HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2022 Pazartesi - 10:27

Bakanlığın planlarına yargı freni!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Karabağlar Uzundere’de 101 hektarlık alana dair parselasyon planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda planların parselasyon işleminin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına uygunluk bulunmadığı belirtildi.

Bakanlığın planlarına yargı freni!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Bakanlar Kurulu kararı ile 2012 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme ve Limontepe semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili süreç devam ediyor. Dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alan için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan parselasyon planları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

ARAZİ SAHİPLERİ YARGIYA TAŞIDI
Kentsel dönüşümde bölgesinde arazileri olan hak sahipleri tarafından açılan davada İzmir 4. İdare Mahkemesi ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti oybirliği ile vatandaşların taleplerini ele alarak planlar için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda “Hukuka aykırılığı tespit edilen dava konusu işlem sonrasında alanda planların uygulanmasına geçilebileceği göz önüne alındığında, telafisi güç ve imkansız zararların doğabileceği de açıktır“ denildi.



‘İMAR MEVZUATINA UYGUN DEĞİL’
Hazırlanan bilirkişi raporunun mahkeme tarafından hükme esas alınabilecek nitelik ve yeterlikte olduğunun vurgulandığı kararda bakanlığın planları ile ilgili “Bu durumda, dava konusu parselasyon planında, dava konusu imar uygulaması dâhilindeki hisseli taşınmazlarda hisse çözümü yapılması mümkün olmadığından, dava konusu imar uygulamasında yapılan hisse çözülmesi işleminin yapılması ve ayrıca davacının hisseli olarak malik olduğu 837 nolu kadastral parselin 11385 ada 1 nolu imar parseline isabet etmesine rağmen davacının hissesinin bu imar parseline tahsis edilmeyerek, 10384 ada 8 nolu imar parselinden tahsis edilmesi, 11385 ada 1 nolu imar parselinin ise bu yere isabet etmeyen farklı konumda yer alan dışarıdan 111, 112, 146, 147, 211, 757, 880, 949, 1070 nolu kadastral parsellere tahsis edilmiş olması açılarından dava konusu parselasyon işleminin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına uygunluk bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

İKİ KEZ İPTAL EDİLDİ
Bölgeye ilişkin diğer hak sahiplerinin açtığı davalar ise sürüyor. Bakanlık tarafından daha önce hazırlanan parselasyon planları da mahkeme tarafından iki kez iptal edildi. İzmir 1 ve 6. İdare mahkemeleri tarafından verilen kararlarla söz konusu planlar kamu yararı olmadığı gerekçesiyle planları iptal etmişti.

 
'Şiddeti önlemenin yolu, tweet atmak değil!'
 
İzmir, kadınlar için koştu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ceyhun 7 Mart 2022 Pazartesi 18:22

Limontepe de işgal ci gecekonducu grup var hakları. Olmadığı halde mahkeme yolu ile bazi sol partiler mimarlar odasi plancilar odası karabaglar belediyesi tarafindan yatırım yapılmasına engel olunmuştur deprem oldugu zaman bu grupların yargılanması lazım

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de FETÖ ağına bir darbe daha!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 8 il ve KKTC'de FETÖ operasyonu düzenlendi. ...
Deprem uzmanı Prof. Dr Ercan'dan İzmir'e müjde!
İzmir depreminde en büyük yıkımın yaşandığı Bayraklı, Deprem Haftası nedeniyle ...
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: Kadınlar olmadan başarmak hayal!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Dünyanın her alanda yeniden ...
 
Okul servisi faciası: Ölü ve yaralılar var
Rize'de, okul servisi park halindeki TIR'a çarptı. Korkunç kazada 1 kişi ...
EÜ, EGEKAF’a hazır!
Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ...
Muhittin AKBEL’in kaleminden... Yaz Kemal Abi… Dünya okusun!
Muhittin AKBEL’in kaleminden... Yaz Kemal Abi… Dünya okusun!
 
Mart ayı kazma kürek yaktıracak!
Yağışlı geçen günlerin ardından İzmir'de hafta ortasında sıcaklıklarda ...
Kuyumcu çift 7 milyonla kayboldu!
Gaziemirli kuyumcu Mehmet Esen, piyasa değeri 7 milyon lira olan 8 kilo ...
Sağlık Bakanlığı'ndan atama duyurusu
Tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva