HABERLER>EGE
18 Ağustos 2022 Perşembe - 14:19

Bakan Varank Afyon'da: Mermer fabrikasını açtı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar'daki mermer fabrikasının açılışında, "Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemediği için zannediyorlar ki biz var olan fabrikaları açıyoruz." dedi.

Bakan Varank Afyon da: Mermer fabrikasını açtı!

Varank, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki Karamehmet Mermer Fabrikası'nın açılış töreninde, 2021 yılında temeli atılan firmanın 2022 yılında faaliyete geçtiğini söyledi.

Yaklaşık 40 milyon liralık yatırımla Türkiye'deki en teknolojik, en katma değerli mermer tesislerinden, fabrikalarından birinin açılışını yapacaklarını belirten Varank, şunları kaydetti:

"Tabii biz bu açılışları gerçekleştiriyoruz. Emin olun şu anda yetişemiyoruz ama bakıyorsunuz birileri bizim yaptığımız bu işlere hep kulp takmaya çalışıyor. Yani bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemediği için zannediyorlar ki biz var olan fabrikaları açıyoruz. Eskiden beri çalışan fabrikaları yeniden açıyoruz. Ya da olmayan fabrikaları açıyoruz sanıyorlar ama eğer 'Türkiye'de yatırım, üretim, istihdam var mı? Nasıl oluyor bu işler' diye merak edenler varsa basın mensuplarımız karşıda biz buradan çağrı yapıyoruz, gelsinler yeni açtığımız fabrikayı ziyaret etsinler. Türkiye'de yatırım oluyor muymuş? Görsünler."

Varank, Afyonkarahisar'ın mermerde çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Burada yerin altında boş yatan mermer yatakları artık ekonomiye kazandırılıyor. Bu firma üretiminin yaklaşık yüzde 90'nını ihraç ediyor, ülkeye döviz kazandırıyor. Eskiden bu halde gönderdiğimiz mermerleri artık işleyip katma değerli hale getirip gönderiyoruz, satıyoruz. İşte bu tesis onlardan bir tanesi. Ben tabii firma sahibine de bir söz vereceğim, o da bir söylesin bakalım Sanayi ve Teknoloji Bakanı kamuoyunu mu kandırıyor, yoksa gerçekten yatırım yapmış mı?"

Bakan Varank'ın mikrofonu verdiği Karamehmet AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özcan da "Aile olarak ülkeye ve sektöre 20 ilde 60 tane Ar-Ge yaparak ocak kazandırdık. 3 ayrı ilde fabrika var. Bu tesiste karşıdaki fabrikanın devamında işleyemediğimiz, ekonomiye kazandıramadığımız ürünleri teknolojik halde ekonomiye kazandırmak için katma değeri artırdık. 20 yılda 60 ocak 5 fabrikayı bu ülkeye kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Varank, "Gördüğünüz gibi bizim aldatmayla işimiz yok. Aldatmak başkalarının siyaseti. Biz müteşebbislerimizin bu işlerinin önünü açmak için varız. Burada Organize Sanayi Bölgesini desteklerimizle önünü açtık. Buralara çok farklı imkanlar sağladık. Bu firmamız yatırımlarını yaparken devlet yanında durdu, teşvik belgelerini, desteklerini verdi. Dolayısıyla bu ekonomi bu sayede bu noktaya geldi. Türkiye 250 milyar dolar ihracatı bu sayede yakaladı." diye konuştu.

Açılış sonrası fabrikayı gezerek işçilerle sohbet eden Varank, fabrikada son kontrolleri yapılan işlenmiş mermerleri ihracat dizilimlerine ekledi.

Açılışa, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve çok sayıda davetli katıldı.

 
13 yaşında İzmir'den Barcelona'ya
 
Korkunç kaza: Devrilen beton mikserinin sürücü öldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp genç için seferberlik!
Aydın'ın Köşk ilçesinde yakınlarının haber alamadığı 18 yaşındaki genç ...
Terör örgütü hükümlüsü yakalandı!
Manisa'da, 'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan hakkında ...
Yunanistan itti İHA'lar tespit etti!
Milli Savunma Bakanlığı, düzensiz göçmenlerin Yunanistan unsurları tarafından ...
 
Ege maviliklerinde can pazarı!
Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
24 yıl hapisle aranıyordu... Uygulamadan kaçamadı!
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yağma suçundan 24,5 yıl kesinleşmiş hapis ...
Akaryakıt istasyonuna daldı!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, otomobilin akaryakıt istasyonunun tabelasına ...
 
Muğla'da devrilen otomobilde 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı
Muğla’nın Milas ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını ...
Muğla'da araçtan hırsızlık yaptığı iddia edilen şüpheli yakalandı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde araçtan hırsızlık yaptığı öne sürülen şüpheli yakalandı.
İki üniversitelinin öldüğü cinayet gibi kazada detaylar: 1439 promil alkol, 180 km hız!
Uşak'ta 30 Mayıs'ta, yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva