HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2019 Çarşamba - 19:35

Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sözde kararı kınıyorum!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi kararlarına tepki göstererek, "Sözde kararı kınıyorum. Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik hukuku, dostane ve stratejik ortaklık bağları ağır bir yara almış durumda" açıklaması yaptı.

Bahçeli den ABD ye tepki: Sözde kararı kınıyorum!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın mensupları ile bir araya geldi. 

Bahçeli, görüşmede ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul eden ve 'Barış Pınarı Harekatı' nedeniyle Türkiye'ye yaptırım içeren tasarıyı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasını değerlendirdi.

'ASILSIZ İFTİRA VE İTHAMIN HİÇBİR TEMELİ DE YOKTUR'

Bahçeli, Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik hukuku, dostane ve stratejik ortaklık bağlarının ağır yara aldığını belirterek, "Bir defa şunu söylemeliyim ki; Temsilciler Meclisi'nin Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yaptırım kararları, ayrıca 1915 olaylarını soykırım olarak değerlendiren tasarıyı kabul etmesi, izah ve ifadesi olmayan çarpıklıktır. Bu tavır iyi niyetten kesinlikle mahrumdur. Elbette bu çürük kararın millet ve ülke nezdinde hiçbir karşılığı yoktur. Tek kelimeyle hükümsüzdür. Sözde soykırım kararına 'evet' diyen Temsilciler Meclisi tarihi gerçekleri yok saymış, Türk milletine alenen cephe almıştır. Geçmişimizde soykırımın numunesi yoktur. Bu asılsız iftira ve ithamın hiçbir temeli de yoktur. ABD Temsilciler Meclisi, katliam ve soykırım örneği arıyorsa derisinin renginden dolayı ezdiği, katlettiği mazlumlara, acımasızca işlediği toplu cinayetlere dönüp bakmayı denemelidir. Ellerindeki kanı temizlemeden şanlı ve şerefli mazimizi karalayanlar, insanlık vicdanı karşısında hem sabıkalı hem de suçludur" dedi.

'TEMSİLCİLER MECLİSİ'NİN SÖZDE KARARINI KINIYORUM'

Bahçeli, ABD'nin uluslararası hukuk ilkelerini çökerttiğini ve Türkiye'yi boyunduruk altına sokmaya heves ettiğini söyleyerek, şunları söyledi:

"Bu şartlar altında sorarım ki; ABD'yle eşit ve onurlu bir şekilde nasıl müttefiklik çemberinde yer alacağız? Başkan Trump'ın çelişkili, tutarsız, sorunlu, samimiyetsiz söz ve politikalarına, dahası vahim bir aşamaya ulaşan ahlaki ve siyasi zaaflarına nereye kadar tahammül edeceğiz? Temsilciler Meclisi terörle mücadelemizle birlikte Türk tarihini sorgulama, Türk milletini yargılama hakkını nereden alıyor? On yıllar boyunca Kızılderili kanını oluk oluk akıtan, derisinin rengi sırf siyah diye suçsuz günahsız insanlara akla ve hayale gelmedik zulümler yapan zalimler bize ne anlatıyor? Temsilciler Meclisi'nin sözde kararını kınıyorum. Türk milletine diş geçiremeyeceklerini cesaretle haykırıyorum. Bir teröristi 'general' diye takdim eden, DEAŞ ve PKK'yı koruyup kanatları altına alan bir ülkenin ahlaken tükenmenin eşiğinde olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu çirkinliğe, bu çirkefliğe, bu çürümüşlüğe Türkiye eyvallah etmez. Türkiye'nin duruşu adam gibidir, merttir, millidir, ahlaklıdır. Düşmanlık yapanların da önce adam, önce ilkeli ve dürüst olmaları hayati önemdedir."

'VATAN VE MİLLET SEVGİSİ SANCILI VE SORUNLUDUR'

"ABD tahrik kampanyalarını tırmandırdıkça, sanki Trump'ı ve emperyalizmi selamlar gibi CHP Genel Başkanı da durmuyor, susmuyor, taciz ve hakaret nöbetlerinden bir türlü çıkmıyor" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünden sonra şimdi de felaket yürüyüşüne çıkmış durumda. Kriz ve kaosa yatırım yapıyor, boşa sallayıp dolu tutmanın peşinden sürükleniyor. Kılıçdaroğlu'nun vatan ve millet sevgisi sancılı ve sorunludur. Provokasyonlarıyla sokağa oynadığı, Türkiye'nin Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya, Şili'ye, Etiyopya'ya dönmesi için el ovuşturuyor. Bir gün su içeceği çeşmeye çamur sıçratmaya çalışıyor. İftirayla, gıybetle mesafe alacağını sanıyor. Ancak hevesi kursağında kalacak. Bugünkü grup toplantısındaki konuşması diğer konuşmaları gibi kara mizahtır, skandaldır. 'Ülkücü kardeşlerim' diye seslenmesi de ayrı bir garabettir. Hendek kazan hainlere 'arkadaşlar' diyen, 'YPG kendi vatanını savunan örgüttür' yorumu getiren, zillete düşüp çırpınan, Türk düşmanlarına, haçlı heveslerine, sömürgeci niyetlere çıtını çıkaramayan bir siyaset bezirganından bırakın kardeş olmayı üvey kardeş bile olmaz, olamaz. Kılıdaroğlu bizim kardeşimiz değil, Türkiye düşmanlarının ümit aşısı, geçim kapısı, tescilli hısım ve akrabasıdır."(DHA)

 
'15 Temmuz'da köprüdeki hiçbir asker masum değil'
 
Göztepe'ye kupa morali!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'15 Temmuz'da köprüdeki hiçbir asker masum değil'
İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Köprü ...
İzmir'de 87 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığındaki 87 düzensiz göçmen yakalandı.
TBMM'de ortak bildiri ile ABD kınandı!
TBMM Başkanlığı'nın, Meclis Genel Kurulunda kabul edilen tezkeresi ile ...
 
Jandarmanın ikna ettiği terörist teslim oldu
Muş'ta, kandırılarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılan terörist, ...
Son iki yılın şampiyonuydu... En yaşlı yüzücü İzmir'de ölü bulundu!
Türkiye'nin en yaşlı kadın yüzücüsü, Türkiye Masterlar Yüzme Şampiyonu ...
Konuşmayı unutturan park cezası
Antalya'da, Süleyman Çağ'a 7 yıl önce trafikten çektirdiği motosikleti ...
 
Boğazını kestiği koğuş arkadaşının kanıyla duvara lakaplarını yazdı
ÇORUM'da L Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşta, kendisi gibi hükümlü olan ...
İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 2'si organizatör 87 gözaltı
İzmir'in Çeşme, Seferihisar ve Menderes ilçelerinde jandarmanın düzenlediği ...
Jokey, birinciliğe koşan atın sırtından düştü
Diyarbakır Hipodromu'nda dün yapılan at yarışlarında birinciliği zorlayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva