HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2021 Salı - 10:25

Bakan Pakdemirli'ye 'yetki' eleştirisi: Ya öğrensin ya da istifa etsin!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yangınlar ile ilgili yaptığı 'birinci derece sorumluluk belediyelerde' açıklamasını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan, "Bakan önce yasayı okusun, sorumluluk alanlarını iyice incelesin ve neresi bakanlık sorumluluğunda neresi belediye sorumluluğunda iyice öğrensin, eğer öğrenemiyorsa derhal istifa etsin" dedi.

Bakan Pakdemirli ye  yetki  eleştirisi: Ya öğrensin ya da istifa etsin!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin dört bir yanında başlayan ve tüm ülkeyi yasa boğan orman yangınları konusunda Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında 'uçmayan uçak' ve 'yetersiz uçak sayısı' tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Muhalefet cephesi olan Millet İttifakı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluğunu yerine getirmediği konusunda eleştirirken, Cumhurbaşkanlığını ise filosunda bulunan uçak sayıları üzerinden eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Yangınlar sonrası 'sorumluluk' konusunda tartışmalar yaşanırken, tartışmalara Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan da dahil oldu.

BAKAN SAPLA SAMANI KARIŞTIRDI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin son dönemlerde yaşanan orman yangınları ile ilgili sorumluluk konusundaki eleştirilere 'Birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir' yanıtını vermesi hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Nasıl sorumluluk belediyelerde olacak? Ne yapacak belediyeler? Orman söndürmek ile yanan apartmanı söndürmek aynı şey değil ki. Belediyelerin itfaiyedeki yeteneği ev, bina veya şehir içinde bir yer yanıyorsa oraya yöneliktir. Ancak orman çok ayrı bir şey... Ormanın bir sorumlusu, bir bakanlığı var. Eğer sorumluluk belediyeye aitse belediye gidip ağaç kesebiliyor mu orada? Temizlik yapabiliyor mu? Yapamıyor… Bu tamamen özel bir şey… Orman bakanlığına ait bir alan! Belediyelerimiz ne yapıyor; Bütün imkânları ile araçları ile personeli ile bu konuda bakanlığımız ile ortak çalışıyor. Sonuç olarak hepimizin yaşadığı kıymetli alanlar bunlar. Belediyelere ait ayrı bir sorumluluk yok burada. Bakan önce yasayı okusun, sorumluluk alanlarını iyice incelesin ve neresi bakanlık sorumluluğunda neresi belediye sorumluluğunda iyice öğrensin, eğer öğrenemiyorsa derhal istifa etsin. Sapla samanı karıştırdı bakan" ifadelerini kullandı.

UÇAKSA UÇAK HELİKOPTERSE HELİKOPTER ALINACAK
Bakanlığın ve hükümetin geçmiş dönemlerde yaşanan felaketlerden ders almadığını bu nedenle belediyelerin inisiyatif aldığını belirten Arslan, "2 sene önce Menderes'te çok büyük bir orman yangını ile karşı karşıya kaldık. Gene benzer tartışmalar orada da olmuştu. Bakanlık, hükümet bu konuyla ilgili yaşamış olduğu tecrübelerden ders çıkarabilen kişiler değil.  Her şeyi akışına bırakıyorlar. Yangın oldu bitti sonra unutuluyor. Unutmayın bir sonraki yangın dönemine hazırlanılması gerekiyor. Uçaksa uçak, helikopterse helikopter alınacak.  Ancak bunlar bunu yapmıyorlar. Ormanlar İzmir'in bizim ormanımız değil mi. Yerel yönetimlerde buradaki zafiyeti görüyor gelişme yok. Bizim başımıza gelenin aynısı Manavgat'ta, Marmaris'te meydana gelince Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz bu konuda inisiyatif almışlardır. Çok kıymetli ve değerli bir hamledir. Bunu yapmaları gerekiyor.  Çünkü bu hükümetin bunu yapacak mecali kalmamış, sorumluluğu üzerine almıyor hatta ve hatta sorumluluk dağıtıyorlar… Hiç bunların kabahati yok! Merkezi hükümet buradaki bir boşluk yaratmıştır ve bu boşluk ciğerlerimizi yakıyor. Bu nedenle belediyelerimiz Genel Başkanımızın da talimatı ile bir çalışma yapacaktır ve belki de bu noktada kendi elemanlarımızı daha iyi yetiştireceğiz. Ormanları söndürmeye yönelikte bir takım eğitimler verilecektir" diye konuştu.

İZMİR İLKLERİN KENTİ
Kiralamanın Orman Bakanlığı'na örnek olması gerektiğini belirten Arslan, "Ben çok gurur duydum. Bizim belediye başkanlarımızın bu konudaki hassasiyeti çok önemli. Açığı da görmüşler ve sonuç itibari ile yapılacak hizmet hepimizi ilgilendiren bir hizmet. Buraya kaynak  aktaracak olmaları, orman  bakanlığının basiretsizliğini kapatacak , onların eksikliğini giderecek, oluşturulan bütçeyi başka hizmetler için harcaması gerekirken,  tedbir amaçlı buraya aktarmalarını doğru buluyor ve destekliyorum. İzmir zaten ilklerin kenti. Bu konuda belediye başkanlarımızın hassasiyeti inşallah bütün belediye başkanlarımıza ve yerel yönetimler örnek olur. Tabii asıl Orman  Bakanlığı'na örnek olur. İnşallah bu hareketimizden sonra saray uçaklarını satar, gezecek dolaşacak uçan sarayları satıp ormanlarımızı söndürecek uçaklar alır" dedi.

 
Muğla yangını durdurulamıyor... İçimiz yanıyor!
 
Çeşme'de 'kıyıdan kıyıya' film festivali
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Krabağlar adlı kişiye 3 Ağustos 2021 Salı 23:51

Millet can derdinde sen ne derdindesin!!!

Yorumu oyla      2      3  
karabaglar 3 Ağustos 2021 Salı 13:35

bülent sözüpeki karabaglarda istemiyoz

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar, Bodrum’da yangın bölgesinde
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar ...
CHP’li Bayır’dan ‘kaos planı’ iddiası: İç savaş mı çıkarmak isteniyor?
Türkiye'de artan mülteci sayısı hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Cumhuriyet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mülteci göçü için neden 'istila' dedi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mülteci göçü için neden 'istila' dedi?
 
Bakan Elvan: Tüm zararlar karşılanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Silifke ve Aydıncık ilçelerindeki ...
Yangın bölgesine yapılacak yardımlar açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınların devam ettiği Manavgat'ta acil ihtiyaçları ...
Türkiye'den Yunanistan'a kınama!
Yunanistan Eğitim Bakanlığı, Batı Trakya’da öğrenci sayısının yetersiz ...
 
CHP'li Bayır'dan Cumhur İttifakı'na 'üslup' göndermesi: 1.51'lik laf ediyorlar ancak boyları 1.50!
Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında yaşanan 'üslup' ve 'Cumhurbaşkanlığı ...
CHP'li Beko: Jandarma ve üniversite kampları parsel parsel satılıyor!
Meydana gelen yangınlarla ülke gündemine yeniden oturan ‘rant’ tartışmalarıyla ...
CHP İlçe Başkanı Kavasoğulları: Çeşme'de kalp krizi geçiren ölür!
CHP İlçe Başkanı Kavasoğulları: Çeşme'de kalp krizi geçiren ölür!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva