HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
4 Eylül 2021 Cumartesi - 12:04

Bakanlığa ve CHP Genel Merkezi'ne 'emsal artışı' ziyareti... Deprem mağdurları Ankara'dan umutlu döndü

Deprem mağdurlarının emsal artışı talebi için Ankara'da ziyaretler gerçekleştiren İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile CHP Genel Merkezi'nde görüşmeler gerçekleştirdi. Bakanlıktan "dava açmayacağız" sözünü aldıklarını söyleyen Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un emsal artışı yönünde alınacak kararı desteklediklerini belirtti. Özkan "Öztunç, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ve gerekmesi durumunda İzmir'e gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir toplantı yapmayı planladıklarını bizlere iletti" dedi.

Bakanlığa ve CHP Genel Merkezi ne  emsal artışı  ziyareti... Deprem mağdurları Ankara dan umutlu döndü

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar açıklarında bulunan Samos Fay Hattı'nda 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası kent genelinde 118 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremden en çok etkilenen bölge Bayraklı ilçesi olurken, İzmir'in birçok ilçesinde de binlerce ev için hafif, orta ve ağır hasar olmak üzere çeşitli hasar kaydı oluşmuştu.

Ortalama 100 metrekarelik bir alan için 450 bin TL ile 550 bin TL arasında yenileme ücreti talep edilirken, deprem sonrası geçen 11 aylık süreçte verilen yardımların tükendiği depremzedeler bir yandan kira ücreti bir yandan da dönüşüm için alınacak kredilerin taksit tutarını nasıl ödeyeceği yönünde yetkililere çağrıda bulunmuştu.

SOYER VE NASIR'DAN YEŞİL IŞIK
Yaşanan felaket sonrası özellikle yüksek katlı yapıların çokça bulunduğu bölgelerden biri olan Bayraklı'da depremzedeler müteahhit ücretlerinin düşebilmesi amacıyla yüzde 30'luk 'emsal artışı' talebinde bulunurken, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konu ile ilgili mecliste çalışma yapılacağını duyurmuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da depremzede derneği ile yaptığı görüşmede emsal artışı talebinin meclise gelmesi halinde partilerinin meclis grubu olarak karara itiraz etmeyecekleri açıklaması sonrası vatandaşlar alınacak kararlara gözlerini çevirmişti.

1'nci yılına yaklaşan İzmir depreminde depremzedelerin sorunlarını iletmek için Ankara ziyaretini gerçekleştiren İzmir Depremzedeleri (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görüşmeleri hakkında Ege'de Sonsöz'e konuştu.

GENEL MERKEZ EMSAL ARTIŞINA SICAK BAKIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne giderek gerçekleştiren ziyaret hakkında konuşan Haydar Özkan "1'nci yılına yaklaşan İzmir depreminin sorunlarını anlatmak için Ankara'da bir takım ziyaretler gerçekleştirdim. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirme talebinde bulunduk. Kendisi bizlerin sorunlarını bizzat takip ettiğini ancak konuyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olan ve süreç ile ilgilenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile görüşmemin daha doğru olacağını yönünde tavsiyelerini iletti. Biz de Sayın Öztunç ile bir toplantı gerçekleştirdik ve kendileri gerçekten bizim yaşadığımız sürece hakim olmasından kaynaklı olarak oldukça verimli bir görüşme oldu. Biz sorunlarımızı kendisine ilettik ve artık tüm kamuoyunun da bildiği en önemli talebimiz olan 'emsal artışı' isteğimizi de kendisine ilettik. Sağ olsunlar CHP Genel Merkezi'de tıpkı biz depremzedeler gibi emsal artışı konusuna oldukça sıcak bakıyor" ifadelerini kullandı.

ÖZTUNÇ İZMİR'E GELİP GÖRÜŞECEK
Görüşmenin detaylarından bahseden Özkan "Sayın Öztunç emsal artışı yönünde alınacak kararı desteklediklerini belirtti. Bizlerin sorunlarının ancak bu şekilde çözülebileceğinin onlar da farkında aslında… Emsal artışı sürecinin bir an önce çözülmesi için Sayın Öztunç Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ve sonrasında gerekmesi durumunda İzmir'e gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir toplantı yapmayı planladıklarını da bizlere iletti. Gerçekten bizler için çok önemli bir adım. Hem büyükşehir belediye başkanımızın, hem CHP Genel Merkezi'nin hem de AK Partili siyasilerin depremzedelerin sorunları için ortak fikirde olması ve bizler için hayati önem taşıyan emsal artışına sıcak bakması gerçekten çok sevindirici" dedi.

BAKANLIĞIN EMSAL ARTIŞI DÜŞÜNCESİ NET: DAVA AÇMAYACAĞIZ
Ankara ziyaretinde ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile de görüştüklerini belirten Özkan, " Biz Ankara gezimizde CHP Genel Merkezi'nin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da bir ziyaret gerçekleştirdik. Burada bakanlık bünyesinde bulunan bürokratlar ile bir araya gelerek depremzedelerin sorunlarını ilettik. Tabii ki burada da ana gündem maddelerimizden biri 'emsal artışı' oldu. Kendilerine bu isteğimiz ilettiğimizde bakanlık yetkilileri de bizlere emsal artışı önerisinin Büyükşehir Meclisi'nden kabul edilmesi halinde hiçbir şekilde dava açılmayacağını, kendilerinin bu öneriye sıcak baktığını söyledi. Gerçekten Ankara gezimizin depremzedeler için çok verimli bir ziyaret oldu diyebiliriz" diye konuştu.

 
Altay'da Ceyhun Gülselam kulübeye mahkum oldu
 
Başkan Soyer, Karşıyaka standında sek sek oynadı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necdet Ozan 6 Eylül 2021 Pazartesi 00:10

Okuduğum bu görüşmelerin biz depremzedelere yararı olacagına inanıyorum uğrşan her bir arkadaşlara saygılar sunuyorum

Yorumu oyla      2      3  
Guldogdu Akgün. 4 Eylül 2021 Cumartesi 22:37

%30 emsal artisi RANT Değil ihtiyaçtır.ekonomik olarak inşaat maliyetlerini karşılayamıyoruz. 99 depreminden 30 Ekim 2020 depremine kadar geçen sürede hasar almış çürük oturma ömrünü doldurmuş binalara uygulanmak üzere emsal artış uygulanmalıdır.

Yorumu oyla      2      3  
Hüsamettin Yatıgı 4 Eylül 2021 Cumartesi 20:41

Değerli dernek başkanın Haydar bey gerçekten verdiğiniz mücadele takdire şayandir.Teşekkürü kendi adıma bir borç bilirim.Bundan sonraki çalışmalarınızda Allah''ım size güç versin.

Yorumu oyla      2      3  
Pakize Yaşaroğlu 4 Eylül 2021 Cumartesi 20:19

Bu olumlu gelişmelere çoook SEVİNDİK inşallah gerçekleşir. İlk kez 10 ay sonra tünelin ucunda bir ışık belirdi.

Yorumu oyla      2      3  
Gülsevim 4 Eylül 2021 Cumartesi 17:10

Emeğinize sağlık başkanım Allah razı olsun sizden

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa kayahan 4 Eylül 2021 Cumartesi 15:04

Emeklerinize sağlık inşallah verilen sözler tutulur

Yorumu oyla      4      3  
Ayşe ikizoğlu 4 Eylül 2021 Cumartesi 14:42

Emekleriniz için teşekkürler inşallah bayraklı da oturan tüm vatandaşlar için korkulu rüya biter

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Evim' mağdurları TMSF önünde eylem yaptı
"Evim" isimleriyle bilinen ve tasfiyesine karar verilen 21 tasarruf finansman ...
O plan onaylandı... Büyükşehir dava açacak mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülkiyeti TOKİ’ye ait olan Narlıdere’deki ...
Kiralar uçtu, kiralık ev kalmadı… Üniversite öğrencileri ev bulamıyor!
Balçova, Narlıdere, Üçkuyular, Bornova ve Buca’daki aylarda boş duran ...
 
İzmir'de kura heyecanı: 285 konut için açık arttırma!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İzmir ...
İzmir, konut fiyat artışında dünya şampiyonu
Dünyadaki 150 kentini kapsayan konut fiyat artışı araştırmasında İzmir ...
Konut satışlarında azalma yüzde 50'nin üzerinde!
Konut satışları temmuzda bir önceki aya göre yüzde 19,9, geçen yılın aynı ...
 
Masada üç kritik konu... Müteahhitler ne talep etti?
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in öncülüğünde İzmir Büyükşehir ...
Folkart Platin Lig'te
Türkiye İtibar Akademisi (TİA), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Bursa ...
İzmir'deki belediye arazisinden tarih çıktı!
İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan 3 adet parselde Alman Arkeoloji Enstitüsü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva