HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2022 Perşembe - 14:13

Bakan duyurdu: Dış hat uçuş ağı genişledi

13’üncüsü düzenlenen İstanbul Airshow'un açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2003 yılında 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayımıza 281 yeni nokta ekledik. Bugün dış hat uçuş ağımız, 130 ülkede 341 noktaya ulaştı. Gökyüzünde kurduğumuz köprülerle havacılık alanında Avrasya bölgesinde lider, küresel bir havacılık merkezi olduk" dedi.

Bakan duyurdu: Dış hat uçuş ağı genişledi

İstanbul Airshow Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu ziyaretçileriyle buluştu. 8 Ekim'e kadar Atatürk Havalimanı'nda devam edecek olan fuarın açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla yapıldı. Karaismailoğlu, açılış konuşmalarının ardından fuarı gezerek katılımcılarla bir araya geldi. 

Havacılık ve uzay teknolojileri sektöründeki gelişmelerin ele alınacağı, sektöre büyük katkılar sağlayan İstanbul Airshow’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek, milletimizi hak ettiği yere taşıyacak dev projelerimizi, devlet aklı ve politikalarının sonucu olarak planladık. Yalnızca Türkiye’mizin değil, tüm insanlığın hizmetine sunduk. Bugünlere ulaşmak için var gücümüzle çalıştık. Şimdi de yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun büyük ulaşım yatırımlarımızın her alanda olduğu gibi havacılık sektöründe de meyve verdiğini görmek bizleri gururlandırıyor” açıklamasını yaptı.

“MEGA YATIRIMLARIMIZ SAYESİNDE SIKINTILI GÜNLERİ GERİDE BIRAKTIK”
Bakan Karaismailoğlu, “Sayısını 26’dan 57’ye yükselttiğimiz havalimanlarımız sayesinde ülkemiz, havacılık alanında dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden birine dönüştü. Pandemi sonrası taleplerin artması ve yaz turizminin yoğunluğu nedeniyle Avrupa'daki  havalimanlarında kaos yaşanırken biz, İstanbul Havalimanı gibi mega yatırımlarımız ve aldığımız önlemler sayesinde sıkıntılı günleri geride bıraktık. Türkiye havalimanlarında konfor var. Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı, dün liderliğini bir kez daha pekiştirdi. Dünyanın en itibarlı yayınlarından seyahat dergisi okurları 'Dünyanın En İyi Havalimanı'nı belirledi. 240 bin okuyucunun katıldığı anketle bu unvan İstanbul Havalimanı’nın oldu” diye konuştu. 

"7 TRİLYON 45 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ BULUNAN 67 ÜLKENİN DE MERKEZİNDEYİZ"
Türkiye’nin 2003’te Hava Ulaştırma Anlaşması bulunan ülke sayısı 81 iken, bu sayıyı 2022 yılı Ağustos ayı itibarıyla 173’e yükselttiklerini vurgulayan Karaismailoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayımıza 281 yeni nokta ekledik. Bugün dış hat uçuş ağımız, 130 ülkede 341 noktaya ulaştı. Gökyüzünde kurduğumuz köprülerle havacılık alanında Avrasya bölgesinde lider, küresel bir havacılık merkezi olduk. 4 saatlik uçuşla 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 38 Trilyon dolar gayrisafi millî hasılaya sahip ve 7 trilyon 45 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin de merkezindeyiz. Bu jeostratejik konumumuzdan hareketle ulaşım ve iletişim stratejilerimizi küresel ve bölgesel şartlar ışığında yeniden tanımlamak ve bu stratejileri her daim güncel tutmak Türkiye için vazgeçilmezidir. Planlı ve sürdürülebilir büyüme, gençlerimiz için daha güçlü Türkiye hedefiyle 2035 ve 2053 vizyonlarımızı bugünden tamamladık; ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştireceğimiz yeni nesil yatırımlar, 2053 yılına kadar 198 milyar dolara ulaşacak." (DHA)

 
İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürme
 
2022 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Purçu'dan ekonomi tepkisi: Vatandaş ekmek bulamıyor
CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyon üyesi Özcan Purçu, TBMM’de ...
'Kanal Efes'te son durum... 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşma
Geçmişte görkemli bir liman şehri olan Efes Antik Kenti'ni tarihte olduğu ...
Meclis açıldı... Gözler yeni torba yasaya çevrildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni dönem mesaisine 1 Ekim itibarıyla başladı. ...
 
İtalyanların doğaltaşları Ege’den
Türk doğaltaş ihracatçıları Çin'in arkasından dünyanın en fazla doğaltaş ...
Dolarda dalgalanma sürüyor! İşte son durum
Serbest piyasada 18,5690 liradan alınan dolar 18,5710 liradan satılıyor. ...
9 yıldır İTB Meclis Başkanıydı… ‘Aday değilim’
İzmir Ticaret Borsası’nda iki dönem yönetim kurulu başkanvekilliği, iki ...
 
Kamudaki sözleşmeliler için kritik toplantı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen yönetimi, ...
1 ayda 3 kat arttı... İzmir'de karşılıksız çek patlaması!
Yaşanan ekonomik krizde çıkış yolları arayan esnaf ve tüccarların her ...
90 bin işçiye kadro: Kasımda sonlandıracağız
TRT Haber özel yayınına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva