HABERLER>EKONOMİ
11 Ağustos 2020 Salı - 10:48

Bakan Pakdemirli’den hobi bahçeleri açıklaması: İmar barışından yararlananlar yıkılmayacak!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli hobi bahçeleri konusunda çok önemli açıklama yaptı. Yasa hazırlıklarının sürdüğünü anlatan Pakdemirli, “Bizim burada getirmek istediğimiz düzenleme imar barışını kapsamıyor. İmar barışından dolayı vatandaşlarımız bu hobi bahçeleri ile ilgili başvurusunu yaptı ve yapı imar belgesini aldıysa onun binası yıkılmayacak” dedi.

Bakan Pakdemirli’den hobi bahçeleri açıklaması: İmar barışından yararlananlar yıkılmayacak!

EGEDESONSÖZ- Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli uzun süredir tartışmalara neden olan tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri konusunda yeni açıklamalar yaptı.  İzmir’in Menderes ilçesi başta olmak üzere Torbalı, Kemalpaşa, Menemen gibi tarım arazilerini yoğun olduğu alanlarda kooperatif yöntemiyle hızla türeyen hobi bahçelerinin yıkılacağı açıklanmıştı.

Bakan Pakdemirli, Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’a konuştu. Pakdemirli’nin hobi bahçeleri ile ilgili açıklamaları şu şekilde kayıtlara geçti:

*Torba Yasa ile gündeme gelen hobi bahçeleri konusunda da kafalar çok karışık. Öyle bir hava yaratıldı ki sanki bütün hobi bahçeleri yıkılacak. Çiftçilerin ihtiyacı gereği yaptığı kulübenin bile yıkılacağı endişesi var. Siz hobi bahçelerinin hepsini yıkacak mısınız?

“ Hobi bahçelerinde de, yani hepimizin 83 milyon vatandaşımızın mücadelesi şu olmalı, evlatlarımızdan emanet aldığımız tarım topraklarını kaybetmemek. Bunlarla ilgili çeşitli düzenlemeler yapılabilir. Eğer birilerine bir ev yapılması gerekiyorsa biraz daha belki eğilimli arazilerde yapılmalı. Şehircilik Bakanlığımızla oturup çalışabiliriz. Nefes alacakları bir yer yapılabilir. Hobi bahçelerindeki ana maksat hafta sonları gidip tarım yapmaktan ziyade insanlarımızın nefes alacakları bir yer. Tabii ki bunu da maalesef emlakçılar, bazı tüccarlar vatandaşlarımızı da buna alet etmişler. Bu iş kanuni değil. Aslında kanunlar zaten buna müsaade etmiyor. Yani yapılan şeyler mevzuata uygun değil. Yapılaşmanın hiçbiri mevzuata uygun değil. Burada bizim çıkarmaya çalıştığımız şey,yeni bir yasadan çok buradaki müeyyidelerin artırılması, belediyeleri sorumlu kılmak ve gerektiğinde de bakanlığın bu konuda tedbir almasını sağlamak”

*İmar barışından yararlananlar ne olacak?

“Tabii şunu söylemek isterim. Bizim burada getirmek istediğimiz düzenleme imar barışını kapsamıyor. İmar barışından dolayı vatandaşlarımız bu hobi bahçeleri ile ilgili başvurusunu yaptı ve yapı imar belgesini aldıysa onun binası yıkılmayacak. Ama ondan sonra bir şeyler yaptıysa bununla ilgili elbette bir düzenleme olacak. Hobi bahçelerinin de savunuluyor olmasını ben doğru bulmuyorum. Evlatlarımıza, torunlarımıza doğru iş yapmayız. Bu hobi bahçelerinin önünü açmamız, bundan sonra bunun devamını getirmemiz ben asla doğru bulmuyorum”

*Meclis açılınca hobi bahçeleri tekrar gündeme gelecek mi?

*Meclis açılır açılmaz bu konu tekrar gündeme gelecek. Bizim tarımsal üretim yapan üreticimizle çiftçimizle herhangi bir sıkıntımız yok. Bunlar zaten tarımsal faaliyetlerine bağlı olarak yapması gereken ahır, ağıl, veya konut gereksinimleri varsa bunların nasıl yapılacağı, nasıl sürdürülebileceği konusu yasada yıllardır tanımlı zaten. Onda da zaten problem yaşamıyoruz. Bu konu da aslında ilgi alanımızda değil. Bizim ilgi alanımız aynen şehirdeki gecekondulaşma gibi toplu alanlarda yapılmış küçük veya çok büyük içinde villa, havuzları olan, tarım arazilerine kondurulmuş malikaneler”

 
Başkan İduğ'dan 'tasarruf' çağrısı: Herkes, hesabını kitabını iyi bilmeli
 
Sürücülere kötü haber: Zam geliyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aysel Yazır 27 Ocak 2024 Cumartesi 03:05

Hobi bahçeleri öyle bir gal aldı ki gerçekten de kafalar karışık... Bence kategorize edilmeli ve ona göre işlem görmeli. Devlet istekleri, ihtiyaçları doğrultusunda halkının yanında olmalı. Eğer sadece zevki sefa için yapılmışsa izin verşlmesin. Ama ben yazlık ve kışlık yiyeceğimi organik, ilaçsız yapmaya çalışarak emek veriyor isem beni de görmeli... Özellikle pandemi dönemi orası nefes aldığımız yer olarak yapılmıştı. Orada çalışırken nefes aldığımı, özlemlerimin giderildiğini, imece usulü yaşanılan yer olarak tertemiz insanların barındığı bir mekan olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum... Bizler de insanız ve ihtiyacımız var... Katliam olur vallahi yıkım olursa... Elimizde ne varsa oraya yatırdık ve huzurla yaşıyoruz... İnsanın hayalini, ümidini kırarsan geleceğini de alımış olursunuz... Maddi manevi yıkım güzel sonuçlar getirmeyecektir. Devlet uygun olan yerlere yapıp halka arz edebilir... Hiç değilse bu yapılanlardan sonra kanunlar katılaştırılıp kendi başlarına yapmaları önlenebilir. İmar affını Allah rızası için bekliyoruz. Anlayışınıza sığınıyor ve önce Rabbim merhamet etsin diyerek kendi vicdanınıza bırakıyorum... ?? ??

Yorumu oyla      1      1  
Yener 3 Aralık 2023 Pazar 13:23

Çok büyük holdinlerin bile vergi ve cezaları affa uğrarken bu hobi bahçeleri neden affa uğramıyor. Yapılırken uydudan herşeyi izleyenler iş bitiminde gelip bunları yıkın diyorlar. Boş duran topraklarda hobi bahçeleri yemyeşil oldu herşey ekiliyor buraya ama bunu gören yok.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Albayrak'tan ekonomi yorumu: Üst lige çıkma hedefinden sapmadık!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin üst lige çıkma hedefinden ...
TTO Başkanı Olgun: Bir geleneği değiştiriyoruz
İzmir Valisi Köşger’e Torbalı ziyaretinde Çapak Bardacık İnciri ikram ...
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. ...
 
Antalya'ya ilk Rus turist kafilesi geldi
Türkiye ile Rusya arasında, koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen ...
Para politikasında yeni dönem
Kovid-19 nedeniyle uygulanan genişletici para politikası terk ediliyor. ...
Mesafeli yöntemle satış yapan 8 firmaya büyük ceza!
Mesafeli yöntemle satış yapan 8 firmaya yapılan denetim sonucunda tespit ...
 
Düğün ve nişanlar için yeni genelge!
Ülke genelinde bugün ve hafta sonu nişan, kına ve düğün gibi etkinliklerde ...
Kritik ekonomi zirvesi: Neler konuşuldu?
İstanbul'daki ekonomi zirvesinde dikkat çeken bazı başlıklar öne çıktı. ...
Piyasaların ateşi yüksek: Yeni hamle geldi!
Merkez Bankası'ndan piyasadaki hareketliliğe ilişkin ilk adımını attı; ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva