HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2021 Cuma - 14:10

Bakanlar Gümrükçü'yü Aristonikos'a benzetti: Deden değil dimi?

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Kültür eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Dr.Suat Çağlayan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü iki bin yıl önce Bergama Krallığı’na karşı ayaklanan Aristonikos’a benzetti. Gümrükçü için, “modern dönemin yerel uygulayıcısı” derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan da, “Ben de diyorum ki Utku başkandaki bu asilik nereden geliyor. Aristonikos dedeniz değil dimi? Genetik bir bağınız falan var mı” ifadelerini kullandı. Başkan Gümrükçü ise, “Çiğli’nin gelişmesi ve büyümesi için tüm gücümüzle çalışıyor

Bakanlar Gümrükçü yü Aristonikos a benzetti: Deden değil dimi?

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi kurumun stratejik yönetimi olarak ifade edilen politik, ekonomik, sosyal-demografik ve teknik faktörler düzeyinde incelemelerin yapıldığı Pestle Analizi toplantısı gerçekleştirdi.  Belediye sosyal tesislerindeki toplantıya alanında uzman birçok kişi katılırken Çiğli’de görev yapan muhtarlar, siyasi partiler ve çok sayıda kişi de katkı koydu.

Açılış konuşmasında söz alan Kültür eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Suat Çağlayan Çiğli’nin sosyo-demografik yapısını anlattı. Çağlayan, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü 2 bin yıl önce Bergama Krallığı’na karşı ayaklanan ve Çamaltı Tuzlası’ndaki kölelerin büyük desteğini alan Aristonikos’a benzetti. Pergamon Kralı III. Attalos’un ölümünden sonra ortaya çıkan vasiyette  Pergamon Krallığı’nın Romalılara bırakılmasını kabul etmeyen Aristonikos’un hikayesini anlatan eski Bakan Çağlayan, “Çiğli’nin belediye başkanı çok iyi çalışıyor. Halkın içinde onlarla barışık bir insan. Çiğli 2 bin yıl önce isyanın merkezi olmuş ve Güneş Krallığı adında bir devletin kurulumuna zemin olmuştur. Belediye başkanımız bu yöntemi ve davranışı modern dönemde yeni yerel yönetim anlayışıyla yapıyor. Bunu yerele uyguluyor” dedi.

Suat Çağlayan kimdir? - Yeni Akit

DENİZ SEFA DEĞİL CEFA!
Çiğli’nin sosyolojik olarak bir laboratuvar olduğunu söyleyen Dr. Çağlayan, “Buraya yıllar önce Balıkesirliler gelmiş. Sonrasında ise Doğu ve Güneydoğu’dan çok sayıda yerleşen olmuş. Çiğli bir Karşıyaka gibi değil. Karşıyaka’ya yaşamının keyifli bölümünü geçirmek isteyenler geliyor. Çiğli ise yaşamını kurtarmak ve geçimini sağlamak isteyenlerin geldiği bir yer. Bizim denize kıyımız olmasına rağmen denize sırtımızı dönmüşüz. Deniz sefa değil hep cefa olmuş. Doğal afetler, göç gibi çeşitli zorluklar sonrası buraya gelenler geçim derdine düşmüş. Belediye başkanı da 2,5 yıldır bu insanlara dokunuyor, onlarla temas kuruyor” diye konuştu.

Yaşar Okuyan kimdir? Yaşar Okuyan kaç yaşında? İşte hayatı ve siyasi  tarihi… - Son dakika haberleri

ASİLİK NERDEN GELİYOR?
Toplantıda konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan da, “20 yıldır Türkiye’de kimseye sormayan, kendi karar veren bir siyasal iktidar var. Katılımcılık ve insanların fikirlerine değer vermek çok önemlidir. Çiğli’de başkan bunu yapıyor. Sayın bakan tarihte bir asiden bahsetti. Ben de ‘Utku başkandaki bu asilik nereden geliyor’ diye düşünüyordum. Dedeniz değil dimi? Genetik bir bağınız falan var mı? Bunu düşündüm. Biz yıllardır Utku başkanla tanışıyoruz. Geçmişimiz Cumhuriyet mitinglerine dayanıyor. O zamanlardan karakterini, tavrını bilirim. Güzel işler yapanları alkışlamak lazım. Ne yazık ki siyasette güzel iş yapanları sevmeyenler o kişinin en yakınından çıkar. Tekrar vekil olur muyum, başkanlığa ben gelir miyim diye düşünenler çalışanın karşısında yer alırlar. Bunlara da dikkat etmek lazım” dedi.

VEKİLLER BAŞKAN OLMAK İSTİYOR
Demokratik Sol Parti eski Genel Başkanı ve eski Bakan Zeki Sezer de son yerel seçimlerde sosyal demokrat belediyelerin göreve gelmesinin herkesin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Sezer, “Önümüzdeki seçimlerde tüm Türkiye aynı olunca herkesin yüzü gülecek” diye konuştu.

Masum Türker'den çarpıcı açıklamalar: Erdoğan 2007'den beri hedefte -  SİYASET Haberleri

DSP’nin eski Genel Başkanlarından eski Bakan Masum Türker de son günlerde ekonomik sıkıntıların artmasının sebebinin dışarıdan müdahaleler olduğunu anlattı. Türker, “Aynı filmin sahnelendiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türker, “Eskiden belediye başkanları milletvekili olmak isterdi. Şimdi vekiller belediye başkanı olmak için çalışıyor. Çünkü kamu kaynakları ve güç burada kullanılabiliyor. Metro, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi liberal ekonominin getirdiği konuları belediyeler başarıyor. Ben 2004’te İstanbul Büyükşehir’e aday olduğumda ‘sosyal demokrat belediyecilik’ dedim. O zaman herkes güldü, geçti. Şimdi en muhafazakar belediyeler bile sosyal projelere yöneliyor. Pandemi, deprem, sel gibi doğal olaylarda belediyeler ilk koşan kurumlar oldular” dedi.

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun: Amaç AKP'nin reddi değil,  restorasyonu

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun da konuşmasında iktidarı 2002 ve 2010 ile 2010 ve sonrası olarak ayırdı. İlk dönemin olumlu yansımaları olduğunu anlatan Tosun, sonrasında bunun tam tersine dönüştüğünü söyledi. Tosun, “Vesayeti kaldırıyoruz diyenler gelinen noktada vesayetin merkezine oturdular. Yerel yönetimler merkezi idare tarafından baskı altına alınmaya başlandı. Artık valilik ve kaymakamlıklar eliyle kontroller, denetimler yapılıyor. 2015 sonrasında bu durumun daha da belirginleştiğini gördük. Belediyelerin gerçekten işi zor” diye konuştu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de konuşmasında Çiğli’de görev yaptığı süre içinde katılımcı demokrasiye önem verdiğini söylerken ilçedeki tüm kesimlerin yönetime katılmasının faydalarını anlattı. Gümrükçü, “Belediye olarak ilçemizin her alanda gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi . 

 
İklim temalı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
 
İzmir'de ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ fırsatı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 22 Ekim 2021 Cuma 14:52

Yaptığım derin tarihi araştırmada, Aristonikos'un Sayın Başkanın dedesi değil, dedesinin halasının oğlu(!) olduğu belirlendi Sayın OKUYAN. Tabi ki bunda da yanılgı payının olduğu da unutulmamalıdır(!).

Yorumu oyla      2      3  
tuna 22 Ekim 2021 Cuma 14:50

yaşar okuyan batırdın gittin memleketi emeklilik yalını arttırdın milyonlarca insanı mağdur ettin hala utanmadan sıkılmadan ortalıkta demeçler veriyorsun git evine otur

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İklim temalı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğine dikkat çekmek için ...
Başkan Soyer 2.5 yılını anlattı: En çok yatırım yapan belediyeyiz
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında Başkan Tunç ...
Karabağlar'da bayram coşkusu erken başladı!
Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlamaları kapsamında ...
 
'Doğanın İzinde' fotoğraf yarışması sonuçlandı
Çeşme Belediyesi tarafından, Birds of Alaçatı- Alaçatı Kuşları Sivil Çevre ...
İzmir'de grevsiz gün... Büyükşehir TİS'in detaylarını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. ile Demiryol İş ...
Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam!
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi ...
 
Özuslu'dan anlamlı destek: Her zaman yanınızdayız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’de bulunan Özel Vasfiye Orhan Akyıldız ...
Başkan Koştu'dan 'Millet Bahçesi' açıklaması: Önceki dönemle aynı olmayacak
Sosyal yaşam alanlarının kısıtlı oluşundan şikayetçi olan vatandaşların ...
Buca Dijital Dershane’de okul öncesi sınıfı açıldı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için hayata geçirilen Buca Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva