HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2019 Çarşamba - 18:08

Bahçeli'den ABD ziyareti açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine olumsuz baktığı yönündeki iddialara ilişkin, "Şahsımla ilgili söz ve yorumlar asılsızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı karar ne olursa olsun saygımız vardır, yanında duracağımız açıktır" dedi.

Bahçeli den ABD ziyareti açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gidip gitmeyeceği, Trump ile görüşüp görüşmeyeceğinin siyasetin gündeminde olduğunun anımsatılması üzerine açıklamada bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD’ye gidip gitmeyeceği konusundaki tartışmaları ve fikri münakaşaları yakından izlediğini belirterek "Ancak bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’ye gidip gitmemesi hususunda bırakınız bir açıklama yapmayı, imada dahi bulunmadım. Öncelikle ve önemle ifade etmeliyim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti hakkındaki kararı tamamıyla kendi takdiridir. Bütün gelişmeleri, milli ihtiyaçları, dış politikayla ilgili hedefleri siyasi akıl ve amaç süzgecinden geçirip bir sonuca ulaşacak olan da Sayın Erdoğan’dır. Devleti yöneten bellidir. Hükümet bellidir. Karar alma mekanizmaları de bilinmektedir. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı karar ne olursa olsun yanındayız, desteğimiz tamdır. Hassasiyet düzeyi bir hayli fazla olan bu meseleyle ilgili ülkemizin elini zayıflatmaktan azami derecede ve kesinlikle kaçınırız. Sayın Cumhurbaşkanımız, bugüne kadar yaptığı gibi, gelişmeleri tüm yönleriyle değerlendirecek, telefon diplomasisiyle bir kanaate ulaşacak, hitamında ABD’ye gidip gitmemeye karar verecektir" dedi.

Bahçeli, devlet yönetmenin bir ahlakı, bir adabı olduğunu vurgulayarak "Sayın Cumhurbaşkanı bu ahlak ve adaba ziyadesiyle bağlıdır. Polemikle, duygulara teslim olarak, öfke ve önyargıların çekim alanına kapılarak, bir adım sonrasını hesap etmeden, devamlı dikiz aynasına bakarak devlet yönetilmez, dış politika icra edilemez. Herkes görüş ve yaklaşımında hürdür" diye konuştu.

'TÜRKİYE TEK SES OLMALIDIR'
Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine itiraz ettiği ve ve olumsuz baktığı yönündeki iddiaların bazı köşe yazarları tarafından gündeme getirildiğinin söylenmesi üzerine şöyle konuştu: 

"Bizim tarafı olmadığımız, ağzımızdan çıkmayan bir görüşü varmış gibi servis etmek objektif, sorumlu ve ahlaklı basın anlayışıyla bağdaşmaz. Boşa sallayıp dolu tutmanın mı arayışındalar?Yoksa kamuoyu mu oluşturmanın yarışındalar? Bu kapsamda şahsımla ilgili söz ve yorumlar asılsızdır. Anlaşılan Trump'ın gizli taşeronları ve gizil kalemşorları devrededir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türkiye'nin milli tez ve politikalarını yeri ve zamanı geldiğinde muhataplarına anlatmasının neresi mahsurludur? Gazetecilik spekülasyonla, yalan ve yanlış değerlendirmelerle yapılamaz. CHP Genel Başkanının 'mektup taşıyıcılık' diye hırpalayıp, tahrip etmeye heves ve cüret ettiği sürecin ülkemizin lehine gelişmesi konusunda hükümetin sağduyulu ve milli duruşa müzahir hareket edeceğinden şüphem yoktur. Türkiye’nin terörle mücadelesinin güvenlik boyutu olduğu kadar siyasi ve diplomatik boyutları da vardır. Devletlerin dost ve düşmanı değil çıkarları olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı karar ne olursa olsun saygımız vardır, yanında duracağımız açıktır. Türkiye dış dünyaya karşı tek ses, tek yürek, tek nefes olmalıdır. Bizim duruşumuz budur. Kararımız budur. Amacımız da bu olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümeti yalnız değildir." (DHA)

 
İzmir'deki tiyatroya 'ıspanak' engeli!
 
Tahliye şoku; 350 müşteri ve 107 personel vardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP, Bayraklı için önerilerini sıraladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Muhammet ...
CHP’li gençlerden bildiri: Partimizin yan gücü değil öz gücüyüz!
Bergama Gençlik Kolları, mahalle delege seçimleri öncesinde örgüte seslendi. ...
Kılıçdaroğlu İzmir’de 3 programa katılacak!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 3 etkinliğe katılmak için Kasım ayı içinde ...
 
Karşıyaka’da ‘Beyaz’dan ‘Mavi’ye rest: 2 mahalleyi kapsayan geniş katılımlı toplantı!
Geçtiğimiz günlerde mavi liste taraftarlarının gerçekleştirdiği toplantıya ...
Yücel örgüte seslendi:  Kavga çıkaranların aramızda yeri yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel partisinin İzmir’de ...
MHP İzmir’de revizyon zamanı: 73 kişilik yönetimde kimler var?
İl Başkanı Veysel Şahin 73 kişilik yeni yönetim kurulunu, genel merkezden aldığı yetkiyle oluşturdu.
 
Erkan SEVİNÇ yazdı... 'PÇY'nin kökünü nasıl kuruturuz?
Erkan SEVİNÇ yazdı... 'PÇY'nin kökünü nasıl kuruturuz?
Başkan Sürekli’den Soyer’e: Gizli bir ajandası var!
AK Parti İzmir İl Başkan Kerem Ali Sürekli, İzmir’de basın mensuplarıyla ...
AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e: Büyük yanılgı içinde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çiğli’deki ziyaretlerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva