HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2019 Perşembe - 16:25

Bakan Ersoy'dan 'turizm' endişesi: Çeşme’de gidişat iyi değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme'nin turizmde iyi bir başlangıç yaptığını, çıkış yakaladığını ancak gidişatının iyi olmadığını bildirdi.

Bakan Ersoy dan  turizm  endişesi: Çeşme’de gidişat iyi değil!

Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Genç Turizmciler Ödül Töreni"ne katılan Ersoy, gençlerin turizm sektörüne ilgisinin çok değerli olduğunu belirtti.

Bakan Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı ile turizmle ilgili meslek liselerinin geliştirilmesi, bunların kolej statüsüne getirilmesi için bir çalışma başlattıklarını dile getirerek gelecek seneden itibaren bu liselerin yavaş yavaş kolej statüsüne getirileceğini, gençlerin en az 3 lisan öğrenebilecekleri bir ortam hazırladıklarını söyledi.

Turizmin Türkiye açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ersoy, "2023'e de büyük hedefler belirledik. Gençlerin yardımıyla bu hedeflere erişeceğiz." dedi.

Bakan Ersoy, törende daha sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Yarışmaya Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan katılan ve jüri özel ödülüne layık görülen öğrenciler de ödüllerini Bakan Ersoy'un elinden aldı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
Bakan Ersoy, daha sonra bir otelde turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Çeşme'yi iyi bildiğini, her sene tatile geldiğini kaydeden Ersoy, "Kaba tabirle 'Çeşme style' tatilciyim. Nasıl tatil yapıldığını biliyorum Alaçatı'da, Çeşme'de." dedi.

Bakan Ersoy, Çeşme'nin turizmde nerelerden geldiğini, nerelere gittiğini de çok iyi bildiğini ifade ederek, "Çeşme iyi bir başlangıç yaptı, güzel de bir çıkış yakaladı ama gidişatı iyi değil. Bu şekilde bırakırsak iyi bir gidişat öngörmüyorum Çeşme için. Sevindirici bir şey, herkesin bunun farkında olması, farkındalık oluşmuş. Hep beraber çalışıp düzelteceğiz doğru bir planlamayla çünkü geç kalınmışlık, bitmişlik yok. Alanlar müsait, yatırıma müsait. Doğruları tartışıp sizlerle birlikte karar verip hızlı bir şekilde yaparız." diye konuştu.

Çeşme'nin ana sıkıntısının sezonun 12 aya yayılmasıyla ilgili olduğunu vurgulayan Ersoy, şöyle devam etti:

"Sezon çok kısa burada. 60 gün ana sezondan bahsediyoruz. Onun dışında sizde pazar çeşitliliği yok, esas tehlike o. Ağırlıkta Türk misafir turizmde. Eğer pazar çeşitliliği yaratamazsanız, yabancı turistte çok ciddi bir çeşitlilik yaratamazsanız bir süre sonra Türk turisti de kaybedeceksiniz. Zaten sezonun kısa olmasının sebebi de pazar çeşitliliğinin olmaması, tek tip turiste hitap ediyor olması. Ağırlıklı olarak ona konsantre olmalıyız. Kalan alanları planlarken turistin de geleceği ortamı yaratmamız lazım. Nasıl yapılacağına yabancı değilim, yapabileceğimiz bir konu. Avantajlı yanınız İzmir havalimanından destek alıyor olmanız. Önemli olan havaalanı değil, önemli olan hava trafiğidir. Eğer hava trafiği oluşmazsa 10 havaalanı da yapsanız hiçbir fayda sağlayamazsınız. İzmir, hem Kuşadası'na, hem Çeşme'ye hem kendine hitap ettiği için hava trafiği açısından şanslı bir yer. Yeni açılacak butik, jet uçaklar için açılacak havalimanı bir standartın üstündeki misafirler için çok faydalı olacak, nitelikli turist açısından. Ama sürdürülebilir turizm ve sezonun 12 aya yayılması açısından sizin ihtiyacınız olan yer İzmir havalimanı. O da gayet modern, iyi. Çeşme ile arasındaki bağlantısı da çok modern. O açıdan da avantajlısınız."

Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger ise Alaçatı'nın turizmde lokomotif olduğunu ancak 5 yıldır irtifa kaybı yaşadığını belirtti.

Kış aylarındaki yoğunluğun gittikçe azaldığını aktaran Cenger, "31 Mart'tan sonra ilave yapılarla turizmi eski günlere getirmeyi planlıyorum. Önümüzdeki yıllarda yabancı tur operatörlerini, 90'lı yıllarda olduğu gibi, ilçemizde misafir etmek ve sezonu uzatmak istiyoruz." dedi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir de sezon başında Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un Çeşme'ye gelmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorunlara ilişkin hazırladıkları dosyayı Ersoy'a ilettiklerini söyledi.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti. (AA)

 
Toplum yararına çalışma programına İzmir'den tepki!
 
Ömür boyu men edilmişti... Yeni gelişme yaşandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma salman 29 Mart 2019 Cuma 12:01

Tatil yorelerini bitirmek icin elimizden geleni yaptik şimdi cesmede toki ev yapacakmıs aferin

Yorumu oyla      4      5  
nicolas 28 Mart 2019 Perşembe 23:55

bakanlık sahilleri koyları yuksek fiyatlarla kıraya verirse böyle olur tabı

Yorumu oyla      8      5  
Nurizade 28 Mart 2019 Perşembe 20:01

Çeşme turizmi aleyhinde konuşan bu bakanın Antalya''daki otelinin büyük bir bölümü kaçak mış ve imar barışından faydalanmak için başvurmuş. Ne var ki bunda diye anlatıyor. Ayrıca Cumhuriyet gazetesi çalışanları bu kişinin ortağı olduğu tur şirketinden rezervasyon yaptırdığı için fetocu olarak yargılanıyor, haberiniz olsun.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan rezerv açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya "Merkez Bankası, rezervlerini güçlendirme ...
Swap nedir?
Finans piyasalarında Swap, iki tarafın faiz ödemelerini veya döviz cinsini ...
Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), swap piyasasında satış sınırını ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte rakamlar...
Dolar kurunun 5.90 seviyelerini görmesi sonucu TCMB ve BDDK'nın adımlarıyla ...
BDDK'dan yeni kredi kartı düzenlemesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, ...
'Kağıtsız ihracat uygulamasına geçiyoruz'
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İhracatta çok büyük bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz, ...
 
Altında taksit dönemi geri dönüyor!
Altında geçen ağustos ayında kaldırılan kredi kartına 4 taksit geri geliyor. ...
İşte doların hızla düşmesinin nedeni!
Cuma aniden yükselişe geçen Dolar/TL kuru, haftasonu kapanış sonrası bir ...
O bankalar ağır ceza ile karşı karşıya!
Cuma günü kurlarda gerçekleşen spekülatif atak sonrası Türk Lirası’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva