HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2020 Cumartesi - 22:14

Bakan Koca: Can kaybımız 10’a yükseldi

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep'te özel hastanenin Covid-19 yoğun bakım ünitesindeki patlama ile ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Koca: Can kaybımız 10’a yükseldi

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Gaziantep’te özel bir hastanede meydana gelen patlama ile ilgili Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır. Ekiplerimiz sahada süreci yakından takip etmektedir" denildi.

BAKAN KOCA VE BAKAN GÜL İNCELEMELERDE BULUNDU
Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde çıkan yangınla ilgili incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Herhangi bir sorun ve aksaklık kusur tespit edildiğinde yapılması gereken her neyse yapılacaktır" dedi. Açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle konuştu:

"Öncelikle bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz yangın sabah saat 4 buçuk sularında başladı. Özellikle yoğun bakımda bizim yüksek akımlı oksijen vermek üzere daha çok kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz. Bununla devamında 20 yataklı yoğun bakımın yatan hasta sayısı 19 kişiydi. 19 kişiden 7 vatandaşımız olay anında hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız 11 hastanın transferi döneminde, 1 hastamız da 4 buçuk saat kadar sonra nakil yapılan hastanede hayatını kaybetmiş oldu. 19 takip edilen hastamızdan 9 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. 10 hastamızın da nakli yapılarak değişik civar hastanelerde yoğun bakımlarda tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Yangına müdahale etmeye çalışan 16 hastane personelinin etkilendiğini gördük. 7 personelin yoğun bakımda takibi yapılmakta kendilerini ziyaret ettik ve ciddi bir sorunlarının olmadığını bugün yoğun bakımda tedavileri tamamlanıp servise alınmaları mümkün olabilir. Olayla ilgili inceleme hem başsavcılıkla hem biz bakanlık olarak müfettiş görevlendirmesi anında yapıp inceleme ve soruşturma başlatmış olduk. Bu anlamda herhangi bir sorun ve aksaklık kusur tespit edildiğinde yapılması gereken her neyse yapılma noktasında yapacağımızdan kararlı olacağımızdan vatandaşlarımız emin olsun."

"İDARİ VE ADLİ ANLAMDA TÜM KURUMLAR GEREKEN NE VARSA YAPACAKTIR"
Olayla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın derhal soruşturma başlattığını belirten Bakan Koca, "2 savcıyı görevlendirmiştir. 2 savcımız süreci tüm yönleriyle takip etmekte, süreci titiz şekilde soruşturmaktadır. Bir bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç, hızlı ve titiz şekilde başsavcılık tarafından yerine getirilmektedir. İnsan canı en değerli ve aziz varlıktır. Buna yönelik bu süreçle ilgili ihmal veya farklı bir konu varsa olay tüm gerçekliğiyle araştırılacaktır. İdari ve adli anlamda tüm kurumlar gereken ne varsa yapacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bu konuda tüm çalışmalar titiz şekilde sürecektir. Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

BAKAN GÜL İLE BAKAN KOCA, YARALI VE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde çıkan yangınla ilgili incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, buradan Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne giderek, tedavisi devam eden yararlıları ziyaret etti.

Bakan Gül ve Bakan Koca yaralı ziyaretinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü'nde kısa bir toplantı gerçekleştirdi daha sonra yangında hayatını kaybeden Ökkaş Akbulut'un Karataş Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Akbulut'un ailesine başsağlığı dileyen iki bakan, daha sonra kentten ayrıldı.

BAKANLAR TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanımız, Bakan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Gaziantep Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürümüz ve başhekimlerimizin katılımıyla; ilimizdeki salgın seyrini ve alınan tedbirleri değerlendirdik" dedi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Gaziantep'teki elim hadisenin yaşandığı hastanede incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Adli ve idari süreç, derhal başlatılmış olup titizlikle sürdürülmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Bakan Koca: Gaziantep’te meydana gelen üzücü olay nedeniyle bir hastamız daha nakledildiği hastanede yaşamını yitirdi. Can kaybımız 10’a yükseldi. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. (DHA)

 
6 yaşındaki Rus çocuk, en çok kazanan YouTube yıldızları arasında
 
'İhracat yapacağım' diyerek 40 kişiyi dolandırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit ailelerin eylemine taşlı saldırıda bulunan kadın tutuklandı
Şırnak'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, ...
İzmir'de çocuk sürücü motosiklete çarptı! 1 yaralı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü yönetimindeki ...
Salgında son 24 saatin bilançosu: 241 can kaybı, 22 bin 195 yeni vaka
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19 Aralık 2020 günlük koronavirüs tablosunu açıkladı.
 
Kuyuda can pazarı: 2 işçi toprak altında
Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Suluca Mahallesi'nde su kuyusu açma çalışması ...
İzmirli otobüs şoförü korona kurbanı!
İZULAŞ'ta şoförlük yapan Sebahattin Mesut koronavirüse yenildi.
Kitle imha silahlarıyla ilgili teklif kabul edildi
Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin ...
 
RTÜK'ten yayıncı kuruluşlara 'konuk hassasiyeti' uyarısı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayıncı kuruluşlardan konuk seçimi ...
İzmir'de sobadan çıkan yangın söndürüldü
İzmir'in Konak ilçesinde bir otoparkın bekçi kulübesinde bulunan sobadan ...
'İğne canımı yaktı' diyerek, sağlık çalışanını dövdü
Ankara'da özel bir hastanede iğne olan adam, iğne vururken canını yaktığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva