HABERLER>İŞ DÜNYASI
30 Haziran 2021 Çarşamba - 18:44

Bakan Karaismailoğlu İTO'da konuştu: İzmir Türkiye'nin vitrini olsun!

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İzmir, geçmişten bugüne Türkiye'nin batı dünyasına açılan önemli bir kapısı. Ancak biz İzmir'in çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki İzmir sadece batıya açılan kapı olmasın. Her şeyiyle Türkiye’nin vitrini olsun. Bu nedenle de İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesine ayrı bir özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu İTO da konuştu: İzmir Türkiye nin vitrini olsun!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirilen toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu da katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, İzmir hakkında değerlendirmelerde de bulundu.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTIK
Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan T.C.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, "2020’nin ilk günlerinden itibaren pandemi dünyayı etkisi altına aldı. Türkiye ise bu zor dönemi büyümeyle kapatan nadir ülkeler arasında yer aldı. Normalleşme sürecinin başlamasıyla bu olumsuz etkilerinin hızla geride kaldığını ve ülkemizin büyümede ivme yakaladığını görüyoruz. Ülkemiz bu zor dönemde, uyguladığı politikalarla salgının etkilerini en aza indirmeyi başardı. İzlediğimiz politikaların özellikle ekonomideki önemli yansımaları uluslararası kuruluşlar tarafından teyit ediliyor. Birkaç gün önce Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2020 yılında Türkiye için yüzde 5 olarak açıkladığı büyüme beklentisini yukarı yönlü yarım puan revize ederek yüzde 5,5’a yükseltti. Atılan adımların olumlu yansıması rekabetçi gücümüzün de etkisiyle her alanda olduğu gibi ihracatı da önemli oranda etkiliyor. Üretim sistemlerimizdeki kesintisiz çalışmayla birlikte 2020 yılının ilk çeyreğinde ülkemizin ihracatı yüzde 42.2 oranında artarak 18 milyar 985 milyon dolara ulaştı. Bu bütün zamanların en yüksek rakamı" diye konuştu.

İZMİR- İSTANBUL OTOYOLU YORUMU: TAAHHÜT EDİLEN RAKAMLARIN ÇOK ÜSTÜNE ÇIKTIK
Karaismailoğlu ayrıca, "Adım atmamız gereken gelişim alanları hala mevcut. İzmir bizim için çok önemli. İzmir; tekstil konfeksiyon, gıda, yem sanayi, otomotiv, petro-kimya, çimento, ayakkabı, gübre ve seramik sanayi faaliyetlerinde Türkiye ekonomisinin lokomotif kentleri arasında. Liman kenti olmasını yanında hammadde kaynakları, nitelikli iş gücü, ulaşım olanaklarının genişliği, sanayinin gelişmesine imkan tanıyarak İzmir’i bölgenin ticaret merkezi haline getirmiş durumda.  sanayimizde üretilen mallar, dünya standartlarının üstünde kaliteye sahip ve hem iç hem de dış pazarda itibar sahibi. İzmir, geçmişten bugüne Türkiye’nin batı dünyasına açılan önemli bir kapısı. Ancak biz İzmir’in çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki İzmir sadece batıya açılan kapalı olmasın. Her şeyiyle Türkiye’nin vitrini olsun. Bu nedenle de İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesine ayrı bir özen gösteriyoruz. 2003 yılında 430 km olan bölünmüş yol uzunluğuna 523 km daha ekledik. Türkiye’nin en büyük yap-işlet-devret projelerinden olan İzmir-İstanbul otoyolunu tamladık ve yolu 100 km kısalttık. İstanbul’u İzmir’e kapı komşusu yaptık. Geldiğimiz noktada İzmir İstanbul otoyolunda taahhüt edilen rakamların çok çok üstüne çıktık. Bu yolla yakıttan ve zamandan yıllık yaklaşık 3 milyar lira tasarruf sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

HİZMET SİYASETİNDEN BAŞKA SİYASET TANIMIYORUZ
Sözlerine Ankara İzmir YHT ile devam eden Karaismailoğlu, "İzmir’e yatırımlarımız otoyol yatırımlarıyla sınırlı kalmadı. İzmir-Ankara Hızlı Tren projesini başlattık. Bitirmek üzere büyük bir çaba sarf ediyoruz. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin bitişiğinde inşa ettiğimiz Kemalpaşa Lojistik Merkezi’yle Kemalpaşa’yı lojistik sektörünün ve sanayinin nabzını tutacak bir merkeze dönüştürüyoruz. Adana Menderes Havalimanı’nı yeni iç ve dış hatlar terminalleriyle Avrupa’nın en modern yapıya sahip havalimanlarından biri haline getirdik. Bölgede oluşan yüklerin deniz yoluyla taşınması ve Doğu Akdeniz’de ana konteynır taşımacılığında ülkemizin rol üstlenmesini sağlamak amacıyla Çandarlı Limanı projesini başlattık. Çandarlı Limanı’nın yapım süreci hala devam etmektedir. Yeni yatırımlarla limanı faaliyete almak için uluslararası düzeyde görüşmelerimiz devam etmektedir. Rotamız, denizcilikte lider ülke konumuna gelerek İzmir’in bu alandaki mevcudiyetini daha da güçlendirmek. Hedefimiz, bütünsel kalkınma yaklaşımımız destekleyecek, Türkiye’nin kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde oluşturacağımız orta koridor ile ülkemizin halen yıllık 710 milyar dolar olan Avrupa-Çin ticari trafiğinden aha fazla pay almasını sağlamaktır. Hedefimiz ülkemizi dünyanın 7 lojistik gücünden biri haline getirerek gençlerimize daha fazla iş imkanı sunmaktır İzmir’in tarımdan sanayiye her alanda daha fazla üreten bir şehir olmasıdır. Bu yolda hep birlikte adıma atmanın ve ortak akılla hareket etmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Halkımız ve gençlerimiz için yeni iş ve aş fırsatları sağlayarak projeleri milletimiz hizmetine sunuyoruz. Hizmet siyasetinden başka siyaset tanımıyoruz" dedi.

10 YIL SONRA ÜCRETSİZ DE OLABİLİR
Otoyollar ile ilgili sorunun sorulması üzerine de açıklamalarda bulunana Karaismailoğlu, "Bu konuda sizlerin de daha çok kullandığı İzmir-İstanbul otoyolundan gideyim. Bu proje 7 milyar dolarlık bir proje. Finans problemi olmadığı ve devletin kasasından tek bir kuruş dahi çok kısa sürede hayata geçirildi. Hem devletin kasasından hiçbir şey çıkmadı hem yeni yol yapıldı hem de yol 100 km kısaltıldı ve 8 saatlik yolculuk 3 saate düştü. Burada hem 100 km kısaltmanın, yakıt zaman maliyeti, yoldaki konfor ve güvenliğinin düşünülmesi gerekiyor. Bunun tabii ki Tabii ki ücretler fazla gelebilir. Ama biz bunu almak zorundayız. Çünkü bunun bir finansı ve geri dönüşü var. Biz bu ücreti alarak devletin yeni yatırımlarına kaynak üretiyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle yapıldığı ve devletin diğer yatırımlarından kısarak yapılmadığından o yüzden proje hem finans problemi olmadığı için kısa sürede bitiyor, devletin kasasına yük olmuyor ve buradan gelen gelirle diğer projelere kaynak sağlıyoruz. Eğer yap-işlet-devret olmasaydı buranın işletme maliyetleri de devlete ait olacaktır. Ama bunlar süreli işletmeler. 10 yıl sonra bu işletmeler bitecek eğer devlet isterse burayı ücretsiz yapabilir. Ama dünyanın her yerinde bu tip yollar ücretlidir. Devlet buradan para kazanacaksa İzmir’in çevre yoluyla da başka bir yolu yapacaktır. O konuda projelerimiz ve çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah o da bir plan dahilinde zamanı geldiğinde uygulamaya geçecektir" dedi.

FUARLARIN FİZİKSEL OLARAK AÇILMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ
Meclis oturumunda açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmuz Özgener, "Pandeminin başından bu yana üyemiz olan 3,693firmaya,275.393.600.-Türk Lirası Nefes Kredisi kullanımını İzmir Ticaret Odası olarak sağladık.  Göreve geldiğimiz 2018 yılından bu yana 5,284 üyemizin, toplam 494.967.599.- Türk Lirası Nefes Kredisi kullanmasını sağlamış olduk. Üyelerimizin en önemli sorunlarının başında finansmana erişim geliyor. Kaynak yetersizliği ve yatırıma uygun vadelerin olmayışı da işletmelerimizin rekabet gücünü olumsuz etkiliyor. Nefes Kredisi’ndeki limitlerimiz dolmuştu. Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine yaptığımız limit artırımı çalışması neticesinde yarın itibariyle 25 Milyon Türk Lirası daha nefes kredisi kullandırmaya başlıyoruz. Üyelerimizin ticaretine katkı sağlayan ve sektörlerin buluşma noktaları olan fiziksel fuarların birer birer açılmaya başlamasında memnuniyet duyuyoruz.  Oda olarak, üyelerimizin fuarların sunduğu imkanlardan hemen faydalanmaya başlamaları için geçtiğimiz ay İstanbul Expomed Uluslararası Tıbbi Malzeme Fuarı’na üyelerimizle birlikte şemsiye stand organizasyonu gerçekleştirdik, yine aynı fuara ve Solarex Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarına sektör mensubu üyelerimizle grup ziyaret organizasyonları yaptık.  Yanı sıra, geçtiğimiz hafta, ülkemizin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı olan İzmir Agroexpo Fuarı’nda Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini tanıtmak üzere stand açtık, fuarda kendi imkanlarıyla stand açan üyelerimize de maddi teşvik sağladık" dedi.

TALEPLERİMİZİ BEKLENTİLER DOSYASI’NDA DA AYRINTILI OLARAK PAYLAŞACAĞIZ
Raylı sistemlerin İzmir'de yaygınlaşmasını önemsediklerini de belirten Özgener, "İnşaat sektöründeki üyelerimizin yakından takip ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 3 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzun yıllardan sonra kentimiz imar yönetmeliğine kavuştu. Yönetmeliğin onaylanması sürecindeki değerli katkıları nedeniyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, süreci takip ederek yönetmeliğin onaylanmasına büyük emek veren Değerli Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır’a, Yönetmeliğin hazırlanması sürecindeki değerli destekleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.  İzmir-İstanbul Otoyolu başta olmak üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın büyütülmesi ve modernizasyonu, İzmir Alsancak Limanından Ro-Ro seferlerinin başlaması, İzmir-Çandarlı Otoyolu kentimizin ekonomisine büyük katkı yapan çalışmalar olarak öne çıktı. Kentimizin ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı vermesi için İzmir Alsancak Limanı, Çandarlı Limanı, Kemalpaşa Lojistik Köyü, İzmir Körfez Geçişi, İzmir’in yeni çevre yollarıyla desteklenmesi ve raylı sistem yatırımlarının yaygınlaşmasını da çok önemsiyoruz. Bu talepler sadece kentimizin değil, kentimizden bir lojistik üs olarak faydalanan Manisa, Denizli, Aydın başta olmak üzere tüm komşu illerimizin de talepleri arasında. Ulaştırma ve altyapı konusundaki taleplerimizi ayrıca size takdim ettiğimiz Beklentiler Dosyası’nda da ayrıntılı olarak paylaşıyoruz.

OKULLARIN AÇILMASI İLE TRAFİK DAHA DA YOĞUNLAŞACAK
Sözlerine İzmir'in tarihi önemi ile devam eden Özgener, şu ifadeleri kullandı;

Kentimiz 8.500 yıllık geçmişe sahip bir liman kenti. Kentimizin altyapısı, ekonomisi, kültürü, sosyal yapısı bu çerçevede gelişmiş. Limanlarımız, demiryolu, karayolu ağı ve coğrafi konumumuzla sahip olduğumuz lojistik üs potansiyelinin ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin refahı, ihracatçımızın ve sanayicimizin faydası ve lojistik sektörünün gelişmesi adına iyi değerlendirilmesi için ulaştırma altyapımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bu kapsamda 1.300 dönümde kamulaştırılan Kemalpaşa Lojistik Köyü kentimiz için çok değerli. Sayın Bakanımız’a, Türkiye’nin gerçek anlamda tüm çoklu taşıma olanaklarına sahip ilk lojistik üssünü kentimize kazandırma aşamasına getirdiği için çok teşekkür ediyoruz.  İnanıyorum ki; Kemalpaşa Lojistik Köyü sadece İzmir ve Ege Bölgesi’nin değil, Anadolu’nun da Avrupa ve dünyaya bağlanması açısından çok önemli.Kemalpaşa Lojistik Köyü; İzmir’deki limanlar, Ro-Ro seferleri, demiryolları, Adnan Menderes Havalimanı ve 2023 yılında devreye girecek olan Çanakkale Köprüsü aracılığıyla Avrupa ve dünyaya bağlanmayı sağlayacak kentimizin tarihi projelerinden birisi olacak.  Biz, bu önemli üssün bir şirket eliyle değil de Oda, Borsa ve  Birliklerimizin içerisinde bulunacağı bir yapı tarafından yönetilmesini,size ziyaretimizde arz etmiştik. Geçen Meclis toplantımızda da konuyla ilgili yaklaşımımızı detaylı olarak üyelerimize aktardık. Ayrıca zat-i alinizin bu konudaki olumlu görüşleri ve hızlı müdahalesi ile ilgili olarak da bilgilendirme yaptık. Böyle bir yapı, bu merkezden hizmet alacak tüm lojistik firmalarına, ihracatçılara, gümrükçülere ve sanayicilere eşit ve hakkaniyetli bir şekilde hizmet verecektir.Değerli katkılarınızla kentimize bu önemli projenin kazandırılması hususundaki tüm desteğiniz için teşekkür ediyorum. İzmir Kuzey Çevreyolu’nun Çandarlı Limanına kadar uzatılması çok yerinde bir karar oldu. Ülkemizin en işlek karayollarından bir tanesi olan İzmir-Aliağa arası ulaşıma da bir alternatif oluşturuldu. Ancak mevcut çevreyollarımız, İzmir kent içi ve transit trafiğin yükünü kaldıramayacak hale geldi. Çevreyolumuzun Karşıyaka, Bornova, Işıkkent ve Buca istikametleri sabah ve akşam yoğun saatlerde şehir içi trafiğinden farksız. Eylül’de okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu daha da artacak. Olası kilitlenmeleri ve trafik yüklerini bertaraf etmek için 3. çevreyolu etüd, proje ve fizibilite çalışmalarının neticelendirilerek yatırım programına dahil edilmesini diliyoruz."

KRUVAZİYER YOLCU TAŞIMACILIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR KONUMA GELDİ
"Kent merkezindeki ekonomik canlılığın ve ticari aktivitenin Alsancak Limanın yarattığı ekonomi üzerinden döndüğü bir gerçek.ÇED raporu onaylanan İzmir Körfez Rehabilitasyonu ve Alsancak Liman yaklaşım kanalının (derin suyolu) açılmasının önünde de bir engel bulunmuyor. Bu çalışmalara başlanması için de desteğinize ihtiyacımız var. Bir konuyu önemle belirtmek isteriz ki; İzmir Alsancak Limanı ve Çandarlı Limanı birbirine rakip limanlar değil, birbirinin tamamlayıcısı limanlar olarak kurgulanmalıdır. Alsancak Limanı, Ege Bölgesi ve Anadolu’nun yüklerini taşıyan Bölgesel Liman, Çandarlı Limanı ise Süveyş Kanalının tam kuzeyindeki konumu ve büyüklüğü ile transit yüklerin ana aktarma limanı olarak kurgulanabilir. 2013 yılında ihale edilen Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın da uygun ekonomik konjonktürde etaplar halinde ihale edilmesini, limanın sadece ülke yükleri açısından değil transit özelliğinin de ön plana çıkartılarak kullanılmasını diliyoruz. Ayrıca, İzmir-Ankara hızlı tren projesinin de 2023 yılına yetişmesi de öncelikli dileklerimiz arasında. Aylık hacmi 480.000 elleçleme kapasitesi (TEU) olan İzmir Alsancak Limanı, roro ve konteyner üzerine hizmet verirken, bir zamanlar yolcu, feribot ve sonradan da kruvaziyer yolcu taşımacılığı için önemli bir konuma geldi. 2003 yılında Kuşadası Limanı’nın özelleşmesinin ardından kendine uygun koşullarda liman arayan kruvaziyer armatörleri İzmir Alsancak Limanı’nı seçti ve gemiler 2003-2017 yılları arasında kesintisiz ve yoğun olarak kentimizi ziyaret etti. Çeşme ve Dikili Limanlarıyla birlikte  kruvaziyer turizminde de önemli bir hub olan destinasyonumuz, 2011-2012-2013 yıllarında 3 kere üst üste “Avrupa’nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu” ödülünü aldı.  Ancak, coğrafyamızda yaşanan güvenlik sorunları ardından pandemi süreci nedeniylekruvaziyer turizmi 2016 yılından bu yana hem İzmir’de hem de ülke genelinde ciddi anlamda kan kaybetti.

DENİZ SALYASI EGE DENİZİ İÇİN CİDDİ BİR TEHLİKE
"Son dönemde çevre kirliliği ile ilgili gündemimizdeki önemli bir konu da Marmara’dan Ege Denizi’ne kadar gelen deniz salyası. Başta su ürünleri üreticilerimiz olmak üzere kentimiz için, cennet bölgemiz ve Ege Denizimiz için de çok ciddi bir tehlike. Bu anlamda Yeşil Ekonomiye uyum sağlamak ve Kasım ayında düzenlenecek “Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı” öncesinde Paris Anlaşması’nı onaylamamız büyük önem taşıyor. AB ile Gümrük Birliği sürecinin yeşil ve dijital dönüşümü de dikkate alacak şekilde güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz."

 
İZDEDA’dan o haberlere yalanlama: Kısır polemiklere alet olmadan...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 1 Temmuz 2021 Perşembe 09:12

İzmir ve çağdaş yaşamın düşmanı arap sevicilere oy yok.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TTO'dan fabrika çalışanları için aşı seferberliği
İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri Torbalı Ticaret Odası (TTO) işbirliği ile ...
SGK'den ev hizmetlerine ilişkin bilgilendirme
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışanlar ...
Prof. Dr. Levent Kandiller: İzmir Tekmer ile çok şey kazanacak
Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Girişimcilik Hizmetleri Sanayi ...
 
EBSO'dan yeşil seminer: Karbon ayak iziniz kaç numara?
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Ege Orman Vakfı işbirliğinde, Dünya ...
Bulgaristan’dan Torbalı’ya yatırım daveti
Bulgaristan’ın Türk kökenli Mineralni Bani Belediye Başkanı İskender; ...
'Sütümüz hak ettiği değeri görmüyor'
İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Tuncer ...
 
Folkart Country'e yüksek talep
Folkart’ın, 15. kuruluş yılında kamuoyuna yeni sunmaya hazırlandığı Folkart ...
Torbalı yine zirvede
Türkiye’nin en büyük 500 firması arasına 9, Ege’nin en büyük 100 firması ...
En büyük 500’de 75 EBSO’lu
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2020 yılı Türkiye’nin 500 Büyük ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva