HABERLER>SPOR
3 Temmuz 2021 Cumartesi - 16:45

Bakan Kasapoğlu'ndan 'eser siyaseti' çıkışı: Geçmişten beri önümüze engel çıkardılar!

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Biz biliyoruz ki insanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bu görüşle İzmir içinde üretmeye devam edeceğiz. Hizmetten, eser siyasetinden bir adım dahil geri durmayacağız. Geçmişten beri engeller çıkardılar. Bunu geçmişten bu yana yaptığımız gibi aşacağız" dedi.

Bakan Kasapoğlu ndan  eser siyaseti  çıkışı: Geçmişten beri önümüze engel çıkardılar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir'deki belediyelere yapılacak olan yatırımlar için protokol imzalandı. Ayrıca Alsancak Stadı'na ziyaret gerçekleştirerek, statta Altay'ın teknik direktörü Mustafa Denizli ile beraber incelemelerde bulundu. Karşıyaka Spor Kulübüne ziyarette bulunan Bakan Kasapoğlu ardından İzmirli gençlerle bir araya geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile İzmir İl Spor Müdürlüğü Önünde gerçekleştirilen protokol ile ilçe belediyelere yapılacak yatırımlar  için toplu imza töreni düzenlendi.

Toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cemal Bekle, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve AK Parti İzmir İlçe Başkanları katıldı.

İZMİR'DE LİSANSLI SPORCU SAYISINI 5 BİNDEN 306 BİNE ÇIKARDIK
Protokol töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, "İzmir ziyaretlerinin zihnimizde çok ayrı bir yeri var. İzmirlilerin ev sahipliği, sıcak kanlılığı bir istisna... Özellikle son 19 yıldaki yatırımlarımız tüm Türkiye, ve 81 vilayet için  bir devrimi ortaya koydu. Rakamlar ve istatistikleri zaman zaman ifade ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz tesislerimiz. Statlarımız… İzmir'deki Göztepe Stadı önemli statlar arasında şimdiden yerini aldı. Alsancak Stadı'nda son virajdayız. Karşıyaka Stadı'nın temelini atmıştık, ancak bir takım engeller nedeniyle durmuştu. Bugün ülkemizin güzide kulüplerinden Karşıyaka'yı ziyaret edeceğiz. Biz biliyoruz ki insanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bu görüşle İzmir içinde üretmeye devam edeceğiz. Hizmetten, eser siyasetinden bir adım dahil geri durmayacağız. Geçmişten beri engeller çıkardılar. Bunu geçmişten bu yana yaptığımız gibi aşacağız. Birileri algı yaratacak ancak biz doğrudan güzellikten yana olup bu güzel memleketin 84 milyonu için her alanda gelişim ve kalkınmadan yana politikalar ile hizmetlerimize yenisini ekleyeceğiz. Geçtiğimiz yıl 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koymuştuk ve pandemiye rağmen bunu aştık, inşallah bu yılda daha fazlasını yapacağız. STK'lar ve Spor kulüpleri ile el ele vererek ülkenin gençler için çalışmaya devam edeceğiz.Önümüzdeki haftalarda olimpiyatlar başlayacak. Onlara her alanda destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

SEÇİLME YAŞININ 18'E İNMESİNE NASIL KARŞI ÇIKTIKLARINI BİLİYORUZ
Üstü kapalı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulunan Bakan Kasapoğlu, "Spor birleştiren bir alan. Tüm kötülükleri sporun gücüyle aşmaya çaba göstereceğiz. Bugün protokol törenimiz ile gençlik merkezilerimizin sayısını artıracağız. 19 yıl önce İzmir'deki yurt sayımız 5 iken bugün 21 yeni yurtlar inşa etmeye devam edeceğiz. Otellerle rekabet eden yurtlarımızı sayısını arttırmayı sürdüreceğiz. 19 yıl önce hiç gençlik merkezi yokken bugün 19 gençlik merkezi bulunuyor. Bu sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz ile birlikte bu yolu yürümek ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek bizim en büyük hayalimiz. Gençlerin demokrat amcası olduğu iddia edenler, referandumu çok iyi hatırlıyoruz. Gençlerin seçme ve seçilme sayısını 18'e inmesine nasıl karşı çıktıklarını çok iyi hatırlıyoruz. Gençlere baktığımızda görüyoruz ki yarınların Türkiyesi çok daha aydınlık olacak.  Bizler Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği bir takım avantajlar ile buları en kısa zamanda İzmirlilerin hizmetine sunacağız. Tesisleri İzmirlilerin huzuruna sunmak ayrı bir heyecana ancak bunları verimli kullanmak çok önemli. Spor bizler için birkaç branştan ibaret değil. Sporun her branşına yatırım yapmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Bugünkü protokol kapsamında 200 potayı İzmirliler ile buluşturacağız. Basketbol turnuvaları ile inşallah İzmir'de yeni dev adamları yetiştirmek konusunda başarılar sağlayacağız. Daha önce sporcumuz olmayan branşlarda bugün istiklal marşımızı söyleten sporcularımız oldu. Cumhurbaşkanımızın bu anlamda destekleri bizler için önemli bir ilham kaynağı. 2002'de 52 tesis varken, bugün İzmir'de 200 spor tesis var.  Bunları daha da yukarıya taşıyacağız.  İzmir'de 5 bin lisanslı sporcu varken bugün bu sayı 306 bin kişi. İzmir'in her noktasında birbirinden yetenekli gençlerimizi keşfetme ve onları spora kazandırma konusunda pandemi sonrası valilik ile birlikte harekete geçeceğiz. İnanıyorum ki bugün olduğu gibi bizler el ele vermeye devam edersek önümüzde hiçbir engel duramaz" dedi.

YATIRIMLARINIZIN MEYVELERİNİ FAZLASIYLA ALMAYA BAŞLADIK
Protokol töreninde kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bugün İzmir'de güzel günlerinden birini yaşayacağız. Burada yatırımlar ile ilgili protokollümüzü yaptıktan sonra Alsancak stadımız ve Karşıyaka stadımız ile ilgili ziyaretten sonra inşallah farklı bir süreci yaşayacağız. İzmir'in spor yatırımları dediğimizi de 3 stat konusu vardı. Göztepe stadı bitti ve neredeyse 1 yıldır faaliyette. Alsancak stadımızın yüzde 90'ı bitti. Karşıyaka Stadı ile ilgili yaşanan süreci İzmir kamuoyu iyi biliyor. Bizim ilk başladığımız stat yatırımlarından biriydi. Hem yerel yönetimlerin ısrarlı engelleme çalışmaları, hem de bölge oturanların bu anlamda organize edilmesi süreci bu yaraya getirdi. Bu konuda biz de bugün bu protokol ile İzmir de hem yüzme havuzu, hem kamp eğitim merkezi hem de spor tesislerin ilk adımını atmış olacağız. Önümüzdeki günlerde bunların açılısını hep birlikte yapmayı Allahtan niyaz ediyoruz. Gençliğe ve spora ciddi yatırımlar yapan iktidarlar oldu. bunların meyvelerini de fazlasıyla  almaya başladık.Bunlar spora açılan imkan, tesislerin iyi bir şekle getirilmesi.Burada çalışanlara destek verilmesi, bu destekler sonrası de başarıların önümüze gelmesi konusunda oluyor. Bu 20 yıllık süreçte bu başarılara geldik yarın umarım daha büyüklerini yaşayacağız" diye konuştu.

SPOR TESİSİLERİNE HER ŞEYDEN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
 Törende açıklamalarda bulunana İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "İzmir  4.5 milyon nüfusu olan 850 bin  nüfusta da ilk ve orta okul öğrencisi var. Yaklaşık 1 milyon genç nüfusun olduğu şehir. Belki de Türkiye'de spor aktivitelerine en çok ihtiyaç duyulan şehir İzmir. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Ülke olarak her zaman söylediğimiz donanımlı genç nüfusa ihtiyacımız var. Bu genç nüfusa dünya Uluslararası alanda Türkiye'yi öne geçirecek şekilde donatacak ayrıca kendi kökleri üzerinde büyütecek imkanları sağlamak lazım. Spor kendisi aşan bir şey. Gençler için iki taraflı olarak, hem talim hem terbiye yönünden önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Bu anlamda gençlerimizi daha sağlıklı geleceğe hazırlamak için spor tesislerine her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Gençlerimiz bedenen ve sağlıklı yetiştirmek için yapmamız gereken şeyler bunlar" ifadelerini kullandı.

Protokol töreninin ardından Alsancak Stadı'na geçen Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, statta incelemelerde bulundu.

Altay'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, bir süre sohbet ettiği Bakan Kasapoğlu'na üzerinde Kasapoğlu'nun isminin yazılı olduğu Altay forması hediye etti.

Bakan Kasapoğlu, İzmir programı kapsamında esnafı ziyaret etti, daha sonra Gençlik ve Spor Buluşması'nda Bayraklı'da gençlerle bir araya geldi. 

 
TEİAŞ özelleştirme kapsamına alındı
 
Başkan Yetişkin'e büyük onur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da 'İhtiyar Delikanlı' sürprizi
Süper Lig'e yükselen Altay'da hafta başında yeniden başkanlık görevine ...
Altınordu'da Metehan da yolcu
TFF 1'inci Lig'de geçen sezon Play-Off finali oynayan Altınordu, hafta ...
Göztepe'nin gençleri parlıyor
Süper Lig'de yeni sezon öncesi antrenmanlarının Urla Adnan Süvari Tesisleri'ndeki ...
 
Fransa'da iki takım küme düşürüldü
Fransa Ligi ekiplerinden Bordeaux ve Angers mali nedenlerden dolayı küme düşürüldü.
Pınar Karşıyaka'da Morgan da gitti
ING Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon yarı final, FIBA Şampiyonlar ...
Şampiyonlar Ligi finalinin tarihi belli oldu
UEFA, Şampiyonlar Ligi 2021-22 sezonu finalinin 28 Mayıs 2022'de St. Petersburg'da ...
 
Göztepe'de Onovo transferi askıya alındı
Süper Lig'de yeni sezon öncesi transfer görüşmelerini sürdüren Göztepe, ...
Altınordu'da eksik bölgelere akademi takviyesi
TFF 1’inci Lig’de altyapısından yetişen genç oyuncularının yıldızını parlatarak ...
Altay'da kaleye tecrübeli isim
Altay'da takımı 18 yıl sonra Süper Lig'e çıkaran teknik direktör Mustafa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva