HABERLER>EKONOMİ
17 Haziran 2020 Çarşamba - 10:17

Bakan Pakdemirli'den Dikili mesaisi: Vatandaşa 'balık tüketin' çağrısı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'deki balık tüketiminde son 15-20 yıldır yatay bir seyir izlendiğini ifade ederek, balık tüketiminin artması için çağrı yaptı. Pakdemirli, "İhracat ve üretim artıyor ama tüketim yatay bir seyir izliyor. Aksine et ve tavuk tüketimi ise artıyor. Biz tüm protein kaynaklarının dengeli olarak tüketilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza her zaman balık yiyin, sağlıklı kalın diyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli den Dikili mesaisi: Vatandaşa  balık tüketin  çağrısı

İzmir'in Dikili ilçesinde faailiyet gösteren su ürünleri firmasını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üretim ve depolama faaliyetleri hakkında bilgi aldı. İskeleden denize kovalarla balık bırakan Bakan Pakdemirli, su ürünleri sektörünün genel durumu ve desteklerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Su ürünlerinde, Türkiye'nin güçlü bir konuma sahip olduğunu dile getiren Pakdemirli, ihracat hedeflerine ulaşmada sektörün önemine dikkat çekti. Türkiye'nin 2023 hedeflerinden olan 1 milyar dolar ihracat hedefine geçen yıl ulaşıldığını açıklayan Pakdemirli, 2023 için yeni hedefler belirlendiğini söyleyerek "İhracatımızı 2 milyar dolar hedefledik. Bu hedefe doğru koşmaya başladık. Pandemi sürecinde ister istemez bir miktar ihracatla ilgili kısa vadeli bir etkilenme görmemize rağmen bunları telafi etmek için çalışmalar yapıldı. Marketlerde kampanyalar ve iç piyasada tüketimin artışı gibi konularda güzel inisiyatifler alarak balıkçılık sektörümüzü ayakta tutmayı başardık. Su ürünleri sektörümüz yara almadan pandemiyi geçti" dedi.

TÜKETİMDE YATAY SEYİR
Avrupa'ya ve yurt dışına ihracatta hiçbir sıkıntının kalmadığını anlatan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, işlenmiş balığın kilogramına 2 lira destek açıkladıklarını hatırlattı. Balıkçılık sektörünün moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için desteğin önemli olduğunu anlatan Pakdemirli, destekle ilgili tebliğin geçen günlerde yayınlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz sektörümüzün her zaman yanındayız. Sonuçta en önemli protein kaynağı olarak balığı görüyoruz. Et ve tavuk da var ama en sağlıklısı balık. Bugün hangi doktor ya da diyetisyene gitseniz 40 yaşından sonra balık önerir. Biz de bakanlık olarak bunu destekliyoruz. Çünkü son 15-20 yıldır Türkiye'de balık tüketiminde yatay bir seyir izlendi. İhracat ve üretim artıyor ama tüketim yatay bir seyir izliyor. Aksine et ve tavuk tüketimi ise artıyor. Biz tüm protein kaynaklarının dengeli olarak tüketilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Balığı da çok önemsiyoruz. Balığı sadece Türkiye'nin deniz kıyısı ve sahil şeridindeki kentlerimiz, kasabalarımız değil tüm ülkenin tüketmesi için balığın sağlıklı olduğunu altını çizerek belirtiyoruz. Bu konuda da sektörümüzü ve pazarlama faaliyetlerini destekliyoruz. Vatandaşlarımıza her zaman balık yiyin, sağlıklı kalın diyoruz."

Bakan Bekir Pakdemirli, açıklamalarının ardından helikopterle havalanarak su ürünleri yetiştiriciliğinin yapıldığı kafesleri inceledi. (DHA)

 
Bayraklı'ya altı yeni park geliyor
 
CHP’li Polat’tan kanun teklifi: Ata-nene tohumu yok oluyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Haziran 2020 Cuma 08:35

Türkiye'de balık çiftliklerinin tümü kapatılmalı. Denizlerimiz çok hızla kirlendi. Yunanistan asla kendi denizlerinde balık çiftliği kurulmasına müsade etmiyor. Bu sayede pırıl pırıl denizleri var ve Turizm'i önemsiyorlar. Yunanlılar kendilerine Türk ortak bulup Türk kıyılarında balık çiftliği kuruyor. Böylece kendi denizleri temiz kalıyor. Bizim denizlerimize girdiğimizde 1 metre önümüzü göremiyoruz. Yunan sahillerine gidiniz bakınız pırıl pırıl içine girince 100metre ötesini görürsünüz. Balık çiftlikleri acilen kapatılmalı. Türkiye'de balık çiftlikleri istemiyoruz. Turizm daha önemli.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aras Kargo Avusturyalıların oluyor
Aras Kargo'nun yüzde 80 hissesi Avusturyalı Österreichische Post'a geçiyor. ...
Bakan Pakdemirli açıkladı: Bergama'nın vizyon projesi için ihale zamanı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Bergama ilçesindeki Selinos ...
Levent Marina’da kritik ihale: Kazanan kim oldu?
Balçova’da bulunan Levent Marina’nın ihalesini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
Milli elektrikli tren 30 Ağustos'ta raylarda
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli elektrikli trenin ...
Bakanlık açıkladı: Bütçe açığı belli oldu
Bütçe mayısta 17,3 milyar lira, ocak-mayıs döneminde ise 90,1 milyar lira açık verdi.
İzmir boyozu yurdun her yerine gidiyor!
Osmanlı döneminden beri üretilen ve günümüze ulaşan bir hamur işi türü ...
 
'AVM’lerden yağmur gibi vaka haberi geliyor'
Alışveriş merkezlerinde (AVM) örgütlü bulunan TezKoop-İş Sendikası Genel ...
Bakan açıkladı: İşten çıkarma yasağı uzuyor mu?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, pandemi döneminde uygulanan ...
Bakan Pakdemirli’den İzmir’de üç günlük program: Yeni yangın uçaklarını tanıtacak
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli bir dizi program sebebiyle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva