HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2022 Pazartesi - 16:29

Bakanlıktan Buca Cezaevi için plan ayarı: AVM kaldırıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan Buca Cezaevi ile ilgili plan hazırlığı yaparken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan plan hamlesi geldi. Askıya çıkarılan planlarla birlikte AVM alanı kaldırılırken yerine ticaret ve konut alanı getirildi.

Bakanlıktan Buca Cezaevi için plan ayarı: AVM kaldırıldı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de yıkım süreci tartışmalara neden olan ve AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partili Buca Belediyesi’nin ortak çalışması ile çözüm bulunan Buca Cezaevi ile ilgili ardı ardına kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Yıkımının ardından ortaya çıkan planlarda ‘AVM’ alnı olarak belirlenen, ancak bölge halkı ve siyasilerin tamamının ‘yeşil alan olsun’ talebinde bulunduğu alan ile ilgili bir çok iddia ortaya atılırken, CHP ve AK Parti sık sık karşı karşıya gelerek konuyla ilgili ‘algı’ yaratıldığını iddia etmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sık sık alanda AVM’ye izin vermeyeceklerini ve yeşil alan yapılması gerektiğini belirtirken,  AK Parti İzmir Milletvekili Mahut Atilla Kaya ise CHP’li belediyeler tarafından yapılan AVM planlarının değiştireceğini belirterek, yerel yönetimlere yanıt vermişti.

İLK ADIM BÜYÜKŞEHİR’DEN GELDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi konutla ilgili çalışmalarını başlatırken, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda ilçenin kamusal açık alanlara olan ihtiyacının karşılanmasına yönelik talebi nedeniyle İnönü Mahallesi, 673 ada 4, 5, 12, 101, 166, 171, 172, 173, 175, 177, 190, 192, 202, 213, 222 parseller ve çevresinin, Rekreasyon Alanı ve Genel Otopark Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisini Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemine getireceklerini duyurmuştu.

BAKANLIK ÇALIŞMALARI TAMAMLADI
Alanın 1/5000'lik ve 1/1000'lik planları bakanlık tarafından askıya çıkarıldı. Yeni planda 42 bin 336 metrekarelik ticaret ve konut alanı, 7 bin 819 metrekarelik ilkokul alanı, 2 bin 607 metrekarelik belediye hizmet alanı, 13 bin 496 bin metrekarelik yol ve otopark alanı, 20 bin 500 metrekarelik açık ve yeşil alan belirlendi.  Ticaret ve konut alanı için 1,65 emsal, okul ve belediye hizmet alanı için 1 emsal, yeşil alan için 0,05 emsal yapılaşma hakkı tanındı.

AVM GİTTİ TİCARET KONUT ALANI GELDİ
Önceki planlarla karşılaştırıldığında AVM yapılmasının önünü açan ticaret merkezi alanı kaldırılırken yerine  ticaret ve konut alanı merkezi getirildi. Ayrıca sosyal donatı (okul, belediye hizmet alanı, otopark) alanlarının düşürüldüğü de görüldü. Yeşil ve açık alandaki artış ise çok sınırlı kaldı.

Eski plandaki 26 bin 460 metrekare ticaret merkezi alanı kaldırılırken yerine 42 bin 366 metrekare büyüklüğünde ticaret ve konut alanı getirildi. Sosyal donatı alanı ise 33 bin 211 metrekareden 23 bin 962’ye düşürüldü. Yeşil alanlar 20 bin 298 metrekareden 20 bin 500 metrekareye yükseltildi.

KAYA'DAN AÇIKLAMA: PLAN TİTİZLİKLE HAZIRLANDI
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya planla ilgili yaptığı açıklamada "Bir müjdeyi, kıymetli hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum. "Buca Cezaevi'ni kaldıracağız" sözünü vermiştik. Sözümüzü tuttuk, cezaevini kaldırdık ve yıktık. Bugün de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, yıkılan alan için hazırladığı planı askıya çıkardı. Cezaevinin bulunduğu alan, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM olarak planlanmıştı. "Cezaevini nasıl kaldırdıysak, AVM planını da kaldıracağız" demiştik. Bakanlığımız tarafından hazırlanan plan ile CHP'li Büyükşehir'in AVM planını kaldırdık. Bakanlığımızın hazırladığı plan ile Buca ve İzmir'e yeni bir yeşil alan, park, rekreasyon alanı, otopark, eğitim alanı, belediyenin kapalı pazaryeri yapacağı bir alanı da kazandırıyoruz. Yine, Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açıyor, Buca trafiğini rahatlatıyoruz. Bakanlığımızın hazırladığı plan, Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimizin hassasiyetleri, kentimizin ihtiyaçları, kurumların beklentileri dikkate alınarak, titizlikle hazırlandı. Buca'mıza ve İzmir'imize hayırlı olsun" dedi.

 
Turgutlu'da feci son: Baba-oğlu kaza ayırdı
 
Teröristlerin mühimmat ve silahları ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Ekim 2022 Salı 09:21

Buca'lılar, örgütlenin. Kamu malı, kamunun yararı ve konforu, için kullanılsın.

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 11 Ekim 2022 Salı 00:15

ne yapılmak istendiği ortada. hedef şaşırtmaya çalışırken bari biraz daha uğraşsaydınız. yeşil alan istiyoruz diyen soyer’i suçlayıp konut alanı yapmak nedir?

Yorumu oyla      5      4  
Mehmet79 10 Ekim 2022 Pazartesi 22:32

AVM'yi kaldırdınız ama ne farketti ticaret alanları oluşturmuşsunuz.

Yorumu oyla      8      3  
TC misafir 10 Ekim 2022 Pazartesi 19:26

Bucanın bir Hasanağa bahçesine daha ihtiyacı var orası mutlaka yeşil alan olmalı. Her yer beton Bucada nefes alabilecek çok az yer var.

Yorumu oyla      8      3  
Dağ fare doğurdu! 10 Ekim 2022 Pazartesi 17:24

AVM yerine konut yapılıyor; yani yine beton. Ne anladık bu işten! Beton yapacaklar, belediyeyi suçlayacaklar demiştim. Tam dediğim gibi oldu. Yeni plana dava açılmalı.

Yorumu oyla      8      3  
Gürkan 10 Ekim 2022 Pazartesi 17:08

Şaka gibi plan! AVM'yi kaldırıp, arazinin büyük bölümünü yine yapılaşmaya açmışlar. Koskoca arazinin ufak bir bölümü yeşil olacak. Buca'da ikinci bir Hasanağa Bahçesi olabilirdi. 2023 seçimlerinden sonra olası bir hükümet değişikliğinde bu plan değiştirilmelidir.

Yorumu oyla      8      3  
Tuhaf işler! 10 Ekim 2022 Pazartesi 16:43

AKP'li Cemil Seboy planı ben yaptım diyor, bu beyefendi ne diyor. Yeni yapılan planda yine inşaat var. Şart mı?

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kadir Gecesi' paylaşımının cezası belli oldu!
Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesabından alkollü içki içerek çektiği fotoğrafı ...
5 yaşındaki Eymen'i öldürmüşlerdi... Cezaları kesinleşti
İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın ...
Kavga çıktı, antrenör tepki çekti... Altınordu'dan açıklama!
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, arkadaşları ile kavga ederken elinde muşta ...
 
İzmir'de sağlıkçılardan şiddete isyan... Maskeli protesto!
İzmir'in Torbalı ilçesinde aile hekimi Ekin Hürel Günay'ın 7 Ekim'de mesai ...
Çocukların yaşları 6 ile 11... İzmir'de 'sapık müdür' davasında detaylar!
İzmir'in Menderes ilçesinde o dönem yaşları 6 ile 11 arasında değişen ...
Eski başkan Şeboy, Buca Cezaevi'ndeki süreci anlattı… O plana AVM neden konuldu?
Buca’da üç dönem Belediye Başkanlığı yapan, AK Parti’den TBMM’ye giden ...
 
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 769 kişi yakalandı
İçişleri Bakanlığı'nca 32 bin 671 personelin katılımıyla ülke genelinde ...
Kaçakçılara göz açtırılmıyor: 33 şüpheli gözaltında
Ankara Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında, bir ...
İzmir'de korkutan orman yangını!
İzmir'in Bergama ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, büyümeden kontrol altına alındı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva