HABERLER>EKONOMİ
24 Aralık 2020 Perşembe - 14:41

Bakanlık yerli ve milli 'eSIM' tanıttı

Güncel teknoloji kullanılarak geliştirilen eSIM'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Bakanlık yerli ve milli  eSIM  tanıttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yerli ve milli kaynaklarla, güncel teknoloji kullanılarak geliştirilen eSIM'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, proje kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Mühendislerin yoğun çalışmaları neticesinde eSIM teknolojisi ürettiklerini ve bunu yapabilen öncü ülkeler arasında yer aldıklarını ifade eden Sayan, "Mobil telekomünikasyon alanında 25 yıldan fazla kullanılan mevcut fiziksel SIM kartların yerine, artık cihazlara uzaktan yüklenebilen eSIM sayesinde mobil haberleşmede önemli bir adım daha attık." diye konuştu.

eSIM'in sadece bilgi ve iletişim sektörü için değil, diğer tüm sektörler açısından pek çok faydayı ve avantajı da beraberinde getirdiğine dikkati çeken Sayan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün neredeyse her şeyin internete bağlanabildiği bir çağdayız. Her zaman, her yerde bağlantılı olduğumuz işlemlerde giderek artan oranda mobil teknolojiyi kullanıyoruz. eSIM evimizdeki beyaz eşyadan tutun da iş yerlerimizdeki cihazlara kadar her alanda hayatımızda büyük kolaylıklar sağlayacak."

Sayan, tüm projelerde olduğu gibi eSIM'de de odaklarının teknolojide ve telekomünikasyon sektöründe verimlilik olduğuna işaret ederek, donanımlı ve yetkin öz kaynaklarıyla bilimi kıymetli cevher edasıyla işleyip, eSIM teknolojisini ürettiklerini söyledi.

eSIM'in, yoğun kullanılan akıllı telefonlardan giyilebilir teknolojilere, M2M denilen internete bağlı birçok endüstriyel ürüne kadar geniş kullanım yelpazesi sunduğunu vurgulayan Sayan, otomotivden tüketici elektroniğine, enerjiden ödeme noktaları ve sayaçlara kadar pek çok alanda internete bağlı cihaz sayısının artışıyla birlikte SIM kullanan cihazların da çoğaldığını dile getirdi.

"TÜRKİYE'NİN VERİSİ TÜRKİYE'DE KALACAK"
Sayan, "Türkiye'nin verisinin Türkiye'de kalması" temel prensibi çerçevesinde başta otomobil üreticileri olmak üzere katma değerli servislerin üreteceği veriler konusunda teknik altyapıların sağlanmaya devam ettiğini aktardı.

"Otomobil Üreticileri ve Dağıtıcıları Derneği" ile 2021'in ilk çeyreğinde toplantı yapacakları bilgisini veren Sayan, toplantıda eSIM'in otomotiv sektöründe nasıl kullanıldığını gözlemleme imkanları olacağını bildirdi.

Sayan, "BTK Uydu Vadisi Projesi" ile de bütün uydu şirketlerinin Türkiye'de yer istasyonu bulundurmasına yönelik düzenleme çerçevesinde Konya ve Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde çalışmalara devam ettiklerini belirterek, BTK bünyesinde "CLI (Manipülasyonun Önlenmesi) Projesi"ni de 2021'de faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Ömer Fatih Sayan, haberleşme sektörünün ilgilendiği en önemli konulardan biri olan İPV6 teknolojisine dönüşümün de gelecek yıl operatörlerle başlatılacağı bilgisini verdi.

Siber güvenliğin taşıdığı öneme dikkati çeken Sayan, şöyle devam etti:

"Siber Yıldız, Bayrağı Yakala yarışmaları bu alanda kendini göstermek isteyen gençlerimize ödül ve istihdam imkanıyla birlikte artık gelenekselleşmiş durumda. Bu anlamda sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu bu hafta sonunda tüm yetenekli arkadaşlarımızı 25 Aralık Cuma günü başlayıp 24 saat sürecek, muhteşem ödüllerin olduğu, uygulamalı siber güvenlik laboratuvarı FETİH Siber Talimhane'ye giriş hakkı sağlayacak ve ulusal siber güvenlik organizasyonumuzda istihdam imkanı kazanabilecekleri bu çevrim içi yarışmaya katılmaya davet etmek istiyorum."

"eSIM'DE YAZILIM GELİŞTİREN ÜLKELER ARASINDAYIZ"
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da tüm dünyanın zor zamanlar geçirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde, sektör paydaşlarıyla birlikte insanların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Karagözoğlu, BTK olarak tüm bu küresel teknolojik gelişmeleri Türkiye'ye yerli-milli imkan ve kapasitelerle taşıdıklarını, geleceğin teknolojilerini ülkenin vatandaşlarına öncelikli sunmak için heyecanla çalıştıklarını ifade etti.

Bakanlığın desteğiyle BTK olarak alınan karar doğrultusunda devam eden sürecin sonucuna başarıyla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karagözoğlu, eSIM altyapısının uluslararası standartlara uygun olarak yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla geliştirildiğini, eSIM kapsamında gerekli yazılımları kendi geliştiren ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldıklarını söyledi.

Karagözoğlu, eSIM uygulamasının, gerek makinalar arası haberleşmede endüstri bakımından gerekse tüketiciler açısından önemli kolaylıkları ve avantajları da beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"eSIM güvenli bir çip üzerine uzaktan yüklenebilecek ve yönetilebilecek teknoloji sunuyor. Cihazlara fiziksel SIM kart takılmadan, yazılım yoluyla uzaktan işletmeci profil bilgileri yüklenebiliyor ve yönetilebiliyor. Yine, işletmeciye ait SIM kart alınmasına gerek olmadan, profil değişikliği yoluyla işletmeci değişikliği de cihaz üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca, eSIM, fiziksel SIM kartlarının sağladığı tüm güvenlik seviyesine eş değer seviyede güvenlik ve koruma seviyesi sağlıyor."

 
Çin'den İngiltere'ye uçuş yasağı!
 
Çinli akıllı telefon üreticisinden Türkiye'ye yatırım kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz toplantısı sonrası kararını açıkladı. Banka faiz oranlarını ...
Gözler TCMB'nin kritik faiz kararında
Merkez Bankası, 2020'nin son faiz toplantısını yapıyor. Aralık ayında ...
Esnafa hibe desteğinde tarih belli oldu
Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf ve sanatkara destek kapsamında, "e-Devlet ...
 
Esnafa yapılacak desteğin detayları belli oldu
Esnaflara 3 ay boyunca bin lira hibe desteği, büyükşehirlerde 750 diğer ...
Kredi kartı başvuruları yüzde 321 arttı!
Kasım 2020’de kredi kartı başvuruları geçen yılın kasım ayına oranla yüzde ...
Torbalı’da odalar esnaf için birleşti
Esnafla destek için Torbalı’daki meslek odaları birleşti. Torbalı Ticaret ...
 
Salgın sürecinde servetlerine servet kattılar
Salgın döneminde Amerikalı 651 milyarderin toplam serveti, 1 trilyon dolardan ...
FDA'dan Türk şırınga üreticisine onay
Covid-19 salgınına karşı umut olan aşılardan BioNTech'teki Türk bilim ...
BES, yapılacak yeniliklerle cazip hale gelecek
Türkiye'de, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve sigortaya ilgi her geçen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva