HABERLER>GÜNCEL
26 Mayıs 2022 Perşembe - 08:05

Bakan Kurum 'belediyelere' seslendi: Elinizi taşın altına koyun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu ve tüm belediyelerin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, bugüne kadar 3 milyon konutu dönüştürdüklerini söyledi.

Bakan Kurum  belediyelere  seslendi: Elinizi taşın altına koyun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurum, muhalefetin "akla ziyan senaryolar" ürettiğini söyledi.

Siyasetçilerin milleti yanlış algılar ve düşüncelerle başka yollara sevk etmemesi gerektiğini vurgulayan Kurum, "Doğruyu söylemek zorundayız. 'Dünyanın en büyük parklarından birini yapacağım, 145 bin 300 ağaç dikeceğim, gül bahçeleri yapacağım, millete armağan edeceğim.' diyorsunuz, bunlar 'Yok olmaz' diyor. Şimdi bunların eser üretmek, millete hizmet etmek gibi bir dertleri olmadığı için yani yönettikleri belediyeleri görüyoruz, borç batağına batırdılar. Bırakın yeni işler yapmayı, bizim hazır işlerimizi dahi durdurdular. Şimdi biz bunları dinlersek hiçbir şey yapamayız ki. Söz vermişiz, şimdi bize 'yapamazsınız' deniyor. Ülke genelinde 440 tane millet bahçesi yapıyoruz." diye konuştu.

Atatürk Havalimanının dönüşüm bütçesinin 2 milyar 175 milyon lira olduğunun altını çizen Kurum, " 'Yandaşa verildi' diye muhalefetten eleştiriler geldi. TOKİ Başkanlığımız buranın ihalesini yaptı. TOKİ Başkanlığımız Sayıştay denetimine tabi bir kuruluştur. Sayıştay; hukuka, mevzuata, kanuna uygun mu diye hepsini denetliyor. 'TOKİ denetime tabi değilmiş.' deniyor. O zaman her yıl KİT komisyonunda hesap veren kim? En düşük teklifi veren firmaya vermişiz, yani neyi tartışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Kaçacak, bu ülkeyi terk edecek biri varsa muhalefettir"
Atatürk Havalimanında konsepti fetih ve bahçe üzerine kurduklarını dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

"Biz bu toprakları kolay elde etmedik, bugünlere kolay gelmedik. Fetih demek, bizce açmak demek. Neleri açmak biliyor musunuz? 21. yüzyılın kapılarını açmak demek. Fetih demek, SİHA'larınızla, İHA'larınızla, tanklarınızla, toplarınızla kendi kendine yeten bir millet olmak demek. Fetih demek, o ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gönderden indirmemek demek. Biz burada fethin 569. yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla büyük bir coşkuyla fethimizi kutlayacağız. Hem de yüz binlerce İstanbullu kardeşimizle birlikte muhalefete, CHP zihniyetine, bu söylemlere en güzel cevabı bu coşkuyla vereceğiz. Biz bu ülkeyi hiçbir zaman terk etmedik ve hiçbir zaman da terk etmeyeceğiz. Kaçacak, bu ülkeyi terk edecek biri varsa muhalefettir. Biz bu söylemlere kulak asmadık, asmayacağız da. Grup toplantısında, 'Akşam size çok önemli bir haber vereceğim.' diyeceksiniz, bir yalan üzerinden, algı üzerinden farklı noktalara yönlendirmeye çalışacaksınız. 'Yurttan kaçacaklar, kaçacak yerleri yok, son otobüs.' diyeceksiniz. Senaryo yazsanız ancak filmlere konu olur. Yazıyorlar, kendileri de inanıyor, biz tepki gösterince 'Siz büyüttünüz.' diyorlar. Söyleyen senin genel başkanın, dön aynaya bak. Sayın genel başkanın, 'Darbede tankın önüne atlarım.' diyor, 15 Temmuz'da millet bombalanırken evde kahve içiyor. Bu nasıl bir davranış? Bu nasıl bir tutum? Biz anlayamıyoruz. Bu soruları kendilerine yöneltsinler. Kendi içlerinde problemlerini halletsinler.''

Bakan Kurum, milletle birlikte yürümeye ve iş yapmaya, eser üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şu 20 yılda 100 yıllık iş yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en fazla ağacını diken biziz. Diktiğimiz beş milyon fidanla Avrupa'da birinci, dünyada beşinciyiz. 17 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağız diyoruz, siz ne yapıyorsunuz?" dedi.

"Kaçmanın kitabını muhalefet yazar"
Muhalefetin neye itiraz edeceğini bilmediğini söyleyen Kurum, "Ne yazık ki iftira, yalan ve algı yürüterek bir siyaset yarışçı içindeler. İşte dün akşam 'Yurt dışına kaçacaklarmış.' dendi. Böyle boş işlerle milleti nasıl oyalasak diyorlar. Sonra sabah kendi söylediklerine inanıyorlar. Nereye kaçacağız? 'Yurt dışına kaçacak.' diyen şahsa şunu söylemek lazım; milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı bu havalimanında büyük bir coşkuyla karşıladı. Yüz binler buradaydı. Eğer kaçılacaksa kaçmanın kitabını muhalefet yazar. Altılı masa etrafında köşe kapmaca oynuyorlar. Ve aslında ikballeri için vatandaşlarımızın inanç ve değerleri üzerinden yalanlarla, iftiralarla, yanlış yalan söylemlerle bir iş ve siyaset güdüyorlar. Tabii milletimiz bunu çok çok iyi biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük Türkiye, büyük İstanbul yürüyüşüne kararlı bir şekilde devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

''Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir konudur"
Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu ve tüm belediyelerin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Kurum, bugüne kadar 3 milyon konutu dönüştürdüklerini söyledi.

Bakan Kurum, Salda Gölü'nde yaptıkları düzenlemelerle hem vatandaşın hem esnafın mutlu olduğunu ve yüzünün güldüğünü, doğal sit alanlarına kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Kurum, orman yangınlarının yaşandığı bölgelerde yeniden ağaçlandırma çalışmalarına devam ettiklerini, evlerini kaybeden vatandaşlar için konutlar yaptıklarını aktararak, tekrar böyle bir afet yaşanmaması için gerekli kurumlarla her türlü tedbiri aldıklarını dile getirdi.

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında da bakanlık olarak çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgulayan Kurum, bu anlamda yeşil alanları artıracaklarını ve gereken her türlü önlemi aldıklarını ifade etti.

 
Twitter'a 150 milyon dolarlık ceza!
 
Suç örgütüne eş zamanlı operasyon
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 26 Mayıs 2022 Perşembe 15:20

Imar barışı adı altında af çıkar bunun sonucu insanlar kaçak kat çıksın ve bu kaçak kat için fazladan bir daire talep etsin. Bu imar barışı kentsel dönüşümün önündeki en büyük takozdur.

Yorumu oyla      3      4  
Gültepeli 26 Mayıs 2022 Perşembe 15:19

Belediyelere elinizi taşın altına koyun deyin, sonra Aktepe-Emrez örneğinde olduğu gibi dava açın. Bu ne yaman çelişki?

Yorumu oyla      2      3  
Burak 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:16

Her seyi engelle sonrada belediyelere komut ver. Gercekten sürreal isler oluyor ülkede. Ayni suna benziyor, senelerce fetö ile dans edip sonra muhalif gordugun insalara fetöcüsün demek gibi. Riyakarlık kanlarına işlemiş..

Yorumu oyla      6      3  
zagor 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:04

Belediyelerin bütcesini kusa cevir, sonrada elinizi tasin altina koyun de. Nasil olacaksa.

Yorumu oyla      6      3  
murat 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:01

Belediyelerin görevi konut yapmak olmamalı, İmarlı arsası olanlara, daire sayısına göre ucuz inşaat kredisi verilsin, arsa sahipleri hemen inşaata başlar bir yılda konut sorunu çözülür.

Yorumu oyla      7      3  
eskiköy 26 Mayıs 2022 Perşembe 09:55

izmirde ş.p.o var.. bi şey olmuyor..

Yorumu oyla      4      3  
26 Mayıs 2022 Perşembe 08:52

Siz devlet olarak elinizi taşın altına koydunuz mu da, belediyeler koysun? Her şeyi engelleyip bir de üstüne bunu diyemezsiniz.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı personel alacak
İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına çeşitli pozisyon ve unvanlarda ...
İzmir'de suç örgütlerine operasyon... Sahil şeridi müsilajdan temizlendi!
EGM, sahil şeridindeki illerde baskı, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak ...
İzmir sularında can pazarı!
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yasa dışı geçiş yapmaya çalışan ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Tarihi lisenin ilk ‘cici kızları’ şimdi ne yapıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Tarihi lisenin ilk ‘cici kızları’ şimdi ne yapıyor?
Buca Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasında flaş gelişme… 7 ay sonra tahliye kararı!
Buca Belediyesi'ne 7 ay önce düzenlenen ve aralarında belediye personellerinin ...
Cezaevi izin önergesi Bankacılık teklifine eklendi
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izinlerini 31 Temmuz 2023'e ...
 
Toprağa gömülü terörist cesedi bulundu
İçişleri Bakanlığı'nca devam eden "Eren Abluka-7" operasyonları kapsamında, ...
'Limon tuzu' satan uyuşturucu satıcısından şikayetçi oldu
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir kişi, kendisine uyuşturucu temin eden şüpheli ...
Ege'de çıkan yangına müdahale!
İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Ege Üniversitesi Hastanesi'ndeki mamografi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva