan bıraktınız ne doğa? Napolyon kesildiniz başımıza işiniz gücünüz, aklınız fikriniz para para para!

Yorumu oyla      13      5  
Hür Düşünce 3 Nisan 2019 Çarşamba 13:29

Hasan Ağa'nın mezarı Buca eski mezarlıkta- Rahmetlinin kalmışsa 1 - 2 kemiği- mutlaka sızlıyordur bu ara. Adam uzun seneler önce halkın ağaç altında gezmesi- dinlenmesi için bir park yaptırıyor- Şimdi oraya inşaat mı yaptırılacak ?

Yorumu oyla      12      5  
Aliş 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:44

Vay be ak parti bucayı alsaydı ,her yere avm,residence mı yapacaklar dı?bucanın simgesi forbes köşkü şimdi yıkılacak mı?konuyu açıklıyabilirmisiniz

Yorumu oyla      12      5  
eyyüp 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:39

dakika bir

Yorumu oyla      14      5  
Ali Yörük 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:36

Gözünüzü toprak doyursun.. tüm bunları göremeyen duyamayanlar, körü körüne peşlerine takılanlar sizede allah zihin açıklığı ve gönül gözünüzü açtırmayı nasip etsin..

Yorumu oyla      13      5  
Kara 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:06

seçim bitti gerçek yüzleri yine ortaya çıktı

Yorumu oyla      19      5  
yiğit 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:57

Bucanın mevcut devlet hastanesi genişletilecek hepsi bu. Hastane girişindeki prefabrik konteynırlarda hizmet veriliyor. çok kötü görüntü var koskoca bucaya yakışmıyor.

Yorumu oyla      4      21  
.. 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:37

işte bunları bildiği için Rant yaratılacağı için Mustafa Aslan AKP adayı olarak ortaya çıktı ve Noterden onaylı garantili şeylere imza atarak aday oldu.. Kokusu çıkıyor.. AKP demek yalan dolan yolsuzluk demek.. EYYYY MUSTAFA ASLAN Seçim biter bitmez çıktı pis kokuların..

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı
Mart ayında TÜFE yüzde 1,03 artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,71 oldu. ...
Ticaret Bakanı Pekcan Rusya'ya gidecek
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru, dün seçim belirsizliği ve Moody's raporuyla 5.70 üzerini görmesine ...
 
İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi: Artık ekonomi konuşulsun!
İzmir iş dünyasının örgütlü olduğu sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ...
Seçim sonrası dolarda son durum
Dolar kuru, seçimin ardından ilk işlem gününde 5.60 üzerinde seyrediyor. ...
'Türkiye'nin gündemi artık ekonomi olmalı'
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Seçimler artık geride kaldı. Bundan sonra ...
 
İzmir limanlarında taşıma yapan 65 firmaya soruşturma!
Rekabet Kurumu, İzmir merkez ve çevre ilçelerinde yer alan limanlara/limanlardan ...
Ziraat Bankası'na 1,4 milyar dolarlık kredisi
Ziraat Bankası uluslararası 40 bankadan 1 milyar 425 milyon dolarlık sendikasyon ...
İzmir'de 'Tarım İnovasyon Kampı' yapıldı
Gençlerin tarım inovasyonu ve tarım girişimciliği alanlarına daha yoğun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva