HABERLER>EKONOMİ
27 Mart 2016 Pazar - 13:37

Bakan Işık açıkladı: Binlerce ürüne ceza yağdı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün (SÜGDGM) geçen yıl 95 bin 29 farklı marka ve modelde ürün denetlediğini ve bunlardan 24 bin 722‘sinde uygunsuzluk tespit edildiğini bildirdi

Bakan Işık açıkladı: Binlerce ürüne ceza yağdı!

Bakan Işık, Bakanlığın Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü denetim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tüketiciler tarafından yaygın olarak kullanılan pek çok sanayi ürünü piyasa gözetimi ve denetiminin, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünce yapıldığını anlatan Işık, bu faaliyetlerin merkez ve taşra teşkilatında görevli 700 personele etkin şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Işık, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğün, sanayi ürünlerinin teknik mevzuatına uygunluğunu ve piyasa güvenliğini sağlamayı, insan sağlığı, can ve mal güvenliği ve çevreyi korumayı, işletmeler arasında haksız rekabeti önlemeyi ve ihraç pazarında Türk ürünlerinin imajını yükseltmeyi hedeflediğini vurguladı.

Denetçi gruplarına ürünler hakkında yoğun teknik eğitimler verildiğini ve uygulamalı anlatımlar gerçekleştirildiğini dile getiren Işık, bu kapsamda geçen yıl 95 bin 29 farklı marka ve modelde ürün denetlendiğini ve bunlardan 24 bin 722‘sinde uygunsuzluk tespit edildiğini bildirdi.

"HER 100 SANAYİ ÜRÜNÜNÜN 26'SI UYGUNSUZ" 
Işık, denetim sayısıyla birlikte uygunsuzluk oranının da arttığını belirterek, "Risk odaklı yürütülen denetimler sonucunda yüzde 26,02 uygunsuzluk tespit edildi. Diğer bir deyişle denetlenen her 100 ürünün 26’sı uygunsuz bulundu. Bu artış, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde etkinliğin artırılmasında gelinen aşamanın bir göstergesidir" diye konuştu.

Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grubunun, yüzde 76,51 ile taşınabilir basınçlı ekipmanlar olduğuna dikkati çeken Işık, "1976 yılından önce imal edilmiş sanayi tüplerinin kullanımının bakanlığımızca yasaklanmasıyla birlikte bu yıl gerçekleştirilen denetimler aynı zamanda bu tüplerin piyasadan çekilmesini sağladı ve uygunsuzluk tespit oranları da bu nedenle yüksek çıktı. Uygunsuzluk oranı yüksek diğer ürün grupları yüzde 48,17 ile asansörler ve yüzde 26,31 ile makineler olarak tespit edildi" ifadesini kullandı.

Işık, güvensizlik şüphesi ve belirtisiyle bin 179 farklı marka ve model ürünün teste gönderildiğini ve toplamda 9 milyon 160 bin 712 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti.

En fazla idari para cezasının asansör ürün grubuna uygulandığının altını çizen Işık, denetimin en yoğun gerçekleştirildiği ürün grubunun da elektrikli ekipmanlar olduğuna değindi. Güvensiz olduğu tespit edilen 113 farklı ürüne ilişkin toplatma kararı alındığını aktaran Işık, en fazla toplatma kararının da 79 farklı ürün ile elektrikli ekipmanlar için verildiğine işaret etti. (aa)

 
Meryem Ana Evi'nde Paskalya kutlaması
 
'Ali Bey' bu defa Yunanistan'da alıkonuldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek açıkladı: Büyük değişiklik yolda!
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul bünyesinde ...
İTB Başkanı Kestelli'den 'Ali Ağa'ya sert çıkış
İTB Başkanı Işınsu Kestelli, İş adamı Ali Ağaoğlu’nu İstiklal Caddesi ...
İtalya’dan Marble’a ‘taş gibi’ destek!
22'nci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda (MARBLE), İtalya'dan ...
 
Yorgancılar: Uyum sağlayamayan kaybedecek
Yorgancılar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın başkanlığında ...
Süt üreticisine can suyu: Dökülmeyecek…
Yaşanan zor koşullar nedeniyle kar edemeyen ve sütünü yola döken üreticinin ...
İTO’dan Ankara çıkarması: 2 Bakanla İzmir zirvesi
İTO Ankara çıkarmasından sözlerle döndü: Kültür ve Turizm Bakanı, Turizm ...
 
İzmir Lokantacılar Odası’na eski yönetimden haciz şoku!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası’nın eski yönetimi, 5 yıllık ücretlerini ...
Karaburun’a bir taş ocağı daha!
Karaburun Kösedere’ye yılda 400 bin ton kapasiteli taş ocağı kuruluyor.
Marble ekonomiye moral oldu!
Pek çok önemli etkinliğin peş peşe iptal edildiği şu günlerde Marble'a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva