HABERLER>EGE
13 Ekim 2015 Salı - 17:54

Bakan Eroğlu: G-20'nin iptal olasılığı yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'daki saldırı nedeniyle Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin iptal edilme durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Eroğlu: G-20 nin iptal olasılığı yok

Bakan Veysel Eroğlu, seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar'da Emirdağ İlçesi'nde düzenlenen törende toplam maliyeti 19 milyon TL olan 6 tesisin açılışıyla 12 tesisin temel atmasının yapıldığı törene katıldı. Emirdağ merkezdeki tören öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı. Meydana çıkan 3 farklı yerde arama noktası oluşturan polis, meydana girenleri tek tek aradı.  Bakan Eroğlu, törendeki konuşmasında Türkiye'de 7 Haziran sonrası yaşanan olaylarla halkın istikrarın önemini bir kez daha gördüğünü söyledi. 1 Kasım'da Türkiye'nin kazanacağını aktaran Bakan Eroğlu, siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrarın olmadığını kaydetti. Konuşmasının ardından su tankerlerini köy muhtarlarına teslim eden Bakan Eroğlu, Gelir Getirici Projeler kapsamında fidan alacak köylülere de fidan yetiştirecekleri yerleri kurayla teslim etti. Emirdağlı kadınlara fidan da dağıtan Bakan Eroğlu, temel atma ve açılışları yaptı. örende, Ankara'daki saldırıda yaşamını yitirenler ve şehitler nedeniyle şarkı çalınmadı, butona basma ve konfeti uygulaması yapılmadı.
 
"ÖNEMLİ TOPLANTILARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"
Buradaki törenin ardından partisinin Emirdağ İlçe Seçim Bürosu'nun açılışını yapan Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara'da Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12'nci Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) sorulan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önemli toplantılara ev sahipliği yapmasının Türkiye'nin gücünü gösterdiğini söyledi.
 
"ELEKTRİKLİ HİBRİT ARAÇ PLANLIYORUZ"
Yerli otomobille ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Yerli otomobili yapacak güçteyiz. Hatta elektrikli yapılması konusunda çalışma var. Daha önce de yerli uçak yapılmasının çalışması başlatıldı. Artık tank, top, tüfeğimizi, Göktürk uydumuzu, insansız hava araçlarımızı, Altay tanklarımızı ve Atak helikopterimizi yaptıktan sonra otomobil de yaparız. Ama biz modern, elektrikli, hibrit dedikleri hem elektrik hem de akaryakıt ile çalışan araçlar planlıyoruz. Çalışmalar yapıldı. Bu konuda işadamlarımızın adım atmaları da faydalı. Mevcut araçlar değil, yeni nesil araçlar üretmeyi planlıyoruz. O bakımdan inşallah hayırlı olur. Türkiye çok daha büyüyecek" diye konuştu.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_10/2015_10_13/bbae3ee34240a8cd984382e7c07c2e8f.jpg

"G-20'NİN İPTAL EDİLME OLASILIĞI YOK"
Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin Ankara'daki canlı bomba eylemi nedeniyle iptal edilip edilmeyeceği sorulan Bakan Eroğlu, toplantının iptal edilme gibi bir olasılığı olmadığını söyledi. Saldırıdan sadece bir iki gün sonra Ankara'da BM toplantısı yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle dedi: "Ankara'da yapılan bu çok menfur saldırıyı lanetledik. Hatta ben BM'ler toplantısına gelen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Konuşma fırsatı verilen her ülke bu menfur saldırıyı etkiledi. Hatta toplantının açılışında da saygı duruşunda bulunuldu. BM, 'Türkiye'yi tebrik ediyoruz', 'Türkiye'ye güveniyoruz' dedi. Bırakın Antalya'yı, Ankara'nın göbeğinde hemen aşağı yukarı 2-3 kilometre mesafede BM toplantısı yaptık. Güvenlik konusunda BM çok hassastır. Dünyanın bütün bakanları, bazı cumhurbaşkanları, parlamenterleri geliyor. İptal etmeyi hiç düşünmedik. Çünkü emniyet teşkilatımız güçlü, bunun faillerini de bulacak. Arka plandakileri de mutlaka bulacaktır."
 
"VİCDANSIZLIK, ALÇAKLIK"
Saldırı sonrası gazeteleri incelediğinde çok üzüldüğünü anlatan Bakan Eroğlu, konuşmakta zorlandı. Saldırıyı vicdansızlık olarak nitelendiren Eroğlu, şöyle dedi: "Ben yine hakikaten çok üzüldüm. Gazetelerde kızlarını kaybeden babaları görünce çok duygulandım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu ne büyük vicdansızlık, bu ne büyük alçaklıktır. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin. Allah sabır versin. 78 milyonun yüreğini dağladı. Saldırı ile ilgili ipuçları var. Onları şimdi söylemek mümkün değil, çalışmalar yapılıyor. Tabi ona ben yetkili değilim."
 
Bakan Eroğlu daha sonra Dinar İlçesi'nde de açılış ve temel atma törenine katıldı.(dha)
 

 
Umut yolcusu sandılar, tarım işçisi çıktı
 
MHP'li Yeniçeri sosyal medyayı sallayan kare hakkında konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umut yolcusu sandılar, tarım işçisi çıktı
Marmaris'te bir kamyonun kasasında kaçakların olduğu ihbarı polisi harekete ...
Denizli'de teröre karşı oturma eylemi
Denizli'deki Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen bir grup sivil toplum ...
Söke'deki Ankara protestosunda gözyaşı aktı
Aydın'ın Söke İlçesi'nde bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi tarafından, ...
 
Korkutan iddia: Suriye’den kaçan örgüt milisleri Ege’de!
Rusya’nın Suriye'de başlattığı hava saldırısını ardından, buradaki radikal ...
Botları alabora olan kaçakları Sahil Güvenlik kurtardı
Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek için bindikleri lastik ...
Parkta cinsel organını gösterince gözaltına alındı
Aydın'da, bir parkta oturan kadına cinsel organını gösteren 54 yaşındaki ...
 
İşten çıkarılan taşeron işçi çatıya çıktı!
Aydın Devlet Hastanesi'nde çalışan taşeron işçi 37 yaşındaki S.D., işten ...
Muğla'da iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü
Muğla'nın Milas İlçesi'nde, çarpışan iki motosikletin sürücüsü yaşamlarını yitirdi.
Barmenin sözlerinden etkilenip Müslüman oldu
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatil için geldiği otelin barında tanıştığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva