HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2019 Pazartesi - 09:52

Bakanlık’tan o araziyle ilgili karar: Yetki bizde, siz karışmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Urla Altınköy’de bulunan zeytinlikli geniş arazileri kapsayan plan değişikliğini iptal eden mahkeme kararının kendilerine iletilmediğini açıkladı. Bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden “tarım alanına” çevirdiği yerdeki işlemi yok saydığını belirterek SİT alanlarında yetkinin kendilerinde olduğunu belirtti. Bölgede tartışmalı süreç yeniden başladı.

Bakanlık’tan o araziyle ilgili karar: Yetki bizde, siz karışmayın!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi Yağcılar Köyü sınırlarında yer alan Altınköy Sitesi’nin üst bölgesinde geniş zeytin arazilerini kapsayan bölgede yapılan imar plan çalışmaları nedeniyle başlayan tartışmalı süreç devam ediyor.  Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonrası “tarım alanı” statüsünü geri kazanan bölge ile ilgili hukuki süreç Danıştay’da sonuçlanmıştı. Arazileri imara açacak plan değişikliğinin iptali sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında karar almıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgenin imar planlarında “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olduğunun altını çizerken mahkeme kararının kendilerine iletilmediğini belirtti. Ayrıca bakanlık, bölgenin yapısal durumu itibariyle SİT alanında kaldığını, SİT alanlarında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca yetkinin kendilerinde olduğunu vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi’nin aldığı mahkeme kararı sonrasındaki plan değişiklik kararlarının geçerli olmadığını dile getirdi.  Yaklaşık 300 bin metrekare alanda villalar inşa edilmesine olanak tanıyan plan değişikliğini iptal edilen mahkeme kararının bakanlık kayıtlarında bulunmadığının da altı çizildi.

İSKENDER YUMLU ÇİFTLİĞİ
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Urla Belediye Meclis eski Üyesi ve Belediye Başkan Aday Adayı Murat Gül’ün isimlerinin karıştırıldığı imar çalışmalarının yapıldığı bölgede farklı parseller bulunuyor. Geniş arazilerin tapu kayıtlarında Sanatçı Nilüfer’in babası Cemil Yumlu ve varisleri yer alıyor. Nilüfer’in üvey kardeşleri olan İskender Yumlu ve Dündar Yumlu’nun bölgede geniş arazileri bulunuyor. Kamuoyunda “İskender Yumlu Çiftliği” olarak da bilinen yerde zeytinler ve meyve bahçeleri görünüyor.

ŞİRKET KURULDU!
Araziye yönelik imar planları uygulamaları tamamlanmadan, yapılacak villa inşaatları için çalışmalar ve satış amacıyla bir de şirket kurulmuştu. Urla Yatırım A.Ş. Altınköy Prestij Projesi kapsamında sunumlar ve videolar hazırlanmıştı. Tanıtım projesinde yapılacak 500 metrekare alandaki villanın 500 bin TL olduğu da duyurulmuştu.  Toplam 390 adet yeni villanın yapımına olanak sağlayan plan çalışmasıyla birlikte birçok kişiye satış yapıldığı da dile getirildi. Resmi olarak planlar onaylanmadan yapılan satışlar noter aracılığıyla gerçekleştirilirken şirket kurulumunda ise farklı isimler yer almıştı.

Egedesonsöz’ün araştırmasına göre,  Prestij Proje’nin çalışmalarını yürüteceği açıklanan Urla Yatırım A.Ş’nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Ticaret Sicil Kayıtları’nda 19 Ağustos 2016 tarihinde kurulduğu görülüyor.

Urla Yağcılar Mahallesi Ömer Ali Boğazı olarak bilinen bölgede yer alan tapunun “363-627 ve 628” nolu parsellerini kapsayan imar düzenlemesi tartışmalara neden olurken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ın imzasını taşıyan yeni yazı ile süreç farklı bir boyuta taşınmış oldu. 

 
Kadın sığınma evleri kararı: Bakanlığa devredilecek
 
Emeklileri dolandıran 85 zanlıya operasyon
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semra Kostak 2 Aralık 2019 Pazartesi 11:13

Cemil Yumlu herhalde dede dir. Diğer kişiler sanatçının amcası ve babasıdır diye bilirdik. Kendisi 2. evlilik çocuğu olduğu için aile bireyleri ile ilişkisi olmadığını kardeşleri ile görüşmediğini kendisi söylemiştir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de eş zamanlı göçmen operasyonu
İzmir'de, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığı öğrenilen ...
Odun yüklü traktör evin bahçesine düştü: 1 ölü
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir evin bahçesine düşen odun yüklü traktörün ...
Ödemiş'te zehir operasyonu: 1 tutuklama!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen operasyonda 527 gram esrar ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı. 
 
İzmir'de yine kadın cinayeti: Sokak ortasında öldürdü!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde Yunus O., boşanma aşamasındaki eşi Ceylan ...
İzmir'de ev sahibi-kiracı kavgası cinayetle bitti!
İzmir'in Konak ilçesinde, Necim Ökmen (64) henüz belirlenemeyen bir nedenle ...
23 kez şikayet etmişti: Ayşe böyle öldürülmüş!
Eskişehir'de eski eşi tarafından başına satırla vurularak öldürülen Ayşe ...
 
İzmir’e ilk karın düşeceği tarih belli oldu!
Aralık ayının başından itibaren İzmir’de hava sıcaklıklarında düşüş başladı. ...
Sporcuları taşıyan minibüs devrildi: 2 ölü, 15 yaralı!
Ordu'dan Yozgat'a maça giden hentbol takımını taşıyan minibüsün Yozgat'ın ...
Milyonluk araç hurdaya döndü
Antalya'da, Ukraynalı Mark First'in kullandığı yaklaşık 1 milyon liralık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva